|
![]() |
#661 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Voltažom možda, ali zagrijavanjem ga nećeš moći spaliti, tak da to moš prekrižiti. Eventualno da ga držiš na nekih 2v+ par dana, onda opet, možda. |
![]() |
![]() |
#664 |
.
|
Dobro aj sad ![]() Tema nije otvorena s pitanjem kako shebati Core2 procesor ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Ne kužim se baš u te stvari ali piše da je Thermal specification procesora 72,4C. To bi nešto trebalo značiti. Npr da je to maksimalna temparatura na koje će procesor normalno funkcionirati-bez reboot i sl. Uzmimo da sam ja inžinjer koji zarađuje za život proračunima koji se vrte danima. To bi značilo da na pol posla sve može otići k vragu jer će procesor spašavajući svoju glavu uništiti moj posao tako što će se ugasiti!! I ja tu ne mogu ništa učiniti jer ne znam kolika mu je temperatura. Prema tome ne mogu dimenzionirati ni adekvatno hlađenje. Možda je proc konkavan, možda nisam dobro stavio hadnjak-ja to ne znam i mirno čekam da sve ode u pm. Šta bi se dogodilo da kupim auto koji ne pokazuje brzinu? Dali bi primili reklamaciju? "Žao mi je gospodine. Mi smo probali vaš auto i uredno radi." Ne bi išao u krajnost ali šta ako se ovakav procesor koristi u medicini, za kontrolu letova i sl.? Radi se o poluproizvodu i mislim da ovo mora proći pod reklamaciju. Ustvari kako će procesor zgasiti stroj ako mu senzori ne valjaju? Sjetih se onog vica-kak termos boca zna kad je ljeto kad zima? Zadnje izmijenjeno od: cruiser. 19.07.2008. u 20:03. |
![]() |
![]() |
#667 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#668 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Pošaljem ja cijelom forumu ovog E4300 kojeg imam da ga pokuša sjebat. Nevjerujem da će itko uspjet izravno sa ploče, eventualno Quake ili Razer sa visokom PLL i VTT voltažom no teško i tad. Mislim da se s OVIM dokazao koliko je tvrdoglav! Pokušavam ga sjebat već neko vrijeme al neide ![]() EDIT: da, kao da ga nisam držao na 2v iako sam imao problema sa istom voltažom na T2R. Inače za prilike Orthosa VTT je bio na 1.6v a PLL na 2.38v. Temperatura nema nikakve veze sa hebanjem procesora već voltaža. Digni ti hladnjak sa 65nm proca pa čuvaj plafon i stol ![]() Zadnje izmijenjeno od: Bullet1. 19.07.2008. u 21:48. |
![]() |
![]() |
#670 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Dečki svaka čast ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: cruiser. 20.07.2008. u 11:37. |
![]() |
![]() |
#671 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
#672 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
#675 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
#676 | |
Banned
|
Citiraj:
Moje pitanje je bilo: da li može biti ovakva razlika CPU vs C1 / C2, jer svi obično kažu da je noramalno da je to 1-3°C razlika. Meni su jezgre uvijek približno isto tople, ovisi o opterećenju. Nego razlog ovog posta je taj što TT BT dobro hladi, na dodira blago topao a ovde temperature različite i dosta visoke (50 - 55 °C load ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#677 |
Beskorisna bitanga...
|
Može biti i jako velika razlika čak i do 10ak C... ![]() Kod mene na Athlonu je recimo standardno 6-8C razlike (osim kad se baš obe jezgre nacrvlje na 100% onda su uglavnom jednake) mislim kolko se može tim senzorima vjerovati ali predpostavimo da kad već felshaju (a felshaju uvjek) da felshaju jednako obadva... ![]() ![]()
#681 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#682 |
.
|
Živciraš se oko nevažnih sitnica.. |
![]() |
![]() |
#684 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
imam jedno pitanje naime proc mi se malo pregrijava pa dok ne skupim lovu na novi cooler stavio sam jedan 80mm fan na side pannel. moje pitanje jel bi bilo korisnije da puše prema unutra hladan zrak ili da ga stavim da puše vrući zrak iz nutra prema van. |
![]() |
![]() |
#685 |
Beskorisna bitanga...
|
Ovisi o tome kako ti je rješen protok kroz case valjda... ![]() Vjerojatno je bolje da puše ako je točno iznad proca ili makar jako blizu, ako nije onda možda bolje nek ispuhuje...
#686 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
#687 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
neznam sta bi ti htio, nekih 40c, a vani je opet 30 ![]() |
|
![]() |
![]() |
#688 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() mislim, čuo sam da se quad grije, međutim mislio sam da se york manje grije, pošto je na 45nm tehnologija... |
|
![]() |
![]() |
#689 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Evo ovako... zanima me koliko su "normalne" temperature mojih komponenti... idle: CPU: cca 52*C (±2*C) VGA: 44*C NB: 44*c load: CPU: cca 68*C (±2*C) - zna otići i do 75 ali se odma vrati na 68 VGA: 51*C NB: 49*C **gledano pomoću everesta ***nije full load. ali je u manje zahtjevnijim aplikacijama (warcraft 3) kučište je sada valjda dobro prozraćeno.. jedan 120mm intake i jedan exhaust... i još sada dolazi HX520 pa ću valjda bolje riješit kablove (u sobi je temp 24-27*C pa i više ![]() [img=http://img204.imageshack.us/img204/2286/dsc00659lm1.th.jpg] - slika i nije neke kvalitete ovaj 120mm će ići na S1, 140mm nekako da hladi memoriju i NB, a umjesto stock coolera za cpu ide hyper tx2.... e sada me zanima da li je smetalo što sam malo "poliro" (bolje rečeno samo šmirglo proc), koristio sam dvije vodene šmirgle gradijacije 2000... i dali netko ima kakvih iskustava sa Pentium D po ljeti na vručinama ![]() @razer - to sam copy/paste iz onog svog threada... nisam ni vidio da ovo postoji zato što je postano prije 3god... ali sada znam pa ti moj thread obriši ![]() |
![]() |
![]() |
|
|