Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.09.2008., 20:18   #1
fico007
Premium

Datum registracije: Jun 2008
Zyxel 660HW D3 neće na internet preko lan-a

Nabavio sam zyxel 660HW D3 modem. Spojim se preko lan-a i sve podesim prema uputama. Kad otvorim postavke modema ispiše se Connection test OK.
Na local area connection statusu vidi se da je spojen na net (pokazuje promet). Kad hoću otvoriti firefox ili windows explorer uvijek piše "server not found". Na interface status piše DSL up 2016/254. Do sada je na kompu bila kasda i kada nju spojim ide bez problema. Na korisničkim stranicama vidi se da je veza bila uspostavljena i kada sam bio spojen s zyxelom.
Kupio sam usb wlan adapter i kda se spojim preko njega s zyxelom sve radi OK.
Pitanje:
1.Zašto neće otvoriti firefox ili IE kada je spojen preko lana?

2. Kako staviti originalni firmware na zyxel? S neta skinem P-660HW-D3_3.40(AGM.3)C0 firware i unutra je 340AGM3C0.rom i 340AGM3C0.bin. Što napraviti s tim tj kako ubaciti firmware? Trenutno je t-comov.

Pozdrav
fico007 je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2008., 00:57   #2
alan_poh
Premium

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor fico007 Pregled postova
Nabavio sam zyxel 660HW D3 modem. Spojim se preko lan-a i sve podesim prema uputama. Kad otvorim postavke modema ispiše se Connection test OK.
Na local area connection statusu vidi se da je spojen na net (pokazuje promet). Kad hoću otvoriti firefox ili windows explorer uvijek piše "server not found". Na interface status piše DSL up 2016/254. Do sada je na kompu bila kasda i kada nju spojim ide bez problema. Na korisničkim stranicama vidi se da je veza bila uspostavljena i kada sam bio spojen s zyxelom.
Kupio sam usb wlan adapter i kda se spojim preko njega s zyxelom sve radi OK.
Pitanje:
1.Zašto neće otvoriti firefox ili IE kada je spojen preko lana?

2. Kako staviti originalni firmware na zyxel? S neta skinem P-660HW-D3_3.40(AGM.3)C0 firware i unutra je 340AGM3C0.rom i 340AGM3C0.bin. Što napraviti s tim tj kako ubaciti firmware? Trenutno je t-comov.

Pozdrav

1. Jel ti uključen NAT? (network pa NAT pa kvačica stavljena na Active Network Adress Translation?)

2. Idi u maintenance pa Tools i browsaj taj firmware koji želiš...i onda pretisnes upload
alan_poh je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.09.2008., 08:41   #3
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor alan_poh Pregled postova
1. Jel ti uključen NAT? (network pa NAT pa kvačica stavljena na Active Network Adress Translation?)

2. Idi u maintenance pa Tools i browsaj taj firmware koji želiš...i onda pretisnes upload
kolko ja znam NAT nebi trebao imat veze sa njegovim problemom!vrijedi pokusat ali ne vjerujem!ja imam takav modem i ja se bez problema mogu spajat preko lan-a!a sto se pak tice NAT-a, kad on nije bio ukljucen i kad nisu portovi za "osluskivanje" bili otvoreni, skidanje preko torrenta na nekim klijentima mi je bilo ograniceno!

e jel ti ona skroz zadnja LED-ica na desnoj strani (mislim da je za DSL) svijetli zeleno crveno ili nesto izmedju crvene i naranđaste i jeli uopce svijetli?

probaj jos pogledat jel ti je mode za spajanje na net Routing?

probaj vratit na tvornicke postave router pa javi jel ima rezultata?
sinisa1989 je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2008., 11:49   #4
fico007
Premium

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
kolko ja znam NAT nebi trebao imat veze sa njegovim problemom!vrijedi pokusat ali ne vjerujem!ja imam takav modem i ja se bez problema mogu spajat preko lan-a!a sto se pak tice NAT-a, kad on nije bio ukljucen i kad nisu portovi za "osluskivanje" bili otvoreni, skidanje preko torrenta na nekim klijentima mi je bilo ograniceno!

e jel ti ona skroz zadnja LED-ica na desnoj strani (mislim da je za DSL) svijetli zeleno crveno ili nesto izmedju crvene i naranđaste i jeli uopce svijetli?

probaj jos pogledat jel ti je mode za spajanje na net Routing?

probaj vratit na tvornicke postave router pa javi jel ima rezultata?
Sve svijetli zeleno. Gdje pogledati za ovaj mod i kako vratiti na tvorničke postavke? Kada se logiram na korisničke stranice vidi se da sam bio spojen (jest da je promet nikakav, ali vidi se da sam bio spojen), a nisam mogao otvoriti niti jednu staranicu.
fico007 je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2008., 19:24   #5
alan_poh
Premium

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Sve svijetli zeleno. Gdje pogledati za ovaj mod i kako vratiti na tvorničke postavke? Kada se logiram na korisničke stranice vidi se da sam bio spojen (jest da je promet nikakav, ali vidi se da sam bio spojen), a nisam mogao otvoriti niti jednu staranicu.
na tvorničke postave vrati tako da iza sa šibicom uguraš u onu malu rupu
alan_poh je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2008., 14:03   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Zašto neće otvoriti firefox ili IE kada je spojen preko lana?
Podesi mrežne postavke sa fiksnim IP (pogotovo Gateway i DNS - ovi), vidi ADSL Bibliju.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno