|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Problem sa driverima za Lenovo N200
dal ima netko drivere za Lenovo 3000 N200 (0769) ? ...jer sam skinul sa njihove stranice drivere za navedeni laptop ali uopće ne reagira...ko da ih nema ili su krivi...već sam negdje čital da hoće biti problema s time...pa ak ima netko iskustva...zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi naveo za koji OS, predpostavljam XP? Dl sa ove stranice: Drivers and software - 3000 N200 (type 0769). Kako to misliš "ništa ne reagira"? Jesi li odmah po instalaciji OS - a instalirao: Intel Chipset INF Support for Windows XP - N200 (Machine type: 0769) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
The Dark Side of Moon
|
probaj ih kao update
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
može li mi netko pomoći
Lijep pozdrav! Htio bih ubaciti sata drivere za kompjuter lenovo 3000 n200. on je stigao sa free dosom.skinuo sam ih sa lenovovih stranica. to je file f6flpy32.exe. međutim što se događa. ne mogu ga nliteom slipstreamati u instalaciju xp.jer je u exe formi. meni bi trebao driver u .inf formi. evo našao sam upute na lenovovim stranicama: 1.On another system, extract this package onto the hard drive. 2.Connect a USB-Floppy Disk drive or USB-Hard disk drive. 3.Specify f6flpy32.exe with the full path name where you extracted the package in the step 1, and double-click nemam ni usb hard drive, ni usb floppy drive. kako da ih ubacim? hvala! p.s. ne bi htio disableat sata mode u biosu, nego da komp radi u sata modeu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Daj link da ne kopam sad, budem ti ja to prekopirao...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
hvala! skinuo sam neki fajl 68si04ww.exe i kad sam to istisnuo dobio sam dosta tih inf fajli. ali kako da saznam koji je moj chipset ili controller? onda mi je lako upuhati ga sa nliteom! EDIT: hvala puno! kad bi mi to mogao prekopirati? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.09.2008. u 22:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
koji sad da slipstreamam sa nliteom? iaahci.inf ili iastor.inf? hvala na pomoći! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
iaahci.inf Obavezno pročitaj pravila foruma, postao si već nekoliko puta za redom u vrlo kratko vrijeme. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47659
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
s obzirom da nisam mogao čekati i disableao sam sata native mode u biosu. htio bih na već postojeću instalaciju ubaciti sata drivere. može li samo kratka uputa? je li idem onda na device manager, pa onda odaberem controller i onda update driver, i nađem onda file iaahci.inf i to? ili nekako drugačije? hvala! ![]() Zadnje izmijenjeno od: skare. 24.09.2008. u 11:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
znači sad bi trebo updatirati driver na živo. kako da to napravim? da li trebam update driver, pa izabrat sa koje lokacije i onda naći iaahci.inf ili iastor.inf! na svom hp-u sam radio i kolega domy_os mi je rekao da treba iastor.inf. sad je lenovo 3000 n200 u pitanju, pa nisam baš siguran. znači trebao bi sata drivere ubaciti u već postojeću instalaciju! evo ovdje je link kako sam to uradio na hp8510p: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=108332 sad bi trebo to isto napraviti na ovom lenovu. bi li mi mogli pomoći? je li postupak analogan ovom gore,jer na ovom gore sam odabrao iastor.inf i uspio sam. sad nije moj kompjuter, pa ne bih htio zahebati. unaprijed zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
Kod ovakvih "škakljivih" stvari se uvijek preporuča napraviti backup/image sistemske particije jer nikad ne znaš kada i zbog čega nešto može poći po zlu. Da, možeš raditi na isti način kao i kod HP-a jer su slični chipseti u pitanju. Što se tiče drivera, u teoriji oba služe za iste komponente (što si mogao vidjeti u samim INF datotekama), ali osobno nekako više volim za AHCI staviti iaahci.inf, a za RAID iastor.inf. Isto tako možeš i taj driver integrirati u instalaciju (nisam skužio jesi li to već napravio), zatim uključiti native SATA mod (zbog kojeg ćeš tijekom bootanja Windowsa dobiti BSOD) i onda napraviti repair s tom novonapravljenom instalacijom koja sadrži AHCI drivere.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Intel(R) ICH8M 3 port Serial ATA Storage Controller - 2828 znači njega bi trebalo označiti i onda ovim gore postupkom odabrati iaahci.inf, a ne iastor.inf. Čini mi se da sam na svom hp8510p odabrao iastor.inf. puno ti zahvaljujem! bi li to trebalo biti sve? zanam da je rizično i da bi trebalo napraviti Bakup! još jednom puno hvala! eto još mi je samo ostalo da stavim taj driver! s obzirom da je ovaj controller u pitanju Intel(R) ICH8M 3 port Serial ATA Storage Controller - 2828 mislim da je sličan kao i za moj prethodni slučaj! ali nešto mi nije jasno. ove fajle koji si mi uspio izvući iz floppya su Intel_RAID___AHCI_Software_7.0.0.1020.znači to bi trebali biti RAID controlleri, onda bi trebao pokušati sa iastor.inf zar ne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
Obavezno napravi backup. To gore je zapravo prisilna instalacija drivera koji normalnim putem ne možeš ubaciti jer komponenta za koju je driver zapravo ne postoji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
i još na kraju da te pitam s obzirom na controller koji sam napisao da jest, ato je ovaj: Intel(R) ICH8M 3 port Serial ATA Storage Controller - 2828 s kojim driverom da ga updateam sa iaahci.inf ili iastor.inf? još jednom hvala! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
EMP moderator
|
Tamo gdje mogu, backup radim pomoću Acronis True Imagea, a gdje on ne radi, uskače Norton Ghost s tim da True Image preferiram jer mi se jako sviđa njegova opcija backupa/restorea bez ikakvih pomoćnih CD-a i DVD-a. Ubaci iastor.inf jer se ne spominje AHCI...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
kad označim taj iastor.inf bilo na usb-u ili desktopu dobijem info "the specified location does not contain information about your hardware". nije mi jasno zašto ne želi nego me stalno vraća na početak! o čemu se radi? možda ipak trebam ovaj dru iaahci.inf jer u BIOS-u je opcija SATA HDD AHCI mode?je li o tome riječ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
EMP moderator
|
Ah, pročitaj opet post #18...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
komponenta za koju je driver zapravo ne postoji, kad je riječ o prisilnom ubacivanju drivera koji normalnim putem ne možeš ubaciti! sad sam totalno zbunjen! tako mi i treba kad ne razmišljam.ne znam što da kažem, nemam pojma gdje se nalazim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
EMP moderator
|
1. Napravi backup. 2. Uključi native SATA. 3. Bootaj Windowse i vidi hoće li dati BSOD. 4. Ako hoće, a 99% hoće, napravi repair Windowsa sa CD gdje su integrirani driveri. Ukoliko nešto za*ebeš, lako opet isključiš native SATA i vratiš backup iz 1. točke.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
hvala! pokazao se BSOD 100 %. ali nemam software za back-up. bi li se moglo na živo integrirati driver iaahci.inf u već postojeću instalaciju? i hoće li ako stavim repair opciju windowsa biti ostalo sve instalirano kao što je i sad, da ne moram ponovo instaliravati software drivere i ostalo? jer ne bi radio sve ispočetka. znači rekao si za back up acronis true image? je li taj program kompliciran za skontat? hvala na pomoći! jasno mi je prilično! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
EMP moderator
|
Može se ubaciti, ali ne znam točan postupak jer nisam još imao potrebe to raditi. Hoće, repair obnavlja samo sistemske datoteke.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
![]() valjda sam sad skužio!komponenta za koju je npr. driver iaahci.inf zapravo ne postoji, i time nemam zašto ubacivati taj driver.Hebote koliko mi je trebalo da skužim. znači nliteom ubaciti iaahci.inf u winxp_Sp3_en, i onda ovaj postupak koji si mi dole napisao. hvala! valjda je to konačno gotovo! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|