|
![]() |
#902 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
evo sutra stavljam ili report od everesta ili slikam, ili jos danas |
![]() |
![]() |
#903 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Kako da ti čovjek objasni da 2X i 4X/8X AGP slotovi NISU kompaktibilni! Jesi kad probao spojiti elektromotor ili bar žaruljicu od motora od 6V na 12V motor? Evo samo to probaj, mada je tu omjer samo 1:2, 1.5V protiv 3.3V je omjer 1:2,3, što je JOŠ GORE! I da, kad staviš žaruljicu, čuješ "klik" i vidiš da je žarna nit (koja je mehanički sklop" otišla u vječna lovišta.. Zamisli što se desi sa finom elektronikom koja je bazirana na TTL i CMOS tehnologiji... Zadnje izmijenjeno od: Valg. 07.09.2008. u 17:53. |
![]() |
![]() |
#904 |
Registered User
|
Ma lazes, bezveze tu nesto, znam te ja sa drugih foruma, prodajes maglu, kad ti je ekipa savjetovala drugi dan si se pretio tuzbom, ma katastrofa,sram te bilo ![]() |
![]() |
![]() |
#905 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Ovo mi je uljepšalo dan! ![]() PS - Našao sam neke tekstove u kojima se govori o kompaktibilnosti GPU-a na 2X... Postoje inačice 9200/8500 serije koje su sposobne na AGP2X, ali ne iskorištavaju ni 50% svog potencijala... S tim da su to posebne serije, ne klasične PRO serije (najčešće LOW PRIFILE ili LOW EDITION), jer većina AGP4X/2X redovito dimi na 2X... Eto, happy? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#906 |
Premium
|
Vidis da je istina ![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
imam doma jednu 9200se i ona je radila na agp 2x |
![]() |
![]() |
#910 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje. Imam P4 na 3.0GHz, 512 RAM-a i grafu ATi Radeon Saphire 128 RAM-a Moze netko preporuciti neku graficku s kojom bi mogao vrtit igre tipa novi F.E.A.R. , CoD4 mozda GTA4. P.S. razmisljao sam i nadogradit RAM sa po 2x1GB Hvala na odgovorima i lijep pozdrav |
![]() |
![]() |
#912 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=3850+agp&x=0&y=0 Ne bi rekao da mu se isplati 1000kn ulagat u taj komp... |
![]() |
![]() |
#913 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Slažem se - totalno neisplativo. Neka uzme neku polovnu 7600GT ili jaču ili neka proda ono što ima, doda love i uzme sve novo.
#914 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Mislio sam nesto unutar 500kn +- sto bi bilo najbolje za tu lovu? RAM bi kostao oko 400kn..... |
|
![]() |
![]() |
#916 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Savjet za nadogradnju
Poštovani, Koja graficka kartica iz Nvidijine tvornice proizvoda je najpristupacnija kvalitetom do cijene od 800kn (u ducanu,ne u oglasnicima) ali da ima i VGA i DVI konektore (iako ni HDMI nije na odmet) Znaci nemora obavezno biti najbolja za gaming (preferiram one graficke sa vecom video propusnocu ,radim video,audio i photo obrade sa zahtjevnim programima ) no i dalje da moze normalno vratiti neku medium igru na 22inch monitoru u nativnoj rezoluciji Hvala
#918 |
Guest
|
Bolje ne 9600GT, 8800GT je puno bolji komad (bar po meni, jer 9600GT je čisto oslabljeni 8800 chip). Zašto nebi uzep 4850, ako ti je potreban HDMI? ATi ima u sebi zvučni čip, te za razliku od nVidije grafičku nije potrebno spajati dodatnim kablom na ploču da bi se iz HDMI-ja dobio zvuk. Best buy ti je 4850, osim ako ne možeš naći jeftinu rabljenu/novu 8800GT. |
![]() |
![]() |
#919 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#921 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ok Hvala na savjetima ali nemogu nac novu 8800 bolju za 800kn a 4850 mi je trenutno 500kn vise od dopustenog. Zasto ne onda najjeftiniju varijantu 9800 mislim da u admu ima po 811kn ili tako nesto ako se ne varam...?
#922 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=6072 |
|
![]() |
![]() |
#924 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Koju hladnu grafu?
Trenutno imam 8800gts na radnom racunalu (CAD, video edit) i u potpunosti zadovoljava performansama, ali problem je u tome sto se uzasno grije (idle 65C, full load 85C). Znam da je to normalno za tu grafu, i da gamerima ne smeta, ali meni je to katastrofa. U radnoj sobi imam nekoliko racunala koja cesto dugo rade na full loadu pa mi je bitno da budu tiha, a kad se 8800gts pocne konstantno hladit od tisine nema vise nista. Osim toga od nje mi se jako griju druge komponente u racunalu koje nemaju vlastita hladjenja (RAM, video capture, zvucna). Bez obzira sto imam custom kuciste slozeno da bude dobro hladjeno i tiho koliko je god moguce. Dakle, trebam preporuku za PCI-e grafu sa 2XDVI, ne slabiju od 8800gts, ali zato hladniju i tisu. I po mogucnosti ne znatno skuplju. |
![]() |
![]() |
#925 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
U full loadu 53C Naravno to ti je neisplativo mjenjat sad kad vec imas 8800gts, mozda da razmislis o OVOM + neki ventilator 120mm na max 1000rpm. |
|
![]() |
![]() |
#926 |
"Samo vodu ne!"
|
Ne pratim bas razvoj HWa i benchmark u zadnje vrijeme pa ne znam kakva je 9600, ali ne bih isao na slabije jer sam se bio preporodio sa 8800gts po pitanu openGLa i rotiranja modela u CAD-u bez laga...ne znam kakva je 9600gt u usporedbi sa 8800gts po pitanju CAD (ne igara). O novom hladjenju grafe se nisam sjetio razmisljati. Mislis da bi ovakav pasivni hladnjak sa ventom efikasno smanjio temp? Ionak imam rezervnih 12cm chiefteca, pa to mozda i nije tak losa ideja. Mijejnam ih ko lud. ![]() Mislis da bi ti chiefteci isli na taj hladnjak? |
![]() |
![]() |
#927 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
pitanje je dosta utopisticko kolega ![]() tj jako tesko ces nac jako tihu grafu u tom rangu grafi a da je ono sta se kaze tvornicki napravljena tj da odes u duca i kupis tihu a jaku graficku tako da ti ostaje opcija ugradi sam veliki i tihi hladnjak npr http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=166 koji te kosta cca 240 kn, montaza je relativno jednostavna a hladi ko bog i jako jetih + imas varijantu bez ventilatora ali bojim se da tvoja grafa isijava previse topline da bi mogla bit pasivna http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=147 cca 180 kn + vent za doticni hladnjak http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=139 cca 70 kn postoje hladnjaci i od drugih proizvodjaca ali mislim da ce ti vecina foruma preporucit ovog proizvodjaca ja trenutno na svojoj 7600 GT imam malo slabiju vrijantu hladnjaka (sa samo 2 heat pipea + Turbo Module) i mogu ti reci da sam prezadovoljan temperaturom a jos bitnije vetilatori su necujni drugim rjecima cista +5 eto nadamm se da sam pomogo
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
#928 |
"Samo vodu ne!"
|
Da da...sve mi jasno...ak chieftec 12cm vulgaris ide na to onda idem jos danas po novi hladnjak. Nema smisla mijenjat konja koji pobjedjuje... BTW A kak je onda se regulacijom hladjenja, tj. brojem okretaja venta!? Jel i dalje to onda regulira recimo RivaTuner ili da odmah puknem i jednog fanmatea pa da budem pravi control freak? Eh 7600gt...Lako je bilo s njom. Imao sam prije. Kad je bila naklokana do boli sa stock ventom moja na full loadu nije prelazila 55C...ali CAD na 8800 je 3 klase iznad...neusporedivo... |
![]() |
![]() |
#929 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Evo ti link sa par korisnih stvari samo pazi dali je tvoja GTSica G80 ili G92 jer nejde svaki cooler na nju. http://www.hardveraj.hr/shop/index.php/cPath/98_152 |
|
![]() |
![]() |
#930 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Turbo Module http://www.arctic-cooling.com/vga2.p...9&data=1&disc= se spaja na maticnu a ne na grafu pa jedino ako ti maticna ima mogucnost podesavanja broja okretaja (voltaza) onda mozes utjecat na broj okretaja ali po mom iskustvu ova da venta hlade mrak + necujni su ( ja zaspem ko beba uz racunalo u kojem je ova grafa, ostatak sistema je pasivan tako da ako bi sta radilo buku onda bi to bili oni) moja topla preporuka + oni su bas predvidjeni za ovaj hladnjak tako da se ne moras zezat sa uradi sam montiranjem ventiladota tipa 120 mm i slicno +dobijes i molex adapter ako nemas slobodnih uticnica na ploci
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
|
|