|
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Nemas potrebe za tim, osim ako ne zelis o.c., ja imam isto 3870x2 i moj savjet ti je prodaja, i kupnja 4870, ja imam termaltake toughpower 750W, koji ima 8-pin PCI-E konektor koji ima spojena pva pina plastikom i ne moze se ustekat u karticu.:-( i sasvim normalno radi sa 2x6-pin konektorima (ima dodatak 8 na 6). ta dodatne dvije zice su ti masa i mozes "prebrikat" masu sa 6-pinskog konektora |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Btw, nemoguće da je masa na dodatna dva konektora. PCI-E 2.0 mora imati 4 +12V žice, pa tako je objavljeno da 6pin to 8 pin adapter sa dodanim "ground" žicama nisu korisni jer ne nudi više snage. Pogledaj kakve adaptere daje EVGA sa svojim karticama, 2x6pin PCI-E u 8pin PCI-E 2.0, i enermax nudi nešto slično - Link |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja mislim da je to vjerojatno EPS na mjegovom PSUu a ne PCI-e pa zato nejde unutra... I da dodatna dva pina su masa - istina je da nema smisla al tako je...
![]() |
#6 | ||
Agent 0
|
Edit: Zabrijao sam da oriđiđi 8pinski PCI-E ima 4žute i crne, nešto sam ćitao na JG i pomješalo mi se ![]() Moram priznati da bi htio da Bubba nađe vremena i objasni nam malo kako ovo dela ![]() ![]() Opcija 1 - Link Opcija 2 - Link Opcija 3 - Link / Link PCI-E je deklariran na 75W, ali -> Citiraj:
Citiraj:
![]() 8pinski je deklariran na 150W, samo mi nije jasno zašto postoje dvije vrste adaptera - Link Kaj nas vuku za nos proizvođaći ili kaj, ako 6 PCI-E može dati dovoljno struje, samo da podebljaju metalni dio na konektorima. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Neznam razlog zašto tim karticama treba dodatna masa ali očito je iz iskustva da najčešće radi i sa 2x6 pin što bi sugeriralo da zapravo i netrebaju nego je samo da se prodaju noviji PSUi jer svaki normalniji (čitaj bolji brand) uopće nema 75W limitator na PCI-e nego je isti drito spojen na drugi rejl (ako ima dva) ili neki idući (ako ih ima više od dva), a ako PSU ima jedan rejl onda je i tako nebitno (sve što je +12V ide preko jednog rejla prema tome kolko da je na rejlu tolko možeš i povuć) jedino ograničenje je ono ukupne potrošnje tj snage +12V rejla i ono kje proizlazi iz promjera žice-konektora ali to nebi trebalo biti upitno kod iole boljeg branda jer svi imaju dosta debele žice... Za što im trebaju te dodatne GRND žice - nemam ideje, samo se sjećam da su se neki Radeki otključavali jednostavnim loop spojem ta dva pina tako da to ne sve nekako fishy meni da je to "čita posla" i da ima ikave veze sa zahtjevima za strujom... ![]()
![]() |
#8 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Update: hardwaresecrets tvrdi isto da 8pin PCI-E ima "4 crne i 4 žute"... Evo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
ljudi ajd ak netko zna di ima za kupit 8pinski konektor uzeo sam 9800gx2 a ovo moje đubre nema 8pinski imam ocz gamextream 600w |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Molim vas ljudi,dali neko zna di ima toga za nabaviti kod nas?? Ili ima možda koja dobra dušica koja bi htjela dati ili prodati neki 8 pinski adapter!?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Da ali većina napajanja s kojima sam se susreo ima upravo ovako riješen 8pin PCIe konektor http://techreport.com/r.x/psus-0907/pcie-connectors.jpg
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
da ne otvaram novu temu... jel treba onda taj dodatni konektor sa te 2 nule spajat na napajanje il kaj? Il da ga "na prazno" spojim? btw imam jedan 6 pinski spojen i imam još jedan 6 pinski koji mogu iskoristit za to |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
btw našao sam zanimljivo rješenje, koje naravno radi-> u grafu koja ima 8 pinski ulaz lik je spojio 6 pinski konektor, dakle ostali su 7. i 8. pin slobodni. 7. i 8. pin je izravno spojio jednom žicom i to je testirao na 3 različite grafičke i na svakoj od njih to radi i otključane su OC mogućnosti. Evo članak: Link |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Isprobao sam šemu sa žicom i uspio sam otključat overdrive al frekvencije me nisu očarale... gpu frekvencija ide do 760, a memorija do 1700, dalje neide. Čudno mi je da ati tray tool neda memoriji više od 1500 :S A šema sa 2×6 pin nije izvediva, jer pinovi na drugom konektoru ne pašu na preostale 2 rupe na grafičkoj :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Da, ta shema je u stvari vrlo popularna. Citiraj:
Ugl u takvoj kombinaciji (veliki volt mod + LN) su padali svjetski rekordi u 3DCMark06-ici prije nekih godinu dana (nekakvih 20-ak tisucica sa 2x 2900 Pro/XT) ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
att mi se činio dobar, a pod "drugim alatima" misliš na riva tuner il kaj već? pa sad mi to ne treba, kad sam u biti to isto napravio ![]() btw, provjeravam di je granica mojem čufteku, al zasad nisam naišao na zid ![]() i hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Da Riva nije los, mada sam se igrao nesto i sa ATI BIOS editorima (naponi na memoriji, chipu i regulatorima). Da, bas gledam koje napajanje imas ... meni sa LC Power-om 550W (nelos PSU) nije bilo nekakvih problema, al sam se ipak odlucio za malo bolju opciju, cisto da budem ziher ![]() Javi rezultate ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|