|
![]() |
#1 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Avast: Logitechov software sadrži trojana u sebi ?
E ovo mi je čudno. Kompjuter nije bio spojen na net. Fresh install Windowsa XP, zatim instalacija 4.7 verzije Avast antivirusa (zadnja je 4.8), restart, instalacija Logitechovog Setpoint softwarea za miša i bum - pronađen trojan ! Isto je alarmirao, za isti trojan, pri instalaciji Logitechove Quickcam E2500 kamere... Evo screenshot: Sada mi svaki put kada ulazi u Windowse ovo izbaci na ekran... Inače, ovaj file, LUlnchr.exe je logitechov file koji provjerava na netu ima li update za logitech software... WTF? Googlao sam kombinaciju "logitech botva", međutim nema ništa rezultata... Molim logično objašnjenje. Da li je Avast poblesavio ili... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Mislim da je to false alarm, ali probaj poslat taj fajl koji ti detektira kao zarazen na virustotal.com pa vidi..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Buying Bitcoin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
mislim da ga registrira ko trojana jer setpoint trazi izlaz na net zbog bla bla bla zato avast pizdi i po meni pzdi opravdano...
![]() |
#8 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
![]() P.S. Avast se sam updateovao na 4.8 verziju, i gle čuda, više ne prepoznaje trojana u logitechovom softwareu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Pa ne mora isključivo to radit. ![]() Valjda se jednom sumnjalo u namjere dotičnog programa… |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
pa opravdano jer setpoint su drajveri za mis a ne za grafu daklem ak ih nisu napravili kak spada iz prve onda su sakati.... (imam logi miseve zadnjih 7 godina i svaka im cast al software im je banana...) da nespominjem da JOS nisu izdali setpoint za win server edition... ono kao puno je to posla jel...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Buying Bitcoin
|
Dobio odgovor od Logitecha... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Buying Bitcoin
|
A Avast nije pošteni antivir jer... ? btw. upravo primio još jedan email od Logitecha: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |