|
![]() |
#604 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
razmisljam da se prebacim sa XXLdsl na iskon duo, obiteljski paket. koliko ste zadovoljni tom uslugom sto se tice kvalitete razgovora preko telefona? cuo sam da zna krcit i da je slaba veza kada se prica i surfa, i da je router ogranicen tako da se nemogu forwardat portovi hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ima malo jeke dok razgovaraš, ali ništa zabrinjavajuće. Portovi se mogu forwardirati.
![]() |
#607 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Ako ipak ima problema, treba upnp (universal plug and play,port forwarding na routeru) podesiti za torrent aplikaciju, s kojom ima problema. Iskon je inače zakon, i premda su kupljeni sad, isti su kao i prije. Uslužni, ako se ostane pristojan i činjenilan na korisničkoj podršci. Užasno su korrektni, i kad obećaju da će uvesti ADSL u roku 30 dana (tako piše u ugovoru) to tako i bude (meni došlo za 28 dana), samo pod uvjetom da ne postoje dugovi i da je moguć ugovorni raskid sa postojećim operaterom (ako ga ima). Prije sam imao dial-up preko njih, i na sve su odgovarali i ostali su isti kao prije. Router "Marko Perković" Thompson i VOIP rade OK, kvaliteta zvuka većinu vremena OK (osim ako se sa previše prometa (torrent i sl.) optereti broadband linija). Ako se malo podesi router (a osnovne upute koje dođu s njime su vrlo jasne, samo treba htjeti pročitati), sve je OK. Ja zadovoljan, očekivao probleme, a niti najsitnijeg nema. Svatko tko se buni na njih to očito čini zbog osobnog stava. Kao kompanija su OK. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prije više od godine digli mi na nekoj akciji sa 1Mb na 3Mb i od tada imam tu istu brzinu. Šta se negdje spominje nekakvo povećanje brzine?
![]() |
#612 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
oce bit povecanja za ostale iskon usluge |
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Prečupavi mod
|
Jesu to opet nesto frisko dizali drzine (u zadnjih dan-dva)? Danas mi download ide 720+kB/s, a nakon ovog nedavnog povecanja (sa 5 na 6 Mbita) je rijetko kad dosezalo preko 650kB/s ![]() ![]() A router kaze: Sad: Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 734 / 7.342 Nakon zadnjeg povecanja: Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 856 / 7.165 Prije zadnjeg povecanja: Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 852 / 6.230 Vidi se u routeru da se nesto digla brzina streama, ali znalo je to u routeru i prije varirati sa po parsto kB, pa nisam primjecivao gotovo nikakve razlike u downloadu ![]() EDIT: zaboravi pitati, ima li tko predodzbu koliko bi otprilike iskoristivog bandwidtha dobio ako bi presao na 10 Mbps, prema ovim podacima? Link Information Uptime: 0 days, 23:07:12 Modulation: G.992.5 annex B Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 734 / 7.342 Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 3,79 / 4,95 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 17,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 18,5 / 30,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 15,5 / 15,0 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 2 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 13 / 0 FEC Errors (Up/Down): 16 / 28.826 CRC Errors (Up/Down): 0 / 34 HEC Errors (Up/Down): 10 / 30
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 Zadnje izmijenjeno od: ^SuperUnknown^. 09.08.2008. u 04:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
Jel mi može netko od vas iskon.duo korisnika provjerit ping. Isključite sve downloade, sve što može ikako koristit internet i preko command prompt-a napravite tracert 194.153.116.155 Hvala
![]() |
#622 |
Prečupavi mod
|
Nisam siguran da li je sve pogaseno (jer je i buraz na istom netu), ali evo: Tracing route to 194.153.116.155 over a maximum of 30 hops 1 20 ms 100 ms 99 ms speedtouch.lan [192.168.100.1] 2 23 ms 22 ms 23 ms xxx-xxx.net.iskon.hr [xxx.xxx.xxx.xxx] 3 23 ms 22 ms 23 ms xxx.xxx.xxx.xxx 4 22 ms 95 ms 23 ms cat01-vl18.net.iskon.hr [213.191.142.81] 5 23 ms 22 ms 24 ms 194.152.223.109 6 22 ms 23 ms 70 ms gtr11-gtr10.ip.t-com.hr [195.29.240.98] 7 23 ms 22 ms 24 ms gdr11-gtr11.ip.t-com.hr [195.29.240.101] 8 23 ms 23 ms 23 ms gdr01-gdr11-2.ip.t-com.hr [195.29.252.186] 9 46 ms 54 ms 46 ms so-2-0-1-0.vie20.ip.tiscali.net [213.200.74.161] 10 90 ms 60 ms 59 ms so-5-1-0.fra40.ip.tiscali.net [89.149.186.149] 11 48 ms 50 ms 83 ms tiscali.fra1.ip-interactive.de [213.200.86.238] 12 73 ms 48 ms 47 ms 194.153.116.155 Trace complete. @the_ghost: sumnjam, jer sam osjetio povecanje sa 5 na 6, pa onda sad opet ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Kek
Datum registracije: May 2006
|
Povećana brzina napokon. Čak po mojoj procjeni i više nego je trebala biti.. Downloadi uredno idu sa 505 kb/s iako mislim da bi trebalo biti oko 480... Također, nije da se bunim..:-o
![]() |
#626 |
Prečupavi mod
|
Da li vam radi uredno port mapiranje? Ja sto god napravio u Thomson routeru, port ostaje zatvoren izvana i svi portovi koji su mi radije uredno radili sada vise ne rade. WTF is going on?!
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Ma meni ne radi odavno, namjestim tcp, udp, npr 12345 na moj ip, firewall osloboden, tako i u utorrentu i opet nista, ma meni su se oni pokvarili.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
The Last Akkadian
Datum registracije: Apr 2008
|
![]() Uredno mi radi port forward. Inace koristim torrent klijente i p2p i sve uredno prolazi i tcp i udp. Ima par fora koje bi mogle biti uzrok (pod uvjetom da uzrok nije prckanje Iskonovaca). Ona kvacica na "always asign same IP..." ili tako nesto, sa DHCPom, ili promjena device descriptiona... Znam da (s obzirom da ne koristim stat. adrese), ako asignam DHCP za IP adrese, a stavim onu kvaku da uvijek dodijeli istu istom deviceu (pa format pa svjezi Win install), nakon prvog boota sam siguran da ce kao device desc koristiti MAC adresu i dodijelit ce mu DRUGU IP adresu iz poola. Nakon toga mu privremeno dodijelim (u Win) staru IP adresu kao stat. u Thomsonu mu promijenim desc/name i vratim opet sve na DHCP i assignam rulove koje sam kreirao (ranije) za port fw na tu, staru IP adresu. Znam da ovo prije djeluje kao glupost/zaborav, nego kao problem, ali razlika je upravo u tome, kaj je prvo port zatvoren, a zatim otvoren. ![]() njegovu staru IP adresu. U biti...glupost. Eh, da, ima jedna fora (mada ne znam kako mi se javila, na kompu od zene), nekak joj se ukljucio (ili je ona ![]() kak spada, dok je sve uredno prolazilo kroz 80 i 25. Ah, eto, samo da znate, sve radi...bar kod mene. ![]() --- EDIT: Znam da su prije nekog vremena mass-flashali firmware pa je sada njihov gay-rave-custom-GUI gore. ![]() Al eto, i dalje, sve radi... EDIT2: Ah, da, ako se dobro sjecam, bio je jedan, hm, twitch... Naime, TCP i UDP portovi se postavljaju kao Any, ako zelite forwardati oba. A Thomson zatim kreira po jedan fw za svaki tip porta. No... to mi bas i nije radilo. Ono sto je radilo jest napraviti zaseban fw za TCP i zatim na istom rule-u, zaseban fw za UDP, a ne dopustiti Tomi da ih sam kreira. Jer (mada je mozda splet okolnosti) skuzio sam da mi prvo nije radilo, a drugo je radilo, odnosno, torrent client je port mapiran na nacin br.2 skuzio kao otvoren (neovisno o tipu). Prvi nije. Bar meni...
![]() Zadnje izmijenjeno od: naram-sin. 02.09.2008. u 12:01. Razlog: Hmpf... |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |