Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 03.10.2008., 21:11   #1
albert_zg
Premium

Datum registracije: Aug 2007
auto zvucnici

odmah napomena da sam veliki noob sto se tice toga
te bih zbog hitnosti situacije i nedostatka vremena pregledavanja foruma molio nekog znalca da mi objasni ukratko ili me uputi na neki link sa navedenom temom
situacija je sljedeca: auto radio je relativno nov, vrti mp3-e, dok su zvucnici stari kao i auto, punoljetni, te kad se malo pojaca pocnu krcati, 1/3 glasnoce ako i toliko, htio bi kupiti nove zvucnike (ako je u tome problem) ali u autu postoje 4 zvucnika, 2 u vratima i 2 na komandnoj ploci, a koliko vidim uglavnom se prodaju kompleti 2 zvucnika, da li se tada promijene samo 2 u vratima i samo 2 ustekaju u radio ili neki drugi nacin? te na radiu pise nesto standardno 4x45 watta ili 2x45 watta ili tako nekako a zvucnici koji se prodaju su od 100 watta na vise, 150, 200, koje onda kupiti? i koje je znacenje oznaka?
nisam neki audiofil, ne kopuje mi se pojacalo i sl. vec samo obicni auto zvucnici za max par stotina kuna, na sta gledati prilikom kupnje? mozda neki link na dobre zvucnike
unaprijed zahvaljujem svima na odgovoru
albert_zg je offline  
Staro 03.10.2008., 22:17   #2
dare18
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
ako nisi neki autofil i nemaris na to, kupi si radio kasetofon pa slusaj sa njega :O

ja u autu imam sub-woofer JBL 1000w, pojacalo od Z-mac-a 2x500w i player od SONY-a 4x52, a ostali zvucnici su mi od SONY-a!

ma kupi si SONY zvucnike, kupis svih 4 al pazi na velicinu zvucnika da uspiju stat na to mjesto za koje si ih predvidio, a taj player od 4x45 ti je sasvim solidne jacine za to sto tebi treba, ja sam uzeo jaci jel mi je trebalo za sub i ostale zvucnike, prije ovog sam imao taj od 4x45w i gasio se cim bi malo jace pojacao!

i za kraj da ti kazem da nema muzike bez suba i bez pojacala, zapravo nema tog ugodaja
dare18 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.10.2008., 23:12   #3
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor albert_zg Pregled postova
odmah napomena da sam veliki noob sto se tice toga
te bih zbog hitnosti situacije i nedostatka vremena pregledavanja foruma molio nekog znalca da mi objasni ukratko ili me uputi na neki link sa navedenom temom
situacija je sljedeca: auto radio je relativno nov, vrti mp3-e, dok su zvucnici stari kao i auto, punoljetni, te kad se malo pojaca pocnu krcati, 1/3 glasnoce ako i toliko, htio bi kupiti nove zvucnike (ako je u tome problem) ali u autu postoje 4 zvucnika, 2 u vratima i 2 na komandnoj ploci, a koliko vidim uglavnom se prodaju kompleti 2 zvucnika, da li se tada promijene samo 2 u vratima i samo 2 ustekaju u radio ili neki drugi nacin? te na radiu pise nesto standardno 4x45 watta ili 2x45 watta ili tako nekako a zvucnici koji se prodaju su od 100 watta na vise, 150, 200, koje onda kupiti? i koje je znacenje oznaka?
nisam neki audiofil, ne kopuje mi se pojacalo i sl. vec samo obicni auto zvucnici za max par stotina kuna, na sta gledati prilikom kupnje? mozda neki link na dobre zvucnike
unaprijed zahvaljujem svima na odgovoru
Zaboravi wataže i sve ostalo.

napisi brand HUa i oznaku. Da vidimo sto to uopče moze goniti.

Moja bi ti preporuka bila Hertz audio za malo novaca. Za 300injak kuna se dalo svojedobno naci 16cm + visokotonac dvosistemskih drivera.

Sad ovisi i koji auto imas? Kolke su ti ''rupe'' za zvucnike.

Sto zelis uopče od zvuka. Mislim za neku kikiriki lovu mozes slozti relativno dobar sistem (pod uvjetom da imas posten HU, jer ak imas nesto iz peveca za 300kn samo da svira - sve pada u vodu, na svakom pise 4x50w, 4x45w, ali to je u praksi dosta velka razlika - citaj kolko para tolko muzike) . Uglavnom moj sajvet ti je da za malo novaca uzmes neke pioneer elipse za zadnju policu jer ti netreba nista jako za goniti to, a kostaju 500injak kuna jeftiniji modeli i nesto od hertz audia za napred.

Sony je imao jednu dobru seriju budget zvucnika onih xplode prvih sa crvenim membranama i grilom ako se nevaram. Ovo ostalo je vise manje koma.

I da u autu nema razgovora o nekom audiofilskom xy zvuku. To je dobro kolko je glasno
Fleks je offline  
Staro 03.10.2008., 23:25   #4
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
fleks, 1...ne slazem se sa zadnjom recenicom, nikako(nije da je jeftino i jednostavno, ali nije nedostizno)
reci koji je HU,
focal, hertz, ili potrazis neke polovne phase pcs npr..ili vidis od magnata ili macaudia(oni su popili svaki malo phaseovog znanja kad je navedeni iskljucen iz pogona)
a, za obojicu savjetujem da pogeldate malo na cice.com.hr sto su ljudi ugradjivali, i sto im se preprucalo kad bi trazili savjete...te, sto ima po trznici za utrzit...
LP
Staro 04.10.2008., 00:14   #5
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor walbandon Pregled postova
fleks, 1...ne slazem se sa zadnjom recenicom, nikako(nije da je jeftino i jednostavno, ali nije nedostizno)
Gle - NE !

Jednostavno NE. Zvuk u autu moze biti slusljiv i to je to. Em se auto krece sa pozadinskim sumom, em je akustika prostora ono quratz i jos miljardu cimbenika. Da ne pricamo da je HU premali za ista ozbiljno. Zvuk u autu je glasan i to je to. Ja sam se svojedobno spremao skesirati masnu lovu u autoakustiku (vrlo nadobudno i bez nekog inteligentnog ''predznanja'' po sistemu -> isss kako kul bez puno razmisljanja, moram to imat do yaya) i tako dosao do jednog covjeka koji je igrom slucaja na prvom mjestu audiofil i na drugom autofil. Uglavnom u akustiku auta je ulupao nevjerojatne pare. Pare reda velicine 2 nove dacie. JL audio i slicne komponente. Znas sto je zakljucio? Da je bacio pare. Je to glasno, lijepo, svijetli, al to je onak - akustika u autu. Bacanje love u lovu na decibele. Pocetak i kraj price. Ak oces da te se cuje po jarunu dok peglas cecu, super, ako oces mrak zvuk - odi stresi te pare u audio cinema artu. Necu pricat da je samo za izolaciju auta da ne zvoni sve ulupao nekih 10ak k kn. Jos kaze da je sa time i najvise dobio. No dobro. Decko je prodao auto, odkupio novi bubreg i life goes on.

Citiraj:
focal, hertz, ili potrazis neke polovne phase pcs npr..ili vidis od magnata ili macaudia(oni su popili svaki malo phaseovog znanja kad je navedeni iskljucen iz pogona)
Za focala ti treba amp. Sve sto sam cuo od njih na HU direktno spojeno ne svira dobro. A to onda vise nije jeftino, sto je covjeku primarno.

Magnat ili macaudio, ono sa cime sam ja imao doticaja od jeftinijih zvucnika je onak... Radje hertza, paju i sl. za slicnu lovu. Imho. Skuplje od maca i magnata nisam bas imao priliku slusati i biti u doticaju tolko, ali vjerujem kad je vec nahvaljeno da i valja necemu .

Citiraj:
a, za obojicu savjetujem da pogeldate malo na cice.com.hr sto su ljudi ugradjivali, i sto im se preprucalo kad bi trazili savjete...te, sto ima po trznici za utrzit...
na trznicama tih auto foruma definitivno zna biti svega dobroga za malo love. Mozes kupit zaklani sub, 4 kanalni amp u mono izvedbi i slicno

Salu na stranu. Zna se naci dobrih starih serija jakih modela HUa, po maloj lovi. Sto je ok. Tu i tamo neki sub i more pojacala. Zvucnike (jeftine) neznam dal sam ikad u prolazu vidio na oglasu, a da su necemu i da je dobra prilika...
Fleks je offline  
Staro 04.10.2008., 00:17   #6
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor dare18 Pregled postova
ako nisi neki autofil i nemaris na to, kupi si radio kasetofon pa slusaj sa njega :O

ja u autu imam sub-woofer JBL 1000w, pojacalo od Z-mac-a 2x500w i player od SONY-a 4x52, a ostali zvucnici su mi od SONY-a!

ma kupi si SONY zvucnike, kupis svih 4 al pazi na velicinu zvucnika da uspiju stat na to mjesto za koje si ih predvidio, a taj player od 4x45 ti je sasvim solidne jacine za to sto tebi treba, ja sam uzeo jaci jel mi je trebalo za sub i ostale zvucnike, prije ovog sam imao taj od 4x45w i gasio se cim bi malo jace pojacao!

i za kraj da ti kazem da nema muzike bez suba i bez pojacala, zapravo nema tog ugodaja
Ovo neka zajebancija ili?!

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline  
Staro 04.10.2008., 09:06   #7
albert_zg
Premium

ljudi, ljudi, ljudi, ne zelim nikakva pojacala, nikakve sisteme, samo da svira kad se pojaca pitanje je da li se mogu kupit samo 2 zvucnika i spojit samo 2 umjesto sadasnjih 4? te neki dobar komplet 2 zvucnika iz nekog ducana ako netko ima kakav link
albert_zg je offline  
Staro 04.10.2008., 09:07   #8
albert_zg
Premium

Citiraj:
Autor dare18 Pregled postova

bi, ali nemam kasete
albert_zg je offline  
Staro 04.10.2008., 10:00   #9
mbed
Premium
Moj komp

mbed's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
ljudi, ljudi, ljudi, ne zelim nikakva pojacala, nikakve sisteme, samo da svira kad se pojaca pitanje je da li se mogu kupit samo 2 zvucnika i spojit samo 2 umjesto sadasnjih 4? te neki dobar komplet 2 zvucnika iz nekog ducana ako netko ima kakav link
mogu se spojiti samo dva, možeš i samo jedan ili tri, nije to uopće problem.
ali nam ti još nisi rekao koje dimenzije zvučnika trebaš. nemožeš kupiti 16-ice i gurat ih u rupu ra 13-ice. prvo pogledaj koja ti dimenzija ide u vrata a koja u ploču pa će ti ljudi lakše preporučit nešto. isto tako reci koji je HU (radio) u pitanju, znači proizvođač i koji model.

.
mbed je offline  
Staro 04.10.2008., 10:12   #10
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
A jesi ti procitao sto sam ti ja napisao?

Ajde jos jednom i malo polakse.

Dimenzije rupa, brand i model HUa, auto. Napisi sto sad imas da vidimo od kud krenuti.

Napisi i kolko si voljan potrosit. Ako imas 200kn, onda zaboravi. Nece ti nista ''glasnije'' svirati nego ovo sto imas. Najjeftinija ti je varijanta, a da je necemu (pod uvjetom da imas malo bolji HU) su ti napred sistemci i otraga elipse.
Fleks je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.10.2008., 10:29   #11
albert_zg
Premium

ah, moram se spustit sa 5. kata i pogledati u auto o cemu se radi a nema lifta 99 stepenica
kuzim da morate znati dimenzije, ispricavam se ako sam bio dosadan, kad pogledam javim se
hvala svima na odgovoru
albert_zg je offline  
Staro 04.10.2008., 10:47   #12
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
ah, moram se spustit sa 5. kata i pogledati u auto o cemu se radi a nema lifta 99 stepenica
kuzim da morate znati dimenzije, ispricavam se ako sam bio dosadan, kad pogledam javim se
hvala svima na odgovoru
I ti i dalje po svom??

Auto. Reci koji je auto. Dimenzije nadjem na netu za 30sekundi.

Onda nakon toga reci koji je HU.

Da ti probam slovkat.

reci nam koji A-U-T-O, koji R-A-D-I-O i koliko N-O-V-A-C-A mislis potrositi.

ako to nemozes rec onda u quratz i sve. Nekad se stvarno pitam zasto se trudim.
Fleks je offline  
Staro 04.10.2008., 10:55   #13
IVORY
Metaldiran od rođenja
Moj komp

IVORY's Avatar

momak bi zvucnike a ne zna nista o tipu zvucnika, velicini koja mu pase u auto, watt-ima, itd. buraz, sto ce ti onda uopste zvucnici, ili uopste radio? ali ako hoces vec nesto provjeri dimenzije koje ti odgovaraju i pogledaj zaista veliku kolekciju zvucnika SAL. tu ces definitivno naci nesto za sebe(svoj ukus) i da bude u okviru budzeta kojim raspolazes!
IVORY je offline  
Staro 04.10.2008., 10:57   #14
IVORY
Metaldiran od rođenja
Moj komp

IVORY's Avatar

i zaboravih: Fleks - nemoj se uzalud nervirati....cuvaj zivce za pametnije stvari...potpuno te razumijem ;-)
IVORY je offline  
Staro 04.10.2008., 11:07   #15
albert_zg
Premium

ustvari ajd lock, ne da mi se sa budalama natezati, saznat cu sam
albert_zg je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja