|
![]() |
#691 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
imas AMD-a , i to na stock frekvenciji, digni ga na barem 3.0 3Dmark voli procesorsku snagu, AMD-je i nema na bacanje, pogledaj si CPU score i usporedi sa tima koji imaju 13-14k score, imaju 3k+ cpu score..znat ces o cem se radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
jel ti proc Black edition (vidim da je 5000+ al ne i da je BE) ??? Ako je, nemoras se mucit sa fsb-om, samo dignes mnozitelj (eventualno napon) i to je to, to mozes i sa najshrotnijom plocom. Uostalom imas u amd podforumu temu o tom procu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Radeon HD 4870 na visti cudno???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Registered User
|
Isuste kolko si postsa tu nabio, davis samo ljude..fuking gugl it ono ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#696 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
To ti grafa uzima dio rama ako joj treba za texture. Kad si u 2d modu taj dio rama je za tebe i moš ga popuniti, a dok igraš igru onda ona rezervira i popuni ak joj treba. Mene je isto to zanimalo i to mi je google reko |
![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Premium
|
ma gledo sam gugl ali nisam shvatio bas, am ali glupo mi je to jer je ipak sistemska memorije daleko sporija od graficke tako da bi to najrađe iskljucio ali nema opce |
![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Nema veze što je sporija, bolje sporija nego nikakva. Nemoraš to isključit jer dok si u 2d taj rezervirani dio možeš zauzeti, on se odvaja samo kad igraš |
![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() samo deri sve je ok...grafa je kao bombona... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Ovako probo sam fakat sve da grafu dovedem u red i neide radi jedino sa normal biosima i sa njegovim driverima(koji su došli s grafom 8.7)i sa 8.6 koji su 4800 serije fix.Koje god da stavim iznad sami problemi očito me zahebava powerplay jer koliko vidim na gpu-z grafu da mi puca sa (turbo 775 mhz na 500MHZ),(normal 750mhz 950mhz)pa sam instalito ATT i stavio da mi je cijelo vrijeme na 775 i gledo sam na gpu-z senzorima da kada mi pukne da smanji se i gpu clock a cijelo vrijeme je bio na 755 nije pado na 500 zbog att.ako je ko voljan pomoč molio bi da mi na pvt objasni sve kako namjestit na att jer mi downclock najmanje 600mhz?a neki dobijavu 200mhz.ovo je stvarno iritirajuči problem pokušavam ga več 4 dana riješit i neide! |
![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Premium
|
haha ma bio sam na laptopu dok sam to radio jer tek sređujem komp novi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Premium
|
ja koristim 8.9 drivere bez CCC i sve radi normalno, iako dok nisam u 3d-u isto mi downclocka |
![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Kratki upit, naime, nemogu da smirim teperaturu na grafickoj, znam da je bilo govora o ovj vrsti sporta koji AMD plasira, ali, kad ATI tray podesim da je 48 ili 50 stepeni, i u zavisnosti podesim i brzinu ventilatora, recimo 49 %, non stop vent ubrzano radi, hladi pa se smiri, pa opet. Kad dignem na 60, vent je u konstanti, odrzava temperaturu i nema promjena u brzini vrtnje. Ok, je malo zbunjoza, nemoj te mi uzeti za zlo, nisam vican, ne previse ovome, ovo moje pitanje i mene malkice buni ![]() Na kojoj temperaturi, 4870 bi trebala da radi bez mjenjanja brzine vrtnje venta, neka srednja vrijednost mi treba ali da pritom graficka " ne kuha" i da mogu normalno biiti ispred kompa, bez zastitinih slusalica!? Sta vi imate doma i koje vrijednosti? Tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#706 |
Premium
|
Ja imam sapphire hd4870,po defaultu temperatura gpu-a je na oko 78-80 (oko 85 za memoriju) na idle a oko 84-86 pod opterećenjem(oko 90 za memoriju),skinuo sam si riva tuner i povećao brzinu fana sa 25 na 35 posto i sad kad je na idle temperatura gpu je oko 48-50 a pod opterećenjem max 60 (70 je memorija) s tim da je meni kućište stalno otvoreno.S povećanjem nekih 10-15 posto neće ti smetati buka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Kupio sam Gainwardicu Golden Sample... Sve super,sve 5,ALI UBIJA ME BUKA!! Svi ju hvalite kak ima super hladjenje,pa ima,al ovaj prokleti desni vent se ne moze regulirat i vrti se na uzasnih 5k RPM(cca),ubit cu se...:S Jel mogu ja to iskljucit?? Temperature ne znam,jer upravo instaliram drivere ![]()
![]() |
#708 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
to sta ti pishes nema veze s temperaturom memorije vec je to temperatura memorijskog kontrolera koji se nalazi di i sam graficki chip. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Imate li problema sa ''safirkom'' 4870 kod igranja starijih igara? Naime meni se stalno ruse igre, pojavljuju slicni problemi kao i Kembinho (637., tj. 641. post)... Igre koje su se rusile su Dream Match Tennis Pro, Beijing 2008, Jade empire, epsxe.... Dok recimo Crysis, Furmark, 3D Mark 2006 (loop od nekih 10ak testova), Vantage vrti bez ikakvih problema... Malo sam guglao i danas stavio novi bios izdan od strane Sapphire-a pa cu jos vidjeti... No, sada da vas pitam... Imate li ikakvu predodzbu o cemu bi se moglo raditi? Jel to za reklamaciju ili ne (s time da je taj problem opcepoznat...) Hvala unaprijed Zadnje izmijenjeno od: Javorko. 05.10.2008. u 11:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Isplati li se uzeti ova od 1GB ? Sapphire PCI-E Radeon HD 4870 1GB DDR5 ili Radeon HD 4870 Gainward, 512MB DDR5 ... Razlika je nekih 100 kn ... Aj, molim preporuku pa da je više i ja ubodem. Tj. da postanem član 4870 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#713 | |
freak
|
Citiraj:
![]() EDIT: Evo rezultata: ![]() Temp su se povecale za 10-ak stupnjeva(idle)...Load ni ne znam kolki je bio sa ventom onim ukljucenim,al provjerit cu kako je ovako ![]() PS,obratite pozornost na ostale komponente,otkad je dosla grafa u komp,sve su se temp povecale za 10-ak C ![]()
Zadnje izmijenjeno od: mislav_os. 07.10.2008. u 14:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
Eto jucer sam uzeo Gainward HD4870. Sve u svemu fina kartica. Ima super hladnjak samo što je onaj manji vent glasan do milog boga. Navodno je u drugoj reviziji kartice to poboljšano. Uglavnom spojio na kontroler i više se skoro ne cuje. Dužina joj je ista ko Gigabyte 3870. |
![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
freak
|
Na kolko V ti radi taj desni vent sad kad si ga spojio na kontroler?? Btw,pogledaj gore,ja sam ga iskljucio,temp nisu nesto drasticno se povecale,a dobijes tisinu... S tim da kad opteretis kartusu,ovaj vent se sam povecava proporcionalno s opterecenjem,a na cca 1200 rpm je jos uvijek tih,i to dobro tih ![]() A stvarno su zasrali s tim sto su taj mali vent samo tak spojili s dvije zice...Al eto,hladjenje je fkt super ![]() U vezi duzine kartice,inace,ta Gainwardica je kraca za nekih 2 cm od "originalne" HD4870
![]() |
#717 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Moguć problem u grafickoj kartici?
LJudi ovako... kupio sam si noviu graficku karticu ATI Radeon 4870 512MB. Igrajuci igre zna mi se desit da se zacrni slika( sa tim da je ekran i dalje upaljen), to se desava par sekundi kontinuirano( 2sec pa crna slika, 2sec pa opet...). malo sam se raspitao rekli su mi da je mozda driver, ili temperatura (koja je u mom slucaju 51 celzijev izvan igre u normalnom radu.)graficke ili kvar. Stoga vas milim da mi poognete! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
imam samsung 2253 lw 22 inch |
![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Trebao si postat ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113472 Ionako će ti topic bit prebačen tamo. A kolika je temperatura u igrama? Uglavnom, pročitaj zadnjih nekoliko stranica ovog topica koji sam ti tu napisao i instaliraj programe koji se tmao preporučuju pa ćeš vidjeti sve temperature i podesiti brzinu ventilatora ako treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|