|
![]() |
#181 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Stigao nam je i novi Raptor kapaciteta 300 GB sa 16 MB cachea... ![]() http://www.wdc.com/en/products/products.asp?DriveID=459 http://www.storagereview.com/WD3000BLFS.sr
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ima 2 ploce po 150GB. Izgleda brz. S cijenom od 1800kn nece biti bas prvi izbor novih konfiguracija, no siguran sam da ce ga entuzijasti prigrliti. Kad su ga vec slagali u 2.5" formu mogli su taj hladnjak (adapter) na 3.5" slozit da malo umanjuje vibracije sa samog diska. Iako vidim da nije bucan poput starije serije, sto je valjda zasluzan manji dizajn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Taman da bacim u mirovinu svog starog Raptora..
![]() |
#185 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Na običnim windozima, boot nije ništa bolji..imam raptora i nije da sam ostao "wow" pri bilo kojem bootu..
![]() |
#186 |
Premium
|
Ja sam bio dugo na 36GB raptoru. I to onaj prvi, originalni, bucan. ![]() Sad bi trebali cut osobni komentar za ovaj disk posto je manji i ukoliko se toliko ne zagrijava postojale bi mogucnosti utisat ga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
EMP moderator
|
Pitam se koliko bi se grijao kada bih ga ubacio u notebook... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Premium
|
6w max na 12v. I koliko vidim ne grije se toliko, dok IcePAK snizi temp za 5 do 10 stupnjeva. U laptop nejde jer trazi 12V, jer je visi od obicnog 2.5" diska. Ima mislim isto resporedene konektore pa osim prvih ogranicenja isao bi u laptop. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Wd Raptor 150gb
koliko bi se isplatilo uzeti ovaj raptor za sistem i igre(mogu da povoljno dobiti)? sada imam samsung 320gb, 16mb pa sam u nedoumici da li uzeti raptor da mi bude za sistem i igre i ostaviti ovaj za podatke od 320gb ili da prodam samsung i uzmem neki od 500gb? |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
raptor dolazi do izražaja pri kopiranju i slično...na igrama nećeš ama baš ništa osjetiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#194 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
jeste li vi sigurni da postoje diskovi na 15000 okretaja sa SATA suceljem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#196 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Bah kad nemate mašte to se lako rješi overkloukanjem diska... ![]() Spojiš +12 i -12 i imaš ne 15 nego 20k rpm... ![]() Heh inače 10k diskovi nebi bili ni tako loš izbor za sistemce kad nebi zvučali ko mlinac za kavu na instant postavki...
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 18.10.2008. u 19:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
EMP moderator
|
Ti si sigurno čuo kako zvuči neki 10k rpm disk pa tako pričaš? ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Western Digital 300 GB VelociRaptor Serial ATA Hard Drive Review
![]() |
#200 |
Premium
|
Evo, dizem thread iz zaborava. Imam ponudjen VelociRaptor 150GB za 550kn sa garancijom. Mislio sam ga ubost kao sistemskog diska. Znam da je omjer Kn/GB smijesno visok u odnosu na 1TB diskove, no 550kn nisu prevelike pare za 10000rpm. Vidim da je par ljudi na forumu imalo velociraptore u svakakvim kombinacijama pa me interesira kako su im se svidjali. Buka, brzina i slicno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Šta misliš, da li hard koji se vrti na 10k rpm može biti tih i hladan? Kao što sam već rekao, Velocirator je bacanje para jer relativno malu razliku u brzini prijenosa (cca. 15%) plaćaš skoro duplu cijenu. Ako hoćeš brzinu, uzmi WD Black koji je debelo jeftiniji (za 550kn dobiješ 750Gb u Telebitu) ili SSD kojeg ćeš papreno platiti, ali imati i fenomenalnu brzinu.
![]() |
#203 |
EMP moderator
|
Hladan je svakako, čak i hladniji od 3.5" 7200 rpm diskova, a tih baš i ne, meni osobno u rangu starih Seagate Barracuda 7200.7 SATA što je dosta glasno. Access time je 7-7.5 ms, ovisi na kojem dijelu diska.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Premium
|
To od onog lika koji prodaje 2 komada? Mislim da su ti to one prve 8MB serije diska. Mozes si ga uzet, onako, "za probu". Znaju se naci i ovi raptori novije serije 74gb za isto ne toliko velike novce. Ja sam inace danas pokupio velociraptora. Mogu samo potvrditi tvrdnje domya. Disk je dosta hladan, 4 stupnja hladniji od 6400AAKS, no bome se cuje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Najbitnije je definirati o kojem se tocno modelu radi ... uglavnom ovakva je situacija sa obicnim Raptorom i Blackom ... link Naravno ukoliko u cijelu pricu ukljucimo i VelociRaptor onda je situacija nesto drukcija ... link IMO taj 74GB Raptor nije nesto posebno brz i s druge strane je bucan i malog kapaciteta, a ako nema garanciju barem 1g onda je totalno neisplativ ...
![]() |
#209 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Na staroj konfi imao sam raptora 74GB i XP je bio na njemu, do tad sam imao radi 2x120GB wd se, i po sekvencionalnim testovima ova dva wd-a su bili skoro duplo brži od raptora, ali, u radu raptor je bio dosta brži od tog raida sa dva wd-a. Jest da se malo čuje dok "traži" ali xp, je stvarno letio sa njim. U ovoj konfi sad stavio sam na njega W7 i već nije to bilo to kao na XP, i neki dan sam ubacio VelociRaptor 150GB i sad u radu se osjeti dobra razlika od kad je VR počeo da diže windowse. Buka je manja nego ovaj stariji raptor a temperatura ista kao i raniji raptor. Evo SS temp bez ikakvih hladnjaka. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Koji je to lik što prodaje, ako ste neodlučni ja bi uzeo taj jedan 74GB pa da ga uparim u raid sa ovim jednim što imam!? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|