Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.09.2008., 15:26   #1
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
HD DVD Player

S kojim softwareom reproducirate HD snimke?
Evo ja sam od frenda dobio CD sa spotom od Within Temptationa koji je u Full HD rezoluciji, a još je i potpisan, pa sam wery happy!

Eh sad, sa ugrađenim playerom na samom disku nisam zadovoljan, ali jedini player kojim sam uspio pokrenuti taj materijal je MPC, jer u svim ostalima dolazi do "štekanja"...

Pa bih evo vaš savjet za HD DVD Player, ili još bolje, recite mi kako da podesim da mi Hardware enkodira HD zapise, jer mi se čini da samo na MPC 4850 odrađuje svoje... Hvala!
Valg je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2008., 15:39   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Sve kartice iz HD serije i nVidijine od serije 8, pa nadalje podržavaju HD akceleraciju.
S novim modelima kartica dolaze i poboljšani UVD i VPU, pa zato određeni modeli (poput tvoje HD 4850) bolje i efikasnije preuzimaju HD.
Evo teme u kojoj je sve to već spomenuto, pa ako imaš volje i vremena za proučavanje.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.09.2008., 15:41   #3
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Corel WinDVD 9.0 vrti sve HD materijale bez problema.
Staro 16.09.2008., 16:07   #4
Valg
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Sve kartice iz HD serije i nVidijine od serije 8, pa nadalje podržavaju HD akceleraciju.
S novim modelima kartica dolaze i poboljšani UVD i VPU, pa zato određeni modeli (poput tvoje HD 4850) bolje i efikasnije preuzimaju HD.
Evo teme u kojoj je sve to već spomenuto, pa ako imaš volje i vremena za proučavanje.
Probao sam ovo:
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=351

I mogu reć da radi, ali MPC mi je 2. player po volji (radije bi GOM).
Dali možeš naći post u kojem piše kako se općenito namjesti da GPU obrađuje video, umjesto CPU-a? Tako bi mi na svim playerima video radio bez problema...
Staro 16.09.2008., 16:13   #5
McG
-------

Ako imaš full HD materijal dosta ti je player kojeg je Ubleha spomenul ili PowerDVD ili općenito neki player te vrste u čijim opcijama jednostavno uključiš HD akceleraciju. Ako imaš .mkv i sličan materijal onda ti (nažalost) nema druge no da pročitaš cijelu temu i isprobaš razna rješenja koja ljudi spominju. Ne znam za GOM, ali moreš probati u zadnje vrijeme jako popularan KMplayer, koji je po svemu jako sličan GOMu, ali bolji.
Nekolicina postova o raznim playerima.

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
KMPlayer ti je jako sličan GOM-u, meni osobno čak i bolji. Ima svoje codece, dobro barata titlovima. Pokreće HD zadovoljavajuće sa internim codecima.

GOM mi je postao preloš nakon kaj sam probao KMPlayer, jer GOM mi nikako nije vrtio HD pa čak i one slabije, 720p.
Citiraj:
Autor sith_lord Pregled postova
najvise volim i koristim GOM (1 jezgra 40%) al' kod njega mi ipak malo steka i trza svakih cca 10 min i bas zivcira (ali bar ucitava normalno subtitlove) i da, kad gledam filmove, nista drugo od programa ne smije biti otvoreno inace odmah steka cesce (cca svake 2 min). Ovo sam kopirao iz GOM-a, njega najvise volim koristiti, pa Vas, molim pomoc oko toga...
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
evo instalirao CCCP (nisam nikad prije ni čuo za to ), i kad otvorim 720p mkv film u Zoom palyeru koji mi je došao s njim, onda mi je zauzeće 15-ak % cirka..

na 1080p je oko 50%

a u Gom playeru mi je kod 720p materijala 30-ak posto, a kod 1080p 90-100% ?

ali ja želim da mi to radi pod gom playerom, jer mion jedini ima shortcute ne tipkovnici za podešavanje brightnessa, saturation-a i contrasta koje mogu podešavati dok vrtim film i odmah mijenja u letu..

dok kod drugih playera moram ić pod Opcije, pa pomaknut slider, pa ponovno pokrenut film da mi prihvati promjene.

ako tako nešto postoji u zoom playeru, uputite me gdje... ?
Staro 16.09.2008., 16:59   #6
Valg
Guest
Moj komp

OK, instalirao PowerDVD, i sad mi pri pokretanju HD videa prikaže ovo. Što da izaberem? Probao sam i jedno, i drugo, i ne znam u čemu je rezlika...
Staro 16.09.2008., 17:02   #7
McG
-------

Ne znam. Trebal buš pričekati da se javi neko ko točno zna kaj dobiš/gubiš s isključivanjem tih opcija.
Staro 16.09.2008., 20:40   #8
mario1
Premium
Moj komp

mario1's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Ma meni je Media Player Classic zakon. Troši malo resursa, možeš mu maknut sve one alatne trake... sve pokreće od HD-a do mp3 pa do Bog zna čega.
mario1 je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2008., 21:20   #9
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Valg Pregled postova

OK, instalirao PowerDVD, i sad mi pri pokretanju HD videa prikaže ovo. Što da izaberem? Probao sam i jedno, i drugo, i ne znam u čemu je rezlika...
Isključi kao što ti i piše. Probao oboje, nije da ima neke razlike u samoj kvaliteti slike,no ako ne isključiš povremeno dolazi do krašanja i slično. Bar meni.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 16.09.2008., 22:02   #10
Valg
Guest
Moj komp

Ok, onda ću isključiti... Thx...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori