Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.09.2008., 11:52   #751
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor dugixy1 Pregled postova
vjerujem da je odlićan tv,a jesi mogao bolje ili jeftinije trebao si prije pitati,sad je gotovo,ako si ti zadovoljan onda je sve u redu.

također smatram da plazmo ljupca Nanija nije trebalo banati,ovo je prva njegova greška kolko sam vidio,inaće ne vrijeđa i kuži se u plasme,lcd mora još u školu bilo bi u redu da mu se oprosti!
plazmoljubac ili ne ali reci mi koji LCD (bilo koji!) može dobit Pajkija 428XD u tom cjenovnom rangu (do 12 tkn) u bilo čemu...vjernosti boja, kontrastu, prikazu dinamičnih slika...bilo faking čemu...možda u PS3 igricama..ali ovdje nas ima koji se igramo samo na kompu....a i pričamo o telkama za gledanje filmova...IMHO LCD-i nemaju ni približno dobru sliku kao vrhunska plazma...jebe ih response (razmazivanje), crna boja, totalno umjetne i nerealne LCD-like boje, nenormalna svjetlina....ma koma...ove nove jače serije LCD-a su se malo poboljšale glede crne i brzine procesora slike...ali sve je to daleko od pajkija....vecina hrvata kupuje LCD (i to one od 6-7 tkn), zadnje sranje i jako su sretni tako da tu sreću ne bih dalje narušavao...pa ni vlasnicima bajne 40W4xxxx serije....jer LCD je budućnost, plazme su stara tehnologija, to ne traje, to se zapeče logo...muahahahahahah zapravo LCD je jako stara tehnologija i ni po čemu modernija od plazmine....ali eto do organskih ekrana LCD je popularan ovdje...
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2008., 12:36   #752
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
jučer sam malo bio u Zehnomaxu u Kingcrossu, pa gledao tamo ekrane, čisto da se i dalje uvjerim da su plazme još uvijek daleko ispred LCD-a...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2008., 18:47   #753
dugixy1
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
plazmoljubac ili ne ali reci mi koji LCD (bilo koji!) može dobit Pajkija 428XD u tom cjenovnom rangu (do 12 tkn) u bilo čemu...vjernosti boja, kontrastu, prikazu dinamičnih slika...bilo faking čemu...možda u PS3 igricama..ali ovdje nas ima koji se igramo samo na kompu....a i pričamo o telkama za gledanje filmova...IMHO LCD-i nemaju ni približno dobru sliku kao vrhunska plazma...jebe ih response (razmazivanje), crna boja, totalno umjetne i nerealne LCD-like boje, nenormalna svjetlina....ma koma...ove nove jače serije LCD-a su se malo poboljšale glede crne i brzine procesora slike...ali sve je to daleko od pajkija....vecina hrvata kupuje LCD (i to one od 6-7 tkn), zadnje sranje i jako su sretni tako da tu sreću ne bih dalje narušavao...pa ni vlasnicima bajne 40W4xxxx serije....jer LCD je budućnost, plazme su stara tehnologija, to ne traje, to se zapeče logo...muahahahahahah zapravo LCD je jako stara tehnologija i ni po čemu modernija od plazmine....ali eto do organskih ekrana LCD je popularan ovdje...

gle lupetaš gluposti,neda mi se više na tu temu ovdje raspravljati jer vas ima par koji znate samo za plasme i ništa drugo,kolko imaš godina da tako prićaš,i kolko ti je tv prošlo kroz ruke,ja nijednom nisam omalažavao plasmu ni neki drugi tv,ali danas je vrijeme plasmi i lcd-a izjednaćeno, po meni nema boljeg ako ima razlika mi ih nevidimo.u svakoj kategoriji ima par lcd-a ili plasmi koje iskaću, a to ne znaći da su ostali smeće ,znaći drugi su kreteni ili su bacili lovu ako su kupili tv od 5-6ooo k,po meni ih vrijeđaš takvim stavom. ideš osporavati sony w seriju koja je ocjenjena vrhunski od svih svijetskih listova i stranica i sad bi ja trebao slušati tebe a za njih reći ko su ti papci,šta oni znaju,prije da je obratno,jel da? i ne samo sony w serija već sve ostale kompanije kao philips,samsung itd,šta je to škart,panasonic ima isto tako i vrhunske lcd-e.

gabre

i ja sam bio,odem tjedno bar jednom u takve dućane,ćesto kupujemo,sad gledamo ps3 ili blueray da kupimo,i bio sam u tehnomaxu,ako ih tamo pitaš reći će ti da su philips lcd-i najbolji od svih,pitao sam tek tolko da ćujem mišljenje, bio sam i u vemilu,hg spotu... baš sam najviše gledao razlike plasma i lcd i nema nikakve,jel to pioneer,panasonic ili neki drugi,dapaće ćak mi je slika na pioneeru pre tamna,možda nije podešena radi 200 sati rada,ili su puštali takav hd film koji je taman,zemaljski kanali nema razlike nikakve,ako je ekran manji slika je nešto bolja.

Zadnje izmijenjeno od: dugixy1. 16.09.2008. u 18:47.
dugixy1 je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2008., 19:07   #754
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
gle lupetaš gluposti,neda mi se više na u temu ovdje raspravljati jer vas ima par koji znate samo za plasme i ništa drugo,kolko imaš godina da tako prićaš,i kolko ti je tv prošlo kroz ruke,ja nijednom nisam omalažavao plasmu ni neki drugi tv,ali danas je vrijeme plasmi i lcd-a izjednaćeno, po meni nema boljeg ako ima razlika mi ih nevidimo.u svakoj kategoriji ima par lcd-a ili plasmi koje iskaću, a to ne znaći da su ostali smeće ,znaći drugi su kreteni ili su bacili lovu ako su kupili tv od 5-6ooo k,po meni ih vrijeđaš takvim stavom. ideš osporavati sony w seriju koja je ocjenjena vrhunski od svih svijetskih listova i stranica i sad bi ja trebao slušati tebe a za njih reći ko su ti papci,šta oni znaju,prije da je obratno,jelda da? i ne samo sony w serija već sve ostale kompanije kao philips,samsung itd,šta je to škart,panasonic ima isto tako i vrhunske lcd-e.

imam 32 godine i nemam problema sa dijakritičkim znakovima kao ti (odn. sa gramatikom)..ovo za LCD i ocjene "u svim svjetskim listovima" ne bih komentirao jer je presmiješno...daljnja rasprava s tobom je suvišna..gledao sam u sve moguće materijale i televizore uključujući LCD 40E4020/40W400, i plazme Panasonic PV80, PY85 i Pioneer 428XD o kojima je riječ....i ostajem pri izrečenom
ehh ako ti išta znači, radim na telki i svako malo nam daju neku plazmu i LCD pa ih gledam svaki jebeni dan....
Staro 14.09.2008., 20:03   #755
dugixy1
Premium

Citiraj:
imam 32 godine i nemam problema sa dijakritičkim znakovima kao ti (odn. sa gramatikom)..ovo za LCD i ocjene "u svim svjetskim listovima" ne bih komentirao jer je presmiješno...daljnja rasprava s tobom je suvišna..gledao sam u sve moguće materijale i televizore uključujući LCD 40E4020/40W400, i plazme Panasonic PV80, PY85 i Pioneer 428XD o kojima je riječ....i ostajem pri izrečenom
ehh ako ti išta znači, radim na telki i svako malo nam daju neku plazmu i LCD pa ih gledam svaki jebeni dan....
apsolutno mi ništa ne znaći,cjenim tvoje mišljenje ali se neslažem sa tobom,najviše mi znaći ono što sam vidim, a uz to ocjene svjetskih stranica, ako bi nešto kupovao sigurno nebi tu došao po mišljenje.

Staro 16.09.2008., 15:55   #756
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
ako bi nešto kupovao sigurno nebi tu došao po mišljenje.
Zakaj ne?pa ima ekipa kaj se kuži u takve stvari,ne vidim razloga zakaj ne pitat nekog ak mu je to posel,tj ak se neko s tim bavi,zapravo buš prije dobil ovdje bolji savjet tj odgovor neg u nekom technomaxu il vemilu
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2008., 16:12   #757
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
evo i ja bio u ve-milu i usput malo uspoređivao sliku panasonicovih plasmi i sony/samsung/lg lcd-a i moram priznati da sam iznenađen. Neznam kakav su hd materijal tamo puštali i kako šta spajali ali u usporedbi sa ovim novijim lcd-ima na plasmama mi je slika djelovala mutnjikavo i manje detaljno pogotovo kod tamnijih scena (noć, sjene itd)
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2008., 18:38   #758
dugixy1
Premium

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Zakaj ne?pa ima ekipa kaj se kuži u takve stvari,ne vidim razloga zakaj ne pitat nekog ak mu je to posel,tj ak se neko s tim bavi,zapravo buš prije dobil ovdje bolji savjet tj odgovor neg u nekom technomaxu il vemilu
ne kažem da nema ljudi što se razumiju,ali ima puno više onih što nisu realni i forsiraju jednu stvar a drugo nevalja.po meni ima izvrsnih i plasmi i lcd-a. bitno da je onaj koji kupi zadovoljan sa time,onda je sve drugo nevažno.

mod: poticanjem ilegale nećeš dugo ostati na ovom forumu.

Zadnje izmijenjeno od: Costa. 16.09.2008. u 22:19.
Staro 16.09.2008., 21:26   #759
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
evo i ja bio u ve-milu i usput malo uspoređivao sliku panasonicovih plasmi i sony/samsung/lg lcd-a i moram priznati da sam iznenađen. Neznam kakav su hd materijal tamo puštali i kako šta spajali ali u usporedbi sa ovim novijim lcd-ima na plasmama mi je slika djelovala mutnjikavo i manje detaljno pogotovo kod tamnijih scena (noć, sjene itd)
naravno kad se na LCD-u vrti HD a na plazmi SD i to analogni
Staro 16.09.2008., 22:11   #760
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
a da sad su se svi urotili protiv plazmi daj mojne....

meni slika bolje izgleda na 40v nego na py80 eto i sad da me nitko neuvjerava da sam u zabludi gledao sam minimalno 100 sati hd, sd, dvd na jednom i na drugom... nekim ljudima vise pasu hladnije i ostrije boje kod lcda.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2008., 22:41   #761
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
a da sad su se svi urotili protiv plazmi daj mojne....

meni slika bolje izgleda na 40v nego na py80 eto i sad da me nitko neuvjerava da sam u zabludi gledao sam minimalno 100 sati hd, sd, dvd na jednom i na drugom... nekim ljudima vise pasu hladnije i ostrije boje kod lcda.
tko piše o uroti?...samo sam rekao kako je složeno u vemilu....boje jesu prirodnije kod plazmi nego kod LCD-a (pazi, ako uspoređujemo TV-e istog cjenovnog ranga!) 40V? ovako...SD, kakav god, dvbt, analogija - sigurno je na strani Py80....DVD isto...divixi da ne pričam...bluray tu negdje s tim da kod LCD to izgleda prividno detaljnije i oštrije.....PS3 igre na strani LCD-a definitivno....činjenica je da je po danu LCD nešto ugodnije gledati (ako ne gledaš npr. nogomet ili vaterpolo hehe) a po noći po mraku kad većina gleda filmove plazma rula jer ona svjetlina iz LCD-a je totalna koma...zapravo LCD tehnologija je totalno meni neprihvatljiva za gledanje filmova...to nije za tu namjenu niti izumljeno...ali svakom njegovo veselje...činjenica da ove zadnje generacije high end LCD-a su jako dobre i puno bolje savladavaju brze pokrete, bolja je crna boja koja je bila koma prije i sl.... al to nije to..i košta 10 tkn +
Staro 16.09.2008., 23:01   #762
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

ovo je već vjerovatno prožvakano pitanje ali opet:
šta je bolje, full hd ili hd ready lcd?
Naprimjer kad bi jednog dana kupovao lcd televizor nebi bio veći od 32" i primarno bi ga koristio za gledanje blu-ray filmova i ps3 igre a naravno spojio bi ga i s kompom. Kako je velika većina ps3 igara rađena po hd720p standardu jel bi takve igre na full hd telkama izgledale loše skalirano zbog ne-nativne rezolucije televizora? Kako izgledaju blu-ray filmovi na hd ready telkama s obzirom da im je rezolucija 1080p, jel se u postavkama blu-ray playera (ps3)može mijenjat rezolucija prikaza blu-ray filmova? Kako izgledaju ps3 igre rađene u 1080p rezoluciji na telkama hd ready?
Staro 17.09.2008., 00:46   #763
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
ovo je već vjerovatno prožvakano pitanje ali opet:
šta je bolje, full hd ili hd ready lcd?
Naprimjer kad bi jednog dana kupovao lcd televizor nebi bio veći od 32" i primarno bi ga koristio za gledanje blu-ray filmova i ps3 igre a naravno spojio bi ga i s kompom. Kako je velika većina ps3 igara rađena po hd720p standardu jel bi takve igre na full hd telkama izgledale loše skalirano zbog ne-nativne rezolucije televizora? Kako izgledaju blu-ray filmovi na hd ready telkama s obzirom da im je rezolucija 1080p, jel se u postavkama blu-ray playera (ps3)može mijenjat rezolucija prikaza blu-ray filmova? Kako izgledaju ps3 igre rađene u 1080p rezoluciji na telkama hd ready?
hd ready telka će sasvim dobro prikazati blu ray (skejlat će rezu) a razlike se kuže samo na ispod 3m...dakle ako se gleda sa nekih 3m full hd nema smisla (za gledanje filmova) na toj dijagonali...ispod 3m je druga priča a fora kod bluraya je baš u tome što se na 3m mogu laganini gledati filmovi i na 46" fullhd ekranu dok se npr. na 32" s te daljine ne kuži jel bluray ili nekaj malo slabije...dakle na 32" nema smisla fullhd osim ak ti faca neće biti 20 cm od ekrana i ak nebuš igrao PS3 igrice....ako su igre bitne onda je fullhd u prednosti...
Staro 17.09.2008., 11:21   #764
Thomas
Registered User

Datum registracije: Aug 2008
Ima li tko iskustava s Samsung plazmom - PS42Q96HD

Momentalno se dvoumim izmedju nje i Panasonica PV80, pa nisam siguran znaci li toliko ugradjen dvb-t tuner, te nikako da nadjem izlozenog tog samsunga da vidim kakva je slika
Thomas je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2008., 13:10   #765
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Citiraj:
...ako su igre bitne onda je fullhd u prednosti...
zašto, pa nisu li igre za ps3 uglavnom 720p?
Staro 17.09.2008., 13:57   #766
dove
Registered User

dove's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pozdrav svima! Imao sam namjeru kupiti novi TV, dosao po savjete na internet, procitao svih 26 strana topica (da, svih 26!) i tek sada ne znam sta da kupim, nova pitanja mi se otvaraju sama od sebe
Konkretno, dvoumim se izmedu PANASONIC42PZ8 (cca.8400kn) i Sony 40W4000(cca.10400kn).
1. Koje su prednosti Sonya osim MPEG4 a da bi opravdale 2000kn razlike?
(Ako sam dobro shvatio iz svega procitanoga do sada, 4 hrvatska programa + NIT emitiraju u MPEG2 a samo je EP u nogometu bilo u MPEG4, u buducnosti?)
2. Koja je logika da je PANASONIC 42PY8 skuplji od PZ8, pa nije li to ista plazma samo sto PZ jos ima i DVBT?

Imam jos puno pitanja, ali ako ih postavim sve odjednom necu dobiti sve odgovore
dove je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2008., 14:49   #767
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor dove Pregled postova
Pozdrav svima! Imao sam namjeru kupiti novi TV, dosao po savjete na internet, procitao svih 26 strana topica (da, svih 26!) i tek sada ne znam sta da kupim, nova pitanja mi se otvaraju sama od sebe
Konkretno, dvoumim se izmedu PANASONIC42PZ8 (cca.8400kn) i Sony 40W4000(cca.10400kn).
(Ako sam dobro shvatio iz svega procitanoga do sada, 4 hrvatska programa + NIT emitiraju u MPEG2 a samo je EP u nogometu bilo u MPEG4, u buducnosti?)
2. Koja je logika da je PANASONIC 42PY8 skuplji od PZ8, pa nije li to ista plazma samo sto PZ jos ima i DVBT?

Imam jos puno pitanja, ali ako ih postavim sve odjednom necu dobiti sve odgovore

Pz8 Py8 ista plazma, samo ova prva ima dvbt...te nije bilo kod nas prije..samo vani...ak ti ne smeta belo uzmi belo....radi dvbt....
Staro 17.09.2008., 18:33   #768
dugixy1
Premium

Citiraj:
Autor dove Pregled postova

pa nećeš pogriješiti uzmeš li bilo koji od ta 2,ako ti je lova jako bitna uzmi plasmu, ak nije uzmi lcd baš zbog tog mpg-4 ,biće sigurno sve više hd-a a inaće imaš od 0-24 taj hd-htv promo.
.

Staro 17.09.2008., 20:48   #769
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
i ja sam danas ponovno na početku.

već sam se odlučio uzeti sony 32V4500, pa sam "usput" svratio da još jednom bacim oko. uspoređivao sam slike TV programa sa dvb tunera LCD-a TV Sony KDL-32V4500 i TV Philips 32 PFL 7403D .

mogu reći da slika na philipsu izgleda puno bolja nego na sony-ju. dečko u trgovini je bio dovoljno ljubazan pa smo podešavanjem boja, kontrasta, svjetline i jačine backlighta pokušali dobiti bolju sliku na sonyju, ali nismo postigli previše.

naravno da nisam imao više od 10-tak min za igranje, pa je moguće da se kod kuće sony može bolje podesiti, ali isto to možemo reći i za philipsa.
slika je jednostavno bila loša. a kod mene će se ipak najviše gledati digitalni TV program...

kako je to moguće kada većina recenzija sonyja stavlja gotovo na sam vrh po kvaliteti prikaza slike?

nitko do sada nije spominjao philipsove modele. ima li netko iskustva sa gore navedenim modelima ili sličnim?

također sam bacio pogled i na TV Philips 32 PFL 7603D koji nema 100Hz kao i 7403D koliko vidim, a mogu reći da je taj ambilight zgodna fora na prvi pogled. baš me interesira kako bi izgledalo pogledati film sa upaljenim ambilightom...
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2008., 21:15   #770
Orthodox
Premium
Moj komp

Orthodox's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Da se nadovežem na temu Philipsa 32PFL7603D/12 ambilight mi je odlična stvar. Oduševilo me prilikom jedne scene boks meča, kada bi svetlo jače zasjalo i drugom bojom na kraju televizora di je udarac upućen. Odaje se osećaj praska tog udarca i sl. Odličan dodatak tv-u. Upravo sam kupio taj tv i zadovoljan sam sa njim. Iako nema 100hz ima natural motion koji nadoknađuje tu tehnologiju odlično. Gledao sam razne utakmice i nisam primetio nikakavo razmazivanje. Uglavnom preporuka. Xbox 360 sam spojio na njega i sve radi ko podmazano u 1080p rezoluciji, a može i manje.
No ono što mene zanima je kalibracija boja. Može li mi neko u tome pomoći, jer bih volio podesiti u potpunosti kvalitetu prikaza, ali u tome baš i nisam vičan. Da li ima kakav sajt sa postavkama za ovaj tv? Kao što ima naprimer američki tweaktv.com, ali nemaju ništa za philipsa ove vrste jer su navodno drugačiji paneli za evropu, a drugačiji za usa.

I koja je razlika u tim modelima 7603d/10 i /12?
Orthodox je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2008., 21:16   #771
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@mymoon,Ja imam sony-a,istina analogija je tak tak,srednja žalost,pa to se več od davno znalo za taj lcd da ne prikaziva analogni najbolje,al digitalni,e tu je več druga priča,ja zadovoljan...Mada ja samo i gledam digitaliju,tak da se nisam previše zamaral kakva je slika na analognom...
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2008., 22:50   #772
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
@mymoon,Ja imam sony-a,istina analogija je tak tak,srednja žalost,pa to se več od davno znalo za taj lcd da ne prikaziva analogni najbolje,al digitalni,e tu je več druga priča,ja zadovoljan...Mada ja samo i gledam digitaliju,tak da se nisam previše zamaral kakva je slika na analognom...
pa ja baš i govorim o prijemu digitalnog zemaljskog tv signala putem ugrađenih prijemnika.
slika je čista, bez kockica ili smetnji, ali boje su jako loše, lica ljudi su neprirodna. preloše za razliku od philipsa gdje je to puno prirodnije.
baš se vrtio dnevnik rtla...
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2008., 23:20   #773
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
tko piše o uroti?...samo sam rekao kako je složeno u vemilu....boje jesu prirodnije kod plazmi nego kod LCD-a (pazi, ako uspoređujemo TV-e istog cjenovnog ranga!) 40V? ovako...SD, kakav god, dvbt, analogija - sigurno je na strani Py80....DVD isto...divixi da ne pričam...bluray tu negdje s tim da kod LCD to izgleda prividno detaljnije i oštrije.....PS3 igre na strani LCD-a definitivno....činjenica je da je po danu LCD nešto ugodnije gledati (ako ne gledaš npr. nogomet ili vaterpolo hehe) a po noći po mraku kad većina gleda filmove plazma rula jer ona svjetlina iz LCD-a je totalna koma...zapravo LCD tehnologija je totalno meni neprihvatljiva za gledanje filmova...to nije za tu namjenu niti izumljeno...ali svakom njegovo veselje...činjenica da ove zadnje generacije high end LCD-a su jako dobre i puno bolje savladavaju brze pokrete, bolja je crna boja koja je bila koma prije i sl.... al to nije to..i košta 10 tkn +
pa evo usporedjujem isti cjenovni rank 40v i py. sd ce uvjek i biti bolji na plazmi jer jednostavno bolje odradi losiji signal. meni dvd i divixi bolje izgledaju na 40v i to je cinjenica. nisam jedini od nas tri u trgovini dvojici bolje pase lcd nego plazma jednostavno to je tako. lcd tehnologija je jako napredovala u zadnjih godinu dana. kad se vec spominje crna kod lcd-a zas se nespomene bjela kod plazmi ? koja to plazma ima bjelu boju ? sve imaju vise sivu neg bijelu...
da se razumijemo nisam pobornik nijednoga vec sam pobornik "najvise za moje pare" al glupo je vise da se plazme uzdizu u nebesa a tamo im bas i nije mjesto...
da nespominjem da npr 40W4000 kosta cca 10.500kn a ima u sebi mpeg4 tuner koji u slobodnoj prodaji kosta cca 2000kn da ima u sebi dvbt koji kosta cca 500kn i kad se odbije to sve dobije se da se taj 40w plati ne 10500 vec 8000kn sto je cca 1400kn skuplje od obicne pv80 koja nema niti dvbt na da nepomislim na mpeg4 tuner, necu ni spominjati da nije full hd. ili da usporedimo py koja kosta 9500 dakle kosta soma i pol kn vise od 40w4000 mislim o cem mi to pricamo?

danas je best buy 40W4000 jer u sebi ima sve tunere dakle nema dodatnih daljinaca i sranja radi neradi.
plazme ce uvjek biti u prednosti sa sd i dvbt programima al meni divixi i dvdi bolje izgledaju na lcdu...

brzo sam pisao i neda mi se sad mjenjati al nadam se da ste bar malo skuzili.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2008., 23:34   #774
dugixy1
Premium

Citiraj:
Autor mymoon Pregled postova
i ja sam danas ponovno na početku.

već sam se odlučio uzeti sony 32V4500, pa sam "usput" svratio da još jednom bacim oko. uspoređivao sam slike TV programa sa dvb tunera LCD-a TV Sony KDL-32V4500 i TV Philips 32 PFL 7403D .

mogu reći da slika na philipsu izgleda puno bolja nego na sony-ju. dečko u trgovini je bio dovoljno ljubazan pa smo podešavanjem boja, kontrasta, svjetline i jačine backlighta pokušali dobiti bolju sliku na sonyju, ali nismo postigli previše.

naravno da nisam imao više od 10-tak min za igranje, pa je moguće da se kod kuće sony može bolje podesiti, ali isto to možemo reći i za philipsa.
slika je jednostavno bila loša. a kod mene će se ipak najviše gledati digitalni TV program...

kako je to moguće kada većina recenzija sonyja stavlja gotovo na sam vrh po kvaliteti prikaza slike?

nitko do sada nije spominjao philipsove modele. ima li netko iskustva sa gore navedenim modelima ili sličnim?

također sam bacio pogled i na TV Philips 32 PFL 7603D koji nema 100Hz kao i 7403D koliko vidim, a mogu reći da je taj ambilight zgodna fora na prvi pogled. baš me interesira kako bi izgledalo pogledati film sa upaljenim ambilightom...
ćim kupuješ ekran velićine 32 bićeš zadovoljan i to jako,nemogu napamet uspoređivati ta dva tv-a kad nisam vidio philips,ali kod mene na sony lcd-u slika preko digitalnog tunera je izvrsna,na manjem modelu koji sam imao prije a opet je bio veći ekran od tvog 40,slika preko digitalnog tunera je znala biti tako dobra da misliš da je hd, tako da je na 32 to sigurno također izvrsno,analogiju ne gledamo doma niti imamo uopće podešenu antenu niti smo pokušavali namjestititi,preko mpg4 je zbilja super slika.32w4000 se trenutno smatra najboljim lcd-om 32 ekrana,ali stalno dolaze novi modeli pa naravno da će biti i boljih.philips je također izvrstan tako da uzmi ono što se tebi više sviđa,barem bi ja tako.

Staro 17.09.2008., 23:53   #775
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
pa evo usporedjujem isti cjenovni rank 40v i py. sd ce uvjek i biti bolji na plazmi jer jednostavno bolje odradi losiji signal. meni dvd i divixi bolje izgledaju na 40v i to je cinjenica. nisam jedini od nas tri u trgovini dvojici bolje pase lcd nego plazma jednostavno to je tako. lcd tehnologija je jako napredovala u zadnjih godinu dana. kad se vec spominje crna kod lcd-a zas se nespomene bjela kod plazmi ? koja to plazma ima bjelu boju ? sve imaju vise sivu neg bijelu...
da se razumijemo nisam pobornik nijednoga vec sam pobornik "najvise za moje pare" al glupo je vise da se plazme uzdizu u nebesa a tamo im bas i nije mjesto...
da nespominjem da npr 40W4000 kosta cca 10.500kn a ima u sebi mpeg4 tuner koji u slobodnoj prodaji kosta cca 2000kn da ima u sebi dvbt koji kosta cca 500kn i kad se odbije to sve dobije se da se taj 40w plati ne 10500 vec 8000kn sto je cca 1400kn skuplje od obicne pv80 koja nema niti dvbt na da nepomislim na mpeg4 tuner, necu ni spominjati da nije full hd. ili da usporedimo py koja kosta 9500 dakle kosta soma i pol kn vise od 40w4000 mislim o cem mi to pricamo?

danas je best buy 40W4000 jer u sebi ima sve tunere dakle nema dodatnih daljinaca i sranja radi neradi.
plazme ce uvjek biti u prednosti sa sd i dvbt programima al meni divixi i dvdi bolje izgledaju na lcdu...

brzo sam pisao i neda mi se sad mjenjati al nadam se da ste bar malo skuzili.
kad dođe vrijeme kad ćeš moći koristiti taj famozni mpeg4 tuner onda će ih biti (externih) za kikiriki...o full hd-u sam već rekao....nema efekta na 3m pogotovo za dijagonale ispod 46"....ako gledaš bliže, recimo na 2m onda je to druga stvar.....
Staro 18.09.2008., 18:43   #776
supertovar
Premium

supertovar's Avatar

Preporučite neku akciju za 4000kn, dobar LCD ili Plasma, samo da mi valja za spojit sa PC-im i gledanje DIVX, DVD, eventualno HD filmova, ima li netšto ili moram cifru X3
supertovar je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2008., 20:04   #777
Dinamo 87
Premium

Datum registracije: Dec 2007
spojim hdmi kabel s quadra 933 na lcd philips koji ma 3 utora hdmi(inače jedva ga spojio na philips, ima debilne utore od ispod umjesto normale) al javlja da nema video signal.
kabel danas kupljen i nije najjeftiniji...

jel još neš moram imat uz hdmi kabel??? iako probo sam samo u jedan utor u druga 2. nisam
Dinamo 87 je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2008., 21:26   #778
Dinamo 87
Premium

evo nove info.

sad javlja video format not suported ! kad sam ubacio dvd film.
a nema ni menija od dvd playera kad je upaljen...
Staro 18.09.2008., 21:41   #779
dugixy1
Premium

Citiraj:
Autor Dinamo 87 Pregled postova
evo nove info.

sad javlja video format not suported ! kad sam ubacio dvd film.
a nema ni menija od dvd playera kad je upaljen...
pa jesi isprobao sve kanale,možda je je spojeno na hdmi2 a ti tražiš na hdmi1,pusti film pa traži po postavkama.ne vjerujem da je greška u kablu,jel ti dvd player može ćitati vrstu medija koju puštaš?

Staro 19.09.2008., 00:40   #780
Dinamo 87
Premium

pa naravno prošo sam sve kanale i hdmi1, 2 i 3...niš
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge