Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2008., 18:39   #1
mikey_rs
volveraš
Moj komp

mikey_rs's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Problem: IP1500 radi al ne printa

Prije koji dan sam prilikom printanja dobil poruku: Waste ink apsorber is full. Danas sam odlučil zasukat rukave, otvoriti i isprazniti 'absorber'. Pazilo se koji šerafi se skidaju i di kaj ide, očistil sam te neke spužve koje bi trebale skupljat ostalu tintu i stvar polako i pažljivo sastavil. Spžve su bile stvarno napunjene i mislim da ruke ne budem ispral još bar tjedan dana.
Nakon sastavljanja i resetiranja greške pustim test stranicu i kao printa normalno (tak se čuje) al ne isprinta ama baš ništ. Ko da glava nije dotaknula papir. Boja je već lagano pri kraju al printal je normalno prije rastavljanja. Valjda bi prvo i počel izostavljat neke linije.
Još sam jedno 2-3 put rastavljal da vidim dal griješim negdi i nisam našel problem pa ak ima neka stručnija osoba da me uputi di da izrazito pazim.

Hvala
Staro 29.09.2008., 20:34   #2
tomas999
Registered User

Datum registracije: May 2008
Resetiranje u servisu ti košta 150 kn ,tak da si mogel prištediti muku i ostati čistih ruku. Možda ti je ostala plava poluga u položaju za štampanje koverte, to je prvo, drugo, ak si namočio glavu izvana , tj one kontakte i onda tak stavil na ispis ode glava. Nisi valjda glavu prao nekim razornim sredstvom? Ubaci par deep clininga, pa probaj onda.
tomas999 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.09.2008., 23:28   #3
mikey_rs
volveraš
Moj komp

mikey_rs's Avatar

Resetiranje mi baš i ne pomaže jer je spužva bila skroz puna tinte i s vremenom (a već malo i je) bi se počala izlijevat iz printera. BTW, niti u ŠI nema servisa za Canon.
Nikaj nisam pral osim spužvici i njih sam zvadil van, pral pod vodom i vrnul nazaj. V jutro budem još nedanput pogledal al nisam videl nikakve poluge za kuverte. Možda mi i je neka poluga promakla... ko zna. Probal budem još malo i Cleaninga...
Staro 07.10.2008., 10:31   #4
mikey_rs
volveraš
Moj komp

mikey_rs's Avatar

Zbilja se iznenadim svojevoljnoj tehniki... Otvaral sam još dva put printer, provjeraval dal sam sve spojil, pa je povukel papir koji put do pola pa zaštekal, pa opet javljal grešku da je 'absorber full'... Zadnji put kad sam ga sastavil i probam - ne ide, ne printa ama baš nikaj. Dva-tri put nikaj i onda odjednom bez ikakve intervencije proradi i to sve boje. Samo još cleaning i sve je poštelano i spremno za printanje. Došlo mu je i prodelal. Svašta.
Uostalom, hvala na savjetima.

P.S. Ak slučajno dobijete poruku 'waste ink absorber is full', nemojte samo resetirat grešku jer se u mojem slučaju već polako počela razlevat tinta van spužve i bilo bi je svuda nakon nekog vremena... Ivadite te spužve/absorbere (komada 2) i samo isprat dobro vodom i osušiti.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno