|
![]() |
#1 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
HIPER TYPE R MkII 680W, MkII - dobri stari Golf
MkII - dobri stari Golf. Ako napajanje služi kao moj stari Golf čeka ga svjetla budućnost ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ovo je već drugi totalno besmisleni topic koji je nastao ovaj tjedan. Jel toliko teško napisati smislen komentar?Tema ne služi da se nabije +1 post samo da je otvoriš nego da se članak prokomentira,ili proizvod o kojem se u članku piše ![]() Fino izgleda napajanje,totalno geil,visoka učinkovitost.Zgodna je i ona fora sa USB utorima na napajanju.To je samo plug&play,znači spojiš ga kao svako drugo napajanje i to fercera?Sigurno da će naći odabranu publiku koja pali na napajanje u kovčežiću,ali mislim da cijenom od 800kn postoji bolji izbor od njega.Sa više jamstva ^^ ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
|
Seasonic/corsair.I tu govorim o TX650.Provjerena kvaliteta,isto 80+ učinkovitost,200+kn jeftinije.Sve je to zgodno,kovčežić,vent s diodama,9 USB utora,ali budimo iskreni,to je beskorisno isto ko što je treći PCIE utor na P35-T2R beskoristan i služi za dizanje cijene.Duplo više SATA konektora i dvije godine duže jamstvo,mislim da je to dovoljno.Povrh svega,sad sam tek vidio kako si dao 95%.Samo 4 sata konektora nije sitan nedostatak,i uz visoku cijenu s obzirom na konkurenciju,definitvno si precjenio za 10-ak posto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Seasonic od 650W košta 100 kn više, dakle malo si zabrijao. Jamstvo na Seasonic je tri godine, isto kao i za HIPER. Corsair TX650 doista košta 150 kn manje i ima dulje jamstvo, no ja to napajanje nisam testirao i stoga ne mogu na bazi toga formirati ocjenu HIPER-ovog napajanja. Ti kažeš da su dodatni USB konektori beskorisni, a istovremeno kažeš da ti 4 SATA konektora nisu dovoljna. Kao što neki korisnici rabe mnogo diskova, tako neki imaju trebaju puno USB-ova. Kao što se USB-ovi mogu nadomjestiti kupovinom huba, tako se i SATA konektori mogu nadomjestiti uporabom molex>SATA adaptera koji se isporučuju sa praktički bilo kojom pločom. Na kraju opet spominješ visoku cijenu u odnosu na konkurenciju, a naveo si samo jedno napajanje koje jeftinije od testiranog. 610W, PC POWER (PCP&C) Silence - 825 kn 620W, ENERMAX Liberty - 1150 kn Ima ih dosta s praktički jednakom cijenom. Ja bi prije rekao da je cijena adekvanta u odnosu na ponuđeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Seasonic je 100% ispod haube tog TX-a.Rekao sam kako će naći svoju publiku,ali za većinu nas je cijena visoka zbog tih čičkarija,da mogu birati radije bi bez njih a nižu cijenu.Možda u usporedbi s tim napajanjim i jest jeftinije,ali maltene isto možeš dobit i za 570kn. Svakako preporučio bih ti da uzmeš taj TX650 na testiranje,jer će to vrlo vjerojatno uskoro postati jako zastupljeno napajanje,nasljednik VX-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() |
#8 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Možeš dobiti 650-vatno, a ne 680-vatno napajanje koje je mnogo manje atraktivno i nema điđa USB konektore. Slažem se da će puno ljudi odabrati TX650 jer im sve navedeno nije osobito bitno, no bit će i onih kojima će se upravo ove karakteristike napajanja (+ oni nastavci za kabele) svidjeti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Navodiš kao bolju alternativu TX650W, a on to sigurno nije. Ovaj Hiper je super stabilan, u loadu mu napon na 12V pada samo 0.02V ( snažnijem silenceru 0.05V ). Opterećen do kraja sigurno regulira <1%, za TX je sigurno nemoguća misija. Vjerovatno je ovo napajanje CWT posebno napravija za Hiper ( kao i TypeM 630W ), sumnjam da je rebrandirani PSH ( kao Tt i Chieftec ). Prevladava mišljenje da su CWT-ova napajanja inferiornija od Seasonicovih ... ona to jednostavno nisu ... PSH je možda i najbolja platforma za pravit napajanja ovakve snage. Bez daljnjega, TX650W je odlično napajanje ![]() ... ali da uzimam napajanje za pogonit dvije grafe to bi vjerovatno bilo Hiper TypeM 630W ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
hmm zanimljiva stajalista. istina, danas se na svaki qrac stavlja toliko beskorisnih dodataka da vise neznas di je granica s gluposcu. no, podosta puta upravo ti unaprijed osudeni dodaci beskorisnima, postanu itekako vazna stvar koja u datom trenutku spasi stvar. no, kad vidim naslov i u njemu napajanje, prvo mi pada na pamet jacina, koliku kolicinu tisine proizvodi ![]() napajanje, pa usb utori? wtf...pa mala kolicina sata konektora ili necega? uz zadnja tri ploce koje sam imao, imam toliko kablovinja, ekstenzija i svega da mi je valjda dovoljan jedan rail ![]() stoga te stvari zapravo nisu, a opet i jesu onako, presudne pri kupnji. nagomilavanje toga u jednoj konfi je previse, no razuman kupac si moze uz malo kombiniranja naci zadovoljavajuci omjer djidji koje mu se nude. nekaj na ploci, nekaj na napajanju nekaj kod susjede i tak to ![]() napajanje zvuci ok, pomalo visoke cijene, no koliko vidim, sve je danas puno skuplje nego prije i nema vise no-name firmi, vec se svaka pokusava postaviti kao brand, koji naravno treba i platiti. i ne treba komentar poput ziletovog (nhf) dali je isplativo ili ne. podsjeca na stanje u trznicu gdje uvijek nekaj nekome ne odgovara i cini mu se neisplativo. lijepo opisan i testiran komad hardwera, pa ko voli nek izvoli. alternative postoje, svi to znamo, no mislim da njima nije mjesto u testu odredene komponente. vise se treba posvetiti samom opisu i njegovoj vjerodostojnosti, nego se boriti da se dokaze kako ima na trzistu boljeg. a naravno da ima...u to nitko ne sumnja ![]()
![]() |
#12 |
Banned
|
Ja nisam ništa rekao o isplativosti,nego o nepotrebnosti tih drnda kojima se diže cijena. U prvom postu sam rekao kako će naći svoju publiku.Iako sada kada si spomenuo,sjetio sam se da u tom cjenovnom razlogu imaš još primamljiviji TX750,koji je isto tako built by CWT. (?) Sad,to su u biti dva konkurenta,pa ko voli nek izvoli.Imam osjećaj da će Hiper rado bit viđen u Thermaltake kućištima ![]() ![]() Pogledaj review na johnny guru za TX750.Ripple na 12v railu nije baš nešto čime su se proslavili.Ako masa ljudi favorizira seasonic kao pouzdanije napajanje,nije to bez vraga. Zadnje izmijenjeno od: žile. 18.08.2008. u 18:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
btw nema sumnje da se radi o odličnom napajanju. Također ako nešto Hiper zna onda je to ušminkati artikal koji prodaje. Osobno je plavi TypeR 580W najljepše napajanje koje sam ikada vidio/posjedovao. No ruku na srce košta ipak malo previše. Osobno bi radije uzeo Corsair TX650 Zašto? Ima podjednaku snagu na +12V (624W) i odličnu regulaciju napona, nevjerojatno je tih (iako ovog Hipera još nisam čuo), ima 5g garancije za razliku od 3g kod Hipera. Ima 4 SATA konektora i 2 molex konektora više od Hipera. I za kraj.... košta svega 575kn TX750W pak uz sve razlike kao i TX650 vs Hiper ima još 100W više te još dva 6/8pin PCIe konektora i to za 730kn eh... da vezano za USB hub.... za 20kn ima 4port USB hubova koliko ti srce želi... P.S. beren ovak na pri pogled u oko mi upao ovaj tipfeler pa ispravi kad stigneš ![]() Hlađenje napajanja osigurava prilično ventilator prilično nekonvencionalnog promjera od 135 milimetara.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 18.08.2008. u 18:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
WiFiHr member
Datum registracije: Jun 2006
|
Jos za ispravak: Dodatni kabeli koje vidite na gornjoj fotki nisu modularni već jr riječ o produžnim kabelima i razdjelnicima koji se Opremu iz kašete možete vidjeti na gornjoj fotki. Riječ je o čudnom kratkom kabelu za spajanje napajanja na gradsku mrežu, naljepnicama za kućišt, setom vijaka za fiksiranje napajanja za kućište te duguljastoj
![]() |
#17 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Samo da nadodam cinjenicu da je na mom 3g starom hiperu iz siga ventilator necujan i da napon na E4400@3200MHz u loadu pada (cpuZ) 0[V] (nula) na trecoj decimali, doduse tu je i odlicna ploca ali svejedno. Izgled napajanja nema konukrencije barem kolko sam ih ja vidio i nevidim razlog da ne kupim novi TypeR ubuduce. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|