|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() Naime već sam postao jedan ovakav topic, no da rezimiramo: Prije x mjeseci, cura je kupila komp sa P35-DS3R matičnom i Canyon WF-511. Router se nalazi na 5 m zračne udaljenosti na stubištu - Siemens 555 E sad... Forcebook laptop normalno hvata wifi signal, i nema laga u igrama, bilo gdje da se nalazi u kući. WF-511 ima 30-50% droppanih paketa i ne mogu se igrat ni Puzzle Pirates na njemu, kamoli neki FPS. To se manifestira kao lagspike/generalni popizditis u igri svakih 30-ak sekundi. No dobro, odustali smo od Wlan-a, i čopili kabel od 15m. Spojimo na komp... "Acquiring IP adress... 5min kasnije... Unknown Local Network". Ne može se ni spojiti na sučelje od routera. Forcebook - radi. Dobro, možda se ne slažu matična i router. Zamijenio sam SE555 za Elcon 2253EU. Ista situacija; Desktop ništ, na lapu radi. A dobro, možda je stvar u driverima... XP, Ubuntu 7.04, Ubuntu 8.04, Vista... Sve isto. Stari od cure kupio identičan komp, i njemu se spaja prek kabela, doduše od 5m, na router (u drugom stanu, DLINK) Zaključak? Sjebana mrežna na matičnoj ![]() I nosim ja matičnu na servis u ADM, te objasnim situaciju. Oni poslali matičnu u M-SAN na dijagnostiku, te za tjedan dana dobivam novu EP35-DS3R. Suuuper. Izgleda da sam bio u pravu. Složim komp... ISTI PROBLEM ![]() Isčupam telefon iz routera, nosim ga dolje u podrum i prikopčavam pored kompa "na suho". Spojim sa onim kabelom crvenim od 1m koji je došao uz modem... Radi. Može se spojit na sučelje... Jebemu... Stvar je u kabelu... No kako onda radi na forcebooku? Možda je stvar da je jedan straight, a drugi crossover? Ne. Isti su. A dobro, mistični kabel, idem kupit novi... Isti problem i sa novim. Pa vi meni objasnite, dragi PC-ekspertovci, koji k***c se tu događa. Zadnje izmijenjeno od: Punio4. 08.09.2008. u 11:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Za ovaj WLAN pogledaj da li ti je firewall u windowsima i na simensu SE555 isključen. Probaj još ručno namjestiti DNS adrese i Gateway.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Što se tiče wlana, firewall je isključen, i problem je u bačenim paketima, jer signal noise skače i do 80%. A DNS i gateway nema veze s time, jer postoji veza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
@Punio4 na tvom mjesto bi stavio novi FW znaci non t-com ako ne koristis maxTV.. Imas link tu u ADSL bibliji Gigaset_SE555 non-IPTV firmware 1.30n-9 http://forum.pcekspert.com/showpost....39&postcount=9 ako ga budes mjenjao nakon stavljanja novoga FW-a nije vise 192.168.1.1 nego 192.168.2.1 i user/pass=admin |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Arhiv je corruptan. Ima li neki alternativni link? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
nije koruptan radi.napravi update na lapu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
http://nikky.110mb.com/files/siemens...dsl_FW130n.exe Ovo skidam kod sebe doma, skinem winzip self extracting archive, koji mi javlja grešku na njemačkom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Hvala, javim dal je pomoglo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
"Klasično" IE-om: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Napravio sam novu self-extract arhivu ali po novom hosting neda exe ekstenziju pa extenziju tmp treba manualno promjenit u exe. Link: http://nikky.110mb.com/files/siemens...dsl_FW130n.tmp Evo i zip arhive: http://nikky.110mb.com/files/siemens/se555/Gigaset_SE555_WLAN_dsl_FW130n.zip Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.09.2008. u 20:42. Razlog: Nadopuna |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|