Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.10.2007., 13:16   #181
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Sto se tice instalacija windowsa i svega ostaloga to je jednostavno postalo kao dobar dan. Ma sta cu platiti nekome imam ja "simeta" on radi u XXY firmi on ce mi besplatno.

Dok su samo windowsi bili bilo je super sada je Wireless ADSL, instalacija splitera, driver, sata, memorije. sta sve ne.

Nekada kada bi mi netko rekao ej znas ti ono, ja bi rekao makar i neznao da da kako ne, dodjem ti ja to napraviti. I onda trk doma citaj na netu kako se to radi.
Danas kada me pitaju znas instalirati SATA disk u PC, prvi odgovor je ne ne nisam to nikada radio. Trebas cimnuti nekoga tko to doma ima on ce ti to u sec.

Dali je ikada nekome od vas palo napamet da zove frenda vodoinstalatera da mu popravi malo sat-dva cijevi u WC -u i da mu nakraju kaze, svaka cast frende vidimo se sutra... ???
mann je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2007., 15:30   #182
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor mann Pregled postova
Dali je ikada nekome od vas palo napamet da zove frenda vodoinstalatera da mu popravi malo sat-dva cijevi u WC -u i da mu nakraju kaze, svaka cast frende vidimo se sutra... ???
Da, samo ovisi o tome koliko je netko nekome dobar prijatelj.
Staro 14.10.2007., 02:52   #183
BOGDO
klanfa
Moj komp

BOGDO's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Pazite ironije.
prije par mjeseci kolega od stare zamoli moju staru da me pita dal mu mogu sredit komp.ja reko može misleći lik če dat neku pinku.
dofura on komp ja ga spojim kad ono grune napajanje.reko možda sam kriv. idem otvorit kučište kad ono unutra valjda cca 5kg prašine,kučište bilo doslovno puno,vent od proca zaglavljen kolko je dreka bilo nutra,sve u banani.šteta kaj nisam fotografiral-popiz....sam.stavim ja napanje(svoje) nutra,dignem nanovo windowse,stavim antivirus i znate ostalu proceduru.sredim komp tip top.sve dela ko novo.nazovem ja lika i kažem mu da dođe.počnem trljat ruke ajd dat će 200-300kn.
kad ono lik mi se zahvali i da mi dorinu od 200g,a meni pade mrak na oči.j... ja imam 20g koji če mi ku..c čokolada.
kaj moj trud vredi ko pišljiva čokolada.

Intel i7 2,66GHz SLBEJ
GigaByte EX58-UD3R F6
3x2Gb Corsair TR3X6G1600C9G
WD6400AAKS
XFX 275 GTX XXX Edition
Corsair TX650W
CM 690
Samsung T220

BOGDO je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 03:08   #184
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
greška u startu. dobar posao zahtijeva dobru pripremu. od dogovora, pa preko uočavanja i čišćenja prašine, pa onda tek paljenja kompa. ili barem paljenja kompa pred likom kad je donio da ne bi bilo nismo znali. generalno... pare nisi dobio jer se nisi dogovorio.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 03:50   #185
BOGDO
klanfa
Moj komp

BOGDO's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
pare na stranu to nije ni tolko bitno,j... pišljivo napajanje.moja je greška što se nisam dogovorio za cjenu.reko kaj ču se natezat s likom ak je od stare kolega s posla(oko para) misleći da če mi sam dat pare jer ipak su kolege pa ono iz nekog poštovanja prema mojoj staroj,al kao što sam reko zaj..
inače tak ne radim al ono kao uslugu staroj itd.

što se tiče prašine tu je obostrana greška moja što nisam provjerio kakvo je stanje iznutra a njegova na neodržavanju računala.tu i tamo je mogao otvorit kučište i ispuhat prašinu pa nije to znanstvena fantastika.a logično je to da se svagdje skuplja prašina pa tako u kučištu računala.

sad bu svi rekli želja korisnika računala je ta da koristi računalo a da ga nije briga kaj se događa unutar kučišta tj u kakvom je stanju dal su ventovi zaštopani od silne prašine itd. znate već kak to ide.

i na kraju poanta ove teme kolko ljudi cijene naš trud.u mom slučaju to je čokolada od 200g.

Intel i7 2,66GHz SLBEJ
GigaByte EX58-UD3R F6
3x2Gb Corsair TR3X6G1600C9G
WD6400AAKS
XFX 275 GTX XXX Edition
Corsair TX650W
CM 690
Samsung T220

BOGDO je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2007., 08:05   #186
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja kad nekome sređujem kantu prvo otvaram i gledam unutra - uvjek nebi vjerovao kakvih se slučajeva nalazi, najbolje odma dok je lik tamo ako je moguće i onda se već možemo dogovoriti o cjeni a što se zamjenskih djelova koji su potrebni tiče to se u startu odma dogovori - ruke su tolko a djelovi idu na to, to je valjda jsno isto ka i sa vodoinstalaterom ili bilo kojim drugim meštrom...
Staro 14.10.2007., 10:30   #187
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Datum registracije: Jan 2003
@ bogdo - bar ti je bio slatki popravak kompa
ti si bar dobil čokoladu,kod mene je bilo slučajeva kad nisam dobio ni čašu vode!
jednom sam si otišao kupit sok(nebum nikog molio,a za piće uvjek imam),bar iz kulture me ponudi,pa makar i otrovom,da bi me onda ženska pitala dal bi što popio(kad sam se već vratil sa kolom),!!
isto kolegica od stare,klinci joj sprčkali komp!
Staro 14.10.2007., 10:46   #188
killerbee
Wannabe Pilot
Moj komp

killerbee's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Zove mene frend jedan dan da li mogu doći, da mu se nešto čudno dešava s kompom. Rekao ja njemu da dođem jer vjerojatno nije "big deal" jer me prošli pit zvao jer nije znao kako se mjenja nick na Xfire . Dodem ja, otvorimo mi kantu, a kad ono CPU cooler visi, ali doslovno visi na onim svojim držačima (P4) i uopće se dodiruje s procesorom! Brzo kućište u vodoravan položaj, uzeo bicikl, kod kuće odmah uzeo Chieftec 92mm i Zalman termalnu pastu. Uzeo cooler dolje, stara pasta je pocrnila (neznam od čega), unutra također 3kg prašine. Uzeo aceton, počistio procesor i hladnjak, stavili novi pastu lijepo hladnjak učvrstili. Stavio sam mu Chiefteca 92mm da mu vuče topli zrak van, tek toliko da se procesor malo navikne na hlađenje . Uzeo mu grafičku van, sve počistio, skinuo cooler, očistio pasivca. Posložio sam mu kablove, upalimo mi komp, sve radi, sve 5, kojih 10 puta tiše. I na kraju velim ja, evo to ti je to, ako se šta dogodi samo me zovni! Niti pitao što je dužan, niti koliki je trošak, a ja iz pristojnosti nisam htio ništa govoriit (onda bi mislio da mu slažem samo zbog, love, a ne zbog toga što mi je najbolji prijatelj) i na polasku kući sam dobio čašu Cedevite (skoro sam se ugušio tokom rada i čišćenja) i zahvala mi je čaša Cedevite?!? Ali OK. Nisam se bunio. Evo tolko o cijenjenju.

killerbee je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 17:02   #189
id39428
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2006
Pitanje u vezi naplate instalacije OS-a, programa...

Naime, u jednoj firmi sam preko student servisa poslozio jedan desktop PC i jedan laptop. Ovo se radilo: detekcija kvara (otisao hdd u desktopu), zamjena hdd-a, instalacija OS-a na oba racunala kao i drivera, instalacija office paketa, i jos nekih programica, printera, mreze, podesavanje internet bankarstva. Trebao bih znati kolko da im kazem za cijenu da bude fer za obje strane. Unaprijed zahvaljujem.

id39428 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 17:07   #190
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

IMHO nekih 1000kn je realna cifra za tražit...
Staro 06.10.2008., 17:08   #191
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor id39428 Pregled postova
Naime, u jednoj firmi sam preko student servisa poslozio jedan desktop PC i jedan laptop. Ovo se radilo: detekcija kvara (otisao hdd u desktopu), zamjena hdd-a, instalacija OS-a na oba racunala kao i drivera, instalacija office paketa, i jos nekih programica, printera, mreze, podesavanje internet bankarstva. Trebao bih znati kolko da im kazem za cijenu da bude fer za obje strane. Unaprijed zahvaljujem.
Problem ti je student servis. Inace, ~1000kn bi bilo sasvim uredu za ovakav zahvat, pogotovo ako je bio ASAP (dakle, zvali su te a ti si dosao isti ili slijedeci dan) i, naravno, ako si ti isao kod njih.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 17:41   #192
Ziga
Premium

Ziga's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
IMHO nekih 1000kn je realna cifra za tražit...
Ako je to uračunata cijena s HDDom onda je 1000kn OK cifra.
Ziga je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 17:46   #193
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Ziga Pregled postova
Ako je to uračunata cijena s HDDom onda je 1000kn OK cifra.
1000 kn je malo i bez harda.
Staro 06.10.2008., 17:59   #194
Ziga
Premium

Ziga's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
1000 kn je malo i bez harda.
Pa zar nije bolje manje a opet, nego jednom i više nikad?
Ziga je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 18:06   #195
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Ziga Pregled postova
Pa zar nije bolje manje a opet, nego jednom i više nikad?
Ne, jer ce te onda svako malo zivkati i traziti istu cijenu, a cuditi se zasto trazis vise.

Takav posao (hitan dolazak, hitno rjesenje, hitna nabava) ima tri rijeci "hitno" u sebi. Takve stvari se placaju i toga svi korisnici moraju biti svjesni.

Pogledaj sto je sve covjek radio i koliko mi je stvari sredio da mogu raditi, a sve za nesto sto bi, da imaju uredan ugovor o odrzavanju s nekim, platili nesto tisuca kuna mjesecno, makar nista ne crklo...
Staro 06.10.2008., 18:14   #196
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ma dajte ljudi ne rušite cijene na tržištu bezveze Kao što su i rekli - soma najmanje, kakv hard, on je plus to sve.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 18:18   #197
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
ja bih bio već milijunaš da toliko naplačujem... već bilo govora o tome u sličnoj temi, al ja da dobijem 200kn za takav posao, mogu bit zadovoljan... ok, ovo se radi o firmi a ne privatna osoba.. tu bi možda max bio 500kn... znam da su to smiješne cifre za takav posao, al u mojem mjestu su realne... i ja bih rađe tražio soma kuna, al ovaj bi pao na šupak da mu uletim s tolikom cifrom... i znam da mu jednostavno mogu reći odnesi si to u servis, tamo će ti uzet par put više... al onda se i ja pravim grbav, prisložim nešto, pa dok mu opet nešto treba, lik opet zove, pa mu opet uzmem lovu... ono, valjda im je puno dati love odjednom, a dok daju po malo onda je ok... a skoro dođe na isto
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 18:23   #198
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova
ja bih bio već milijunaš da toliko naplačujem... već bilo govora o tome u sličnoj temi, al ja da dobijem 200kn za takav posao, mogu bit zadovoljan... ok, ovo se radi o firmi a ne privatna osoba.. tu bi možda max bio 500kn... znam da su to smiješne cifre za takav posao, al u mojem mjestu su realne... i ja bih rađe tražio soma kuna, al ovaj bi pao na šupak da mu uletim s tolikom cifrom... i znam da mu jednostavno mogu reći odnesi si to u servis, tamo će ti uzet par put više... al onda se i ja pravim grbav, prisložim nešto, pa dok mu opet nešto treba, lik opet zove, pa mu opet uzmem lovu... ono, valjda im je puno dati love odjednom, a dok daju po malo onda je ok... a skoro dođe na isto
I onda je on zadovoljan kako stalno dobro prolazi, a ti kukas kako vise ne mozes dobiti.
Staro 06.10.2008., 18:52   #199
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
I gorivo moze biti puno manje od 8,50kn, ali ga nitko ne rusi dolje jer tako svima pase
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 18:52   #200
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ma dobro, vjerujem da je sve izvan ZG-a sasvim druga priča, znam po burazu koji oprerira van ZG-a kako to ide no sve dok miliš i igraš se "žao mi je naplatiti" - nemoj se žaliti da je loše
tor je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 18:54   #201
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Blah ja budem sretan ako dobijem 50kn za instalaciju wina i ostalih programa.
Ovih 1000kn mi zvuci i vise nego dobra lova.
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 18:57   #202
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor Crash009 Pregled postova
50kn?!?
Staro 06.10.2008., 19:13   #203
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Jbg nisam u ZG, kod mene je malo drugacija situacija (čast izuzetcima).
Vecina ljudi ce prije furati komp u servis i bit bez njega tjedan-dva i ostati sa min. 200kn u đepu nego otfurati komp kod recimo mene, i proci 100kn jeftinije i imat komp drugi dan spreman za rad.
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 19:15   #204
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

NHF ali ja za 50kn eventualno dođem nekom frendu slagati winse (i to ne naplaćujem u lovi nego u pivu i kobasama ), kad radim ispod 200kn se ne mičem s mjesta uopće, sad ko oće oće ko neće nemora... ali da se ja 3-4 sata zahebavam s nečijom kantom za 50kn no way...
Staro 06.10.2008., 20:44   #205
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Zato tata to uopce ne prakticira vise, kad netko pita - ne znam i amen
Staro 06.10.2008., 21:18   #206
majk
Premium
Moj komp

majk's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Sat rada u servisu je oko 200kn kod vecine firmi koje se bave popravcima.
U fusu je cijena niza automatski za 50%. Ako nije rijec o necem jako strucnom onda je 100kn/h poprilicno dobra para.
majk je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 21:18   #207
tomy_t
Premium

tomy_t's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
200-300kn je realna cijena za slaganje OS.a instalaciju harda tj neke komponente mozes naplatiti jos 100-150 kn, 1000 kn naplacivati covijeku a npr komp vrijedi 2k fakat nema smisla i bezobrazno je

||DELL Inspiron 5770 || Intel Core i5-8250U || 240GB NVME + 1TB HDD || DVD RW DL || Intel UHD620@ 17,3" IPS 1920 x 1080 || 16GB (2 x 8096MB) DDR4 || 802.11a/b/g/n/Bluetooth ||2MP Webcam ||HDMI ||Windows 10 Professional ||
tomy_t je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 21:41   #208
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

NHF ali moram reć par stvari...

1. Ovo je posao za firmu i dogovoren preko firme (SCa), dakle to nije neki jadnik koji je jedva na otplatu kupio komp na "hoću internet" akciji i pokupio virus pa da se igramo ko je humanitarniji...
Firme koje neće/nemogu/netrebaju zaposliti informatičare na redovnu plaću imaju ili ugovore za održavanje ili zovu na intervencije - i jedno i drugo se naplaćuje, kolko to znaju samo oni koji imaju takve ugovore (bez obzira s koje strane istog se nalazili)...

2. Ovo nije posao tipa vodoinstalater ti došao u fušu izvaljat bojler i izbit kamenac nego ipak treba neku određenu razinu znanja i iskustva da se rješi, mislim nije da i vodoinstalater netreba znat posao dapače ali zato se i on naplati parsto kuna...

3. Podcjenjivanje rada (psoebno mentalnog) i znanja i iskustva potrebnog da se nešto radi jer to "svako može pa kaj bi tu trebal ja nekaj platit" i vodi tome da su plaće u državi takve i da niko neć radit svoj posao baz šmire...
Staro 06.10.2008., 21:44   #209
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Slazem se s Jedvajem, svaka na mjestu. Znanje se ne moze kupiti i treba ga dobro prodati.

M$ to najbolje zna
Staro 06.10.2008., 21:52   #210
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Crash009 Pregled postova
omg stari moj da si blize zgu zaposlio bi te da dnevno slazes windowse

inace soma kn bi mu uzeo bez ikakvih problema i jos lik moze biti sretan.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno