|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ekran se gasi uz poruku o nepravilnoj rezolucij
Pozdrav. Ne znam točno objasnit problem jer nije moj nego od frenda, ali ću probati. Naime, frend veli da mu se samo odjednom usred rada zgasi ekran i izbaci mu poruku da mu rezolucija nije dobra i zacrni se ekran. Komp i dalje radi, čuje se winamp itd...Jedino kaj pomaže tada je restart. Kad se malo "ohladi" radi sve ok neko vrijeme, a onda opet. Jel ima netko ideju kaj bi to moglo bit? Meni pada na pamet driveri od grafičke ili da je nekaj riknulo na ekranu. Na kompu su XP SP2, nVidia grafulja. Hvala unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Kazes/te da se gasi uz poruku o nepravilnoj rezoluciji, a nisi naveo niti rezoluciju niti model monitora?!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Popuni "Moj Komp" opciju ili jednostavno reci koji monitor i grafu imaš.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Sorry...monitor je Samsung, SyncMaster 710v, a grafička je NVIDIA GeForce FX 5200. Trenutna rezolucija 1024 x 768, Zadnje izmijenjeno od: hrks. 01.08.2008. u 11:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ja sam imao neki dan problem sa jednim kompom, driveri od grafe su izbirsani, što mislim da je uzrok tome, rezolucija se smanjila na 640x480 na 47hz, i monitor se i nije palil već izbacival poruku o rez.i frekv. na win se normalno digli..komp sam prištekao na stari crt monitor, instalirao drivere i mislim da će sada funkcionirati |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Da, vjerojatno. Imao sam pred nepunih godinu dana identican slucaj sa ATI 9550. Jedno jutro se digla na 640x480 i 256 boja i bez drivera. Kada bih probao staviti drivere - smrznuo bi se PC. Bez drivera je radila i na toj niskoj rezi. Boljim promatranjem graficke mogao se vidjeti lagano zacrnjen, "izgoren" dio memorijskog cipa na kartici. Ma nekako sumnjam da ce biti ekran. Ako nije ovo osnovno sto sam gore rekao, prije bih okrivio graficku karticu.
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Grafička je povjest...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
takodjer se slazem da je nesto s grafickom zanimljivo sto se vecina slicnih problema ljeti javlja kad je jako potreban kvaliteten cooler ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|