|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ventilatori + CPU cooler
Molio bih vas preporuke za najtiše ventilatore i što tiši CPU cooler. Zamjenio bih dva 80mm ventilatora u kučištu po mogućnosti sa dva što tiša 80mm, iako će netko reći da bi možda bilo bolje da stavim 120mm pa kao još manje okretaja, malo mi je problem jer se već nalaze maleni okviri na kutevima gdje dolazi vent. pa bi nekako morao izmišljat toplu vodu ali ipak ne bi to bio baš pre veliki problem pa ono možete mi preporučit i neke super tihe od 120mm ili od 100 pak, ne znam šta vi mislite da bi bilo bolje... Što se pak proc. tiče, hladnjak je Intelov stock cooler, ne overclockam ništa pa ne mora bit neko super hlađenje samo da hladi isto kao i stock( heh što ne bi trebao bit problem za bilo koj ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Za pocetak, dobrodosao na forum. Ocito jos nisi upoznat sa pravilima foruma, pa evo jedan linkich za tebe. A sad na problematiku: Posto je naglasak na tisini, a ne na performansama onda definitivno Scythe (ako nije problem cijena) u oba slucaja (ventovi 120mm i CPU cooler). Iz vlastitiog iskustva ti mogu reci da je Infinity (A.K.A. Mugen) vrlo tih na nekih 800-injak okretaja (auto regulacija preko maticne), a vjerujem i da su ostali slicni (npr. Mine). Sto se 120mm ventova tice (definitivno bolje rijesenje od 80-ki) njihova najtisa serija je S-Flex (oko 800rpm) koju takodjer imam u kompu i mogu sa 99,9% sigurnoscu reci da generira ispod 21-22 dBA (IMHO necujan u zatvorenom kvalitetnom kucistu). Testovi: Link! Postoje i dva brza modela iz ove serije (1200 i 1600 rpm) ako je veca potreba za protokom (ovo je mozda bolje rijesenje od prethodnog, uz jedan potenciometar naravno). Za one najzahtijevnije (protok) postoji recimo serija Minebea (Matsushita) i Slip Stream koji mogu napraviti poprilicnu buru unutar case (pogotovo ova druga serija na 1900 rpm). Testovi: Link! Cijene se krecu od oko 50-ak kn, pa do nekakvih 130 kn. E da, generalni zastupnik za HR je Zola, a ima ih i po ostalim ducanima (nabava.net). EDIT: Sto se tople vode tice evo jedan Link! Premda naglasavam, da je vrlo vjerojatna pojava povecane buke (par dBA).
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 20.08.2008. u 05:12. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004