Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.09.2008., 09:13   #1
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Veleprodaje računalnih komponenata

Mislim da budem tu dobil informacije koje tražim. Znate možda veleprodaje komponenata koje daju robu putem rewersa, nekog zaduženja, odgode plaćanja? (Autronic, M-san, Feniks, Links nisu)..po kojoj cijenu mogu ja dobiti npr.matičnu ploču, a po kojoj je prodati?

Zadnje izmijenjeno od: Mr.Black. 08.09.2008. u 10:31.
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2008., 10:31   #2
Func
Premium
Moj komp

Func's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Sve više manje rade na predračun(kako nitko nikome ne plaća potpuno ih razmijem). Jedino ako si veliki kupac, pa se onda dogovoriš za uvjete plaćanja. Razlika između kupovne i prodajne cijene je rabat. To može biti od 5% do 30% ili više, ne znam lupam bezveze postotak.
Oglas

Oglas
Staro 08.09.2008., 10:47   #3
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Citiraj:
Autor Func Pregled postova
... Razlika između kupovne i prodajne cijene je rabat. To može biti od 5% do 30% ili više, ne znam lupam bezveze postotak.
taj postotak određujem sam ili po nekom pravilu?
Staro 08.09.2008., 10:53   #4
Func
Premium
Moj komp

Func's Avatar

Citiraj:
Autor Mr.Black Pregled postova
taj postotak određujem sam ili po nekom pravilu?
To ti oni daju. Određuje se obično prema količini i ovisi od proizvoda do proizvoda. Možeš možda pregovarati, ovisi koliko su fleksibilni.
Staro 08.09.2008., 10:58   #5
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

znači dosta je zahebana situacija
Staro 08.09.2008., 11:05   #6
Func
Premium
Moj komp

Func's Avatar

Ako ti je rabat 20%, možeš si ti uzeti 10% kako bi imao nižu cijenu i ostao konkurentan. Ili možeš prodati po većoj cijeni. Sad čisto sumnjam da bi ti neko dao odgodu plaćanja za par komponenti ili da bi uspio nažicati neki veliki rabat. Trebaš ih zvati i raspitati se.
Staro 08.09.2008., 11:19   #7
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Citiraj:
Autor Func Pregled postova
Ako ti je rabat 20%, možeš si ti uzeti 10% kako bi imao nižu cijenu i ostao konkurentan. Ili možeš prodati po većoj cijeni. Sad čisto sumnjam da bi ti neko dao odgodu plaćanja za par komponenti ili da bi uspio nažicati neki veliki rabat. Trebaš ih zvati i raspitati se.
stvar je u tome da ja nemam prodaju, samo servis, znači obrtnicu imam, sad mi je u planu iznajmiti prostor i pokrenuti to malo bolje i trebam nabavljati robu za rezervne djelove.....dal je uopće to isplativo i ima neka zarada u tome svemu?
Staro 08.09.2008., 11:32   #8
Func
Premium
Moj komp

Func's Avatar

Citiraj:
stvar je u tome da ja nemam prodaju, samo servis, znači obrtnicu imam, sad mi je u planu iznajmiti prostor i pokrenuti to malo bolje i trebam nabavljati robu za rezervne djelove.....dal je uopće to isplativo i ima neka zarada u tome svemu?

Sad ne znam da li ti se skladište isplati. Ali bez problema možeš doći u Msan, Ve-mil veleprodaju... . Zatražiti ponudu i fakturu. Prvi puta osobno, kasnije kada te stave na listu kupaca preko maila ili faxa za bilo koju komponentu. Platiti internet bankarstvom i slijedeći dan kad im sjedne na račun podići robu. Malo ćeš se morati vozikati po Zagrebu, ne znam kako stoje sa dostavom.
Staro 08.09.2008., 11:37   #9
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Sve više i više gubim volju za time...al ne mogu znati ak ne probam
Staro 08.09.2008., 11:55   #10
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Vecinom svi rade avansno, Asbis ti isto masu stvari dila. Na pocetku dobijes minimalnu marzu ali ako pocnes kupovati masu stvari marza ti se povecava, kao i svugdje drugdje u trgovini.
Oglas

Oglas
Staro 08.09.2008., 12:33   #11
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Vecinom svi rade avansno, Asbis ti isto masu stvari dila. Na pocetku dobijes minimalnu marzu ali ako pocnes kupovati masu stvari marza ti se povecava, kao i svugdje drugdje u trgovini.
problem je taj kaj ja ne mogu narucivati masu stvar jer nemam prodaju nego servis, i mogu narucivati komponente, koje sluze kao moji rezervni djelovi
Staro 08.09.2008., 13:06   #12
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
problem je taj kaj ja ne mogu narucivati masu stvar jer nemam prodaju nego servis, i mogu narucivati komponente, koje sluze kao moji rezervni djelovi
Onda ces raditi sa minimalnim rabatima sve je bolje nego krajnja cijena. Samo da bi to ostvario u sudskom registru pod djelatnosti moras imati registriranu veleprodaju.
Staro 09.09.2008., 01:14   #13
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
ako isposlujes nekakav deal s recimo Msanom ili nekim drugim, nemoj sebi narucivati nikakvu robu da ti stoji u skladistu... roba gubi cijenu ako stoji bezveze i na kraju gubis pare bez obzira koliki ti je rabat. s obzirom da narucujes za potrebe servisa, mozes si priustiti dan vise/manje za naruciti i dostaviti dijelove i odmah ih ugraditi... znaci ponasaj se kao da je msan tvoje skladiste, samo kupis robu koja ti treba i kad ti treba. uostalom, tako posluje vecina malih IT ducana
JuVe je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2008., 08:32   #14
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Citiraj:
Autor JuVe Pregled postova
ako isposlujes nekakav deal s recimo Msanom ili nekim drugim, nemoj sebi narucivati nikakvu robu da ti stoji u skladistu... roba gubi cijenu ako stoji bezveze i na kraju gubis pare bez obzira koliki ti je rabat. s obzirom da narucujes za potrebe servisa, mozes si priustiti dan vise/manje za naruciti i dostaviti dijelove i odmah ih ugraditi... znaci ponasaj se kao da je msan tvoje skladiste, samo kupis robu koja ti treba i kad ti treba. uostalom, tako posluje vecina malih IT ducana
I o tome sam već razmišljao. Samo sam ja mozganjem došel do nečeg što se baš ne bi smjelo raditi, a večina tako radi..ja naručim robu, ne smijem je prodavati jer nemam prodaju nego samo servis, al ja tu robu normalno prodam, samo na račun napišem "nabava i ugradnja" komponente...a robu ja smijem imati normalno izloženu na policama..jučer razgovarao sa inspekcijom,vele sve smiješ raditi osim prodaje, i sve smiješ imati izloženo
Staro 18.09.2008., 12:04   #15
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Sve prikupljeno, svi papiri. Još se samo ne mogu odlučiti za Links ili M San što se tiče veleprodaje.
Staro 18.09.2008., 12:25   #16
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Zašto ne oboje?
Staro 18.09.2008., 12:39   #17
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Zašto ne oboje?
To i ja mislim. Al opet bi se trebal odlučiti za jedno, trebam usporediti npr.cijene matičnih od jednih i drugih
Staro 18.09.2008., 12:57   #18
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Msan ti vozi barem jednom tjedno robu tu u zabok tak da možda bolje njih.
Melani je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2008., 13:06   #19
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Citiraj:
Autor Melani Pregled postova
Msan ti vozi barem jednom tjedno robu tu u zabok tak da možda bolje njih.
ja to otvaram u Donjoj Stubici..jer tam nema ništa kaj se toga tiče, ni servisa ni nabave računalne opreme..pa zato molim Zagorce iz okolice Stubice da mi se jave na privat
Staro 18.09.2008., 14:25   #20
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Na nabavnu cijenu ti ide prvo pdv od 22%, a maržu koju ćeš moći staviti na tu robu se kreće od 10 do 18%, ne više jer ćeš biti skuplji od drugih većih centara... Taj biznis je dosta fucked up, jer cijene brzo padaju, a ti to moraš pratiti, osobito ako si naručio više robe (recimo pušiona sa 5000+ BE, sa 1200kn na 700kn u roku mjesec dana, a stara zaliha ostala koju moraš prodati po novoj cijeni -> pušiona 100%).
Valg je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno