|
![]() |
#1 |
Just Štef!
Datum registracije: Jun 2006
|
Koji laptop do 4k mi se više isplati
ACER Aspire 5520, 551G16Mi, LX.AJA0C.031/2 ili ACER Aspire 5720Z, 4A2G25Mi, LX.AL90C.002 Tražio sam laptop za oko 4000 kuna i nabasao sam na ova dva. Nisam siguran koji mi je bolji, niti zašto bi koji bio bolji, pa bih molio nekoga da mi objasni. ![]() Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nijedan od oba. Prvo je zastario model koji već duže vrijeme skuplja prašinu u skladištu i treba ga se riješiti, a drugi je noviji, ali je slab. Pogledaj HP 6735s - nova platforma, jak procesor, grafa bolja nego Aceri, XP drivere je lako naći,.. Eventualno ubaci još 1Gb rama u njega.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=5510082 Ako ciljaš baš na Acere do tih para uzmi ovo. Intel Pentium Dual Core mobilac na 2.0 GHz, 2GB-a RAM-a, 250 GB-a disk, Intelova X4500 grafa performansama u rangu ATI-jeve HD3200 (Class 3), webcam, DVD prža. Mislim da za te pare ne može bolje. Driveri za XP i Glistu dolaze sa njim, a predinstaliran je Linux koji nema grafičko sučelje. Frend kupio prije par dana na moju preporuku i prilično je zadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
ma prodam ti ja MSI gX610 za 4500kn star par mjeseci imas garanciju 2 godine kupljen u ZG. Ak te zanima javi se na PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Grafika je Intelova integrirana X3100, slabija i od HD 3200 u HP 6735 i slabija od ove u Aceru. Class 5. Proviri na notebookcheck.net i tamo pogledaj usporedbe grafičkih podsustava koji se ugrađuju u prijenosnike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ukratko, grafa je krama. Office, net i ništa više. Od igrica, možeš igrati Solitaire. Druge zaboravi.
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pošto prijateljica kupuje laptop do slične cijene i meni je pao u oko Acer 5735Z. 4050kn, a njoj je važno da dobije što veći disk (jer voli imat filmove gore i slično), kamericu, BT i wireless kao obavezno. 2GB uvijek dobro dođe, a proc ko proc - među tome svemu najmanje bitna stvar. Uglavnom, Acera u Ve-milu nema, bio jučer i prodali su ih sve u roku keks. Mene samo zanima, gledao sam također 6735s (sve relativno isto osim HD 3200 grafe i CPU-a), koliko otprilike traje baterija u normalnom radu (surfanje, slušanje muzike) traju baterije na lapovima kao što su Acer 5735Z ili 6735s. Pogotovo me zanima za 6735s s obzirom da ima taj AMD-ov proc... Zna netko ?
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Onda je dobro što se frend požurio s kupnjom ![]() Da uzimam još nešto jeftinije definitivno bi bio HP 550 - npr. prethodnik HP 530 je imao lošije kućište, touchpad i zaslon od svoje naprednije braće (6720 i 6820), dok sada HP550 djeli to spomenuto sa 6730 i 6830. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
6735s koliko sam vidio dolazi sa 2GB RAM-a ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=5500268 + http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1120017 = cca. 3680 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
US tipkovnica ? HR slova nema (barem naljepljeno) ? Sve ga gledam, dobra alternativa tom Acer-u. Nema web kamericu, no za tih 200kn razlike se kupi neka vanjska...
![]() |
#14 |
Member
|
nisu ni naljepljena slova, htjeli oni to odraditi ali meni se zurilo uzeti lapic i 6735s ima web kameru, integriran mic, bt, citac memorijskih kartica, ima sve osim firewirea i citaca prsta, hard je 250 gb, 2 gb rama |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
I Vuco šta kaže lap, jel ima hr tipkovnicu i kakav je na ''dodir'' pošto mene isto zanima taj 6735s.... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Kad sam ja došao taj dan u HGspot nije ih više bilo na lageru, a momak mi je rekao da će im doći uskoro novi 6735s (neke sitne izmjene u konfi kao). HR tipkovnica jer takva da su naljepljena gore naša slova. Što se tiče integrirane grafe, mislim da bolju od HD3200 trenutno ne možeš dobiti. ![]()
![]() |
#19 |
Banned
Datum registracije: Oct 2008
|
Za 4 k ti ja dam neotpakiranu Toshibu L300 Pro, dobivenu na poklon, koja šije sve navedene laptope. Komp ima garanciju 2 godine i sve što ti treba... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|