|
![]() |
#271 |
Doomster
Datum registracije: Mar 2008
|
3.3 je moj maksimalni doseg, nije bas stabilan na 1.5125 (tj. uđe u win i mogu provrtiti neke testove, ali se orthos ruši nakon par sec)... evo neki rezultati: ![]() ![]() ![]() Validacija |
![]() |
![]() |
#273 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ajde znači recimo da ide oko 3.2 Ghz, mislim što i nije loše s obzirom da se radi o defaultnih 2.6GHz. Ali ja mislim da sam mogao bolje proči da sam uzeo neki E6xxx rabljeni sa garancijom. Ah, kaj je-tu je |
![]() |
![]() |
#275 |
Premium
|
A čuj, u neku ruku nije mi se dalo zezat sa dostavama, i kupnjama, mislim svašta se prodaje rabljenog, a imam nekoliko loših iskustava. Ovak lijepo dučan, vidiš kaj kupiš i bok. Da se razumijemo, prelazak sa 3000+ se osjeti, i to jako. A neka zdura godinu dana,ali onda ide nešto opako |
![]() |
![]() |
#277 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
#279 |
Premium
|
da, jer pri jednom loopu gubi se nešto performansi jer se učitavaju podaci u memoriju. Recimo, probaj učitati neki level na igri, izači van i učitaj ga ponovno, duplo krače bude traja loading. Ajde baš isprobaj sa 3 demo loopa |
![]() |
![]() |
#283 |
Premium
|
Dobro probat cu al ne sad navecer tek,a i moram natural mod uninstalirat(sad probavam assassins creed), ali nevjerujem opet da ce se nest poboljsat... Mozda amd sad dere intele u memorijskim testovima ali ce sad i intel dobit quick path pa ce i tu bit jaci... al za sad je amd tu bog i batina!!! ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
#285 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#286 |
Super Moderators
|
#291 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Najbolje da kupi 9400GT jer će nju proc poterat maksimalno i neće biti kočnica. Nek' ti frend vidi koliko novaca ima i što može za to najbolje kupiti (i jel mu to treba, ako npr. mislim za 3 mjeseca kupovati novi komp, onda nek si sad kupi samo rezervu). Ako je to GTS250, onda neka to kupi. Simple as that. Nije da će GTS 250 raditi lošije od 9400GT na bilo kojem procu. Kada krepa procesor ili ga poželi promijeniti, neka skupi opet lovu i vidi što može kupiti za te novce.
#292 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
iskoristava ju taj proc na 3,2 toliko da bi ga mogli tuziti za maltretiranje. Ne bas 100% ali nista vrijedno zivciranja. Bilo bi malo besmisleno da sad pricamo o nekom kombiniranju s 4000+ na defaultu ili tako necemu ali sad razvuci raspravu hoce li nesto davati 65 s tim ili 67 s jacim procesorom na tim i tim settingsima u nekoj igri.....besmisleno |
![]() |
![]() |
#293 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Možda ne baš 100% ali jako blizu. Mislim da sam imao najizbalansiraniju konfu sa kombinacijom 5000BE i 8800gtx( a tu mislim da slobodno mogu stavit uz bok 250gts). Prijelaz sa HD3850 na 8800gtx je bio ogroman dok sa 8800gtx na 4870 minoran ili ga uopće nije bilo. Naravno uz isti proc cijelo vrijeme na 3,0, 3,1. A i po rezultatima na netu 8800gtx u kombinaciji sa 5000BE nije ništa bitno zaostajao za Intelovom gardom na istoj frekvi.... |
![]() |
![]() |
#294 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Zanima me da li ce taj proc iskoristiti HD4770 grafu kvalitetno? |
![]() |
![]() |
#295 |
Super Moderators
|
Baš ga pilite ![]() Ima igara koje lijepo "osjete" jači proc a ima ih i bogme kojma je bitna samo grafa. Tako da nema jednostavnog odgovora na to pitanje. Ako pričamo o igrama a ne o 3DČmarku ![]()
#296 |
Premium
|
Mislim da neki ovdje stvarno k.a.k.a.j.u na veliko! ![]() Ili jednostavno zele uvjeriti sebe da nisu spizdili 2000kn na promidzbeni trik iz zadnjeg Bug-a! Pa i ptice na grani znaju da za 20''/22'' monitore s medium/high postavkama igara je sasvim dovoljan bilo koji mainstream dual core na 3GHz. Istina je da i7 razvaljuje igre u rezolucijama 640x480 i 800x600 ostatak konkurencije za faktor x2 ali... wtf!? Evo jedne igre koju igram cesto online (CoD4): http://www.guru3d.com/article/cpu-sc...e-processors/3 i evo jedne koju igram uvijek (STALKER SoC) s svakim novim modom koji izadje ![]() http://www.guru3d.com/article/cpu-sc...e-processors/6 Grafa je 8800 Ultra (nije bas sada neki High end ali nije ni za bacit). Hint: Pogledajte rezolucije od 1600 na vise jer je to native reza za 20''/22'' monitore na kojima vjerujem, da nitko ne igre u nekoj drugoj rezi! ![]() Dakle izmedju AMD Athlona X2 na 2.6GHz i QX9770 je razlika - 5%!!! ![]() E sada volio bih vidjeti opravdanje za utuci 1000kn+ vise u CPU ZA IGRANJE osim za d.kicu na svoj new&shiny e-pen.s! ![]()
Stupid is as stupid does Zadnje izmijenjeno od: Jerry. 22.01.2010. u 11:28. |
![]() |
![]() |
#297 | |
OC addict
|
Citiraj:
Ima nas sa srot grafama poput moje pun k.u.r.a.c i sa monitorima od barem 19" pa nadalje...Ja sam prisiljen sa ovom grafom igrat GTA IV (znam-ultra neoptimiziran je al opet) na 1024x768 rezi!! Mid-high detalji,12 i 15 view distance,car destiny na 30 i shadow destiny na 0 da bi dobio tak-tak igrivih 31 average FPS-a na benchmarku,sto je u stvarnosti 17~40. Far Cry 2 se cak i dobro vrti,1440x900 reza,sve na medium = 24-45 FPS-a tj. vecinu vremena na ~30 FPSa i +-5FPSa... ![]() Sry na off-u... |
|
![]() |
![]() |
#298 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Dobro Jelc veli, neke igre osjete proc, neke ne. No na kraju krajeva, ili imaš određenu količinu novaca za neku grafu ili nemaš. Svatko si odabire koliko želi potrošiti, ali onda te tak boli briga za proc. Ako ti je on spor, kupi si novoga. Ako želiš samo grafu, onda daj svu lovu što imaš za grafu.
![]() |
#299 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako si gamer puno vise ce ti zadovoljstva donijeti kombinacija grafe od 1000kn i proca od 500kn nego obrnuto! ![]()
![]() |
#300 |
OC addict
|
|
![]() |
![]() |
|
|