|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
![]() .................................. Dali sam ja to ispravno pročitao ostavljam vama da dešifrirate, kineski me nikad nije nešto zanimao. Za one koji se pitaju koji je ovo vraga i dali je autor ovog texta na drogama, moram vas razočarati. U pitanju je TORBA za prijenosnike do 12,1" veličine !! Pa krenimo redom sa poznatim podatcima. Firma: Shengjun Trgovina aka Kineski Shop u Karlovcu Težina: 800 grama Veličina: 36cm X 26cm izvana te 34cm X 24cm iznutra Materijal: Nešto plastificirano, još nisam utvrdio 100% Cijena: 90kn Garancija: 1 Godina Zašto torba ? Lako s laptopom za po bliže ili do susjedstva, pederuša koja je došla sa njim je kao stvorena za to, stane pod ruku, nije velika, međutim ako se ide na kakav put ili negdje na duže onda je svakako potrebno ponjeti punjač za bateriju i još po koju sitnicu gdje pederuša jednostavno postane pretjesna i premala za takvu namjenu. Treba nam torba ili ruksak te tu onda počinju glavobolje. Da bi nešto bilo prenosivo ne smije biti teško niti glomazno, fućkaš torbu ili ruksak ako nam otpada rame nakon pola sata hoda. Za mali laptop je umjetnost pronaći torbu jer je većina modela veličine 15,4". Također se može naći torbi za veličinu 14,1" i tu bi onda išli i modeli 12" i 13" veličine. To me nije nikako zadovoljilo jer imam već torbu za 14,1" i preglomazna mi je tako da sam danas obišao cjeli Karlovac u potrazi za nekom malom torbom ili rancem. Ranac koji bi odgovarao zadanim kriterijima sam također našao no kako je s prednje strane imao zašivenu plastificiranu crtanu sliku spidermana, kupljena je torba. ............................ Crna je što je ok, ima ručku i remen no koliko je to zapravo veliko ova slika baš ne odaje. VELIČINA: Sljedi niz slika koji će nam dočarat njenu veličinu. Kao što se vidi sa slika, prva je torba sa 14,1" torbom pa sa A4 bilježnicom i na kraju sa pederušom ![]() Ovako gledajući kao malo veći neseser za šminku, zbilja je mala. IZGLED I BROJ PRETINACA: ................. ................. Neznam kakve će reakcije ova boja izazvati kod vas ali meni je ovo jedna od ogavnijih boja za unutrašnjost torbe koje sam ikada vidio, katastrofa. Pretinaca ima i više nego dovoljno. Svi su više manje ok osim zadnjeg sa 3-će slike jer je po meni bespotrebno prepolovljen/poduplan pa se taj dio torbe ne može raširit u cijelosti. FUNKCIONALNOST: Ručka dobro leži u ruci i ne kliže se, masivna je tj. ne savija se pod teretom. "Oko" na koji se kači remen mi uljeva dosta povjerenja što nebih mogao reći za željezni dio na remenu koji se kači na to oko. Nekako mi je to pretanka ta kuka no s vremenom ću vidjeti hoće li doći do kakvih defomacija usljed tereta. Kako je cjeli lap sa punjačem i torbom 3,5kg mislim da će to ipak dobro držati. Na dnu torbe imamo plastične noge tako da odlaganje torbe na pokisnuti pločnik neće imat za posljedicu navlačenja vlage preko same torbe. POSEBAN FEATURE: .................................... Torba ima i lokot/brojčanik na zaključavanje. Kako radi ? Stisne se gumb ispod brojčanika i onda se odabere šifra te pusti gumb. E sad se sigurno pitate kojeg vraga ključa kad su svi pretinci na ciferšlus ![]() Treba ciferšlus tako zakopčati da vam je na pola brojčanika i onda onaj metalni dio od ciferšlusa ugurati u proreze ljevo. Ja vam zbilja dobronamjerno savjetujem da to ne napravite. Taj mehanizam je toliko neprecizan i razheben da kad jednom gurnete taj ciferšlus u te proreze, nema šanse da se to oslobodi osim pomoću kuhinjskog noža !! Uostalom, samo se gornji pretinac može "zaštitit" tako da je ovo zbilja nepotreban dodatak koji treba svakako izbjegavati. ZAKLJUČAK: .............................. Eto kako to u konačnici izgleda, da je torba samo 1cm niža po visini laptop nebi stao ! Ovo je na dlaku i to zbog baterije, no svejedno za 13" tu mjesta nema. Vlasnici Winda bi mogli također biti zadovoljni veličinom ovakve torbe, nebi on puno "plesao" u njoj. Pozitivno: 1. Veličina 2. Broj pretinaca 3. Mala težina 4. Cijena i garancija Negativno: 1. Boja 2. Upitan materijal i čvrstoća 3. Mehanizam za ključanje 4. Remen bi mogao biti jači Ocjenu dam nakon par terena i putovanja a komentari i pitanja su dobrodošli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Zanimljiva stvarčica sa jako pristupačnom cijenom i nenadjebivom garancijom ![]() Zaboravio si napisati gdje si kupio. ![]() EDIT: Eh da, mislim da ipak piše Jeng Long ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
A pong više vuče na kineski ![]() Ma napisano je gdje je kupljeno, kineski shop ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
De ti kupi toga jedno dva šlepera i onda i pošalji inspekciju da ih zatvori pa preprodaji to po 200 kn i opet će ić, a ti ćeš imati zaradu. ![]()
![]() |
#6 | |
Chile
Datum registracije: Apr 2008
|
Tesko da ce toliko komada prodati po 200 kn ako je 1 u ducanu 90kn.. Citiraj:
![]() I ipak je Jeng Long... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
@DjedMraz Deklaracija ne postoji, torba je bila prazna full. Samo remen u njoj. Teško je očekivati deklaraciju bilo koje robe kupljene u china shopu. btw: usput sam kupio šalicu za kavu i evo jutros otkrio da nije okrugla nego je malo eliptična, oće žlica pobjeć kad se malo jače promješa ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|