|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Pomoć - HP 6720s critical battery alarm
Prije tjedan dana sam kupio novi HP 6720s sa free dosom...skinuo drivere i ubacio XP unutra...laptop normalno radi, no međutim kada radi samo na bateriji ne ugasi se nakon što mu snaga baterije padne na određeni %.... Dogodi se to da je u control panelu - power optionsu podešeno da se laptop automatski ugasi kada snaga baterije padne na 5% laptop se ne gasi klasično tako da se xp odlogira ...i da piše "windows is shutting down"....nego si prekine struju ko kad bi držal gumb za paljenje 4 sec..... Prvo sam mislil da sam mu ostavio premalo % baterije da se ugasi....no probao sam narihtati nakon toga da se ugasi na 50% snage....no i dalje se ista stvar ponavlja......Nakon toga sam stavio da na 5% učita batch file koji bi ga ugasio ...c:\windows\system32\shutdown.exe -s -t 0 ....ali onda se neće uopće ugasit sve dok mu apsolutno ne ponestane struje u bateriji da bi mogao raditi......tako da i ta opcija otpada..... Ako neko zna u čemu je fora....molio bih ga da odgovori...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Registered User
|
Citiraj:
isto tako, s navedenim batch fileom tj. sa tom naredbom sam imao takvo iskustvo da na nekim XP-ima radi bez greške, a na drugima uopće neće radit kao da uopće nije zadana komanda shutdown... Umjesto toga, možda je rješenje da odabereš da ti laptop ode u standby kad dođe na critical... puno bolje nego nasilno gašenje windowsa... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Hvala na odgovoru..... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
kao što sam rekao, stavi da ode u standby umjesto da se ugasi i to je puno bolje rješenje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
jel možeš otić u more power options (dole kod baterije).. pa na ono detaljnije... tamo imaš postavke kod critical battery actions (tak bar imam na 6730b) - moš namjestit šta oćeš da ti radi
![]() |
#6 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007