|
![]() |
#691 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
kak im se isplati? pa vrlo jednostavno. eno nekidan dan sam bio u jednoj trgovini i isto imaju 42pv80 za nekih 6399, ili 6499, uglavnom za 6500 ili manje kn.. ![]() stvar marže... codiače ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() a cuj neradim jos zastalno vec ovak kad me trebaju pa ono ![]()
![]() |
![]() |
#694 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
codiac, cijene padaju na sreću i zadovoljstvo kupaca: http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=033268 http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=034113 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Premium
|
37pv80 i 37pv8 imaju istu cijenu 6299kn, 42pv70 je 500kn skuplji od 42pv80! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
onaj lik iz splita, kaj ih ima u dućanu...Wob....usporedio je pv70 i pv80 i veli da se itekako vidi razlika...testirao ih je detaljno, osim toga, u PV70 je G10 a u PV80 G11 panel.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
hdtelevizija.com editor
Datum registracije: Jun 2008
|
Procitao sam review dok nije izbrisan pa je preveden tekst sa hdtvtest stranice, procitaj conlusion za oba pa ce ti sve biti jasno ![]() http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-...80/Conclusion/ http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-...Conclusion.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
Although newly equipped with native 24fps playback without telecine judder and marginally better blacks, the Panasonic TH42PX80Buy this for £630.09 at Dixons Use code 'FREETV' to get free delivery represents an evolutionary rather than revolutionary improvement over the outgoing PX70 series. It still trails behind the reference-level Pioneer Kuros in terms of black level, colour and video processing, but the gap is closing, which is all the more amazing when you consider that the Panasonic TH42PX80Buy this for £630.09 at Dixons Use code 'FREETV' to get free delivery is – at this time of writing – around £500 cheaper than a similarly-specced Pioneer PDP-4280XD... ponavljam, nije isti panel unutra....daleko od toga da je razlika drastična - ali postoji a u dizajnu je drastična.....Pv70 je kudikamo ružnija plazma..gotovo odvratna |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
hdtelevizija.com editor
|
Pa to je tvoje misljenje oko dizajna, meni je PV80 sa onom sivom krivom linijom ruzna ali o tome ima postova i rasprava, o ukusima se ne treba raspravljati. Vazno je ono ispod "haube". Nadalje bez mjerenja i testiranja ko god kaze da vidi razliku izmedju PV70 i PV80 malo je naklonjen preuvelicavanju. Izmjereni nivoi crne kod PX80 su 0.05 cd/m2, kod PX70 0.08 cd/m2, da bi primjetio razliku morao bi staviti oba tv-a jedan do drugoga, zamraciti sobu priblizit se TV-ima da ti nos dira panel. Sto se tice 24p podrske PV70 vjerovao ili ne prima 24Hz odnosno 24p signal (iako to nigdje nije naglaseno) i pullira ga na 3:2 za 60Hz display, ispravljajuci judder. Uopsteno 24p podrsku je nepotrebno stavljati na 720p panele. Zna se sta je 1080p/24p(hz), dakle 1080p panel sa 24p podrskom kako je zamisljeno za blu-ray, tako da na toj gledaj kao marketing, neko ce reci da vidi nazubljenost ili kasnjenje slike ali to su oni sa monstruozno velikim sis-mis osjetilima. Naravno ima jos 1 HDMI ulaz koji je 1.3, cija je glavna beneficija prenosenje zvuka uz sliku i 48-bit xvYCC gamut boja i mambo djambo koji ce zaziviti za 10 godina, a stvarnost je da ljudsko oko to ne moze ni primjetiti. Tako je sa mnogim stvarima. Pogledaj nedostatke PV80 i poredi ih sa PV70 skoro identicne, nadam se da znas sta to znaci, zato sam i rekao citati izmedju redova. Dakle u sustini jako malih razlika ima izmedju PV70 i PV80, jer za male pare Panasonic je izbacio 2008 model koji je zadrzao sve dobre karakteristike PV70 + didja midje koje u stvarnosti niti se primjete niti se mogu iskoristiti. Sta ce to G12 panel uvesti novina, osim sto ce pokusati smanjiti cd po m kvadratnom i reci kako ima nivoe crne na "kuro" nivou. Prikaz slike na plasmi je je doveden do savrsenstva, sad ce se samo povecavati rezolucija sa 1080p na 1440p pa na Ultra HD kako godine budu odmicale. Takodjer ako si primjetio sto se kontrasta tice Pioneer Kuro ne stavlja vise brojke kao sto je 30000:1 kod Panasonic PZ800(PY800 serije) vec stavlja naziv "Extreme" jer prica oko kontrasta je takodjer jedna velika obmana gdje svaki proizvodjac napucava brojeve. Sta mislis da je kontrast kod PV80 koji je deklarisan 15000:1, za 50% veci od 10000:1 kod PV70 ![]() Iskreno ne mogu vise, umorio sam se ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nani. 07.09.2008. u 01:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
Premium
|
Citiraj:
Iz svega ovoga šta si napisao ne vidim ništa šta bi opravdavalo takvu cijenu. P.S. Da li netko zna gdje bi se u zg mogli pogledat (usporedit) pv80 i pv8 tj. da stoje jedan do drugoga? Za sve one koji su najveću manu Panasonic-ovih plazmi vidjeli u nedostatku DVB-t a bilo ih je par evo rješenja: http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi Zadnje izmijenjeno od: Hele. 07.09.2008. u 11:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
hdtelevizija.com editor
|
Raspitaj se sto roba koja ostane na lageru je skuplja. Dakle vrlo kratko i jasno, kad izadje novi model, u odnosu na njegovog prethodnika poboljsanja su zanemariva, neprimjetna za krajnjeg korisnika, da bi se ostavio prostor da se svake godine izbacuju novi modeli sa nazivno unaprijedjenim karakteristikama. Dakle nisam samo pisao o PV80 vec i o Pioneeru->>> osvrt na potrosacku logiku i marketing. Ubuduce pisem na japanskom, bit ce sve jasnije! Zadnje izmijenjeno od: Nani. 07.09.2008. u 14:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
E ovo me zanima. Nece li kod tih vecih rezolucija (UHD) najvece ogranicenje ipak predstavljati velicina prostorije? Ipak se ne moze bas ocekivati da ce u buducnosti (pa niti u dalekoj buducnosti) potrosaci raspolagati sa vecom kvadraturom nego danas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Neće biti samo problem veličina prostorije nego i potrošnja struje. Takve plazme bi mogle trošiti i do 1 kW... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
hdtelevizija.com editor
|
Odlicno pitanje, a odgovor mozes naci u danasnjim 32" 1080p televizorima. Na 42" sa 3 metra ljudsko oko tesko vidu razliku izmedju 720p i 1080p. Pa kakva je onda logika nabijati 1080p na 32"!? To je ipak televizor a ne PC monitor kojeg gledamo sa pola metra udaljenosti. Proizvodjaci igraju na kartu ljudske sujete, koliko marketinga toliko i psihologije, jer velika vecina ljudi jednostavno mora biti "in" u svemu bez obzira sto on kao pojedinac ne vidi razliku u prikazu slike ali komsija mora da zna kako ima 1080p panel. Ista ce stvar biti sa Ultra HD-om, za one koji ne znaju to je 4x1080p rezolucija (7,680 × 4,320 ) mada prije nje se ocekuju 1440p televizori. Dakle nabit ce preko 33 miliona pixela na 42" i 50" setove i prodavat ce takve tv-e kao "next best thing". Uvjek ce biti ljudi koji ce biti voljni izdvojiti basnoslovne cifre za takve uredjaje ali to je cijena tehnickog progresa. Ovo ce se dogoditi kad 1080p zazivi kao danasnji DVD. Satelitki linkovi ne podrzavaju 1080p transmisiju zbog prevelikih kolicina informacija (dakle tek se prelazi na 720p odnosno 1080i transmisiju) a jedini 1080p sadrzaj su blu-ray diskovi i tzv ripovi sa malim bitrateom. Dok se 1080p sadrzaj ustali na policama videoteka izat ce G14 panel kod Panasonica a Pioneer ce od svojih reklama za dubinu crne napraviti crnu rupu! Dakle ovo stanje prenesi za 10-15 godina na UHD rezolucije, i krug se opet ponavlja. Ono sto je zanimljivo procitati su izjave ljudi koji su puno vise filmofili od nas, koji daju po 10000$ za najbolje projektore zvucnike i platna, koji kazu da na 100" platnima jako malo mogu uociti razliku medju full HD i HD ready rezolucijama. Kod projektora se slika moze smanjivati po dijagonali, pa danas odlucis da gledas na 70" slici 720p sliku a sutra na 100"1080p, odlicna stvar ko ima novaca i povelike sobe. Nadalje porast rezolucije mora pratiti dalji razvoj novih nacina skladistenja, blu-ray za takve rezolucije bi bio premal, cak i dvoslojni od 50GB, novi laseri, novi nacini pohrane podataka koji ce biti nekompatibilni sa danasnjim blu-ray drive-ovima jer kako bi industrija zaradjivala da su stvari okrenute prema krajnjem kupcu. Nece se kvadratura soba mjenjat vec broj bespotrebnih pixela koji ce se zbog ljudske sujete skupo placati. Zadnje izmijenjeno od: Nani. 07.09.2008. u 15:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#706 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
nautic expert
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() E da još nešt rasčistimo barem mislim da sam u pravo ako nisam nek me ispravi netko piše na panasonic plazmi od iza potrošnja valjda 255W tak negdje je onda to to a nije 300 i nešt ![]()
![]() |
![]() |
#712 |
Lika u mom srcu
|
kakav sig? što mu fali? da, mogao sam prčkati po postavkama, 3 prijatelja pokupovali te palzme, prva je stigla 37PV70, drigu onda uzeo 42PV70, i sad na kraju, treći, 42PV80..... ako o kojem ekranu mogu nešto reć, onda je to o tim plazmama.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Lika u mom srcu
|
a kako da to napravim, vidio sam sve 3 u radu, na filmovima, i konzoli. na konzoli nema razlike, dok se u filmovima jako fino osjeti veći kontrast i malo poboljšana crna boja, odnosno detalji u dotičnoj... daleko je to od crne CRNE boje kao na CRT televizoru, no gledljivo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
nautic expert
|
mislim reći da je bitno sa kojega uređaja se "pušta" film, preko kojeg kabela, kako korisnik podesi sliku i slično. planiram uzeti pv8 ili 80, 37', a nisam do sada vidio da netko prodaje i seriju 7 (ima hg spot) pa me je zainteresirala. žalosno je što (za sada) u rijeci i okolici nigdje ne mogu naći trgovinu u kojoj se tv može vidjeti u radu. sami lcd-i na policama i to otužne kvalitete slike uglavnom. mislim da neće biti druge nego skoknuti do zg, valjda prije toga negdje nađem izloženu plazmu pa da dogovorim posjetu... hebate, ispada kao da kupujem avion, a ne tv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#716 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
hdtelevizija.com editor
|
Citiraj:
Citiraj me prijatelju, gdje sam rekao da nema nikakve razlike, vec da je ta razlika mala i zanemarljiva. Pogledaj prednosti G11 panela u odnosu na G10. Advantages of G11 over G10: 1. Lower energy consumption 2. Lead free content which means that it has lower weight 3. Better blacks 4. More connectivity options 5. Cheaper prices 6. Front panel is scratch proof(effective especially when toddlers are all around the screen) Elektronika vRreal 3 nad vReal 2 je doslovno ista, razlika je u 18 bitnom na prema 16 bitnom procesiranju koji u konacnici sluzi samo za bolji HD blu ray punokrvni prikaz a ne prikaz 1080p ripova sa malim bitrateom i konacnom Panasonicovom pokusaju da prodje 1080i film materijal sa uklanjanem 3:2 pulldowna. Dodane su u 1024 gradacije sive sa 4096 na 5120 pa se mogao i kontrast povecavati. Sve ove tehnikalije ja golim okom nisam vidio gledjauci oba tv-a jedan do drugoga. Naravno da se vide bolje crne boje, moraju se oba tv-a testirati u potpuno zamracenoj sobi, marketi ne nude tu opciju pa ovo sto pricam je samo moja impresija oba PV modela, gledajuci HD sliku usred bijela dana. SD me nije ni interesirao. Nazalost ja nisam uocio te razlike o kojima se prica. Da to nebi bio problem i mucilo nekoga svakako ce ljudi zaobici skuplje PV70 modele sa lagera i okrenut se aktuelnim i jeftinijim PV80-kama. Zadnje izmijenjeno od: Nani. 08.09.2008. u 01:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#720 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
uzeo kod njih svoju plazmu prije hmmm skoro pa dve godine)..platio je podosta jeftinije nego bilo gdje u HR. bijah nestrpljiv pa sam cak dosao kod njih po nju. i sve 5. racun, garancija cekali, pomogli mi to (nekako) ugurati u auto i do danas se lijepo gustam na svojoj plazmici. koliko si ti usporedbi napravio izmedu crta i plazmi da kazes ovakvu glupariju? panasonic ima stvarno crnu boju, i nemam s time nikakvih problema. crno je crno, i stvarno su smijesni ovi copy/pejst primjeri necijih misljena koja nisu sami isprobali, vec su culi da je crna boja losa. uglavnom, crno je crno, dvdovi izgledaju odlicno, dok se bluray podosta istice kvalitetom boja i crnila. stoga, ajde pustite price o nekakvom losem crnilu i slicnom. jedino ako koristite quadro ili elta ili neki quelle lcd ili plazma tv...onda ok...vjerujem da je crna siva ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|