Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.08.2008., 18:14   #31
Hektor
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Ma kakav pad..pa razlike su mizerne.Negdje dobiva 8.8 a negdje 8.7 ali sve je to unutar nekoliko fpsova.Meni moja 4850 radi savršeno sa 8.8.
Hektor je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2008., 20:42   #32
TemplarLord
Registered User
Moj komp

TemplarLord's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
da si se informirao znao bih da ATI izbacuje nove 1 driver svaki mjesec
Baš to

TemplarLord je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2008., 00:42   #33
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp

ShAd0w_dAnCeR's Avatar

čini se da je svim onim mojim crashanjima bio uzrok RAM, odnosno "stari" bios na mojoj MBO koji se *khm* sa mojim ramima...

http://tw.giga-byte.com/Support/Moth...ProductID=2844

ja sam imao F5, a tek se na F6 i F7 pocelo "igrati" sa kompatibilnosti memorije... sada sam na F8 i komp radi ko urica...
ShAd0w_dAnCeR je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2008., 00:55   #34
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor ShAd0w_dAnCeR Pregled postova
čini se da je svim onim mojim crashanjima bio uzrok RAM, odnosno "stari" bios na mojoj MBO koji se *khm* sa mojim ramima...

http://tw.giga-byte.com/Support/Moth...ProductID=2844

ja sam imao F5, a tek se na F6 i F7 pocelo "igrati" sa kompatibilnosti memorije... sada sam na F8 i komp radi ko urica...
meni nije pomoglo (8.8 beta i 8.7 i 8.5 uvjek isto) pa ni sa novim F8 biosom isto u winXP..
ali me cudi da mi ti isti winXP se relativno cesto smrznu te se monitor ugasi i to uvjek na istim "mapama" na istom mjestu..

a na visti x64 sve radi za sad rock stable s 8.7 pa ne zelim nista dirat (moram reci da sam za sad jako i zadovoljan s vistom jer sam stara skola koja se i s win98 tesko prebacila )

inace jako sam razocaran s tim nestabilnostima, s obzirom da sam presao s 3850 koja je ipak super stabilno radila.. ovo nisam ocekivao..

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2008., 08:23   #35
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jednostavno nisu sjeli, ne znam šta nije u redu, sve nešto trza, nije da pada FPS, u Assassin's Creed stoji oko 40-45 FPS sve na max, ali kao da se vuče nekak (kao MoH Airborne, malo manje). A u CoD4 evidentno pad performansi, 30-35 FPS je (meni) za CoD no go.
U 3D Mark baca oko 50-80 manje.

I nije mi jasno šta koji k***c svako malo mijenjau postavke u CCC, tj recimo postavke za Adaptive AA su sada Performance/Quality, bile su drukčije (posebno za Multisampling i ono drugo, zaboravio sam kak se zove), opet su vratili onaj High Quality Aniotropic Filtering za upalit, razliku nisam primjetio nikakavu osim da sve počne lagano trzat.
Anyway, back to 8.7.....
Atrax je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2008., 09:43   #36
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp

ShAd0w_dAnCeR's Avatar

meni jesu manje performanse, ali dok god se meni komp ne restarta svakih 10 min u 3d:

8.8>8.7

mozda i na 8.7 ne bi, ali ne diram ja ove...
jucer sam prvi put igro cod4 u komadu sat vremena...
Staro 23.08.2008., 09:58   #37
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Citiraj:
Autor ShAd0w_dAnCeR Pregled postova
meni jesu manje performanse, ali dok god se meni komp ne restarta svakih 10 min u 3d:

8.8>8.7

mozda i na 8.7 ne bi, ali ne diram ja ove...
jucer sam prvi put igro cod4 u komadu sat vremena...
ma šta se stabilnosti tiće, nema problema, niš se ne ruši, al je očigledno da sve trza i nije baš glatko.
dapaće, što se rušenja tiće, vista mi se još ni jednom nije srušila, bez obzira koji catalyst. ne znam ni kak BSOD u Visti izgleda (plavo pretpostavljam, al kužite me).

a bit će možda 8.9 donekle bolji, makar, što se 3800 serije tiće, mislim da je to sve što ćemo vidjet od optimizacije i poboljšanja za istu. tak je uvijek kad izađe nova serija grafa, ova prijašnja se zanemari.
Staro 23.08.2008., 10:53   #38
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp

ShAd0w_dAnCeR's Avatar

a mislim stvarno...
sto bi vi htjeli?

grafe su stare, pa sace bit uskoro godinu dana... stare su 8 mjeseci, najmanje... a vi ocekujete ne znam sto... mozda su kartice vec dale svoj "max", mozda nisu... ali koja njima korist poboljsanja "starih" modela, a kada je njima u interesu da kupite novi...
Staro 23.08.2008., 11:04   #39
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Daj ne balegaj gluposti bezveze. Sto mislis kako je izgledao GT1 na PS1, a kako GT2 na istoj konzoli. Pitanje je samo kako sto bolje iskoristiti postojeci hardver. Hardverski i softverski.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2008., 11:21   #40
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Ja sam na 8.6 i ne znam koje da upiknem, 8.7 ili 8.8.
atha je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2008., 11:23   #41
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Citiraj:
Autor Vin EuroDizel Pregled postova
Daj ne balegaj gluposti bezveze. Sto mislis kako je izgledao GT1 na PS1, a kako GT2 na istoj konzoli. Pitanje je samo kako sto bolje iskoristiti postojeci hardver. Hardverski i softverski.
slažem se.

@shadow problem je što nas večina nema para za kupit svaku novu nadolazeću seriju grafa, pa nam je u interesu sa postojećom gurat što dulje. a pogotovo mi je ta pojava debilna jer je to tek predzadnja serija grafa, a ne neka od prije 10 god. nije da se čudim zašto nema za seriju 9xxx optimizacija. pobogu, grafu sam uzeo u 2. mjesecu, a već ju stavljaju pod davnu prošlost. sorry što smatram da to nije u redu i da šteti korisnicima. pogotovo što znam da prije nije bilo tako. kad sam imao 9600xt, mjesecima poslje izlaska nove serije su izlazile tu i tamo optimizacije i poboljšanja za tu seriju, ispravljanje bugova i slično.

mislim da ti komentar ne drži vodu. istina jest, to što kažeš je činjenica, da je sve to marketing, al svejedno nije ok i jadno je da se moramo pomirit s tim. o tome se već raspravljalo, tak da to nije niš novo.....
Staro 23.08.2008., 11:39   #42
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nije mi jasno o čemu pričate, pa iz Release Notesa se vidi da ima ispravki specifičnih i samo za 2xxx seriju, a pretpostavljam da ove ispravke kod kojih ne piše za koju su točno seriju vrijede čak i za 1xxx ili još starije
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2008., 12:04   #43
Brain32
Premium
Moj komp

Brain32's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor atha Pregled postova
Ne znam, ja sam na 4850 i vratio sam se na 8.7 nemrem prstom pokazat ali nekak rade bolje, na 8.8 mi je nekak memljivo sve
Brain32 je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2008., 12:15   #44
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Citiraj:
Autor atha Pregled postova
Evo ja danas presao sa 8.4 na 8.7 kad sam spojio CrossFire

Jos uvijek mi nije jasno, jel PowerPlay radi u CF-u ili ne? Meni ne radi, vec su obje grafe full nafrljene i u 2D, tj. Windozama.
Staro 23.08.2008., 17:51   #45
snorky_vk
Premium
Moj komp

snorky_vk's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
pozz. citam ovaj tred i malo se zbunio. jel zezaju driveri za 4850 il ne?mislim kupit novu grafu al ne zelim imat nes s cim se moram stalno zajebavat.ne mislim klokat. znači ne smije me izbacivat dok se igram(vidio sam da neke izbacuje). ili je blem kod klokanja?
snorky_vk je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2008., 18:40   #46
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor snorky_vk Pregled postova
pozz. citam ovaj tred i malo se zbunio. jel zezaju driveri za 4850 il ne?mislim kupit novu grafu al ne zelim imat nes s cim se moram stalno zajebavat.ne mislim klokat. znači ne smije me izbacivat dok se igram(vidio sam da neke izbacuje). ili je blem kod klokanja?
dobro pitanje..

moje iskustvo si procitao, i nema veze s kolkanjem, napomena, za sad mi u visti sve super radi ( nisam puno naslova probao, ni crysis ni cod4 i td, u biti samo cod2 za sad picim )

u XPima sam imao problema, iako u istoj konfi mi je super radila prije toga 3850.. 4850 mi se oce bar zblokat u nekim specificnim situacijama, vjerovatno neki sw problem.. nakon par dana sam odustao i presao na vistu x64

zbunjen sam i ja u konacnici..

ali za sad sam ipak zadovoljan, sreca na visti, jos neka se stvari malo stabiliziraju i to je to..
inace da sam ostao na XPu bi vjerovatno poludio , i otisao zamjeniti ne nesto drugo

..u biti jedino mi zao sto nisam odmah uzeo toxic ili neku s malo boljim hladjenjem, ali nije mi se dalo cekat

za kraj, ipak sam sretan i zadovoljan s 4850..

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2008., 19:33   #47
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Evo ja danas presao sa 8.4 na 8.7 kad sam spojio CrossFire

Jos uvijek mi nije jasno, jel PowerPlay radi u CF-u ili ne? Meni ne radi, vec su obje grafe full nafrljene i u 2D, tj. Windozama.

radi powerplay u crossfire hd3870 serije - 100%, provjereno.

Jedino je zajebano da u igrama se zna desiti problem padanja iz 3d taktova u 2d u odredjenim trenucima na par sekundi i dolazi onda do stutteringa i sl. Barem je tako bilo kod mene i na x38 chipsetu, ali svejedno se igre igraju kako spada

Inace za xp i crossfire tih starijih drafa su najstabilniji i najbolji driveri 8.2, sve nakon toga je samo za vistu optimizirano kako spada (govorim tu bash o crossfireu - recimo 8.3 su na visti davali poboljsanja a na xp-u skorom iskljucivali crossfire), i daju manje performanse u xp-u, samo ima vishe poliranja i ispravljanja.

Tako da ak ne smeta brojka 8.2 (kao 6 mjeseci staro) svakako preporucam te drivere za crossfire hd3xxx serije na xp-u
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2008., 22:27   #48
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Hm, ne kuzim zasto meni ne sljaka. Koja grafa treba biti uopce primary adapter, gornja ili donja? I vidim da uopce ne mogu ugasiti taj CrossFireX u 8.7 Catalystima, vec je kvacica posivila kad sam je ukljucio.
Staro 24.08.2008., 01:37   #49
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Citiraj:
Hm, ne kuzim zasto meni ne sljaka. Koja grafa treba biti uopce primary adapter, gornja ili donja? I vidim da uopce ne mogu ugasiti taj CrossFireX u 8.7 Catalystima, vec je kvacica posivila kad sam je ukljucio.

hm, crossfirex treba biti ukljucen, to je sigurno - posto je to naziv koji su uveli kao jedinstven nakon 8.2 drivera.

Kolko sam upoznat s crossfireom, ako ti dobro radi najvise 2 monitora mozes imati prikljuceno istovremeno (ne 4) i to najbolje na gornjoj (primarnoj) kartici i na izlazu blizem pcie utoru.

Nadalje, koristi samo jedan crossfire bridge, posto drugi na rezolucijama manjim od 2xxx donosi samo nestabilnost i treperenje (naravno ne kod svih).

I kako mislis da ti ne sljaka? Sta ti pishe prema gpu-z? Jel mozes pratiti taktove na everestu i log raditi prilikom igranja? - preferences - pa logging i odaberes i kasnije citas, ili preko riva tunera gdje detaljan graf vidis?

Kod mene je sve super sljakalo, cak se i super moglo clockat preko catalysta - samo odaberes taktove i u 2d modu ti se powerplay ukljuci na original niske taktove, a u 3d modu skoci na one koje si sam odredio. Nije trebalo kemijat nista s rivatunerom, novim biosom ni nista.
Staro 24.08.2008., 02:14   #50
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Nope kod mene po Overdriveu su nonstop nafrljene na max clockove i u 2D i u 3D. Kad je bila solo Toxic 3870 PowerPlay je radio bez frke i snizavao takt u 2D-u. Mozda ova PCS Radajnerica ne podrzava PowerPlay kao Peakova govna....iako tesko vjerovatno jer je to takodjer referentni rev. 1.0 PCB....A ATT kako vidim cita samo jednu karticu i to onu primarnu PCS....ovog Toxica ne vidim nigdje u ATT-u, iako se u Overdriveu uredno pokazuje kao drugi adapter.

Koristim oba bridge-a i ne vidim nikakve nestabilnosti, u Gridu se ne rusi i kartice se zagrijavaju do max 75 celzija i to ova PCS verzija, Toxic je jos za 5 celzija hladnija.
Staro 24.08.2008., 02:18   #51
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Citiraj:
Nope kod mene su nonstop nafrljene na max clockove i u 2D i u 3D. Kad je bila solo Toxic 3870 PowerPlay je radio bez frke i snizavao takt u 2D-u. Mozda ova PCS Radajnerica ne podrzava PowerPlay kao Peakova govna....iako tesko vjerovatno jer je to takodjer referentni rev. 1.0 PCB....

hm, a jesi probao svaku pojedinacno staviti i vidjeti kako se ponasaju?

mozda ako su kupljene rabljene je na jednoj flashan bios koji ima iste 2d/3d taktove ? (gpu-z, pa provjerit koji bios koja ima i pogledat na netu koji je inace u originalu dolazio, ili s nekim editorom pogledat kako su slozene postavke).

inace stvarno neznam - trebalo bi kontaktirati ati direktno i njihov support jer definitivno nest tu smrdi :P
Staro 24.08.2008., 02:26   #52
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Toxic sam kuipo novu i na njoj provjereno radi PowerPlay. Ovu PowerColor PCS sam uzeo od frenda koji ju je takodjer kupio novu i siguran sam da nije nista dumpirao po njoj jer se bas i ne kuzi u to i nije ju cak ni overklokirao.

Sad vidim da mi je stopalo9 na PM rekao da i kod njega ne radi taj PowerPlay, a on ima 2x HD3870 PCS u CF-u...vjerovatno kartica ima to onemoguceno na neki nacin.
Staro 24.08.2008., 14:17   #53
2145
o.O
Moj komp

2145's Avatar

Ako je referentni PCB na njoj, možeš flashat BIOS sa referentne kartice koja podržava Powerplay. Prije toga izvuci BIOS sa PCS i pogledaj ga u RaBiT-u, vjerojatno ima iste 2d/3d taktove i provjeri da nemaš neki overclocking program koji se vrti u pozadini i forsira taktove.
2145 je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2008., 15:56   #54
nforcerx.x
Premium
Moj komp

nforcerx.x's Avatar

Problem s novijim ATI driverima 8.5 pa nadalje

Imam jedan manji problem.
Sav video gledam na LCD tv. I sad sa svake strane je odrezan po 1cm otprilike.
Pocelo je kad sam stavio novi Ati driver 8.5, 8.6, 8.7 novi 8.8 nisam ni probao.

Inace je desktop razvucen kako treba. Samo kad pokrenem video da fullscreen bude na lcd onda se to dogada. Kako to najlakse srediti?
LCD mi je na extended i na novom driveru sve postavke namjestim isto kao na 8.4
ali bude glupavi 1cm crno sa svake strane.
Problem sam rijesio tako sto sam vratio stari driver 8.4 koji radi bez problema.
Ako netko zna kako srediti da video valja na novom driveru neka javi.
nforcerx.x je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2008., 13:17   #55
TemplarLord
Registered User
Moj komp

TemplarLord's Avatar

Kažeš da se to događa sa driverima 8.5 pa nadalje...?

Ja sa novijim driverima dok probam stavit u CoD4 na rezu 1024x768 na 85Hz, onda se ekran sav razjebe, centimetar tamo, centimetar tamo itd; a dok stavim na 60Hz onda je ok... Tj. ne događa se samo u CoD-u već dok i ovak probam promijenit rezu... A prije mi je to bilo ok, samo se ne sjećam koje sam drivere imao.

Baš bih trebao probati sa starijim driverima...

TemplarLord je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2008., 13:29   #56
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
To je do WDM drivera.
Najednostavnije je napraviti sljedeće:

Skinuti zadnje drivere (8.8) ali ići na "Optional Downloads:
Individual driver download packages, ATI Multimedia Center, Avivo™, and Korean full package"

pa skinuti posebno redom drivere, CCC, i Complete Avivo™ Suite for X1000 series products or higher...

Instaliraš prvo WDM (stari 8.4), ne restartati, drivere (8.8) pa restart.
Onda novi CCC i Complete Avivo™ Suite for X1000 series products or higher

Tako budeš imao i zadnje drivere i WDM funkcionalnost.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2008., 13:31   #57
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

dobije li se kakav sertifikat kad naucish to pravilno inst

ovlashteni instalirivach
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2008., 13:42   #58
Jelc
Super Moderators

Samo za pingu OS-ove

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Staro 25.08.2008., 15:20   #59
nforcerx.x
Premium
Moj komp

nforcerx.x's Avatar

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
To je do WDM drivera.
Najednostavnije je napraviti sljedeće:

Skinuti zadnje drivere (8.8) ali ići na "Optional Downloads:
Individual driver download packages, ATI Multimedia Center, Avivo™, and Korean full package"

pa skinuti posebno redom drivere, CCC, i Complete Avivo™ Suite for X1000 series products or higher...

Instaliraš prvo WDM (stari 8.4), ne restartati, drivere (8.8) pa restart.
Onda novi CCC i Complete Avivo™ Suite for X1000 series products or higher

Tako budeš imao i zadnje drivere i WDM funkcionalnost.
Da to mi se dogada samo sa novim driverima od 8.5 pa na dalje.
8.4 mi radi kako treba.

Probao sam ovo sto si napisao ali nije uspjelo.

Kad stavim 8.4 driver onda mi bude isto jedan cm sa svake strane.
Ali onda upalim ovu opciju pa se slika rastegne tih 1 cm sa svake strane.
Pustim video i on bude ok, od ruba do ruba lcd-tva.

Ali kad stavim novi driver 8.5 pa nadalje upalim istu opciju i slika se rastegne (Desktop). I izgleda da je ok.
Ali kad pustim video na monitoru (fullscreen ide na LCD-tv, extended)
Onda slika (video fullscreen) ne bude od ruba do ruba. Nego fali taj vraziji jedan cm.

Koristim k-lite codec pack 4.17. Media player classic.
Sve na default.

Zadnje izmijenjeno od: nforcerx.x. 25.08.2008. u 15:37.
nforcerx.x je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2008., 15:42   #60
Jelc
Super Moderators

Meni sa WDM driverom 8.4 sve radi kak treba
Driver za grafu, CCC i "Avivo Suite for X1000 series products or higher" su 8.8

(XP SP3)

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno