|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jul 2005
|
CORSAIR VX vs TX vs HX
Pozdrav! Kupujem novo napajanje, pa sam se odlucio za corsair, posto vidim da njihova napajanja radi seasonic, a seasonic mi je malo preskup... Dakle: najvaznija stvar kod napajanja mi je da ima 1 vod od 12V, mrzim ona dual i quad rail napajanja, želim many many ampera na jednom 12V railu. Vidim u linksu ova 2 napajanja: Corsair 550W VX Corsair 650W TX pa me zanima razlika među njima... Također može i generalna usporedba između VX, TX i HX, te koliko se ta modularnost na HX isplati... Naravno možete napisati i neke bolje prijedloge, budući da kupujem napajanje koje mislim imati barem sljedecih 5 godina, pa mi je bitno da bude dovoljno jako za buduće konfe... Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
650TX way to go.Vjerojatno najbolje napajanje za sitnu lovu,ako kupuješ kvalitetno napajanje.Samo u linksu je dosta skup,konzultiraj se sa nabavom.Ja sam svog kupio za 570kn,imaš i ovdje na tržnici za 500 koliko znam. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
AFAIK 550W VX radi CWT a ne Seasonic ali svejedno je to dobar PSU što se tiče izbora jbga ti znaš najbolje kaj ti treba pa tako i biraj specifikacije znaš i sam tj lako ih nađeš i to je to... ![]()
![]() |
#4 | |
Banned
|
Hm,sad vidim da na istom izvoru odakle sam ovo quotao,kažu da su obadva channel well.Damn,mislio sam da je ovaj moj seasonic ![]() EDIT: Je ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Np,i drugi put ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
corsiar tx650 moja preporuka i zaboravi modularnost, kom treba tako jako napjanje iskorisit ce i sve kablove :P |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
VX-450 = Seasonic VX-550 = CWT Mora li i kod napajanja biti tako komplicirano? Dobio sam preporuke za VX450 (za računalo iz potpisa plus GTX 260), ali dobro mi zvuči ovih dodatnih 100 W kod VX550. Pitanje - kolika je mana što jače napajanje ne radi Seasonic?
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
I nije neka mana. Ali tebi ne treba tih 550W jer VX450W bez problema drži i 2 takve konfe.
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Namjeravam uzeti napajanje Corsair VX450, a nudi mi se mogucnsot da po slicnoj cijeni uzemem HX520. Citao sam da je HX520 tise napajanje od VX450 - koliko je to zapravo "tise"? Koliko je za buduce nadogradnje bolje uzeti HX520? Konfiguracija koju bi napajanje trebalo pogoniti: - Intel E8400 - Gigabyte EP45-DS3 - 4GB DDR2 Buffalo - Gainward Radeon HD3850, 512MB DDR3 - 2 x WD640GB - Pioneer DVD-R216 Zadnje izmijenjeno od: berm. 28.10.2008. u 15:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
hx520w je tiši od vx450w samo zato što je jači i jer se manje opterečuje, jer u oba ide isti adda ventilator tako da ono... a ako već razmišljaš o budućim nadogradnjama uzmi si hx-a i miran si |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#18 |
Moderator
|
imaš ovdje popis http://www.jonnyguru.com/modules.php...ory&ndar_id=24
![]() |
#20 |
Banned
|
BFG
Tagan radi Topower među ostalim afaik,mislim da i Etasis ima nešto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Razlog rasta Corsair napajanja je očita njegova popularnost, te zakon tržišta: - Veća potražnja, manje zalihe, veća cijena Stara cijena? Teško. Probaj u privatnim shopovima, moguće je da imaju staru zalihu koju ne smiju prodavati po novoj cijeni zbog rupe u zakonu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
|
Ja sam mislio kako smo već konstatirali razlog porasta cijene napajanja,a taj je jer se dolar počeo oporavljat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
cijene idu gore jer je dolar skočio i to osjetno pogledajte malo cijene graf kartica, procesora itd npr Q6600 je bio oko 1100kn sad je oko 1400kn
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|