|
![]() |
#751 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#753 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
gle lupetaš gluposti,neda mi se više na tu temu ovdje raspravljati jer vas ima par koji znate samo za plasme i ništa drugo,kolko imaš godina da tako prićaš,i kolko ti je tv prošlo kroz ruke,ja nijednom nisam omalažavao plasmu ni neki drugi tv,ali danas je vrijeme plasmi i lcd-a izjednaćeno, po meni nema boljeg ako ima razlika mi ih nevidimo.u svakoj kategoriji ima par lcd-a ili plasmi koje iskaću, a to ne znaći da su ostali smeće ,znaći drugi su kreteni ili su bacili lovu ako su kupili tv od 5-6ooo k,po meni ih vrijeđaš takvim stavom. ideš osporavati sony w seriju koja je ocjenjena vrhunski od svih svijetskih listova i stranica i sad bi ja trebao slušati tebe a za njih reći ko su ti papci,šta oni znaju,prije da je obratno,jel da? i ne samo sony w serija već sve ostale kompanije kao philips,samsung itd,šta je to škart,panasonic ima isto tako i vrhunske lcd-e. gabre i ja sam bio,odem tjedno bar jednom u takve dućane,ćesto kupujemo,sad gledamo ps3 ili blueray da kupimo,i bio sam u tehnomaxu,ako ih tamo pitaš reći će ti da su philips lcd-i najbolji od svih,pitao sam tek tolko da ćujem mišljenje, bio sam i u vemilu,hg spotu... baš sam najviše gledao razlike plasma i lcd i nema nikakve,jel to pioneer,panasonic ili neki drugi,dapaće ćak mi je slika na pioneeru pre tamna,možda nije podešena radi 200 sati rada,ili su puštali takav hd film koji je taman,zemaljski kanali nema razlike nikakve,ako je ekran manji slika je nešto bolja.
Zadnje izmijenjeno od: dugixy1. 16.09.2008. u 18:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#754 | |
Registered User
|
Citiraj:
imam 32 godine i nemam problema sa dijakritičkim znakovima kao ti (odn. sa gramatikom)..ovo za LCD i ocjene "u svim svjetskim listovima" ne bih komentirao jer je presmiješno...daljnja rasprava s tobom je suvišna..gledao sam u sve moguće materijale i televizore uključujući LCD 40E4020/40W400, i plazme Panasonic PV80, PY85 i Pioneer 428XD o kojima je riječ....i ostajem pri izrečenom ehh ako ti išta znači, radim na telki i svako malo nam daju neku plazmu i LCD pa ih gledam svaki jebeni dan.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#755 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#756 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
evo i ja bio u ve-milu i usput malo uspoređivao sliku panasonicovih plasmi i sony/samsung/lg lcd-a i moram priznati da sam iznenađen. Neznam kakav su hd materijal tamo puštali i kako šta spajali ali u usporedbi sa ovim novijim lcd-ima na plasmama mi je slika djelovala mutnjikavo i manje detaljno pogotovo kod tamnijih scena (noć, sjene itd) |
![]() |
![]() |
![]() |
#758 | |
Premium
|
Citiraj:
mod: poticanjem ilegale nećeš dugo ostati na ovom forumu.
Zadnje izmijenjeno od: Costa. 16.09.2008. u 22:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#759 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
a da sad su se svi urotili protiv plazmi daj mojne.... meni slika bolje izgleda na 40v nego na py80 eto i sad da me nitko neuvjerava da sam u zabludi gledao sam minimalno 100 sati hd, sd, dvd na jednom i na drugom... nekim ljudima vise pasu hladnije i ostrije boje kod lcda.
![]() |
#761 |
Registered User
|
tko piše o uroti?...samo sam rekao kako je složeno u vemilu....boje jesu prirodnije kod plazmi nego kod LCD-a (pazi, ako uspoređujemo TV-e istog cjenovnog ranga!) 40V? ovako...SD, kakav god, dvbt, analogija - sigurno je na strani Py80....DVD isto...divixi da ne pričam...bluray tu negdje s tim da kod LCD to izgleda prividno detaljnije i oštrije.....PS3 igre na strani LCD-a definitivno....činjenica je da je po danu LCD nešto ugodnije gledati (ako ne gledaš npr. nogomet ili vaterpolo hehe) a po noći po mraku kad većina gleda filmove plazma rula jer ona svjetlina iz LCD-a je totalna koma...zapravo LCD tehnologija je totalno meni neprihvatljiva za gledanje filmova...to nije za tu namjenu niti izumljeno...ali svakom njegovo veselje...činjenica da ove zadnje generacije high end LCD-a su jako dobre i puno bolje savladavaju brze pokrete, bolja je crna boja koja je bila koma prije i sl.... al to nije to..i košta 10 tkn + |
![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
ovo je već vjerovatno prožvakano pitanje ali opet: šta je bolje, full hd ili hd ready lcd? Naprimjer kad bi jednog dana kupovao lcd televizor nebi bio veći od 32" i primarno bi ga koristio za gledanje blu-ray filmova i ps3 igre a naravno spojio bi ga i s kompom. Kako je velika većina ps3 igara rađena po hd720p standardu jel bi takve igre na full hd telkama izgledale loše skalirano zbog ne-nativne rezolucije televizora? Kako izgledaju blu-ray filmovi na hd ready telkama s obzirom da im je rezolucija 1080p, jel se u postavkama blu-ray playera (ps3)može mijenjat rezolucija prikaza blu-ray filmova? Kako izgledaju ps3 igre rađene u 1080p rezoluciji na telkama hd ready? |
![]() |
![]() |
![]() |
#763 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Ima li tko iskustava s Samsung plazmom - PS42Q96HD Momentalno se dvoumim izmedju nje i Panasonica PV80, pa nisam siguran znaci li toliko ugradjen dvb-t tuner, te nikako da nadjem izlozenog tog samsunga da vidim kakva je slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Pozdrav svima! Imao sam namjeru kupiti novi TV, dosao po savjete na internet, procitao svih 26 strana topica (da, svih 26!) i tek sada ne znam sta da kupim, nova pitanja mi se otvaraju sama od sebe ![]() Konkretno, dvoumim se izmedu PANASONIC42PZ8 (cca.8400kn) i Sony 40W4000(cca.10400kn). 1. Koje su prednosti Sonya osim MPEG4 a da bi opravdale 2000kn razlike? (Ako sam dobro shvatio iz svega procitanoga do sada, 4 hrvatska programa + NIT emitiraju u MPEG2 a samo je EP u nogometu bilo u MPEG4, u buducnosti?) 2. Koja je logika da je PANASONIC 42PY8 skuplji od PZ8, pa nije li to ista plazma samo sto PZ jos ima i DVBT? Imam jos puno pitanja, ali ako ih postavim sve odjednom necu dobiti sve odgovore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#767 | |
Registered User
|
Citiraj:
Pz8 Py8 ista plazma, samo ova prva ima dvbt...te nije bilo kod nas prije..samo vani...ak ti ne smeta belo uzmi belo....radi dvbt.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |
Premium
|
Citiraj:
.
![]() |
![]() |
#769 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
i ja sam danas ponovno na početku. ![]() već sam se odlučio uzeti sony 32V4500, pa sam "usput" svratio da još jednom bacim oko. uspoređivao sam slike TV programa sa dvb tunera LCD-a TV Sony KDL-32V4500 i TV Philips 32 PFL 7403D . mogu reći da slika na philipsu izgleda puno bolja nego na sony-ju. dečko u trgovini je bio dovoljno ljubazan pa smo podešavanjem boja, kontrasta, svjetline i jačine backlighta pokušali dobiti bolju sliku na sonyju, ali nismo postigli previše. naravno da nisam imao više od 10-tak min za igranje, pa je moguće da se kod kuće sony može bolje podesiti, ali isto to možemo reći i za philipsa. slika je jednostavno bila loša. a kod mene će se ipak najviše gledati digitalni TV program... kako je to moguće kada većina recenzija sonyja stavlja gotovo na sam vrh po kvaliteti prikaza slike? ![]() nitko do sada nije spominjao philipsove modele. ima li netko iskustva sa gore navedenim modelima ili sličnim? također sam bacio pogled i na TV Philips 32 PFL 7603D koji nema 100Hz kao i 7403D koliko vidim, a mogu reći da je taj ambilight zgodna fora na prvi pogled. baš me interesira kako bi izgledalo pogledati film sa upaljenim ambilightom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Da se nadovežem na temu Philipsa 32PFL7603D/12 ambilight mi je odlična stvar. Oduševilo me prilikom jedne scene boks meča, kada bi svetlo jače zasjalo i drugom bojom na kraju televizora di je udarac upućen. Odaje se osećaj praska tog udarca i sl. Odličan dodatak tv-u. Upravo sam kupio taj tv i zadovoljan sam sa njim. Iako nema 100hz ima natural motion koji nadoknađuje tu tehnologiju odlično. Gledao sam razne utakmice i nisam primetio nikakavo razmazivanje. Uglavnom preporuka. Xbox 360 sam spojio na njega i sve radi ko podmazano u 1080p rezoluciji, a može i manje. No ono što mene zanima je kalibracija boja. Može li mi neko u tome pomoći, jer bih volio podesiti u potpunosti kvalitetu prikaza, ali u tome baš i nisam vičan. Da li ima kakav sajt sa postavkama za ovaj tv? Kao što ima naprimer američki tweaktv.com, ali nemaju ništa za philipsa ove vrste jer su navodno drugačiji paneli za evropu, a drugačiji za usa. I koja je razlika u tim modelima 7603d/10 i /12? |
![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@mymoon,Ja imam sony-a,istina analogija je tak tak,srednja žalost,pa to se več od davno znalo za taj lcd da ne prikaziva analogni najbolje,al digitalni,e tu je več druga priča,ja zadovoljan...Mada ja samo i gledam digitaliju,tak da se nisam previše zamaral kakva je slika na analognom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#772 | |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
slika je čista, bez kockica ili smetnji, ali boje su jako loše, lica ljudi su neprirodna. preloše za razliku od philipsa gdje je to puno prirodnije. baš se vrtio dnevnik rtla... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#773 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
da se razumijemo nisam pobornik nijednoga vec sam pobornik "najvise za moje pare" al glupo je vise da se plazme uzdizu u nebesa a tamo im bas i nije mjesto... da nespominjem da npr 40W4000 kosta cca 10.500kn a ima u sebi mpeg4 tuner koji u slobodnoj prodaji kosta cca 2000kn da ima u sebi dvbt koji kosta cca 500kn i kad se odbije to sve dobije se da se taj 40w plati ne 10500 vec 8000kn sto je cca 1400kn skuplje od obicne pv80 koja nema niti dvbt na da nepomislim na mpeg4 tuner, necu ni spominjati da nije full hd. ili da usporedimo py koja kosta 9500 dakle kosta soma i pol kn vise od 40w4000 mislim o cem mi to pricamo? danas je best buy 40W4000 jer u sebi ima sve tunere dakle nema dodatnih daljinaca i sranja radi neradi. plazme ce uvjek biti u prednosti sa sd i dvbt programima al meni divixi i dvdi bolje izgledaju na lcdu... brzo sam pisao i neda mi se sad mjenjati al nadam se da ste bar malo skuzili.
![]() |
![]() |
#774 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#775 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#776 |
Premium
|
Preporučite neku akciju za 4000kn, dobar LCD ili Plasma, samo da mi valja za spojit sa PC-im i gledanje DIVX, DVD, eventualno HD filmova, ima li netšto ili moram cifru X3 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
spojim hdmi kabel s quadra 933 na lcd philips koji ma 3 utora hdmi(inače jedva ga spojio na philips, ima debilne utore od ispod umjesto normale) al javlja da nema video signal. kabel danas kupljen i nije najjeftiniji... jel još neš moram imat uz hdmi kabel??? iako probo sam samo u jedan utor u druga 2. nisam |
![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Premium
|
evo nove info. sad javlja video format not suported ! kad sam ubacio dvd film. a nema ni menija od dvd playera kad je upaljen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Premium
|
pa jesi isprobao sve kanale,možda je je spojeno na hdmi2 a ti tražiš na hdmi1,pusti film pa traži po postavkama.ne vjerujem da je greška u kablu,jel ti dvd player može ćitati vrstu medija koju puštaš?
![]() |
#780 |
Premium
|
pa naravno prošo sam sve kanale i hdmi1, 2 i 3...niš |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|