Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.09.2008., 14:34   #241
Daimao
Registered User

Datum registracije: Sep 2008
Evo, ak jos nekog zanima, covjek iz Svijeta medija veli da windove dobivaju na kraju mjeseca, 29tog ili 30tog.
Daimao je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 19:59   #242
DuffJP
Premium
Moj komp

DuffJP's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
pozdrav, sutra ga saljem da mi poprave vent, a usput cu reci da bi mi bilo drago ako bi mi mogli "ucvrstiti" prva dva reda tipkovnice,ono uvijanje je minimalno (tek na jaci udar) ali svejedno se nebih bunio kada bi nestalo
DuffJP je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 20:35   #243
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Daimao Pregled postova
Evo, ak jos nekog zanima, covjek iz Svijeta medija veli da windove dobivaju na kraju mjeseca, 29tog ili 30tog.
jesi mozda sta cuo za baterije jace dal dolaze?
Staro 22.09.2008., 21:56   #244
Ianus Ziensis
Premium
Moj komp

Ianus Ziensis's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
veca baterijica bi bilo zahvalan dodatak , nadajmo se

ps. na webu im je samo bijeli, s 3 cell batt
Ianus Ziensis je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 22:38   #245
Daimao
Registered User

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
jesi mozda sta cuo za baterije jace dal dolaze?

Nisam, pocet cu se raspitivat o baterijama kad pocne zivcirat trenutna.

Mogu ti poslat broj od tipa koji sam dobio, kolko sam skuzio glavna faca kaj se tice MSI-ja u SM-u, pa ce ti on znat rec...
Daimao je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 07:54   #246
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Daimao Pregled postova
Nisam, pocet cu se raspitivat o baterijama kad pocne zivcirat trenutna.

Mogu ti poslat broj od tipa koji sam dobio, kolko sam skuzio glavna faca kaj se tice MSI-ja u SM-u, pa ce ti on znat rec...
Mene zivcira vec

Posalji broj, nije zgoreg.
Staro 23.09.2008., 17:13   #247
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Evo da obavjestim svekoliko pučanstvo o mogućnosti nabavke Della Inspirion Mini 9.

Ovaj model se može naručiti u Hrvatsku te poštarina ispada oko 45$.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=200255747775

Znači, za cca 2000kn se dobije vjerojatno najbolji netbook dosad, mislio sam si sebi uzeti jednog pa ću nabaciti kakvu recenziju.
Staro 23.09.2008., 17:59   #248
Njusskallo
Premium
Moj komp

Njusskallo's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
poštarina ispada oko 45$.
to je 30% tax + 22% naš porez .. sumnjam, a i to je 8GB SSD i 512rama tak da bas ni nije povoljan
Njusskallo je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 18:37   #249
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor Njusskallo Pregled postova
to je 30% tax + 22% naš porez .. sumnjam, a i to je 8GB SSD i 512rama tak da bas ni nije povoljan
O čemu ti? Uvijek postoji "teta iz Amerike" metoda ili deklaracija niže vrijednosti.

Ram je vrlo jeftin, a SSD od 8 gigi je skroz dovoljan, pogotovo kad su SD kartice ovako jeftine.
Staro 23.09.2008., 18:42   #250
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Znači, za cca 2000kn se dobije vjerojatno najbolji netbook dosad, mislio sam si sebi uzeti jednog pa ću nabaciti kakvu recenziju.

Hm, ne vidim po cemu je najbolji, jedino ako ne mislis na odnos cijena/mogucnosti, a i tada je Wind U90 (8.9") 50 dolara skuplji ali zato i opremljeniji.
Staro 23.09.2008., 20:08   #251
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor Matta Pregled postova
Hm, ne vidim po cemu je najbolji, jedino ako ne mislis na odnos cijena/mogucnosti, a i tada je Wind U90 (8.9") 50 dolara skuplji ali zato i opremljeniji.
Overall je najbolji zato jer:
- Ima bateriju s 4 čelije te traje cca 3h (wind i ekipa osim EEE-a traju do 2h)
- Nema ventilatora i nečujan je
- Ima najbolju konstrukciju
- Dell je

Sve u svemu, to je zasad najkompletniji mali laptop na tržištu (u tom cjenovnom rangu naravno), te je pritom jedan od jeftinijih.

EEE ima lošu tipkovnicu i konstrukciju, Aspire One je dosta bučan i koliko znam ne dolazi sa SSD-om te ima slabu bateriju a Wind je skuplji i ima slabu bateriju te lošiju konstrukciju i dolazi sa hard diskom umjesto SSD-a što ga čini manje izdržljivim.
Staro 23.09.2008., 21:07   #252
daxxx88
Premium

daxxx88's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
- Dell je

Sve u svemu, to je zasad najkompletniji mali laptop na tržištu (u tom cjenovnom rangu naravno), te je pritom jedan od jeftinijih.

EEE ima lošu tipkovnicu i konstrukciju, Aspire One je dosta bučan i koliko znam ne dolazi sa SSD-om te ima slabu bateriju a Wind je skuplji i ima slabu bateriju te lošiju konstrukciju i dolazi sa hard diskom umjesto SSD-a što ga čini manje izdržljivim.
kontam da ovo malo utječe na grijanje ?

What man is a man that doesn't make the world better
daxxx88 je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 00:17   #253
Njusskallo
Premium
Moj komp

Njusskallo's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
lol teta iz amerike ... ssd je jos uvijek pushiona, dell je najtopliji od svih netbooka

a neznam, sve 5 dok se nabavlja iz amerike, kad dodje kod nas opet ce bit paprene cijene. I da ono ... -dell je ... ne znaci nista
Njusskallo je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 09:22   #254
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:
- Dell je

- Ima vec sad kupiti i Wind sa 6-cell, dakle ne odvojeno baterija nego skupa.
- Zato je i najvruci sto nema venta. Ja do sada stvarno nisam imao problema sa ventom svoga Winda, rijec je o izoliranim slucajevima prije nego o problemu cijelog serije modela.
- Najbolju konstrukciju objektivno gledano ima HP Mini-Note. Unutarnja šasija magnezij, vanjska aluminij, screen je zasticen nekin slojem PMAA (kao pleksiglas). Nenadjebiv je zasada sto se tice konstrukcije.
To sto Wind dolazi sa 2.5" HDD-om je po meni prednost jer se disk moze lako promijeniti u sto god zelis, pa cak i u 16 ili 32GB 2.5" jeftini SSD-ovi sa e-baya.

Ovaj link sto si dao: Samo 8GB SSD diska IMHO ne opravdava cijenu koju nosi, osim toga treba jos nadoplatiti za BT, ima samo 512MB RAM-a, 0.3MP kamera (u konkurencije je 1.3), 8.9" ekran (samo su okvir povecali, dimenzije su iste da je i 10" ekran). U svakom slucaju, uzmi Wind U90 (sa 8.9" ekranom), izvadi HDD i BT, stavi losiju kameru i dobit ces istu cijenu ako ne i manju.

Da se razumijemo, svi novi netbookovi su upitna kupovina gledajuci cijenu koja je sve visa i vise i kojom se gubi ona pocetna prednost koju su imali u odnosu na "prave" prijenosnike. Prvi eeePC je u pravom smislu rijeci bio dzabalesku (gledajuci globalne cijene, ne hrvatske). Sad se postavlja pitanje gdje povuci granicu u povecavanju mogucnosti netbook-ova ali i cijene.
Staro 24.09.2008., 10:57   #255
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
- Zato je i najvruci sto nema venta. Ja do sada stvarno nisam imao problema sa ventom svoga Winda, rijec je o izoliranim slucajevima prije nego o problemu cijelog serije modela.
- Nisam niti reka da wind pretjerano zuji (One zuji), ali činjenica da ima ventilator neminovno dovodi do toga da će ventilator prozujati i da će se akumulirati puno više prašine nego kod modela bez ventilatora.
Da ne govorim kako se čuje.

Citiraj:
- Najbolju konstrukciju objektivno gledano ima HP Mini-Note. Unutarnja šasija magnezij, vanjska aluminij, screen je zasticen nekin slojem PMAA (kao pleksiglas). Nenadjebiv je zasada sto se tice konstrukcije.
- Aluminij je precjenjen, pogledaj thinkpadove - svi su plastika/magnezij, a najbolji "regularni" laptopi na svijetu
- Dell isto ima magnezijsku šasiju ispod, a kod HP glavni nedostatak je loš procesor.

Citiraj:
To sto Wind dolazi sa 2.5" HDD-om je po meni prednost jer se disk moze lako promijeniti u sto god zelis, pa cak i u 16 ili 32GB 2.5" jeftini SSD-ovi sa e-baya.
- Za tako malo računalo veliki kapacitet diska je nepotreban.
Kao prvo troši više struje, grije se, zuji i osjetljiv je na pomake/trešnju.
Svaka investicija u veći SSD je opet znatan dodatan trošak.

Citiraj:
Ovaj link sto si dao: Samo 8GB SSD diska IMHO ne opravdava cijenu koju nosi, osim toga treba jos nadoplatiti za BT, ima samo 512MB RAM-a, 0.3MP kamera (u konkurencije je 1.3), 8.9" ekran (samo su okvir povecali, dimenzije su iste da je i 10" ekran). U svakom slucaju, uzmi Wind U90 (sa 8.9" ekranom), izvadi HDD i BT, stavi losiju kameru i dobit ces istu cijenu ako ne i manju.
Cijena je 380 dolara što je oko 1800kn.

10" Wind košta 550+ dolara (sa 6 čelija), 500$ sa 3.
Web kamera je glupost, to je gori trošak bandwitha od glednja reportaža Red Carpeta na netu, da se mene pita ja bih je maka da uštedim.

Dell je dimenzijama kao i Asus 901 što znači da je manji i lakši od winda u100.

Evo imaš npr:
BT i 1.3mpix za 380 dolara
2GB verziju za 399 dolara
Obična verzija za samo 335 dolara
Full opremljena (16GB SSD, 1.3 Webcam, BT, 1GB DDR) Linux verzija (po meni bolja od windows) za 475 dolara.

Citiraj:
Da se razumijemo, svi novi netbookovi su upitna kupovina gledajuci cijenu koja je sve visa i vise i kojom se gubi ona pocetna prednost koju su imali u odnosu na "prave" prijenosnike. Prvi eeePC je u pravom smislu rijeci bio dzabalesku (gledajuci globalne cijene, ne hrvatske). Sad se postavlja pitanje gdje povuci granicu u povecavanju mogucnosti netbook-ova ali i cijene.
Da, i baš zbog toga nema smisla kupovati to u nas ili kupovati nešto tipa wind koji košta 550+ dolara u americi kad se za skoro 220 dolara manje može kupit nešto tipa Dell Mini 9, a da ne govorim kako je suludo dati 3500kn u nas za Winda.

Zadnje izmijenjeno od: Mar. 24.09.2008. u 11:14.
Mar je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 11:18   #256
sick_boy
Premium
Moj komp

sick_boy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Dell Mini 9 nema funkcijske tipke (ima, ali uz kombinaciju fn i tipaka u sredini tipkovnice, a i tada mu fale F11 i F12). Pogledaj tipkovnicu.

To što nema ventilator znači da će se kad-tad početi pregrijavati, jer će u otvore za ventilaciju ući prašina i spriječiti normalan protok zraka.
Nadalje, glede baterije, 3 ili 4 ćelije nije neka razlika (cca 2,5 naspram 3 sata). 6 ćelija je već nešto drugo, ali te baterije neugledno strše van, pa, ustvari, i nema nekog finog rješenja (ipak je to premalo kućište za mrcine od baterija).

Naručiti model iz USA znači ne imati hrvatsku tipkovnicu (OK, nije neki problem, ali eto...) i imati problema sa jamstvom. Osim toga, prvo si izjavio

Citiraj:
Ovaj model se može naručiti u Hrvatsku te poštarina ispada oko 45$.
pa onda pljuješ kad ti čovjek spomene porez i carinu.

Eh da, postoji i AcerOne sa SSD-om! IMHO - bolje (manje zaj. za malo više novaca).

iBase MI980VF-4700EQ Motherboard
Intel Core I7-4700EQ (2.4-3.4Ghz, 4 cores, 8 threads)
16GB DDR3L RAM 1600 MHz
250 GB Samsung 860 Evo mSATA SSD
1TB Seagate Barracuda 7200 2.5" HDD
ATI RX550 4GB
Kolink Satellite mATX Cube Case
Delta Electronics GPS-350EB-200 A ATX 350W PSU
Acer 27" 1440p 75Hz Freesync IPS monitor
Cherry MX Board 1.0 keyboard, brown switches
LOGITECH G305 Lightspeed mouse
Arch Linux/Win 10

Lenovo Idepad 5 pro:
AMD Ryzen 7 6800HS
16GB DDR5 RAM 5600 MHz
1TB Micron nVme HDD
16" 2160x1600 16:10 IPS Display
Windows 11

Fujitsu Esprimo:
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500
4GB DDR2 RAM
WDC WD1600AAJS-0 160GB
Seagate ST4000DM000 4TB
openmediavault 4.1.17

Philips 55PUS7373/12 55" 4K HDR VA Direct LED TV
Toshiba 50" QLED 4K Dolby Vision/Dolby Atmos TV
TCL 40ES560 40" FullHD TV
Pioneer BDP-160 BD player
Maxell SB-3000 soundbar
Onkyo TX-SV444 AV Receiver
Onkyo DX-7333 CD Player
Audio-Technica AT-LP2XGY gramofon
Mirage 290is bookshelf speakers

Zadnje izmijenjeno od: sick_boy. 24.09.2008. u 11:50.
sick_boy je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 14:56   #257
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Citiraj:
- Nisam niti reka da wind pretjerano zuji (One zuji), ali činjenica da ima ventilator neminovno dovodi do toga da će ventilator prozujati i da će se akumulirati puno više prašine nego kod modela bez ventilatora.
Da ne govorim kako se čuje.
Bez obzira, ako se vent ne cuje (a kod mog winda se ne cuje), draze mi ga je imati nego da mi se grije tipkovnica i donji dio koji je na koljenima.

Citiraj:
- Aluminij je precjenjen, pogledaj thinkpadove - svi su plastika/magnezij, a najbolji "regularni" laptopi na svijetu
- Dell isto ima magnezijsku šasiju ispod, a kod HP glavni nedostatak je loš procesor.
Na stranu procesor ili cijena ili ostale karakteristike, tema je koji je najbolje gradjen. HP bez premca zasad, to je sigurno.

Citiraj:
- Za tako malo računalo veliki kapacitet diska je nepotreban.
Kao prvo troši više struje, grije se, zuji i osjetljiv je na pomake/trešnju.
Svaka investicija u veći SSD je opet znatan dodatan trošak.
Ovdje se slazem sto se tice HDD-a protiv SSD-a, i ja sam za SSD u ovakvim stvarcicama, ali to ne smije biti kao u eee 900
seriji gdje je SSD smijesno spor ili SD kartica glumi SSD. U takvim stvarima radije bi isao na klasicni HDD.

Citiraj:
Cijena je 380 dolara što je oko 1800kn.

10" Wind košta 550+ dolara (sa 6 čelija), 500$ sa 3.
Web kamera je glupost, to je gori trošak bandwitha od glednja reportaža Red Carpeta na netu, da se mene pita ja bih je maka da uštedim.

Gledaj cijene 8.9" Winda, slicno iskonfiguriranog i vidjet ces da je to cjenovno tu negdje.
I ne mozes reci da je web kamera glupost, jer nekome nije. Isto tako mozemo reci da je 8GB SSD glupost kad za te novce dobijes bar 60GB pravog diska. Meni je osobno ExpressCard utor na ovakvim stvarima nepotreban. Jedina stvar za koju valja je WWAN kartica ali i to ima uzeti u USB varijanti i to dosta jeftinije. Sta je nepotrebno a sta ne, to je jako subjektivna stvar.

Citiraj:
Dell je dimenzijama kao i Asus 901 što znači da je manji i lakši od winda u100.
Da. Laksi je za 100 grama, 25mm kraci i 5mm uzi. Debljina je ista. Da je razlika velika, bas i nije. Tu je 1.3" veci ekran.

Wind u Americi vec ide od 379 dolara za 8.9" model (Link) i 479 dolara za 10" model (Link). Mogu i ja izvadit cijenu Dell-a vecu nego sto si ti naveo.

Citiraj:
Da, i baš zbog toga nema smisla kupovati to u nas ili kupovati nešto tipa wind koji košta 550+ dolara u americi kad se za skoro 220 dolara manje može kupit nešto tipa Dell Mini 9, a da ne govorim kako je suludo dati 3500kn u nas za Winda.

Kao prvo, po tvom rezoniranju, suludo je dati i tolike novce za Dell kada mozes uzeti prvi eee za kikiriki a radit ce iste stvari kao i Dell. Dakle, ne mozes tako suditi.
Kao drugo, Wind je 3300 kn a ne 3500 kn.
Kao trece, usporedjujes bolje opremljeniji netbook od losijeg. Treba usporediti 8.9" Wind sa Dellom i vidjet ces da razlika u cijeni vise nije toliko velika.
Cetvrto, Della jos nema u Hrvatskoj. Kad dodje vidjet cemo koja ce biti cijena i da li ce biti pametna kupnja.
Peto, s obzirom na trenutnu ponudu u Hrvatskoj, mislim da je MSI Wind najbolje opremljen netbook na trzistu. Prvi put sam isao uzeti najjeftinije (eeePC) i nije mi se svidio toliko da ga zadrzim. Sad sam uzeo Winda i zadovoljan sam, s obzirom sta se nudi u Hrvatskoj. Da je to ono sto 100% zelim, i nije. Puno sam nade polagao u Gigabyte-ov tablet netbook ali ispade da je kvaliteta izrade katastrofa.
Uglavnom, svakom modelu nesto fali. Fora je naci ono sto smatras dobrim za sebe. Meni razlika od 700 kn izmedju Acera i Winda nije bila presudna, nekome jest. BT, bolja kamera, vise ugradjenog RAM-a, bolja tipkovnica i veci ekran je presudilo da uzmem Wind umjesto Acera.
Staro 24.09.2008., 16:56   #258
kreso7
Premium
Moj komp

kreso7's Avatar

Citiraj:
a SSD od 8 gigi je skroz dovoljan, pogotovo kad su SD kartice ovako jeftine.
Ehehe, dakle dodatni trosak.
Meni 8GB nije ni priblizno dosta i definitivno mi se ne bi dalo zamarati sa ogranicavanjem instaliranih programa, a da ne velim kako bi mi veza na faksu ostala neiskoristena

Citiraj:
Aspire One je dosta bučan i koliko znam ne dolazi sa SSD-om te ima slabu bateriju
Bucan nije (naravno, s obzirom da Dell nema vent, nije ista stvar), SSD opcija postoji, kao i 6 cell baterija.
Cijena je 400 dolara.

Dolaskom sve vise i vise modela subnotebookova razlicitih proizvodjaca razlika se zbilja svodi na naljepnicu na kucistu. Ukljucili su se prakticki svi, neke drasticne razlike u cijenama nema.
kreso7 je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2008., 11:59   #259
lordVerdranius
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Zašto uzeti bolje Wind nego Acer One?

Pošto uskoro kupujem neki netbook, zanimaju me neke razlike između Winda i One-a, odnosno kojeg je bolje uzeti?

Moje mišljenje je to da Wind ima veću i možda bolju tipkovnicu, dok Acer One ima ako se ne varam više hard diska (160HDD!) i ima isto RAM-a znači 1,5GB (barem ona zadnja serija Acera...).

Vidim da neki govore o toj buci kod Acera od ventilatora, jeli to podnošljivo ili?

Te me zanima koliko je MSI pohvalan sa svojom izradom laptopa, pošto sam ćuo svakakve stvari o njima, da se kvare, da im odlazi ekran, tipkovnica i sl. stvari?

Aj PLZ ako mi možete pomoći oko usporedbe tih dvaju netbooka, jer na forumu ima samo usporedba Eee-a sa Wind-om...
Isprićavam se kaj je OT - ali neću otvarati novu temu...
TNX!
lordVerdranius je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2008., 16:02   #260
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
E ljudi sad sam u velikoj dilemi. Trazio sam gdje je u Hrcatskoj najjeftiniji Wind i nasao da mi se najvise iplati kupiti u M-Computersu za 2715kn, jer uz njega onda dobijem i torbu (u Feniksu je 2700, ali nema torbu). Onda slucajno naletim na Svijet medija u kojem taj isti Wind kosta 2700 kuna, ali naletim i na ovog MSI-a LINK (MSI VR610X-279EU) koji kosta 3000 kuna. MSI VR610X-279EU ipak ima dosta veći monitor, veći HDD, DVD rezač. Procesor ima nešto veću radnu frekvenciju (ali to mi nije bitno jer će ovo sto sada kupim biti samo za potrebe faxa). Koji god da kupim planiram u njega odmah staviti jos 1 GB RAM-a.
Znam da MSI i nije nesto posebno kvalitetan sto se tice laptopa, ali ovo nece biti koristeno za neke posebne stvari i ekstremne situacije. Dakle pisanje, crtanje, ponekada neki film odgledati, i tako.

Dakle dvojba je izmedju:

1. MSI Wind U90 (dolazi sa torbom) LINK - 2715 kn
2.
MSI VR610X-279EU LINK - 3000 kn

I ovih 3000 kn mi je previse ali nekako cu se vec rastegnuti, pa molim bez komentara "skupi jos koju stoticu" i sl.

EDIT: Na Svijet medija stranici ima greska, ovaj MSI nema X3100 grafiku (i ne moze je imati ) nego ima X1270, sto mi opet nije bitno, nego samo kazem da ne bi bilo zbunjenih faca kada budete gledali specifikacije.

Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 09.10.2008. u 16:15.
Milentije je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2008., 16:19   #261
gringo11
Registered User

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
E ljudi sad sam u velikoj dilemi. Trazio sam gdje je u Hrcatskoj najjeftiniji Wind i nasao da mi se najvise iplati kupiti u M-Computersu za 2715kn, jer uz njega onda dobijem i torbu (u Feniksu je 2700, ali nema torbu). Onda slucajno naletim na Svijet medija u kojem taj isti Wind kosta 2700 kuna, ali naletim i na ovog MSI-a LINK (MSI VR610X-279EU) koji kosta 3000 kuna. MSI VR610X-279EU ipak ima dosta veći monitor, veći HDD, DVD rezač. Procesor ima nešto veću radnu frekvenciju (ali to mi nije bitno jer će ovo sto sada kupim biti samo za potrebe faxa). Koji god da kupim planiram u njega odmah staviti jos 1 GB RAM-a.
Znam da MSI i nije nesto posebno kvalitetan sto se tice laptopa, ali ovo nece biti koristeno za neke posebne stvari i ekstremne situacije. Dakle pisanje, crtanje, ponekada neki film odgledati, i tako.

Dakle dvojba je izmedju:

1. MSI Wind U90 (dolazi sa torbom) LINK - 2715 kn
2.
MSI VR610X-279EU LINK - 3000 kn

I ovih 3000 kn mi je previse ali nekako cu se vec rastegnuti, pa molim bez komentara "skupi jos koju stoticu" i sl.

EDIT: Na Svijet medija stranici ima greska, ovaj MSI nema X3100 grafiku (i ne moze je imati ) nego ima X1270, sto mi opet nije bitno, nego samo azem da ne bi bilo zbunjenih faca kada budete gledali specifikacije.
Mozda ti je bolji izbor fujitsu siemens iz Konikoma ili Peveca, vidio danas u Pevec katalogu 2999,00kn
http://www.konikom.hr/p628/notebook-...duct_info.html
ako ces vise vremena provodit za tim racunalom.
Ovi netbookovi eeePC, wind, itd su ako imas viska 2-3k pa onda na wc-u surfas internetom, citas pcekspert.com umjesto novina
gringo11 je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2008., 16:40   #262
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
Autor gringo11 Pregled postova
Mozda ti je bolji izbor fujitsu siemens iz Konikoma ili Peveca, vidio danas u Pevec katalogu 2999,00kn
http://www.konikom.hr/p628/notebook-...duct_info.html
ako ces vise vremena provodit za tim racunalom.
Ovi netbookovi eeePC, wind, itd su ako imas viska 2-3k pa onda na wc-u surfas internetom, citas pcekspert.com umjesto novina
Opet je po specifikacijama (veći disk i dodatna oprema) bolji ovaj drugi MSI koji sam naveo od ovoga Siemensa.
Staro 09.10.2008., 16:49   #263
gringo11
Registered User

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Opet je po specifikacijama (veći disk i dodatna oprema) bolji ovaj drugi MSI koji sam naveo od ovoga Siemensa.
Nebi se složio, MSI ima samo veci disk. S Siemensom dobijes jos port replicator koji sam vridi par sto kuna, Vistu, Core 2 procesor i inegrirani HSDPA modul i 3mj besplatnog interneta, a ostalo sve ima sta i ovja MSI
gringo11 je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2008., 16:57   #264
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
Autor gringo11 Pregled postova
Nebi se složio, MSI ima samo veci disk. S Siemensom dobijes jos port replicator koji sam vridi par sto kuna, Vistu, Core 2 procesor i inegrirani HSDPA modul i 3mj besplatnog interneta, a ostalo sve ima sta i ovja MSI
Kako god Vista je prva stvar koja ide sa njega, Core 2 proc mi nista ne znaci jer cu samo piskarati i crtati i povremeno koji film, besplatan internet mi nista ne znaci jer nisam iz Hrvatske...
Staro 09.10.2008., 18:40   #265
kreso7
Premium
Moj komp

kreso7's Avatar

Citiraj:
Dakle dvojba je izmedju:
E jebiga, ti se trebas sam sa sobom dogovoriti sto ti je vaznije, prenosivost i prakticnost ili ces to zrtvovati za jaci model sa vecim ekranom :-).
Mislim, dva totalno oprecna modela :-)
kreso7 je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2008., 20:21   #266
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Matta mi je skratio muke, kupiću od njega Wind U100 sa 2GB RAM-a za 2550 kn.

Muke riješene.
Staro 11.10.2008., 20:05   #267
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
U links je došo U100 sa 160GB harda , ali i dalje 3 cell. Jel iko zna jel ima synaptic ili sentelic touchpad? I može li ih se ikako razlikovati na pogled?
Viperus je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2008., 20:26   #268
daxxx88
Premium

daxxx88's Avatar

Citiraj:
Autor Viperus Pregled postova
U links je došo U100 sa 160GB harda , ali i dalje 3 cell. Jel iko zna jel ima synaptic ili sentelic touchpad? I može li ih se ikako razlikovati na pogled?
to su driveri, AFAIK

Staro 11.10.2008., 20:47   #269
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Nema nikakve hardwarske razlike? Pa šta nebi mogo uzet drivere od tuđeg msi winda koji može lijepo scrollat onda? Pa nisu ljudi valjda tolko glupi, ne si nemogu stavit druge drivere.
Viperus je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2008., 20:58   #270
daxxx88
Premium

daxxx88's Avatar

Citiraj:
Autor Viperus Pregled postova
Nema nikakve hardwarske razlike? Pa šta nebi mogo uzet drivere od tuđeg msi winda koji može lijepo scrollat onda? Pa nisu ljudi valjda tolko glupi, ne si nemogu stavit druge drivere.
mislim na to da se valjda ne vidi izvana

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno