|
![]() |
#1 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
Potrošnja struje
prije 2-3 mjeseca sam se preselio u drugi stan.. sam sam unutra... komp radi 24/7, monitor radi samo navečer, preko dana me nema doma.. zvučnike ponekad gasim, to su obični 2.1 Altec Lansing 121i.. TV radi navečer između 21 do 02h kao i MaxTV prijamnik... od svjetla imam noćnu lampicu sa štednom žaruljom... veliko svjetlo rijetko palim... nema škrinje, frižidera niti nikakvog drugog potrošača... od 1.9. nisam zaigrao niti jednu igru, znači opterečenje kompa je bilo na idleu, samo surf... konfa je u profilu... e sad, razlog posta je potrošnja struje 90kW skuplje i 70kW jeftinije... to je oko 120-150kn... nije neka lova, al mi se čini previše.. susjeda do mene je isto sama, frižider, škrinja, TV radi cijeli dan, svjetla na sve strane... pa ima istu ili manju potrošnju... kak to? kaj moj komp troši više od škrinje?? mislim, previše je to... bar mislim.. kaj vi mislite? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
da ti se nije netko peiakcio nekako? jesi li gledao sat, da ti nisu krivo ocitali? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
420
|
sat je u hodniku unutra, mislim da se niko ne može priključit nikako... al zanimljiva stvar, tih 90kW je sad manje u stanu gdi sam prije bio... majka je sad sama u tom stanu gdi sam i ja prije bio... njoj je tamo sada za tih 90kW manja struja... i sam očitavam struju, u jednom i drugom stanu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
recimo komp ti troshi 100W 100Wx24Hx30dana = 72kWh da provjerish koliko ti komp doista muze novaca iz zida zemi si malu spravicu koju ukljucish u zid , a komp u nju (bilo je price o tome na PCE - mislim da ga Vuco ima i da je postao rez./potrosnju - radi se o wattmetru) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
420
|
da znam, to već duže vrijeme imam u planu uzet tu spravicu... u pevcu je nemaju.. budem potražil po drugim dučanima sa elektro materijalom... a to je to onda negdje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|