Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.09.2008., 11:35   #721
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
građanine - našao si krivu osobu kritizirati

razinu kontrasta i crne boje jednog dobrog CRT televizora nije dostigla nijedna plazma ni LCD danas na tržištu. Pardon, Pioneer extreme serija je navodno ravna CRT-u, no to tek trebam vidjeti.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2008., 11:40   #722
nikola8
RiDe Or DiE-O.G.
Moj komp

nikola8's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
građanine - našao si krivu osobu kritizirati

razinu kontrasta i crne boje jednog dobrog CRT televizora nije dostigla nijedna plazma ni LCD danas na tržištu. Pardon, Pioneer extreme serija je navodno ravna CRT-u, no to tek trebam vidjeti.
sto se tice crne boje pioneer je ispred svih imam na poslu krl-32v i vidi se razlika naspram ostalih 35tv kojih tamo ima,sasvim drugaciji panel...
nikola8 je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2008., 11:59   #723
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Gradjanin Pregled postova
panasonic ima stvarno crnu boju, i nemam s time nikakvih problema. crno je crno, i stvarno su smijesni ovi copy/pejst primjeri necijih misljena koja nisu sami isprobali, vec su culi da je crna boja losa.
ili živiš u zabludi ili gledaš filmove po danu.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2008., 14:31   #724
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
jesam laik al koliko znam plazmama nije jača strana svijetlina slike dok sa crnom nemaju problema, zato imaju lošiji kontrast nego crt televizori
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2008., 16:28   #725
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
jučer sam kod frenda gledao u 42" Pioneer 428XD i slika je bolja nego kod burazovog Pv80....jednostavno DV600 u kombinaciji sa 428XD dere PV80 u kombinaciji sa Quadrićem 933 na svim poljima (DVD, Divix/xvid)...pustili smo i jedan mkv s kompa i slika do jajc....frend ima pajnirku na zidu i gleda ju sa 3m i meni se ne čini prevelika...kod buraza mi se činilo negledljivim onaj divix sa 3m na Pv80...sad sam u dilemi..imam love za pajonirku al me strah kak će mi SD bit gledaljiv na 3m na 42"......prije je u opciji bila 37" 37PV80 a na kojoj bi se manje kužili nedostatci plazme (nego na 42Pv80)....fakat sam neodlučan sad jebiga...
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2008., 17:41   #726
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Pa nemoj poredit PV80 koji je ustvari pocetak Panasonicove ponude sa najboljim 42" 720p tv-om 428XD, plus jos na njega hukan najbolji player.

Taj 428XD je 12500kn 720p dok je Pany 42py80 koji je full HD 8500kn a najjaci model 42py800 je 12500kn.

U domeni 50" 5090LX je rame uz rame sa 50py800, naravno tu je prica oko ugradjenih digitalnih tunera ali sto se slike tice LX ima bolje crne boje dok Pany ima vjerodostojnije boje blize D65 skali.

Ovo ti govorim da ako si mislio vec davati novce za tog Pioneera razmislis o dosta jeftinijem PY80 modelu kao i o PY800 modelu koje full HD a isto kosta kao i 720p Pioneer.

Posto pioneer nema 1080p 42" plasme niti ce ih proizvoditi vise, kad su u pitanu plasme nemas sta dalje gledati ako zelis full HD od PY80(0) serije.
Da ne znam kakva je slika na tom 428XD razlika od 3500kn u odnosu na PY80 ne opravdava cijenu.
Moje misljenje a ti razmisli jos koji dan.
Nani je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2008., 18:04   #727
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Nani Pregled postova
Pa nemoj poredit PV80 koji je ustvari pocetak Panasonicove ponude sa najboljim 42" 720p tv-om 428XD, plus jos na njega hukan najbolji player.

Taj 428XD je 12500kn 720p dok je Pany 42py80 koji je full HD 8500kn a najjaci model 42py800 je 12500kn.

U domeni 50" 5090LX je rame uz rame sa 50py800, naravno tu je prica oko ugradjenih digitalnih tunera ali sto se slike tice LX ima bolje crne boje dok Pany ima vjerodostojnije boje blize D65 skali.

Ovo ti govorim da ako si mislio vec davati novce za tog Pioneera razmislis o dosta jeftinijem PY80 modelu kao i o PY800 modelu koje full HD a isto kosta kao i 720p Pioneer.

Posto pioneer nema 1080p 42" plasme niti ce ih proizvoditi vise, kad su u pitanu plasme nemas sta dalje gledati ako zelis full HD od PY80(0) serije.
Da ne znam kakva je slika na tom 428XD razlika od 3500kn u odnosu na PY80 ne opravdava cijenu.
Moje misljenje a ti razmisli jos koji dan.
Py80/85 nije puno bolaj od pv80...probao i vidio...a istina - fillhd je ali to danas još ne igra toliku ulogu, pogotovo jer je ponuda dvd i divix naslova daleko veća od bluray naslova....također, pioneer ima puno bolju sliku i od PY80 bez obzira na rezu...sad pitanje je jel se isplati dati tih 3-4 soma više...doduše imam neku kombinaciju pa me dođe jeftinije...ako uspjem to sredit...btw, Py800 sam vidio kod frenda i nije me oduševila kao 428-ca ali to je možda i subjektivan dojam...
Staro 09.09.2008., 19:19   #728
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Subjektivan dojam definitivno jer su joj boje bolje, blize D65 skali, od LX aktuelnih modela (crna nije) naravno.

Gledaj na tu kupovinu dugorocno, nije malo 12500kn za 42" teli, pogledas cijenu PV80-ke koja je duplo jeftinija od 428XD-a, duplo.
Onda ti opet ostane pitanje isplativosti 1080p rezolucije na 42" tv-u. Sa druge strane imas je za istu cijenu kao i Pioneer.

Moj ti je savjet da odes do neke radnje koja ima dotivne tv i prikljuci na 42PY800 i na 428XD PS3 ili PC i pusti neki kvalitetan 1080p rip sa bitrateom preko 10, ili originalni blu ray preko ps3 ili nekog boljeg blu ray playera. Skini sa neta kalibracijski DVD, sharpness na Panasonicu na HDMi portovima da ide na 100%, takodjer picture mod na Dynamic kod HD materijala. Pa istestiraj i odluci.
Isto sam uradio za LX5090 i 50PY800, da vidis tih muka od scene do scene jedan ide ispred drugoga, ali doslovno. Crna bolja na LX-u a kad dodju na red otvorene scene da se najezis kako to izgleda na Pany-u.
Evo postavio sma temu za HD download pa mozes skinuti par stvari, ono sto je dobro, su PS3 prilagodjeni traileri tako da ih u radnji mozes pustati preko PS3 bez PC konekcije. Dakle nisu mkv zapakovani.
http://forum.pcekspert.com/showthrea...60#post1133360

Takodjer kalibrirana PY800-ka daje perverziju od slike, za istu cijenu dobijes najnoviji laksi panel sa zastitom i punu HD rezoluciju.

Vidis meni bi bio problem kad bi birao izmedju LX5090 i 50PY800, Pioneerov PUREDrive 2HD i Panasonicov vReal 3 imaju 18-bitne procesore koji su u stanju da povuku veliki kolicinu podataka pa HD izgleda nerelano dobro, em 1080p ima smisla na 50" dijagonalama, najbolje ti je da odes i sam isprobas oba tv-a.
Generalno, savjetujem ljude da kupuju jeftinije modele, zato sam ti i pomenuo py80 jer tehnika i izlazak novih modela ide nevjerovatnom brzinom, i onda mnogi koji su dali novce se osjecaju za pola godine da imaju zastarjele modele.

Zadnje izmijenjeno od: Nani. 09.09.2008. u 19:46.
Staro 09.09.2008., 19:56   #729
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Generalno, savjetujem ljude da kupuju jeftinije modele, zato sam ti i pomenuo py80 jer tehnika i izlazak novih modela ide nevjerovatnom brzinom, i onda mnogi koji su dali novce se osjecaju za pola godine da imaju zastarjele modele.

hvala na linku.....ma stvar je u tome što ja ne mislim kupovat plazmu da ju imam 2 godine pa onda nešto drugo...zapravo nisam takav manijak da moram imati savršenu sliku....tim više jer od posla niti ne stignem buljiti pola dana u TV ekran...mene bi čak zadovoljila i PV80 a Py80 je praktički isto to samo fullhd...ok skužio sam da ima malo bolje boje...ali ništa značajno velika razlika....pajkija uzimam sigurno ako si sredim popust...ako ne - ostaje pv80 jer ne mislim davati 12 somova za telku....
Staro 09.09.2008., 20:02   #730
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Zaboravih dodati, sa http://www.gamecrapping.com/index.htm
skidate 1080p trailere za PS3
Staro 09.09.2008., 20:28   #731
Adisabeba
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Subjektivan dojam definitivno jer su joj boje bolje, blize D65 skali, od LX aktuelnih modela (crna nije) naravno.

Isto sam uradio za LX5090 i 50PY800, da vidis tih muka od scene do scene jedan ide ispred drugoga, ali doslovno. Crna bolja na LX-u a kad dodju na red otvorene scene da se najezis kako to izgleda na Pany-u.

kalibrirana PY800-ka daje perverziju od slike, za istu cijenu dobijes najnoviji laksi panel sa zastitom i punu HD rezoluciju.
Moje iskustvo nije ni blizu tvoga sto se tice Panasonicovog panela niti drugih ljudi po stranim forumima. Boje niti blizu nisu bolje od Pioneera.Blize istini bi bilo da Pan. nije jos dosao do kvalitete slike 5080lx a kamoli 5090lx. Pioneer je pojam kvalitete boja tako da tvoj post u kojem pises da Pan. ima bolje boje nema smisla.

Pan review.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panas...0080907128.htm
Pio review
http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PD...Conclusion.htm
Adisabeba je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2008., 20:34   #732
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

To je tvoje iskustvo, a raja sto prica po forumima svako svoga konja hvali, 'pogotov ako je skupo placen!

http://reviews.cnet.com/best-hdtvs-overall/

Ne da je PZ800 ispred proslogodisnjeg pobjednika 5080 vec je i ispred ovogodisnjeg 5090LX (americki Pioneer PDP-5020FD). Ne postoji bolji recezent od Davida Katzmaira na svijetu sto se panela tice, po njemu je Pioneer na drugom mjestu, ocigledno covjek ne zna sta prica, nakon 1000 testiranih televizora.

Ipak je CNET No1 u svakom pogledu. Imas video recenziju svakog modela.
Testirali su TV- kad hdtvtest nije ni postojao, sa druge strane hdtvtest skuplja donacije da kupi tv koji ima namjeru da testira. Sta reci dalje.
Na kraju krajeva nemoj niti meni vjerovati niti CNET-u i bilo kojoj stranici , nadji radnju sa oba tv-a, reci da si potencijalni kupac, stavi oba tv-a jedan pored drugoga i uvjeri se sam. Od prepirke preko foruma nema nista. Da ne pricam da je Panasonic jeftiniji.

Zadnje izmijenjeno od: Nani. 09.09.2008. u 20:48.
Staro 09.09.2008., 20:48   #733
Adisabeba
Premium
Moj komp

Citiraj:
To je tvoje iskustvo, a raja sto prica po forumima svako svoga konja hvali, 'pogotov ako je skupo placen!

http://reviews.cnet.com/best-hdtvs-overall/

Ne da je ispred 5080 vec je i ispred 5090LX (americki Pioneer PDP-5020FD). Ne postoji bolji recezent od Davida Katzmaira na svijetu sto se panela tice, po njemu je Pioneer na drugom mjestu ocigledno covjek ne zna sta prica, nakon 1000 testiranih televizora.

Ipak je CNET No1 u svakom pogledu.
Testirali su TV- kad hdtvtest nije ni postojao, sa druge strane hdtvtest skuplja donacije da kupi tv koji ima namjeru da testira. Sta reci dalje.
Ti to ozbiljno? Tebi je Cnet No1 u svakom pogledu? Nevjerovatno....... Mozda da si pogledao forum od cneta i misljenja ljudi na taj review bilo bi ti jasnije..Jeli imas jos koji review u kojem stoji da je pan bolji? Btw reci da svako svoga konja hvali kad ljudi koji pisu da je Pio bolji su zaljubljenici u TVe je notorna glupost.
Zato sto je Cnet stariji znaci da je bolji?

Edit:
P.s. Vidim da imas Pan. Znaci tolko ga hvalis zato sto ga imas?
Staro 09.09.2008., 21:11   #734
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

Kazes glupost, to ce neko davati kritike i sudove o Pioneeru kojeg je vidio na 5 minuta u radnji a nema ga kuci ili ga nikad nije testirao, pod jedan nauci se akademski razgovarati bez vrijedjanja a pod 2 samo argumenti; Dakle evo ti odgovor zasto je Panasonic ispred Pioneera.
http://news.cnet.com/8301-17938_105-9995577-1.html
Poslije pobune Pioneer zaludjenika po forumu!!

Dakle posto kazes misljenja ljudi sa foruma hajmo da ih citiramo;

Za Pioneer 5020
Citiraj:
Really poor color reproduction"

by aypues on August 13, 2008

Pros: Blacks, Sound, viewing angle
Cons: Color, Sharpness, User Controls, Whites,
Summary: (Disclaimer: I do color for a living)

I got this plasma and I'm really disappointed. The color is just off on everything. All the whites look slightly pink and washed out. I figured out there's an anti reflective filter on the screen that is actually pink/magenta colored when viewed in an off state, looking at something white - like my door across the room - it looked pink. Even the sand in the Olympic Beach Volleyball event had a slight tinge of pink.

Anyway, that is the major issue - color accuracy. Nothing looks like real life to me. All the colors are just off, and the worst part is you cannot control the individual colors with this set. They only give you tint. Al Roker looked American Indian to me. Just unacceptable. I tried every setting possible and I'm not satisfied.

My other major complaint with this unit is the sharpness in high defintion. It looks standard def to me. When you increase the sharpness it gets really grainy. Just not very crisp.

The whites are really washed out and not realistic. Not life-like. Very Dim. In order to really appreciate this model you need to be in the dark. Even when I looked at content on Blu Ray it was just off with the color as well.

The Blacks are excellent however, along with the off axis viewing angle.

I will be waiting for the Samsung 950 series to come out for near-perfection.
Covjek koji kaze da TV ima citiriam Amazing picture pise kao minus citiram opet
Citiraj:
Pros: Picture Quality and Inky Black Level
Cons: No precision (Temperature, Gamma, etc.) picture adjustments
O tim ljudima ti govoris jel?

Citiraj:
"I chose the Panasonic 50PZ800u over this TV because"
by greggar73 on July 22, 2008

Pros: Black levels
Cons: Seems like there's a tinted screen that makes the whites and colors look off

Summary: 1) The black levels of this tv are awesome. But it seems like Pioneer used a tinted screen to get those black levels. It appears that that tinted screen causes the colors to be off. I've seen both the Pioneer and the Panasonic very close to each other at Bestbuy and both my girlfriend and I noticed that the picture quality of the Pioneer doesn't look as life-like or as accurate as the Panasonic 50PZ800u. So I chose the Panasonic over this tv.

2) Another factor to take into account is that Panasonic honors the warranty on all its tv's sold in the USA even if you don't buy from an authorized dealer. Pioneer does not.

3) Regardless of which tv you choose, check out www.live.com which gives a $250 rebate on all purchases made through the live.com search leading into ebay. I purchased the Panasonic for $2000 including the rebate. (Unfortunately, right after the purchase I saw an ad on amazon.com marketplace for one for $1800, which was a really great deal!)

On the CNET rating scale I'm giving this tv a 8, the Panasonic a 9, and reserving the 10 for a tv that has the best qualities of both the Panasonic and the Pioneer, which apparantly doesn't exist yet in the state-of-the-art. Is the US still a dumping ground for old Japanese technology? I'm curious if they already have better stuff over there...

Best of luck in your tv purchase decision!
Da ne navodim dalje, ovo su kupci tv-a, takodjer evo za Panasonic recenzije kupaca;

Citiraj:
"This television rocks"
by coprophilous on May 27, 2008
Pros: Deep black levels, vibrant colors, easy setup, attractive frame
Cons: She sure ain't cheap
Citiraj:
"I chose this tv over the Pioneer Kuro because..."
by greggar73 on July 22, 2008
Pros: Accuracy of picture and color; adjustable zoom; warranty is valid even for purchases from non-authorized dealers; all-glass panel with metal trim reminds me of McIntosh brand
Cons: Blacks are deeper on the Pioneer Kuros
Summary: Pro's:

1) I've seen both the Pioneer Kuro and this TV near each other at Bestbuy and the picture quality and color accuracy looked better on this tv over the Pioneer.
Citiraj:
"Best picture I have ever seen!!!!!!!"
by Akrobatiks on August 1, 2008
Pros: Inky Blacks, Color Accuracy, no noise!!!
Cons: I cant find any!!!!
Citiraj:
"Absolutely stellar picture and quality performance for the price!"
by magicat777 on July 30, 2008
Pros: Excellent black level, superb color depth, fast drop down, great audio, excellent inputs
Cons: Poor VGA connectivity
Citiraj:
"Amazing Picture"
by sbpman on August 13, 2008
Pros: Picture, Color, Sharpness
Cons: Audio -- could be clearer in midrange
Citiraj:
"First HDTV experience and all I can say is WOW!"
by Scooterpie75 on August 12, 2008
Pros: Wonderful Colors in THX mode. Great picture detail. Very good built-in audio. 4 HDMI inputs.
Cons: None really. A bit pricy. Blacks just a bit less deep than the Kuro
Citiraj:
"Best TV hands down."
by nicklind on July 2, 2008
Pros: Incredible black levels and color gradation, no motion blur, elegant frame, minimal screen glare.
Cons: user interface could be more friendly.
Citiraj:
"HDTV Perfection"
by DirectOh on June 11, 2008
Pros: Excellent Picture Great Colors and blacks, sound is fantastic and the Cabinet is well made and nice looking.
Cons: None So Far.
Jel trebam dalje?
Nadji nekog koje stavio Pioneera ispred Panasonica PZ800 sto se boje tice?
Haj molim te podjeli s nama nekog ko blati Panasonicove boje i stavlja ih iza Pioneera, da vidim ta tvoja iskustva i iskustva ljudi sa foruma!?

Dakle koji je bolji od ova 2 tv-a me se savrseno ne tice, onom kome je crna boja primarni faktor prilikom kupovine uzet ce skupljeg Pioneera, a kako vidis Panasonic je ispred doticnog sa prikazom boja. Ocigledno svi lupamo gluposti!

Zadnje izmijenjeno od: Nani. 09.09.2008. u 21:52.
Staro 09.09.2008., 21:44   #735
Adisabeba
Premium
Moj komp

Kakav akademski razgovor? Koliko ti imas godina?
Ljepo si probrao postove s foruma nema sta.
Ovo nisi vidio?

Citiraj:
"Mr. Katzmaier Got This Rating Wrong!"

by spur76 on July 20, 2008

Pros: Black levels and Colors

Cons: Wouldn't change a thing!
Summary: I enjoy reading David Katzmaier reviews and was anxious to read this one on the Pioneer-6020. I have to admit that I'm wondering if he didn't make a mistake by giving this TV an 8.4 rating. Last year he gave the Pioneer-5080 an 8.7 rating. He gave the new Panasonic an 8.7 rating. Then in his review of the Pioneer-6020 he gave this TV an 8.4 rating, after it beat the Pioneer- 5080, the Panasonic and the Samsung in almost all of his head to head comparison tests. In Black Levels, he wrote the Pioneer-6020 has the deepest black levels they have ever seen among TV's larger than 11 inches, the best Shadow Detail, the best antireflective screen for combatting bright lighting, and scored the best at the standard definition tests. As far as knocking it on its color accuracy and lack of adjustability....David wrote that the combination of deep blacks and accurate color decoding allowed the Pioneer 6020 to BEAT THE REST OF THE DISPLAYS AT PRODUCING RICH, SATURATED COLORS!!!!! I think I have learned a lot through David Katzmaiers reviews and I hope he reconsiders his low rating of the PDP-6020. No where in his review did the Panasonic beat the Pioneer 8.7 to 8.4......except for the price factor. I dont think that justifies killing the score of the Pioneer. CNET reviews have never been based on price, just on quality! I hope to spur others to read his review and write to David Katzmaier and voice their concern over his low rating. At the least it should be an 8.7. I hope David writes back and explains himself and raises the score of the last true Pioneer Plasma.
Citiraj:
"PLEASE CORRECT THE FACTS IN YOUR REVIEW"

by cnet2cnet on July 21, 2008

Pros: One of the best PQ for a 50" display

Cons: Removal of Service Menue level adjustments. But not a major flaw at all.
Summary: First of all, you (David Katzmaier, Matthew Moskovciak, C-NET) should check your facts, before you make such outlandish statements.
Otherwise, you will lose any credibility you have left of being ?impartial? reviewers of plasma panels or anything else for that matter.

Here are passages from the reviewers own words about black levels?.?Still, when the PDP-5020FD's black frame appeared just a couple hairs lighter than the black screen itself, we found our eyes gravitating toward its picture IN PREFERENCE TO THE OTHERS.?

And again, about color accuracy? ?These issues certainly didn't spoil our enjoyment of the film, however, and the combination of deep blacks and accurate color decoding
ALLOWED THE PIONEER TO BEAT THE REST OF THE DISPLAYS AT PRODUCING RICH, SATURATED COLORS.?

In other words, you are plainly stating that not only do you prefer the black levels of the Pioneer but also it?s color rendition, as ?imperfect? (by a hair) as it may be.

YET, the major point that you keep coming back to, both in the C-NET review and the above summary, seems to be the ?fact? that the Pioneer 5020 is $1500 more expensive than the Panasonic PZ800U, and that this difference in price may not be worth the deeper black levels and the preferred PQ of the Pioneer.
Yet, if you checked the prices of the advertisers on YOUR OWN site, you would discover? surprise, surprise? that the price difference is only around $500.

Now, if you don?t like the retailers on your own website, you can also check the website named after the big river in South America (or any number of other retailers) and guess what you will discover? That?s right, the price difference is STILL only about $500.

BTW, don?t bother telling me that the $1500 is the MSRP price difference and that is why you are using it. The majority of people don?t pay the MSRP price, and it is totally misleading using this exaggerated difference as a factor in your comparison and ratings.

And now that we know for a FACT that the price difference is NOT $1500 but a mere $500, is the Pioneer worth the extra 5 bills? You bet your derriere it will be worth it to some and not to some others.
But you owe it to your readers to get your facts straight so that they can make an informed decision based on facts and not fiction.
I hope you will correct this falsehood in your review and adjust your ratings accordingly.

Cheers
Citiraj:
"Easily the new benchmark!"

by haragr on July 8, 2008

Pros: Astounding overall picture quality, surprisingly decent speakers

Cons: None, at this point at least
Summary: This review is coming from somebody who has owned every top-of-the line plasma/lcd HD TV in the past 6 years, including the LED backlit $14,000 Sony Qualia 005. I have owned the PDP-5020fd for exactly 1 week now, and I am in video heaven. I haven't done any major calibrations yet (want to wait at least 100hrs before doing that), but the out-of-the-box video quality is unbelievable. The black levels undoubtedly set a new bench mark, without sacrificing on overall picture quality in terms of contrast, brightness and color fidelity. And I thought my Qualia 005 was amazing, but this Pioneer is something else. I also compared the Pioneer against the latest Panasonic offerings, but there is just no competition. Worth every extra penny if you are a videophile - especially if you like watching movies in a pitch dark environment. You have to strain your eyes to see the black bars on the top and bottom of the screen - something that has always, always bugged my eyes all these years. The blu-ray playback via my PS3 is spectacular. I purchased my unit through beyondplasma.com for a shipped price of $3075.
Citiraj:
"Cnet review is way off!!!"

by gb9876 on August 11, 2008

Pros: Picture and colors are amazing

Cons: Slight buzz
Summary: Pioneer TVs will give you the most beautiful picture of any TV on the market. The colors are amazing. I dont know if Cnet reviewed a bad TV or what, but they couldnt be more wrong with this review. It can take a plasma 150 hours of viewing to condition the different colors and gets even better than right out of the box. Thats the problem with their reviews because they are testing them before the TV even reaches its full potential.
Citiraj:
"Katzmaier way too brutal!"

by ILUVMYMD on August 4, 2008

Pros: Black levels, stock speakers,sleekness,sexyness

Cons: No Panasonic Viera Link!
Summary: I must admit Samsung and Panasonic certainly have nice features such as Viera Link and weather updates on their tv sets, which I wish were included in this tv. But, do you know why I went with this Pioneer? Side by side comparison in picture quality (which is what you really should care about when picking out a tv), this plasma one hands down in picture quality. Walk in to your local best buy and take a look at the tvs they have. Your eyes will ALWAYS gravitate towards the Pioneer Kuro, mine certainly did.
The black levels on this tv are absolutely phenomenal. You cannot find black levels on any other panel out there on the market now which come close. It certainly makes the picture come alive, almost like in 3D!
As a honest consumer, do not do this tv injustice by listening to Katzmaier's harsh review who got the story wrong. See for yourself and go look at one out on the floor in your local store. Let your EYES sell you on the picture.If you can shell out an extra 500 bucks, go ahead and make the purchase. You will not regret it!
Citiraj:
"Best HDTV. Period."

by SouthsideSSA on July 22, 2008

Pros: Darkest blacks, Handles movement (sports) well. Good on board sound,

Cons: Expensive. Does not match top-line HDTVs in Internet access abilities.
Summary: I won't state the obvious problems with CNET's review. Please see others remarks. I'll just recap with asking how can you say it's the best at this and that, this and that, and but BTW it's second best. If I want financial advice I'll go pick up a copy of 7 steps to financial blah blah blah. When I come to this site I expect ratings to show what TV is the best performer. CNET is awesome and a trusted site for years. I also sumbit a request for amendment.
Citiraj:
"Cnet's review is horrible! this TV beats panasonic 800u"

by chadmak09 on July 18, 2008

Pros: Blacks are deep as a black hole, color depth, 72hz processesing

Cons: lack of picture controls
Summary: Don't go by the review when deciding between the panasonic800u and the 5020. This TV's Black levels put it in a class of its own.
unbeatable. period!
I am very disapointed that Pioneer decided to take away so many settings, but the picture is awesome regardless. The elite 111/151 will have better color but this TV is still awesome.
If you want the best, get the elite 111/151, if you want the second best, get the 5020/6020.
Updated
You review contradicts itself and makes no sense. How can you give the Panasonic 800u a better score than this TV??
Your price differences between the Kuro and the others is incorrect Sir!!!!!
The 5020 displays a better image quality than any other flat-panel (LCD or Plasma)beside the elite.
Black levels are unbeatable!!
Contrast is unbeatable!
Color is wonderful (Your review even states that you preferr the colors on the Pioneer)!!
Motion is near perfect (much better than any LCD hands down)

How can you give the Samsung 650 LCD a better score than the 5020??

Side by side the Pioneers Picture quality is noticably better.

Please fix the review.
It is a shame when CNET starts reviewing set like Consumer reports.
Treba jos?

Provjeri AVS forum

Jos review-a?
http://whathifi.com/Review/Pioneer-PDP-LX5090/
http://www.trustedreviews.com/tvs/re...n-Plasma-TV/p1
http://www.t3.com/home-entertainment...-review-review
http://www.techradar.com/products/au...-417196/review
Staro 09.09.2008., 22:04   #736
Hele
Premium

Datum registracije: Nov 2007
Nakon čitanja svih mogućih foruma od ovoga preko njemačkih, engleskih pa sve do malezijskih je odluka spala na Panasonic pv8 (px8). Jednostavno svi koji su uspoređivali pv80 i pv8 su rekli da nisu skužili razliku u slici dok se dobro nisu zagledali u oba uređaja dok stoje jedan pored drugoga. Jedan hdmi više mi ništa ne znači kao niti VGA ulaz tako da je odluka pala. Sada je nastao jedan drugi problemčić, a taj je da sam našao px8 za iste novce kao i pv8 no px8 je dobavljiv samo u srebrnoj boji. Sada će prevagnut sljedeće. Čitao sam tu na forumu da je nekoliko ljudi reklo da im je bolja slika sa analognim signalom nego preko digitalije. Pa ako netko može to prokomentirat i reć da li to stoji bio bih mu zahvalan.
Hele je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2008., 22:13   #737
Nani
hdtelevizija.com editor
Moj komp

Nani's Avatar

@Adisabeba
Nista ti napisao ni citirao nisi sto ja vec nisam stavio, znas sto nisi stavio da nema Pioneer bolje boje jer to niko na tom forumu nije ni napisao, niti ima to jer jednostavno nije istina. To sto je Pioneer zakidao na kontroli primarnih boja u odnosu na proslogodisnji model je njihova velika greska.
Rekao si da tvoja zapazanja i zapazanja ljudi sa foruma su jednaka misljenju da Pioneer ima bolje boje pa nadji te citate a ne ko ima bolju crnu.
Poredba boja PZ800 na prema 5020 (LX5090), a ne recenzije tv-a! Nemoj skretati sa teme, kad si se vec nasao uvrijedjen kako to da Panasonic ima bolje boje od neprikosnovenog Pioneera.
Staro 10.09.2008., 08:17   #738
eN-Ge sila
me too isto

eN-Ge sila's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Hele Pregled postova
Da li ima netko iskustva sa dućanom http://propero.hr/index.php
trenutno imaju Panasonic plazme dosta jeftino (http://www.propero.hr/index.php?sear...asma+televizor) ali nikada nisam do sada čuo za dućan?
LOL daleko od njih. platija san opremu 12000kn ima 2 miseca a jos ni o od opreme nisan vidija. prijavljeni drzavnon inspektoratu no opet nista pozitivno ni od njihova rada.. propero lopovi. kaze lik na telefonu. cim netko od sljedecih kupaca plati nesto mi vam saljemo pare. tajnica di radin kaze je li to znaci da ce onda i sljedeceg kupca zahebat a ovaj iz propera na telefonu sasvin ladno odgovori "Da"
fjaku postizu dugogodisnjim izgladnjivanjem i meditacijom, u Dalmaciji ona
je jednostavno Bozji dar.
eN-Ge sila je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2008., 14:25   #739
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Ovako,zanima me što vi mislite dali je ovaj LCD televizor vrijedan ovih novaca i za kućnu upotrebu (gledanje filmova,TV programa itd.).

- Philips 32 PFL 3403D - LINK

Ovo pitam u prijateljevo ima pa molim bez nekakvih kritika.
kalixius je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2008., 23:00   #740
Hele
Premium

Citiraj:
Čitao sam tu na forumu da je nekoliko ljudi reklo da im je bolja slika sa analognim signalom nego preko digitalije. Pa ako netko može to prokomentirat i reći da li je to moguće bih mu zahvalan.
Zar nitko nema iskustva sa ovime?
Staro 11.09.2008., 09:37   #741
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Hele Pregled postova
Zar nitko nema iskustva sa ovime?
kako kome...ovisi i gdje si...kakve su intalacije, antena gore (za anaogiju) i sl.....nekome je analogni bolji a nekome digitalni...iako je ovih prvih više (ako govorimo o plazmama)...a činjenica je da naša digitalija ide s jakom kompresijom pa slika nije bajna....ali ne vidim zašto te to muči...ja ću ju spojit na analogni pa ako bude koma probat ću sa dvbt tunerom....
Staro 11.09.2008., 11:41   #742
Hele
Premium

Instalacije sam provukao nove, i stavio sam na krov dvije riblje kosti. Signal mi je po programima od 60-70dB i sad još čekam da mi jedan čovjek u ZG napravi pojačalo. Muči me zato jer se trenutno dvoumim dal da uzmem tv sa dvb-t tunerom ili bez.
Staro 11.09.2008., 16:55   #743
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
kako stvari stoje, ispada da mi je 37' pv80 prevelik za dnevni. mislim da bi bio predominantan za moju skromnu kvadraturu.
da li netko ima preporuku za bolji 32' lcd tv? kako vidim, plazmi nema tako malih dimenzija ekrana...

gledam TV Sony KDL-32V4500. imate li boljih-jeftinijih preporuka?

što mislite o TV LCD 82 cm, SONY KDL-32S3010

ili TV LCD 82 cm, SONY KDL-32P3000

koji su panasonicovi i philipsovi lcd modeli sa najboljom slikom (filmovi, tv)?
dok sam obilazio ri trgovine u potrazi za pv80, primjetio sam nekoliko panasonic (npr. TV Panasonic TX-32LX85P) i philips lcd-a sa vrlo dobrom slikom, ali se nisam baš zagledavao niti zapisivao modele. da li oni imaju modela koji se mogu usporediti sa sony 32v4500?
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2008., 14:55   #744
Dinamo 87
Premium

Datum registracije: Dec 2007
evo kupio Philips 37 PFL 9732D za 12soma!

mi može neko reć jel to inače dobar izbor jer nemrem nać recenzije o njemu??? mislim dal je sam telkač super, ne sad dal sam mogo bolje uzet od drugih proizvođaće i sl...

dvoumio sam se između njega i Philips 37 PFL 9603D-koji je 1000kn skuplji...prodavač je reko da je ovaj moj bolji...
Dinamo 87 je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2008., 15:48   #745
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
sada više nema smisla da čitaš recenzije, zar ne?

nema odgovora na moj gornji post? nani banan? zašto?

može odgovor i na pm.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2008., 15:51   #746
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2008., 18:03   #747
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
a gle u bosni to nije krsenje zakona

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2008., 00:06   #748
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
banati nani-a nije u redu, iako se nadam da je samo privremeno; ok, nije ni prvi ni zadnji koji je postao nešto što se ne smije. On vrijedi na ovom podforumu više nego 30 drugih članova znanjem i iskustvom...

A ti Dinamo, svaka čast na kupnji, vidim da si se dobro raspitao koji model da kupiš, vidim da si i reviewe pročitao, baš dobro za tebe.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2008., 00:09   #749
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
hehe, ziher je prodavac dobio povishicu
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2008., 03:39   #750
dugixy1
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Dinamo 87 Pregled postova
evo kupio Philips 37 PFL 9732D za 12soma!

mi može neko reć jel to inače dobar izbor jer nemrem nać recenzije o njemu??? mislim dal je sam telkač super, ne sad dal sam mogo bolje uzet od drugih proizvođaće i sl...

dvoumio sam se između njega i Philips 37 PFL 9603D-koji je 1000kn skuplji...prodavač je reko da je ovaj moj bolji...
vjerujem da je odlićan tv,a jesi mogao bolje ili jeftinije trebao si prije pitati,sad je gotovo,ako si ti zadovoljan onda je sve u redu.

također smatram da plazmo ljupca Nanija nije trebalo banati,ovo je prva njegova greška kolko sam vidio,inaće ne vrijeđa i kuži se u plasme,lcd mora još u školu bilo bi u redu da mu se oprosti!

dugixy1 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na