|
![]() |
#781 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Da trenutno su 8.8, ali probao sam i 8.9 i 8.10. Ista stvar s sim, ali ako se dobro sjecam 8.10 mi je imao problem s Crysis-om, gadni artifakti po ekranu, druge igre ne. Sad cu probat Turbo BIOS i opet sve drivere, i onda Vistu da vidim jel tamo radi normalno. Koji ti OS koristis vise, XP ili Vistu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
XP za igre i bench,vistu za sve ostalo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Cek cek,kazes do prije par dana si imao 8800GTS?? Jesu to ti isti Winsi kao kad je bila GTS-ica u kompu?? Ako jesu,evo nam moguceg problema ![]() I ako jesi,opet je moguce da je do toga problem,tako da,prvo probaj ponovno dic Winse pa onda vidi,ako to ne rijesi problem,onda je spremna za reklamaciju.
![]() |
#784 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Moze li neko potvrditi da se flashiranjem biosa na Sapphire 4870 rjesava problem smrzavanja i pojavljivanja artefakta u igrama. Imam upravo taj problem grafa mi je na servisu, danas ih zovem a kazu mi da je ispravna i da mogu doci po nju. Vidim ovdje da ljudi imaju iste probleme sa sapphirom al nisam nigdje procitao dali je netko to rjesio sa flashiranjem biosa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Registered User
|
Citiraj:
Da, moguce da je Windows jos uvjek u banani zbog prijasnje Nvidie. Preko vikenda cu probat novi XP pa se nadat boljem ponasanju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Registered User
|
Citiraj:
Nasi servisi ti nece nista nac, probat ce jednu igru i rec da radi. A ruse se starije igre koje neopterecuju GPU 100% tako da se frekvencija GPU mjenja tijekom igre i nastanu problemi (to je glavni razlog, postoje i drugi). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#787 | |
Gamer and Abuser of Life
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Premium
|
jel moze netko pojasnit to s dva biosa kakve su razlike i dali ja to imam na sapphire kartici |
![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Premium
|
Aha, ma svi pricaju da bios flashaju ja sam to napravio pa sam s**** karticu, dobio sam drugu istu, mislim sve mi igre rade normalno, iako sam probo samo novi flatout, brothers in arms hels highway, crysis warhead, fifa 2009, 3dmark i nije bilo rusenja i smrzavanja, pa sad neznam dali uopce ima potrebe za flashanjem |
![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako se ne varam, rusenja i ine stvari su bile sa starim igrama. Meni je isto Crysis zvijerski radio, a recimo DMTP, Beijing 2008, emulator (ePSXe), Jade Empire su se rusile. Probaj neke stare pa vidi. Sretno |
![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Premium
|
Budem probo, al jos uvijem bi moli ako netko zna nek napise dal Sapphirova kartica ima taj dual bios |
![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
mislim da nema dual bios. evo ja gledao malo tu po temi i uocio taj "opće poznati" problem sa saphire karticama. i nakon puno googla i ovog http://forum.pcekspert.comshowthread.php?t=122496 procitao brdo toga ovdje: http://forums.amd.com/game/messagevi...VIEWTMP=Linear i odlucio da su simptomi odgovarajuci. nakon flasha biosa koji sam skinio sa linka iznad zasad nema problema. jedino jos zeza kad stavim memu samo u prvi i treci slot, ali samo kingmax. (imam kod sebe 4 keksa i ni u jednoj kombi nece - vezano uz onu moju temu na problemima). naglasavam zasad jer je proslo tek nekih sat, sat i pol, od nemilog dogadjaja. testiram na rome total war, jer se tamo najbrze tilto, ali instalirat cu nocas jos koju igru. edit: bios koji sam stavio je verzija VER011.010.000.002.029896 |
![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
decki, da li se ti problemi javljaju i na 4850 karticama ili se javljaju samo na 4870 modelima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Premium
|
Evo samo da kazem da ja nemam nikakvih problema, imao sam karticu sa prvim biosom i sad dobio sa ovim novim i nema problema, mozda se javljaju problemi kod ostalih jer mijesaju intel, nvidiju, nforce chipste i ati katice, ja imam proc amd, chipset amd i radeon karticu i sve je kompatibilno, imao sam iskustva sa mjesanjem tako firmi i mogu rec da nije bas pametno, najbolje je AMD i ATI uzet, ili INTEL i NVIDIA, i to je citava mudrost |
![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Premium
|
aha, tako znaci. a koja nvidijina kartica je u rangu neke atijeve 4870? |
![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Premium
|
ali su dosta skuplje od 4870...ili cekati pojeftinjenje ili se odluciti za neku slabiju varijantu ili uzeti 4870? |
![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Emperor of the Cyberspace
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Ne kuzim odakle toliko problema sa Sapphire HD4870. Ja kupio u Linksu, stavio Diamond XOC bios gore i nikakvih problema, nikakvi artefakti, smrzavanja itd. Stabilno radi na 850/1000(4000). Ide i preko 1000, ali ne zelim forsirat previse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#803 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
otkuda problemi? Pa upravo radi biosa koji dolazi u prvim modelima sapphirea. Sta ti nista ne citas sta se pishe? Normalno da ti nemas problema kad si opicio gore drugi bios ![]() Sam sapphire je izdao novi bios za te grafe i to bi trebalo gore staviti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#804 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Premium
|
Stvarno mi nije jasno to sa kojekakvim zahebancijama sa sapphirkom...meni sve radi ok, i stare i nove igre...vidim da puno ljudi ima puno bolje ploče i procesore,vama bi trebalo radit sve savršeno...clockao sam sa riva tunerom grafu na 875/1280 i sve je radilo ok,iznad tih frekvencija sam tek dobio artefakte po desktopu...još uvijek imam stari bios,razlog: neda mi se stavljat novi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
znaci nikad ti se ni u jednoj igri nije desio freeze cijelog sistema i rusenje? a original sapphirka s referentnim coolerom ti tim problematicnim biosom? Jesi rucno iskljucivao powerplay ili mjenjao brzinu venta? Drugo hladjenje? Problem se javlja kad se apsolutno nista ne mjenja i samo upikne grafa i voze igre. Dodaj josh k tome vistu i eto ga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Premium
|
Sve igre koje sam do sad isprobao,nijedna se nije smrzla,nijednom mi se sustav nije srušio,no blue screen of death...za gledanje filmova underclockam ju sa CCC-om na 500/450(minimum) za gaming 780/1100...dok nije izašao catalyst 8.10 koristio sam rivu tuner za podešavanje fana,kad igram fan je na 35%,sa otvorenim kućištem...grafička ima svoj stock kuler i originalni bios. max clock(riva tuner) bio je 875/1280 i sistem se nije srušio ni pokazao artefakte ali sve frekvencije iznad toga rezultirale su pojavljivanjem rtefakata ali i ne rušenje cijelog sistema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Sjebo si je zato kaj ti se nije dalo čitat što i kako... Citiraj:
![]() |
![]() |
#809 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Jebiga decki imaju viska para i odmah kampiraju pred trgovinom cim doticni komad silicija i plastike uleti u trgovine, i onda pocinje kukumavka, a proizvodjaci trljaju rukice jer su opet napravili klopku za bizone i uhvatili gro sobarica kako drulaju po netu i izlozima, mjesto da su te pare uredno zapili i cekali da izadju druge revizije po gotovo duplo povoljnijim cijenama sa aftermarket hladnjacima na sebi. Klasicna prica, as usual ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Premium
|
da li je dovoljan cooler koji dodje na sapphirovom modelu ili je potrebno kupiti drugi cooler? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|