|
![]() |
#692 | |||
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Hvala na informaciji, i 450MHz je meni dovoljno za OC izlete. ![]() Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Budem još malo vidio, čekam da dođe prva HD4850, pa bi onda išao CF. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
#693 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
ne kupovati gigabyte x38 u svakom slucaju (bilo koja verzija) ![]() uglavnom problema da boli glava s bilo kakvim postavkama osim defaultnih. Recimo da sam morao biti cest gost ovog linka: xtremesystems u kojem je dosta procitatih zadnjih 5-6 stranica da se vidi o cemu se radi. Tek beta bios f9f je donio koliku-toliku funkcionalnost i stabilnost na mojoj dq6. |
![]() |
![]() |
#694 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
umm, nisam primjetio da ima pitanje u zadnjih 10 stranica pa cu ga postaviti: Ima neko ikakvih saznanja/iskustava sa Gigabyte X48-DS4? Htio bi ubost E8400, 4870 i 4 gige mushkina 'nutra. Imate mozda bolji prijedlog? Htio bi si ubost mozda jos jednu 4870 poslije. |
![]() |
![]() |
#695 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#696 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
#697 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Pasiva je sasvim dovoljna za DC-a i za više od minimalnog OC-a. U slučaju kvada poželjno nešto staviti na regulaciju da puše. |
![]() |
![]() |
#698 |
3.14zda ®
|
Ma znam da malo prcas ![]() Inace ti ventici uopce ni netrebaju, ali ja sam ih ubacio onako bezveze, kad vec ima mogucnost regulacije 5 ventica na ploci ![]() Mozda nije neka premija od ploce i nema nekog fensi bundlea, ali je jebacki stabilna, CF radi predobro i lijepo je rijesen BIOS za nas oldskul kokosare ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
40 mm zujalica je potreba ako ocas quad. onda se pwm-ovi dizu na preko 75 stupnjeva. ako ocas dualca nepotreban je ventic. evo ja sam ovog svog dignuo na jadnih 400x7 (bez dizanja ikakvih napona, cak stovise spustio sam napon na procu na 1.1V) i sve je mlako. Sto se tice usporedjivanja p35 (imao sam gb p35ds3p) p35 se ipak jace grije. _Istina bog abitica na nb ima veci hladnjak ali je on mlak dok sam na p35 mogao prst oprziti. Ovom plocom sam prezadovoljan (jedino mi je falio 2 lan port) i nedugo sam mislio uzeti neku novu plocu (iz dosade i objesti ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#700 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
I sam znas koje su maticne bile kod mene ![]() Ovako - x38 je na pasivi oke i kod laganog overkloka - pasivci ce biti vruci ali ce se prst moci drzati gore bez problema. MEDJUTIM, to je pod uvjetom da je u prici hd3xxx serija iz ati-ja (s podesenom brzinom vrtnje ili drugacijim hladjenjem). Kad u pricu udje hd4xxx serija, vjeruj da ces morati staviti barem jednu zujalicu. To se toliko grije odozada da nije normalno i tek oni koji kupe tu seriju se uvjere u to. Nastranu sto s1 ili neke toxic verzije dobro ohlade jezgru - zadnja strana i vrm se i dalje grije u vecini slucajeva ogromno. Kad imash 2 takva modela u crossfireu tek onda dodje veselje u kuciste. Istina da je sad vec skorom pa zima i temp. su pale osjetno, ali mjenjanjem hd3xxx serije za hd4xxx seriju (oba puta crossfire i s1, s time da su kod 4xxx serije malo bolji i veci ventovi u pitanju) temp. svih komponenti su porasle kod mene za ohoho stupnjeva. Pasivci su prije stavljanja ventova (50mm i 40mm) bili toliko vreli da se nije prst mogao gore drzati duze od sekundu-dvije. Ukratko ako hoces crossfire s 2 puta 16x pcie probaj otici na x48. x38 chipset je prepun problema i vecina maticnih ima samo jednu reviziju - druge revizije su ustvari x48 ploce na kojima je vecina toga ispravljena. |
|
![]() |
![]() |
#701 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#702 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#704 |
Moderator
|
ti govoriš o Abitu, kao i ja a pitaj koga god želiš vezano za abit i reći će ti kako im je BIOS upravo najveća mana
#705 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
#706 |
3.14zda ®
|
s.478 ploce koje sam imao(IS7-E, IC7/MAX3, AI7, BH7) su imale vrlo vrlo dobre BIOSe, AW8 koju sam takodjer imao nije takodjer imala problema s BIOSom, takodjer ni ova IX38 QuadGT nema nekih posebnih problema, bar ih ja nisam primijetio, tojest nestabilnosti, a komponente mijenjam kao na traci u zadnje vrijeme. Jedino IP35-E je malo sarala s BIOSom, morao sam naci najbolji koji je odgovarao za P4 630 jer je vec bio star procesor i nisu neke revizije dobro podrzavale OC postavke... |
![]() |
![]() |
#707 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
koju bi ste mi plocu preporucili? u planu imam da kupim q9300, 4gb rama, graficka ati ili 4850 ili 4870. komp ce biti pretezno za grafiku, igranje a imace zracno hladjenje te ce biti solidno clockan ![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Moderator
|
2k kn ti nema nekog smisla davat za MBO pogotovo sada kad imaš toliko kvalitetnih ploča baziranih na P45 čipu. Pogledaj ovo: Asus P5Q Pro Biostar Tpower I45 DFI LP DK P45 Gigabyte EP45 DS4 ili DS5 Sve od reda ploče za oko 1200kn a odlične su
#709 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Koju maticnu
crkla frendu maticna, i dao mi 1Gb RAM-a, intel koji radi na 1.8ghz, hard, napajanje... na maticnoj je imao integriranu grafulju. sada koju maticnu sa integriranom grafuljom. da uzmem da sve to goni, sta jeftinije, samo za slusanje muzike mi treba. fala unaprijed ![]()
#710 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
ako nema smisla onda necu ni davati. nisam upucen u ponudu ploca zato sam naveo taj cjenovni rang. onako gledajuci na tu listu mislim da bi najbolji izbor bio DFI ? |
![]() |
![]() |
#711 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Intel 1.8GHz nije dovoljna informacija. Treba nam i koji je socket (478 ili 775) da bi ti mogli preporučiti konkretnu ploču. Uzmi taj procesor i prepiši ovdje sve što piše na njemu.
#713 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Pozz. ja cu vas sad gnjavit sa pitanjem koje je vec dosta puta odgovoreno u zadnje vrijeme, al vec me glava boli od neckanja. Trebo bi maticnu za E8400 i Crossfire sa dvije HD4850, a opet kad to sve vec trpam na nju bilo bi steta to bar malo ne OC, i naravno cijene do 1000-1300kn Ram i napajanje cu kasnije lako dodat po tome sta ovdje slozim. U glavnom zanima me razlika P45 i X48 cipova u Crossfire. Znam da ovaj X48 daje 16x na obadvje grafike al kolko je to u praksi zbilja bolje. Jer razlika cijene recimo DFI ploca je dupla (p45= 900 kn, a x48=1800kn), a opet o GB plocama sa X48 cipom, koje su mi cjenovno ipak prihvatljivije citam da se bas nedaju previse OC. |
![]() |
![]() |
#715 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#716 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
No...vidi se ko je dežuran ovdje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Onda koju bi ploča iz Ve-mila za 4850 CF preporučili? Neznam koliko je nužno 2*16 tj. jel velika razlika u perfomansama naspram 2*16. Hvala. Tu će još ić E8400/8500 koji neće bit oc-an najvjerojatnije, možda do 3.5ghz, ali veliko možda.
#719 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Ja sam isto u nedoumici da li uzeti p45 ili x48 za CF. Negdje na ovom forumu sam naletio na ovaj test http://www.tweaktown.com/articles/14...nce/index.html pa ako ti to pomaze kod odluke ( meni nije ![]() |
![]() |
![]() |
#720 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|