|
![]() |
#31 | ||||
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
super mi je sajt, hvala bogu da je netko i ovdje spojio racunarstvo sa ideologijom, jedan od nacina da se i nama pruzi puno kvalitetnija usluga kakva vec godinama postoji u zapadanom svijetu. dva i pol pitanja,: sto se tice all terrainnotebook racunala, da li Callidus ima namjeru prosirit ponudu sa kakvim toughbookom i slicnim rjesenjima, takodjer vezano uz to, smije li se doznati cijena osnovnog Dell ATG modela prilozenog na stranici? hoce li biti i UMPC/Subnotebook kategorija, te mozemo li ocekivati imena poput OQO, Samsung Q1, Wibrain, Kohjinsha, Raon |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
I ama bas sve komponente su dobavljive kod nas, u pravilu 30-40 % jeftinije no sto ih on nudi ... digitron u ruke pa zbrojite ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Btw, 1MB za pocetnu stranicu je stvarno previse...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Radi cega? Jer novac kod kupnje racunala nije na prvom mjestu, vec traze ogromnu tisinu i kvalitetno napravljenu konfiguraciju koja ce potrajati duzi niz godina (u prosjeku dodje svakih 5 godina, ali da se kupi sve kako spada). Trziste nije samo za studente s skromnim budzetom ili ljude koji paze na svaku lipu i vise na nabava.net (na njih se valjda ni ne racuna ovdje). Ne, ima tu i onih koji daju 1000+ kn i vishe u vemilu i kompaniji (pa dobe tko zna sto) za gotovou konfiguraciju jer: 1. ta razlika im nije nista u odnosu na vrijeme provedeno slazuci sve sami i nabavljajuci pojedinacne komponente (pa makar to bilo i samo 2 sata sveskupa) 2. ne razumiju se u hardware i ne pokusavaju sami slagat konfe. Tako da vranoga tu ima dobru podlogu, jer ce te konfiguracije i laptopi prodavat zbog 2 pojma: tisina i kvaliteta. E sad, ako se uspije taj brand progurati i s oglasom privuci ljude, a tu treba truda, onda uspjeh nebi smio izostati. Pogotovo ako se udje u neke vece i bogatije tvrtke (pa se njih oprema) koje prepoznaju kvalitetu a kupnju inf. opreme im ne odredjuje osoba koja sebi stavlja postotak od takvih poslova u dzep ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Potpis ![]() http://www.callidus.hr/slike/lijeva_...na_zajedno.png 452x943, 577Kb, png format... Prebaci u jpg... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
@skorn da, imamo namjeru ponuditi još jedan ruggedized laptop. Ovaj DELL spada u klasu Semi ruggedized i mislim da tu nema konkurencije. Namjeravamo ponuditi i jedan fully ruggedized laptop, ali još neznamo koji. Treba istražiti to tržište, panasonic nije jedini igrač, iako i panasonic toughbook je trenutno u mogućem izboru Novi DELL ATG 6400 model će biti od 11980kn (sa PDV-om), ali još ne primamo naruđbe bit će laptopa i ispod 1kg. No tu još nismo definirali izbore. Tražimo samo najbolje, nećemo nuditi bilo šta.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
@zyki bilo bi u redu da takove tvrdnje argumentiraš brojkama. Jel možeš navesti koja je to trgovina u kojoj se mogu ove komponente nabaviti 30-40% jeftinije ako to dokažeš, imaš jednu konfiguraciju besplatno -uvjeti: da bude sve iz iste trgovine (mi radimo sa konfiguracijama, ne sa komponetama) da budu točno te ili bolje komponente (sve ove komponente su pomno izabrane, znam da se sa malim kompromisima na ovoj komponenti pa na drugoj itd može postići bolja cijena, ali kao što sam već naveo mi ne radimo kompromise). Dakle isti cpu, isti ista matična, isti hdd (samsung je radi tišine), kod grafičkih obrati pažnji da su sve koje mogu su pasivne, također obrati pažnji na frekvenciju grafičkih, isto kućište (zbog akustičkih osobina), isto ili bolje napajanje itd. Zaista me zanima tko to može ponuditi 30-40% jefinije. Mi jesmo na nekim konfiguracijama malo skuplji, ali to je marginalno. Zato nudimo vredniju uslugu. Vidi "O nama", kao što sam naveo najveća ušteda je u pravilnom odabiru, a ne u najjeftinijem trgovcu |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
|
@ dox chabar, superunknown znam, znam. to je sve katastrofa, no ne stignem sve. trenutno na m je papirologija do grla. Drugi tjedan bude valjda prva faza dizajna i optimizacije pa kad to bude gotovo onda ću cijeniti i konkretne programerske i optimizacijske prijedloge |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ma neka, bitno da se stvari pokrecu, siguran sam da ce i dizajn i optimizacija leci na svoje mjesto ![]() ![]() Btw, mislim da ce ti trebati dobra promidzba za tako nesto, ako se odlucis na neki TV spot, javi se na PM ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
2. slažem se da previše opcija ne mora biti dobra stvar i da će za manje iskusne to biti dobro, a 4870x2 je definitivno overkill za najslabiju konfu, ali zato su tu 4850 i 4870 i serija 3xxx 3. ok 4Gb rama za bolju konfu, ali ovdje PROCESOR: AMD Athlon64 X2 5200+ SktAM2 (2.7 Ghz, Brisbane, 1MB, 65W) tray HLADNJAK: Arctic Cooling Freezer 64 Pro PWM (ventilator 92mm, 528g, Socket AM2) MATIČNA: Elitegroup A780GM-A, AMD 780G, INTEGRIRANA GRAFIČKA: Radeon HD3200, VGA, HDMI, 1 utor za dodatnu grafičku (16), Hybrid CrossFireX, eSATA MEMORIJA: 4GB DDR2 PC800 CL5 Elixir/MDT/Axega/Aneon/Kingmax/Transcend, 2kom HDD: 640GB Samsung SpinPoint F1 16MB SATA II (HD642JJ) OPTIKA: DVD+-RW LG Electronics GH22NP20, PATA, crni, bulk KUĆIŠTE: Chieftec Dragon DG-01BD-U, MIDI Tower, bez NAPAJANJA, crno, 120mm prednji otvor, 44x18x46cm D/Š/V, 1.0mm čelik, težina 8kg NAPAJANJE: Fortron/Source ATX-350PNF, 350W, efikasnost 70%, ATX 2.01, 1 SATA, PCI-E (6p), 120mm ventilator definitivno nije potrebno toliko 4.kakav šrot ? manja kvaliteta na znaći da je laptop šrot samo zato jer mu je kućište od lako savitljive plastike, a ne od aluminija iako jefitniji laptopi imaju slabije komponente (npr grafa s 512MB rama ali ddr2 protiv iste s 256MB ali ddr3), ili čak integrirane grafe opet mogu biti korisni onima koji ionako samo surfaju, gledaju filmove itd za nekih 3500 kn, jer dell definitivno nije toliko bolji da košta duplo više 5. tako treba ![]() 6.znam da alienware samo sklapa te kompove, btw imaju još jednu lijepu sitnicu "Nameplate Engraving" ![]() i ovaj alienware.de je bezobrazno skup, ako će clevo biti jefitniji onda ću ga možda i kupiti, naravno, ne baš najboljeg, nemam 38000kn viška složio sam bolji alienware na .com za 32000 kn, europski lopovi, samo dižu cijene, nije čudno da se amerika zove "land of oppurtunity" anyway thnx na odgovor(ima)u
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ne mora biti informaticki obrazovana ,ali zbog nacina oglasavanja koji jos nezanmo koji ce biti pretpostavljam da ce oglasavanje biti uglavnom usmeno ,pismeno preko foruma ovog ili nekih drugih. primarna prednost ovog shopa bi trebala biti cijena, asortiman proizvoda, i postprodajna usluga. ovo sa konfiguratorom radi , sorry nisam davno bio na stranici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Okani se ovog kvazi dizajna koji se učitava stoljećima i izgleda trulo i fino stavi osCommerce ili Joomla + Virtuemart kombinaciju i to je sva filozofija.
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
|
bacio sam oko i sve što mogu reći je da je to u teoriji vrhunski zamišljeno ko neke strane mrak firme no u praksi se nazire mnogo problema...prvenstveno servis...nadam se da imaš nekog mađioničara unutra jer slaganje po komponentama je izrazito rizično pogotovo bez lagera...hipotetska situacija... naručen je komp i kreče uvoz 4-8 dana i naravno dolazi za 8 dana (ako)(pitaj beshtiju) i kreče slaganje i testiranje (nadam se) kad ono nakon 2 čuke besprijekornog rada...reset..i kaj sad? Ide mijenjanje komponenata (ukoliko imaš neke druge unaprijed nabavljene za tu svrhu, ako ne rastavljaš komp na kojem ti je kasa) i nađeš grešku...došla škart ploča(npr.. svejedno je) i sada to ide van na reklamaciju pa čekaš pa prođe xx dana a kupac kipi(i da naravno kod tebe nema "jel bi mogli staviti ovu ploču umijesto one koju si iskonfigurirao")..i onda napokon dođe natrag i složiš sve i ovaj put radi, ali isporuka 8 dana + xx dana + testiranje dana + ponovno slaganje i ponovno testiranje (nadam se) sve u svemu realna situacija i ne tako rijetka...a da ne spominjem problem kompatibilnosti komponenata... To je samo prvo što bih ja složio u glavi kao mogući problem da radim to što vi pokušavate... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|