|
![]() |
#721 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
građanine - našao si krivu osobu kritizirati ![]() razinu kontrasta i crne boje jednog dobrog CRT televizora nije dostigla nijedna plazma ni LCD danas na tržištu. Pardon, Pioneer extreme serija je navodno ravna CRT-u, no to tek trebam vidjeti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
RiDe Or DiE-O.G.
Datum registracije: Dec 2006
|
sto se tice crne boje pioneer je ispred svih imam na poslu krl-32v i vidi se razlika naspram ostalih 35tv kojih tamo ima,sasvim drugaciji panel... |
![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
jučer sam kod frenda gledao u 42" Pioneer 428XD i slika je bolja nego kod burazovog Pv80....jednostavno DV600 u kombinaciji sa 428XD dere PV80 u kombinaciji sa Quadrićem 933 na svim poljima (DVD, Divix/xvid)...pustili smo i jedan mkv s kompa i slika do jajc....frend ima pajnirku na zidu i gleda ju sa 3m i meni se ne čini prevelika...kod buraza mi se činilo negledljivim onaj divix sa 3m na Pv80...sad sam u dilemi..imam love za pajonirku al me strah kak će mi SD bit gledaljiv na 3m na 42"......prije je u opciji bila 37" 37PV80 a na kojoj bi se manje kužili nedostatci plazme (nego na 42Pv80)....fakat sam neodlučan sad jebiga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
hdtelevizija.com editor
Datum registracije: Jun 2008
|
Pa nemoj poredit PV80 koji je ustvari pocetak Panasonicove ponude sa najboljim 42" 720p tv-om 428XD, plus jos na njega hukan najbolji player. Taj 428XD je 12500kn 720p dok je Pany 42py80 koji je full HD 8500kn a najjaci model 42py800 je 12500kn. U domeni 50" 5090LX je rame uz rame sa 50py800, naravno tu je prica oko ugradjenih digitalnih tunera ali sto se slike tice LX ima bolje crne boje dok Pany ima vjerodostojnije boje blize D65 skali. Ovo ti govorim da ako si mislio vec davati novce za tog Pioneera razmislis o dosta jeftinijem PY80 modelu kao i o PY800 modelu koje full HD a isto kosta kao i 720p Pioneer. Posto pioneer nema 1080p 42" plasme niti ce ih proizvoditi vise, kad su u pitanu plasme nemas sta dalje gledati ako zelis full HD od PY80(0) serije. Da ne znam kakva je slika na tom 428XD razlika od 3500kn u odnosu na PY80 ne opravdava cijenu. Moje misljenje a ti razmisli jos koji dan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
hdtelevizija.com editor
|
Subjektivan dojam definitivno jer su joj boje bolje, blize D65 skali, od LX aktuelnih modela (crna nije) naravno. Gledaj na tu kupovinu dugorocno, nije malo 12500kn za 42" teli, pogledas cijenu PV80-ke koja je duplo jeftinija od 428XD-a, duplo. Onda ti opet ostane pitanje isplativosti 1080p rezolucije na 42" tv-u. Sa druge strane imas je za istu cijenu kao i Pioneer. Moj ti je savjet da odes do neke radnje koja ima dotivne tv i prikljuci na 42PY800 i na 428XD PS3 ili PC i pusti neki kvalitetan 1080p rip sa bitrateom preko 10, ili originalni blu ray preko ps3 ili nekog boljeg blu ray playera. Skini sa neta kalibracijski DVD, sharpness na Panasonicu na HDMi portovima da ide na 100%, takodjer picture mod na Dynamic kod HD materijala. Pa istestiraj i odluci. Isto sam uradio za LX5090 i 50PY800, da vidis tih muka od scene do scene jedan ide ispred drugoga, ali doslovno. Crna bolja na LX-u a kad dodju na red otvorene scene da se najezis kako to izgleda na Pany-u. Evo postavio sma temu za HD download pa mozes skinuti par stvari, ono sto je dobro, su PS3 prilagodjeni traileri tako da ih u radnji mozes pustati preko PS3 bez PC konekcije. Dakle nisu mkv zapakovani. http://forum.pcekspert.com/showthrea...60#post1133360 Takodjer kalibrirana PY800-ka daje perverziju od slike, za istu cijenu dobijes najnoviji laksi panel sa zastitom i punu HD rezoluciju. Vidis meni bi bio problem kad bi birao izmedju LX5090 i 50PY800, Pioneerov PUREDrive 2HD i Panasonicov vReal 3 imaju 18-bitne procesore koji su u stanju da povuku veliki kolicinu podataka pa HD izgleda nerelano dobro, em 1080p ima smisla na 50" dijagonalama, najbolje ti je da odes i sam isprobas oba tv-a. Generalno, savjetujem ljude da kupuju jeftinije modele, zato sam ti i pomenuo py80 jer tehnika i izlazak novih modela ide nevjerovatnom brzinom, i onda mnogi koji su dali novce se osjecaju za pola godine da imaju zastarjele modele. Zadnje izmijenjeno od: Nani. 09.09.2008. u 19:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Registered User
|
Citiraj:
hvala na linku.....ma stvar je u tome što ja ne mislim kupovat plazmu da ju imam 2 godine pa onda nešto drugo...zapravo nisam takav manijak da moram imati savršenu sliku....tim više jer od posla niti ne stignem buljiti pola dana u TV ekran...mene bi čak zadovoljila i PV80 a Py80 je praktički isto to samo fullhd...ok skužio sam da ima malo bolje boje...ali ništa značajno velika razlika....pajkija uzimam sigurno ako si sredim popust...ako ne - ostaje pv80 jer ne mislim davati 12 somova za telku.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
hdtelevizija.com editor
|
Zaboravih dodati, sa http://www.gamecrapping.com/index.htm skidate 1080p trailere za PS3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Pan review. http://www.hdtvtest.co.uk/news/panas...0080907128.htm Pio review http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PD...Conclusion.htm |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
hdtelevizija.com editor
|
To je tvoje iskustvo, a raja sto prica po forumima svako svoga konja hvali, 'pogotov ako je skupo placen! http://reviews.cnet.com/best-hdtvs-overall/ Ne da je PZ800 ispred proslogodisnjeg pobjednika 5080 vec je i ispred ovogodisnjeg 5090LX (americki Pioneer PDP-5020FD). Ne postoji bolji recezent od Davida Katzmaira na svijetu sto se panela tice, po njemu je Pioneer na drugom mjestu, ocigledno covjek ne zna sta prica, nakon 1000 testiranih televizora. Ipak je CNET No1 u svakom pogledu. Imas video recenziju svakog modela. Testirali su TV- kad hdtvtest nije ni postojao, sa druge strane hdtvtest skuplja donacije da kupi tv koji ima namjeru da testira. Sta reci dalje. Na kraju krajeva nemoj niti meni vjerovati niti CNET-u i bilo kojoj stranici , nadji radnju sa oba tv-a, reci da si potencijalni kupac, stavi oba tv-a jedan pored drugoga i uvjeri se sam. Od prepirke preko foruma nema nista. Da ne pricam da je Panasonic jeftiniji. Zadnje izmijenjeno od: Nani. 09.09.2008. u 20:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Premium
|
Citiraj:
Zato sto je Cnet stariji znaci da je bolji? Edit: P.s. Vidim da imas Pan. Znaci tolko ga hvalis zato sto ga imas? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |||||||||||
hdtelevizija.com editor
|
Kazes glupost, to ce neko davati kritike i sudove o Pioneeru kojeg je vidio na 5 minuta u radnji a nema ga kuci ili ga nikad nije testirao, pod jedan nauci se akademski razgovarati bez vrijedjanja a pod 2 samo argumenti; Dakle evo ti odgovor zasto je Panasonic ispred Pioneera. http://news.cnet.com/8301-17938_105-9995577-1.html Poslije pobune Pioneer zaludjenika po forumu!! Dakle posto kazes misljenja ljudi sa foruma hajmo da ih citiramo; Za Pioneer 5020 Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Nadji nekog koje stavio Pioneera ispred Panasonica PZ800 sto se boje tice? Haj molim te podjeli s nama nekog ko blati Panasonicove boje i stavlja ih iza Pioneera, da vidim ta tvoja iskustva i iskustva ljudi sa foruma!? Dakle koji je bolji od ova 2 tv-a me se savrseno ne tice, onom kome je crna boja primarni faktor prilikom kupovine uzet ce skupljeg Pioneera, a kako vidis Panasonic je ispred doticnog sa prikazom boja. Ocigledno svi lupamo gluposti! Zadnje izmijenjeno od: Nani. 09.09.2008. u 21:52. |
|||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |||||||
Premium
|
Kakav akademski razgovor? Koliko ti imas godina? Ljepo si probrao postove s foruma nema sta. Ovo nisi vidio? Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Provjeri AVS forum Jos review-a? http://whathifi.com/Review/Pioneer-PDP-LX5090/ http://www.trustedreviews.com/tvs/re...n-Plasma-TV/p1 http://www.t3.com/home-entertainment...-review-review http://www.techradar.com/products/au...-417196/review |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Nakon čitanja svih mogućih foruma od ovoga preko njemačkih, engleskih pa sve do malezijskih je odluka spala na Panasonic pv8 (px8). Jednostavno svi koji su uspoređivali pv80 i pv8 su rekli da nisu skužili razliku u slici dok se dobro nisu zagledali u oba uređaja dok stoje jedan pored drugoga. Jedan hdmi više mi ništa ne znači kao niti VGA ulaz tako da je odluka pala. Sada je nastao jedan drugi problemčić, a taj je da sam našao px8 za iste novce kao i pv8 no px8 je dobavljiv samo u srebrnoj boji. Sada će prevagnut sljedeće. Čitao sam tu na forumu da je nekoliko ljudi reklo da im je bolja slika sa analognim signalom nego preko digitalije. Pa ako netko može to prokomentirat i reć da li to stoji bio bih mu zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
hdtelevizija.com editor
|
@Adisabeba Nista ti napisao ni citirao nisi sto ja vec nisam stavio, znas sto nisi stavio da nema Pioneer bolje boje jer to niko na tom forumu nije ni napisao, niti ima to jer jednostavno nije istina. To sto je Pioneer zakidao na kontroli primarnih boja u odnosu na proslogodisnji model je njihova velika greska. Rekao si da tvoja zapazanja i zapazanja ljudi sa foruma su jednaka misljenju da Pioneer ima bolje boje pa nadji te citate a ne ko ima bolju crnu. Poredba boja PZ800 na prema 5020 (LX5090), a ne recenzije tv-a! Nemoj skretati sa teme, kad si se vec nasao uvrijedjen kako to da Panasonic ima bolje boje od neprikosnovenog Pioneera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
me too isto
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
FJAKA = psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo. Dok u Indiji i drugdje fjaku postizu dugogodisnjim izgladnjivanjem i meditacijom, u Dalmaciji ona je jednostavno Bozji dar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Ovako,zanima me što vi mislite dali je ovaj LCD televizor vrijedan ovih novaca i za kućnu upotrebu (gledanje filmova,TV programa itd.). - Philips 32 PFL 3403D - LINK Ovo pitam u prijateljevo ima pa molim bez nekakvih kritika. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Registered User
|
kako kome...ovisi i gdje si...kakve su intalacije, antena gore (za anaogiju) i sl.....nekome je analogni bolji a nekome digitalni...iako je ovih prvih više (ako govorimo o plazmama)...a činjenica je da naša digitalija ide s jakom kompresijom pa slika nije bajna....ali ne vidim zašto te to muči...ja ću ju spojit na analogni pa ako bude koma probat ću sa dvbt tunerom.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Premium
|
Instalacije sam provukao nove, i stavio sam na krov dvije riblje kosti. Signal mi je po programima od 60-70dB i sad još čekam da mi jedan čovjek u ZG napravi pojačalo. Muči me zato jer se trenutno dvoumim dal da uzmem tv sa dvb-t tunerom ili bez. |
![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
kako stvari stoje, ispada da mi je 37' pv80 prevelik za dnevni. mislim da bi bio predominantan za moju skromnu kvadraturu. da li netko ima preporuku za bolji 32' lcd tv? kako vidim, plazmi nema tako malih dimenzija ekrana... gledam TV Sony KDL-32V4500. imate li boljih-jeftinijih preporuka? što mislite o TV LCD 82 cm, SONY KDL-32S3010 ili TV LCD 82 cm, SONY KDL-32P3000 koji su panasonicovi i philipsovi lcd modeli sa najboljom slikom (filmovi, tv)? dok sam obilazio ri trgovine u potrazi za pv80, primjetio sam nekoliko panasonic (npr. TV Panasonic TX-32LX85P) i philips lcd-a sa vrlo dobrom slikom, ali se nisam baš zagledavao niti zapisivao modele. da li oni imaju modela koji se mogu usporediti sa sony 32v4500? |
![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
evo kupio Philips 37 PFL 9732D za 12soma! mi može neko reć jel to inače dobar izbor jer nemrem nać recenzije o njemu??? mislim dal je sam telkač super, ne sad dal sam mogo bolje uzet od drugih proizvođaće i sl... dvoumio sam se između njega i Philips 37 PFL 9603D-koji je 1000kn skuplji...prodavač je reko da je ovaj moj bolji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
a gle u bosni to nije krsenje zakona ![]()
![]() |
#748 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
banati nani-a nije u redu, iako se nadam da je samo privremeno; ok, nije ni prvi ni zadnji koji je postao nešto što se ne smije. On vrijedi na ovom podforumu više nego 30 drugih članova znanjem i iskustvom... A ti Dinamo, svaka čast na kupnji, vidim da si se dobro raspitao koji model da kupiš, vidim da si i reviewe pročitao, baš dobro za tebe. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
hehe, ziher je prodavac dobio povishicu |
![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
također smatram da plazmo ljupca Nanija nije trebalo banati,ovo je prva njegova greška kolko sam vidio,inaće ne vrijeđa i kuži se u plasme,lcd mora još u školu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|