|
![]() |
#61 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() Citiraj:
![]() Iskreno ne bi niti razmisljao o stavljanju necega ispod 1 kRPM@12V na aktivni PSU od 400W. Primjera radi, ja sam stavio Minebeu 1600 RPM@12V (IDLE ~600 RPM@4V) na Corsa VX550 i radi sasvim solidno i mlako na dodir, ali da bi isao stavljat nesto slabije od toga ![]() Standardni vent mu je Adda 2200 RPM@12V sto je poprilicna razlika, a gledano u protoku (m3/h) je pad od oko 20-ak% (RPM -30%). Kod tebe je neki pretpostavljam YL (ili koji vec) kao default, pa baci oko na sluzbene specifikacije i skini max. 30% i to je to. Ovo su neke preporuke ispod kojih osobno ipak ne bi preporucio, premda ce se uvijek naci ljudi koji vole "(pre)tih" komp.
![]() |
![]() |
#62 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
IMHO nepotrebno paničariš ja sam nekidan zamjenio vent i sve je ok (stavio sam na kraju ipak coolermaster jer se pali na 5V) i zrak koji izlazi iz napajanja je hladan, što se ADDAe na 2200 RPM tiče zaboravljaš na kolkom opterećenju ona dolazi do tih 2200 RPM a većinu vremena je PSU drži ispod 1000 i to debelo ispod...
![]() |
#63 |
Señor Audiophile
|
Meni je ok sad - sa 2200->1600 RPM (@12V), a to je negdje ~750->~550 RPM (@4V). Razlika izmedju Adde i Scythe se ne osjeti toliko u kolicini dBA koliko u ugodnijem zvuku. Al da mi se PSU pojacano grije, ne bi bas previse razmisljao... jednostavno volim hladan (i tih) komp.
![]() |
#64 |
Beskorisna bitanga...
|
Ja sam bio u biti do nekidan zadovoljan i s ADDAom (makar je se čuje) ali sad fakat rokće, stavio sam ovaj Coolermaster i s njim je tišina... U biti on je negdje oko 600 RPMa kad je na 5V, bar ako je vjerovati onome kaj ploča mjeri... ![]() Čak i ne puše tako loše kako bi čovjek očekivao...
![]() |
#65 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Cheiftec Delta 350W, koje i dan danas imam u kompu, radi ko beba od prvog dana, danas pogoni clockanog intela i ATI 3870 i niti da bi štucnulo.. ovaj današnji marketing sa napajanjima od 600-700W mi samo izvlače smijeh na usta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Señor Audiophile
|
@yedwy: To je cist ok za idlanje, pogotovo zato sto imas i jos "par" ventova u case-u ![]() @Bruno_Rv: Evo nekih testica Scythe-a i "stvarnih" dBA (CFM) vrijednosti, te zvucnih zapisa pa procijeni sam.
![]() |
#67 |
Beskorisna bitanga...
|
Trenutno samo dva komada, moram se zaletit po još dva za gornje slotove kad se vratim u ZG (jedan je završio u napajanju a jedan na stranici umjesto ovoga koji je sad na procesoru) ali i ova dva su dosta da u idleu (pa i u loadu) drže komponente u šahu sad kad je vrijeme hladnije... ![]() Morat ću smisliti neke lastike ako oću još tiši sistem (makar mi to nije tolko bitno trenutno dalje utišavati jer sam i ovako zadovoljan) jer iako je ovjes za diskove u CM690 solidan ipak nemre baš sve popit... ![]()
![]() |
#68 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Trazim tiho napajanje, ali opet da ga mogu iskoristiti u futuru za neku novu konfiguraciju. Pitanje koje napajanje bi mi bilo najbolje? Corsair 620hx,650tx ili 520hx. Jer ovaj moj enermax mi je preglasan(i kablovi su mi prekratki). Znam da mi konfigruacija ne jede prevec struje, makar eksperimentiram sa taktom opterona (no i veliki OC ne zdere toliko struje). No mozda uzmem i novu graficku,a nebih htio da mi cors 520hx pocne zujati jer je komp poceo vuci prevec struje. Citao sam da ljudi koji su upoznali modularno napajanje nikada vise nebi isli na nemodularno. I tu se meni postavlja dilema (izmedju 650tx i 620hx), posto imam 4 diska, i jos ktome 2 opticka diska (i ovako imam dovoljno zica u kucistu), pa sto manje to bolje. I neznam kako se daju te extra žice posložiti u antecovom P182. Svaki savjet bih mi dobro dosao, da ako vec ulozim extra pare u npr. 620hx da znam u sto sam ulozio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Corsair neće počet zujat ako povuće previše struje ako se prekorače njegove mogućnosti on će se elegantno ugasit btw HX520 tjera moju konfu sa HD4870X2 grafom
![]() |
#72 | ||
Señor Audiophile
|
Nekako sam dobio dojam da trazis kvalitetu (Scythe), a onda je to definitivno S-Flex serija (kvalitetni Sony bearing FDB lezajevi). Uglavnom, zvuk FDB-a je nesto ugodniji uhu od Slipstream serije (premda su ovo vec sitne nijanse). Slipstream test ! Citiraj:
Dakle na istom protoku (~90 m3/h) je S-Flex tisi koji decibel, ali je prema SPCR-u i ugodniji za uho, te druga najtisa ("najugodnija") 12cm serija ventova uopce (Noctua #1). Citiraj:
EDIT: @mod sorry za OT
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 15.10.2008. u 11:46. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
[QUOTE=dh41400;1164507]Nekako sam dobio dojam da trazis kvalitetu (Scythe), a onda je to definitivno S-Flex serija (kvalitetni Sony bearing FDB lezajevi). Uglavnom, zvuk FDB-a je nesto ugodniji uhu od Slipstream serije (premda su ovo vec sitne nijanse). Slipstream test ! Imam i ja (3x 1900 RPM modela sa nelinearnom karakteristikom @5V), te takodjer S-Flex 800 RPM@12V i mogu slobodno reci da je S-Flex neprimjetan (gledas ga u radu@20cm i ne cujes gotovo nista, dok izvan kucista gotovo postaje apsolutno@50cm). Dakle na istom protoku (~90 m3/h) je S-Flex tisi koji decibel, ali je prema SPCR-u i ugodniji za uho, te druga najtisa ("najugodnija") 12cm serija ventova uopce (Noctua #1). Vidim da u Corsu imaš Minebeu pa me zanima, obzirom da imaš i S-Flex i Slipstream, usporedba tih tri ventića...i zašto baš Minebea u napajanje a ne recimo jedan od ova dva potonja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Mogu samo reci da je ovaj tx750w corsair dosta bucan naspram fortrona 650w koji je bio prije njega u kompu. Jest da moja konfa trazi puno snage, ali ovdje govorim i o iddle-u stanju i kad je vecina ventova pogasena preko panela, s time da ima 14cm vent. Najtise napajanje je definitivno ono pasivno - nesto idealno za htpc ili uredski/surferski komp bi bio recimo onaj fortron pasivni od 300w koji i nije preskup u odnosu na ostale pasivce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Mislim da je i staticki tlak kod Minebea-a nesto veci nego kod preostale dvije serije pa je i to pridonijelo odluci (heatsinkovi traze sto vecu vrijednost, uz dobar protok ofkors). Kod Slipstream modela do izrazaja dolazi protok (1900 RPM model ~180 m3/h), sto ih cini vrlo dobrim za rashladjivanje casea (nije toliko bitna statika). Kvalitetnom raspodjelom po kucistu se moze dobit poprilican protok, a postavljanjem u seriju i poboljsan tlak. S-Flex model (tih rad) se pak moze koristit kao sekundarni case vent za npr. mjesto u caseu gdje se sumnja u nedostatak protoka, a da se pritom ne poveca broj dBA Ukratko: Slipstream - protok (case fan) S-Flex - vrlo tih rad, ali i veca cijena Minebea - optimalan omjer protok/dBA uz ostvarivanje kvalitetnog statickog tlaka (heatsinkovi) @mod: jos jednom isprika za OT ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
kad su već rasprave o tišini psu -a imam fortrona 350w pnf pa sam napravio mali mod i napajanje je postalo pasivno hlađeno. nemam fotić da poslikam ali sam malo crtao u pajntu |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Beskorisna bitanga...
|
Zanimljiva ideja makar si to mogao i jednostavnije rješit da jednostavno zamjeniš hladnjake sa tranzića s nečim drugim, npr modanjem nekog heatpipe coolera bi se to dalo napravit makar nije ni ovako loše što se tiče učinka... ![]()
![]() |
#82 |
EMP moderator
|
A čemu heatpipe u napajanju? Ionako od tranzistora do vrha napajanja ima par cm i heat pipe bi bio suvišan, a da idu van s pasivcem baš i ne smiju jer onda izlaze van ATX specifikacija. Već su dovoljno izašli...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() A i večina napajanja preko 600-700W su vrlo dugačka i odstupaju od ATX spec...tak da to nije problem, barem za veliku večinu kučišta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Beskorisna bitanga...
|
Uvjek se može inkorporirati pajpove, ali ja sam konkretno govorio o pretvaranju aktivno hlađenog u pasivno hlađeni radi manjka mjesta u unutrašnjosti za postavljaje klasičnih hladnjaka, sa pajpovima ishodno mjesto se može uvjek nekako oblikovati kad nije vezano za blok hladnjaka, čisto zato... ![]()
![]() |
#87 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Upravo taj fortron i tx750w je u mojem slucaju glasniji (uzimam u obzir kad sam istovremeno imao samo jednu hd4870 u kompu u slucaju oba napajanja, s time da je kod corsaira izletio speedy gonzalez van i usao wd640gb te 2x120mm venta na 7v), jedino sta je fakat slucaj je da ovaj corsair ne "cvrci", dok je kod onog fortrona to bilo nesto uzasno iritantno i rjesavalo se iskopcavanjem naponskog kabla iz napajanja kad je komp bio ugasen. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|