|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
koji entry-level samsung laser uzeti? trilema
Traze se pozitivna i negativna iskustva/misljenja sa ovim printerima: Samsung ML-2010PR, USB+LPT 429kn - cini mi se stariji model kojeg se zele rijesiti Samsung ML-1640 499kn - novi i najmanji model za kucnu upotrebu, cini mi se kao best buy Samsung ML-2240 549kn - hvale ga, navodno je bolji od 1640 modela Svi imaju tonere otprilike istih cijena, pitanje je samo kakva ce biti dostupnost tih tonera za godinu-dvije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Ja bih isao na Samsung ML-1640 kolega ga ima, za sada je zadovoljan. A sto se tice tonera, ako ih ima za moj Cannon X200 koji je izasao negdje 2002, onda ce biti i za tvoj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Samsung ML-2010 - mini rev Evo uzeo sam zadnji u Ve-milu za 429kn. Nakon 12 godina dugog i bolnog niza prvo matricnih pa i ink-jet printera napokon laser na mom kucnom stolu. Bez zavaravanja, ovo je jeftini printer namjenjen iskljucivo printanju teksta. Printer je brz i bucan. Treba mu otprilike 12 sek da pocne printati a nakon toga stranice izlaze kao da su zalijepljenje u beskonacnu traku. Ako niste namjestili drzac papira i niste dovoljno brzog refleksa, pod ce biti pun papra za koji trenutak ![]() Po defaultu dolazi u econo modu i na 600dpi. Takav otisak je citljiv, ali mislim da se ne isplati stedjeti toner toliko. Na 1200dpi i bez econo moda, otisak je odlican, a brzina printanja je ista. Vektorska grafika (el sheme, tablice, dijagrami grafovi, visio) iz pdf-a i doca su odlicni! Printao sam slicne materijale na HP-u koji kosta kao 20 ovakvih printera i mogu reci da ne vidim neku razliku. Gdje je ovaj printer bio kad sam trebao salabahtere printati? ![]() ![]() Zasada nema neke zamjerke osim sto je bucan pa ga treba gasiti dok se ne printa (tek nakon 5 min ode u sleep). Plastika je jeftina i ovo nije robustan printer za printanje arhive u racunovodstvima. Ali za kucnu upotrebu je OK. Nema ink jeta koji se moze mjeriti sa ovakvim otiskom, pogotovo ako je jeftiniji papir ili zamjenska tinta. O tonerima: -Toner koji dolazi s njim navodno ima kapacitet samo 1000 str. -Originalan novi toner za 2000 str dodje otprilike 50-150 kn vise nego sam printer. -Zamjenski za 3000 stranica (5% popunjenosti) dodje 300-400 kn. -Navodno se i ovaj originalan moze napuniti prahom jer je zivotni vijek dijelova unutar tonera izmedju 5-6k stranica Vidjet cemo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Ja bi isto rado da je tako, ali nije: http://www.samsung.com/uk/business/b...te/ml-2010.htm Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
nisi me shvatio, inicijalno dolazi toner sa 1000str. Nakon toga novi ima tinte za 3000, tako sam napisao, tako sam i mislio.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|