|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Komp mrtav...kako da lociram kvar?
Od jučer mi komp nakon paljenja neće bootat... svi ventilatori rade, lampice svijetle, ali nema slike na monitoru niti se čuje onaj karakterističan beeb koji govori da sve ok. Monitor je ok jer mi radi sa drugim kompom. Dakle problem je u kutiji... poskidao sam sve komponente s matične osim napajanja i procesora da vidim hoće li se matična oglasit i javila mi je da fali ram , pa kad sam stavio pločice, onda mi je javila da grafička fali itd, kad je ona ukopčana...opet je nastupila ona tišina bez beepova... Ne znam kako da lociram krivca za kvar mislio sam da je matična, ali ona mi je javila kad god sam nešto ištekao s nje, a opet šuti kad je sve uštekano tako da ne znam na šta sumnjat?? Što bi još mogao biti razlog.... Hitno je, diplomski se treba nastaviti raditi na tom kompu...a ovaj komp s kojeg pišem je preslab za to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Lupi prvo konfiguaciju,da se vidi o cemu se radi... Ovak mozemo tupit do preksutra... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ovako konfiguracija MBO ABIT AN8-V, nForce4, DDR,zvuk ,G-LAN CPU AMD athlon64 3000+box, Socket 939 VGA PCI-E LEADTEK PX6600GT Extreme napajanje FORTRON 400W, RAM PC 3200, 512MB + 1GB, KINGMAX DDR 400 (2 pločice) .... čudno mi je da je matična otišla kad sve radi (lampice, led ekrančić) i javlja mi za sve ostale komponete kad fale.... ako je matična otišla to znači novu instalaciju Windowsa i ostatka softwarea??? to baš nikako ne mogu izbjeći?? ako bi nabavio identičnu matičnu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
radilo bi bez reinstala i ako je maticna imalo slicna (dakle isti chipset recimo, nisu na odmet i iste integrirane drke). No osobno cisto sumljam da je maticna, krepana ista obicno nece javljati nista. S obzirom da tvoja ocito posta sve do grafike (koja je takoreci zadnja) prvo bi pokusao s drugom grafickom. Istina, ploca bi trebala javiti i za nju da je neispravna ali lako moze biti kvar koji ploca "ne vidi". Ako je nemas - posudi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
dakle ako je matična otišla trebao bi naći sličnu i to bi onda bilo to... pa recimo da sam uspio pronaći sličnu matičnu i to dosta sličnu čini mi se... MBO ABIT, s. 939, KN8 Ultra, nForce 4 Ultra, BUS 2000 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 400, 1Gbps, Firewall, ATX 2 e sad mi ne preostaje ništa nego nabaviti drugu grafičku i viditi što je s njom.. ali zar mi matična beepovima ne bi javila da grafička otišla dok je ona uštekana... meni matična samo javlja da je nema kad je izvadim,a kad je unutra matična šuti kao zalivena...?? to me najviše zbunjuje... jel može biti što treće u pitanju? neka druga komponenta osim matične i grafičke?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ne neke Abit ploče iz te ere vole usrat motku i kad ne nađu PCI-e grafu jednostavno se smrznu i nejdu dalje tj ne POSTaju, najlakše ti je posuditi od nekoga grafu za test ali ako beepa da je nema kad je izvadiš vjerojatno je grafa...
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Mislim da ti je u pitanju grafulja.. E sad zasto maticna ne javlja...Objasnit ovo bi bilo kao da objasnjavas paranormalno.. Nemoj razbijat glavu o tome nego fino nabavi drugu grafulju, provaj i javi sta je bilo..
![]() |
#10 |
Registered User
|
ok čim nabavim grafičku i testiram javim vam... samo sutra treba otići na konzulatcije mentoru i reći da ništa nemam jer mi se komp pokvario....moš mislit kako će mi vjerovati...tu rečenicu čuje 2put tjedno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
upDate
Evo me nakon malo duže vremena s updateom.... testirao sam svoj komp s drugom grafičkom i svoju grafičku i rezultati su slijedeći.... moja grafička radi na drugom kompu (dakle nju možemo maknuti s liste krivaca) a kombinacija druga ispravna grafička + moja konfiguracij = rezultat isti tj. nema slike na ekranu kao i ranije... moje pitanje glasi: da li to znači da je matična ošla u k.. il postoji mogućnost da je otišlo nešto treće (ram, procesor,napajanje)?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Mallosi
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Da probas nabaviti neku prastaru pci graficku? Mozda se samo pci-e port ili kontroler zblesiral?
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Imaš nekoliko načina, a najpametniji je donesti Bubbi ili meni na reprogramiranje. No, to iziskiva određene troškove, sa upitnim rezultatom. A sjebat ne možeš ništa, osim BIOS-a koji i je možda sasvim OK. Ja samo malo nagađam o uzroku kvara. Nije da je jedina ploča koja se tako ponaša.
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Pozdrav.. Da ne otvaram novu temu sa istim naslovom, postat cu ovdje, nadam se da je ok.. U glavnom, nakon grmljavine komp vise ne mogu upaliti.. Naravno prvo sam provjerio napajanje, i ono radi! A komp opce ne reagira na prekidac za paljenje, nit se pali lampica na prekidacu.. Da li je moguce da je on riknuo? Ili je ipak maticna? Mada mi je cudno da je spalilo maticnu a da je napajanje ostalo citavo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Ne, bas sam ga spojio u drugi komp.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 31.05.2011. u 11:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Evo mene opet.. Buduci da nemam nikakvu maticnu sa tim socketom, ne mogu isprobat.. Pa me zanima jel moguce da je nesto drugo riknulo, a da je maticna u redu? Da ne dajem masne pare u servisu, ako mogu jednostavno kupit novu maticnu i zamjenit.. A opet da ne dam 800 kn za maticnu, pa da na kraju ona bude ispravna.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Najcesce maticna dobije. Nemoze ti nitko 100% utvrdit bez pregleda i dijagnostike, a ti nemas tu mogucnost. Ostaje ti servis.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Hvala vam, isprobao sam sve osim memorije i procesora.. Do memorije vjerovatno nije, buduci da mi uopce ne reagira na gumb za paljenje, ostaje mi jedino proc ili maticna, a vjerujem prema tim simptomima da proc to nebi uzrokovao, tako da mi ostaje maticna.. Kupit cu ju kud puklo da puklo, pa javim kak je proslo.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|