Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.07.2008., 09:20   #151
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
E to sam htio cut. Znaci kolicina buke na prvom mjestu.
da, samo sam ja tu buku kontrolirao sa razmještajem zvučnika, debelim tepisima i zastorima dok si ti dva zvučnika dernuo 2cm od stražnjeg zida naravno paralelno s njima i bio u raju
syss je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 10:26   #152
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Winamp, Creative MP

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 11:31   #153
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Sad ce uletit Juan sav zgrcen DA KAJ JA PRICAM o reprodukciji sa kompa. Da pricam o reprodukciji sa kompa. Nema teoretske sanse da i pomisljam na CDe. Pa mehanizam bi dnevno otvarao 300puta. Lud, lud, a tak i tak neke velke razlike bas i nema. To je ko da ocekujes razliku ak stavis pojacalo na siljke. To cuju samo zakoreni audiofili, a ja ipak bezobzira na sve slusam muziku, a ne brojim redove orkestra. Ta preseravanja pustimo za audiofilov forum.

Čemu si onda kupovao gramofonsku iglu i krpao gramofon?

BTW: baš me zanima kako bi ocijenio sony pojačalo da ti imaš nekog nada za 2500 Kn a netko drugi taj sony od 1300-400 kuna i da li bi tvrdio uz pretpostavku da imaš 200tinjak originalnih CD-a i da si možeš priuštiti pojačalo >1000E da to isto pojačalo ne vrijedi te novce u odnosu na bazne modele.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 12:51   #154
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Čemu si onda kupovao gramofonsku iglu i krpao gramofon?

BTW: baš me zanima kako bi ocijenio sony pojačalo da ti imaš nekog nada za 2500 Kn a netko drugi taj sony od 1300-400 kuna i da li bi tvrdio uz pretpostavku da imaš 200tinjak originalnih CD-a i da si možeš priuštiti pojačalo >1000E da to isto pojačalo ne vrijedi te novce u odnosu na bazne modele.
Gramofon nisam krpao, nego sam promjenio zvucnicu koja se nebi vjerovao nakon 10ak godina mora promjenit.

Usput budi receno radje bi dao 2k kn za gramofon, nego za CD player. Vinilke su jedino sto priznajem.

A sto se pojacala tice napali ste tog sonya da je to prestrasno. Zato sto je sony i zato sto je jamo jamo. Ukratko - baljezgate. Da nad je nad. Al kak ne kuzite da su sva ta entry level stereo pojacala strasno dobra u odnosu na 5.1 receivere u tom rangu cijene i da nema neke bitne razlike u zvuku, osim u snazi. A to je vec druga prica jer za gonit neke bookshelfe ti je dosta i 315 i tafe370. Cinjenica je da je ta klasa <300€ najprodavanija i samim time proizvodjaci se trude da budu necemu bas zbog konkurencije. Odgovorno tvrdim da ti stavim povez na oci, pustim sonya, denona (700, ne 500 koji je fakat smece), yamahu, nada i neznam meni dragogo onkya da TI nebi nakon 5 okretanja znao koj ti svira najbolje, a kamoli koji je koji. Da nebi ispalo da serem, bubba je radio taj test... Naravno razlike ima, al dal ta razlika vrijedi +100€ za nada... Pa neznam bas... To me podsjeca na ona audifilska zdrkavanja kako dodavanjem siljaka od cistog srebra na pojacalo cujes cisce violinu 4 redu orkestra. Ma da....

A ako pricamo o pojacalu o 1000€ onda je nakraju ga i smijesno usporedjivat sa entry levelom. Nesto sto kosta 5x vise mora cujno svirat bolje, sad kolko ce se ta razlika osjetit ovisi o zvucniku itd, itd.... Imho misljenja sam, zapravo ne misljenja, nego tvrdim da je ta razlika na zvucnicima od svih nas tu prakticki nevidljiva. Druga je stvar ak imas par B&W zvucnika od 2k € da ce ti trebat i adekvatno pojacalo, no to je podrucje koje me ne zanima zato sto je em preskupo, em podpuno nepotrebno i neiskoristivo u praksi, barem meni koji nemam slusaonu (a tako nemas ni ti ni niko ovdje) koja je akusticiki tretirana za tako nesto, a i imam pametnije posla od toga da pokusavam ulovit 4 violinu sa lijeva 5 reda sibirskog orkestra snimljenu na SACDu.... To vec prelazi neki zdravi ukus i ulazi u ovisnicke vode di audiphili dizu krede, zalazu aute, prodaju bubrege i neznam sto sve ne. Imamo takvih 3dmark ovisnika po forumu, pa to mi je ekvivalent toga da kupis quada zbog 3dmarka. Smijesno i jadno.

I jos jedna stvar koje se cesto dotaknemo. Dizajn. Mislim da smo svi svijesni da na zvucniku se cesto placa vise kako zgleda nego kako svira. Mislim dat par k€ za zvucnik od tikovine. Ok lijep je, al brate to ima losija akusticka svojstva od MDFa. Al lijepo izgelda. Je poveznica koza/drvo u autu, ali dali je to stvarno nesto sto ti treba?

@Syssa: Gle necu se igrat sa tobom. Slusas repetativni tehno na plasticnim kutijama. Uopče necu razgovarat sa tobom o audiu
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 12:59   #155
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

čekaj jel ti na kraju briješ na neku audiofiliju ili samo imaš klocato sonyevo pojačalo i svima redom kenjaš?
Staro 28.07.2008., 13:07   #156
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
čekaj jel ti na kraju briješ na neku audiofiliju ili samo imaš klocato sonyevo pojačalo i svima redom kenjaš?
Kaj brijes ja sam vise audiofil nego ti
Staro 28.07.2008., 13:24   #157
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Fleks.

Za igranje i filmove je bolji 5.1 i tu je kraj priče.

Stereo je prvenstveno za muziku.

To je sve.

I ako se netko voli igrati i uživati u filmovima 5.1 je bolji izbor.

Ne možete preporučavati svakom reciver i stereo zvučnike kao ultimativni izbor za PC jer-nije
evo vam savršeni guide

ostatak..
isuse, koja trakavica od topica, daj nađite si život
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 14:46   #158
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:

A ako pricamo o pojacalu o 1000€ onda je nakraju ga i smijesno usporedjivat sa entry levelom. Nesto sto kosta 5x vise mora cujno svirat bolje, sad kolko ce se ta razlika osjetit ovisi o zvucniku itd, itd.... Imho misljenja sam, zapravo ne misljenja, nego tvrdim da je ta razlika na zvucnicima od svih nas tu prakticki nevidljiva. Druga je stvar ak imas par B&W zvucnika od 2k € da ce ti trebat i adekvatno pojacalo, no to je podrucje koje me ne zanima zato sto je em preskupo, em podpuno nepotrebno i neiskoristivo u praksi, barem meni koji nemam slusaonu (a tako nemas ni ti ni niko ovdje) koja je akusticiki tretirana za tako nesto, a i imam pametnije posla od toga da pokusavam

Baš suprotno. Već na paru kutija poput quada 11L, ili još jeftinija opcija, diamond 9.1, možeš čuti itekakve pomake na skupljim pojačalima.
Vrhunsko pojačalo sa solidnim zvučnicima svira bolje od solidnog pojačala sa vrhunskim zvučnicima. Svaki zvučnik reproducira ono što mu "daš".
Ili kako bi ti povukao poredbu, vrhunski auto sa solidnim gumama ide bolje nego solidan auto sa vrhunskim gumama.

Što se tiče slušaone...poanta idealne slušaonice nije u tome da to bude prostorija podređena sustavu, nego samo obična soba dampirana predmetima koje ionako koristimo u svakodnevnom životu, od polica s knjigama, ulja na platnu po zidovima do težih zastora. Nema nekog posebnog tretmana, a opet je iluzija mnogo "stvarnija" nego u minimalističkoj sobi kakvoj teži 9/10 mladih.

I ja NISAM audiofil, niti se tako reklamiram, i pomalo mi je i smiješna ta riječ više, i ne smatram da te sustav koji posjeduješ čini audiofilom, kao niti spoznaja. Ili voliš glazbu, ili ne...jer glazba je zvonka radost.
Staro 28.07.2008., 15:06   #159
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

quad ftw samo da napomenem

ostali su mi u jako dobrom sjećanju... 11 su bookshelf, a 12 floorstanderi jelda? ak je tako slušao sam 11ice sa quad-ovom "čudnom" elektronikom, onaj amp što ima dac u sebi ili tako neka bijesna kombinacija. imho taj sistem + male cremone i unison research elektrika (ak se dobro sjećam) su mi bile zvuk sajma te godine koja je već bila
Staro 28.07.2008., 16:36   #160
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
dva zvučnika dernuo 2cm od stražnjeg zida naravno paralelno s njima i bio u raju

Ah, sačuvao sam tu sliku...onog prvog razmještaja

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 17:15   #161
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Ah, sačuvao sam tu sliku...onog prvog razmještaja
Ajde. Barem da nekog rajca moj audio
Staro 28.07.2008., 17:22   #162
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Čak sam je stavio u poseban folder, da znam gdje je

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 17:45   #163
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Vrhunsko pojačalo sa solidnim zvučnicima svira bolje od solidnog pojačala sa vrhunskim zvučnicima.
Wrong.. Zasto? Zato jer je pristup kriv.. Sad ce Jelc opet reci da pljujem po onima koje imaju drugacije misljenje, ali ova situacija je uistinu takva da je Juan u krivu..

Odgovor lezi u prvom postu u HIFI temi. Jer za dobar zvuk na kraju, najbitnija je kombinacija soba+zvucnik. U biti zelim reci da su zvucnici puno vazniji od pojacala...

Da to demonstriramo, znaci zelim pokazat da su zvucnici vazniji.. Uzmemo neko shit pojacalo, tipa vivax i spojimo na neke super zvucnike tipa B&W 802D.. I onda umeno neki cjevni Mcintosh i spojimo ga na neke vivax zvucnike iz spartaka.. Dajem ruku da ce prva kombinacija zvucati puno bolje..

Citiraj:
vrhunski auto sa solidnim gumama ide bolje nego solidan auto sa vrhunskim gumama.
Ja bi to malo preoblicio:

vrhunski zvucnik sa solidnim pojacalom svira bolje nego solidan zvucnik sa vrhunskim pojacalom.
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 18:09   #164
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Čak sam je stavio u poseban folder, da znam gdje je
Ajde ajde, priznaj da mastas ovakav playboy :

EDIT: Nemogu si pomoc da syssu ne ubacim. Imam fetis na tog covjeka.
Staro 28.07.2008., 18:17   #165
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

LOL
Staro 28.07.2008., 20:42   #166
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

fleks je apsolutni mega konj

@srale... krivo si postavio stvari, juan ti je dobro rekao - vivax i diamondi su nebo i zemlja. vivax ima svoje limitacije "na očigled" što zbog jeftine konstrukcije, drivera iz lenovo kompova i tima od 2 inženjera koji je u fušu gatekeeper tvornice. sa druge strane jeftini, pametno proračunati/razvijani zvučnici mogu svirati i koju klasu iznad svog cjenovnog ranga ukoliko se na njega okači stepenicu-dvije kvalitetnija elektronika jer je ipak netko sjeo i slušajući te zvučnike finetunirao kutiju, br port, drivere i skretnicu.

znači pričamo o entry i ajmo reć mid kombinaciji komponenata, a ne o high-end-treš kombinaciji.
Staro 28.07.2008., 20:53   #167
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
sa druge strane jeftini, pametno proračunati/razvijani zvučnici mogu svirati i koju klasu iznad svog cjenovnog ranga ukoliko se na njega okači stepenicu-dvije kvalitetnija elektronika jer je ipak netko sjeo i slušajući te zvučnike finetunirao kutiju, br port, drivere i skretnicu.
Ja sam napravio samo vecu razliku, da bi bio zornije prikazano.. Vi mislite drugacije..ok..

Ali ako u tu jednadžbu uvedemo jos i izvor zvuka, koji je po meni odmah poslije sobe i zvucnika, onda dobijemo jednadzbu s previse nepoznanica
Staro 28.07.2008., 21:35   #168
MAXx
Čupavac
Moj komp

MAXx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Bilo bi dobro kada bi se okupili vi audiofili i napisali jedan vodić za nas njubare o HIFI-ju.
Recimo ja ne znam skoro ništa o tome, a počelo me je interesirati. Nije mi jasno zašto bi mi trebali stalci za zvučnike i što bi trebalo gledati kod kupovine zvučnika i opreme. Crn je napisao ljepi vodić za ripanje glazbe i sada uvijek tako ripam ili ono za NAS i HTPC; odmah sam poželio oboje ali sam malo ograničen prostorom.
Pošto je ovo tema "koju zvučnu?" molio bih vas da mi preporučite zvučnu karticu do maksimalno 1500 kn.
Koristila bi se za filmove i muziku pošto ne igram.
Neke sam izvukao sa cjenika pa mi recite koja je najbolja za tu namjenu:
E-MU 0404
E-MU 0404 USB
E-MU 1212M
Auzentech X-Fi Prelude
Unaprijed vam se zahvaljujem.
Staro 28.07.2008., 21:48   #169
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
..Nije mi jasno zašto bi mi trebali stalci za zvučnike..
Stvar je jednostavna, ako imas bookeshelfe onad ih mozes staviti na pod ili na stalke..Dok kod floorstandera ti ne trebaju..valjda kuzis zasto..

Sto se tice nekog opsirnog vodica, reci cemo da je u planu..
Staro 28.07.2008., 21:57   #170
MAXx
Čupavac
Moj komp

MAXx's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Stvar je jednostavna, ako imas bookeshelfe onad ih mozes staviti na pod ili na stalke..Dok kod floorstandera ti ne trebaju..valjda kuzis zasto..

Sto se tice nekog opsirnog vodica, reci cemo da je u planu..
Hvala na objašnjenju ali ja ne znam što su floorstanderi i bookshelfi

Citiraj:
Autor MAXx Pregled postova
Pošto je ovo tema "koju zvučnu?" molio bih vas da mi preporučite zvučnu karticu do maksimalno 1500 kn.
E-MU 0404
E-MU 0404 USB
E-MU 1212M
Auzentech X-Fi Prelude
Evo može sad preporuka za zvučnu.
Staro 28.07.2008., 22:06   #171
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

OK. Ako zans pokoju rijec engleskog dalo bi se zakljucit.. Znaci bookshelf, to je manji zvucnik koji bi (tako mu ime govori) trebao biti na nekoj polici.. To zgleda ovako:

http://www.bowers-wilkins.co.uk/disp...rid=1301&sc=hf

Na ovim slikama je zvucnik na stalku.. Nadam se da kuzis sad zasto trebaju stalci..

Floorstand ili u slobodnom prevodu "stoje na podu".. Znaci to su veci zvucnici kojima ne treba stalak jer su predvidjeni da stoje na podu..Otprilike ovak nesto
http://www.bowers-wilkins.co.uk/disp...rid=1304&sc=hf

Nadam se da si sad shvatio, ako nisi, pitaj pa cemo objasnit..

Sto se tice zvucne, po meni ti ne treba kartica za 1500 kn, pogotovo za filmove i muziku, osim ako zelis imati nesto tak da se mozes hvalit po kvartu: "imam zvucnu za xy kuna..
Moja preporuka ti ide
http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/653
Staro 28.07.2008., 22:10   #172
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Bilo bi dobro kada bi se okupili vi audiofili i napisali jedan vodić za nas njubare o HIFI-ju.
Recimo ja ne znam skoro ništa o tome, a počelo me je interesirati. Nije mi jasno zašto bi mi trebali stalci za zvučnike i što bi trebalo gledati kod kupovine zvučnika i opreme. Crn je napisao ljepi vodić za ripanje glazbe i sada uvijek tako ripam ili ono za NAS i HTPC; odmah sam poželio oboje ali sam malo ograničen prostorom.
E-MU 0404
E-MU 0404 USB
E-MU 1212M
Auzentech X-Fi Prelude
Vodič ti ne treba kao što zdravom čovjeku ne treba bijeli štap niti umjetna pužnica.
Pročeprkaj po internetu malo, kupi po svom, iskopčaj internet i odseli se na južni pol. Jedini način da budeš sretan s kupovinom i uživaš u glazbi.

Ovih dana mi, ničim izazvana, riknula audigy 2 NX usb zvučna i isto sam malo čeprkao tražeči karticu sličnih karakteristika i namjena pa da podjelim svoje mišljenje. Priznam samo usb zvučnu pa sam takve i gledao. Možda je kod PCI bolja situacija. Nevjerojatno mi je da je na tržištu praktički crna rupa na području "zvučna za stereo slušanje bez điđa miđa". Pa da to neko napravi za nekih, recimo, 800-900 kn taj bi pobrao dobrog vrhnja. Ne treba mi 5.1, ne treba milijun preampa, ne treba mi eax i ostale skraćenice, treba mi zvuk. Vjerujem da nisam jedini.
Ali pošto toga očito nema (barem ja ne mogu pronaći) ja sam se odlučio za e-mu 0202 usb. Stiže sutra-prekosutra. Znam, isto sranje od Creativa samo s malo manje đinđa ali šta ćeš, takvo vrijeme. Imao sam ju u ruci i djeluje plastično, klimavo, s trajem-jedan dan-duže od garancije naljepnicom na sebi. Ukratko, ničim se ne razlikuje od ostalih konkurenata po tom pitanju.
Zvukovno je mala razlika između 0202 i 0404, tako bar kažu specifikacije i recenzije. Više je razlika u dodatnim opcijama. 0404 ima fantomsko napajanje za mikrofone i nešto više kontrola tako da možeš uštediti 500 kn.

Sorry na ontopic pisanju. Ajmo dalje u revijalnom tonu.

Zadnje izmijenjeno od: newalss. 28.07.2008. u 22:23.
newalss je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 22:10   #173
MAXx
Čupavac
Moj komp

MAXx's Avatar

Citiraj:
Nadam se da si sad shvatio, ako nisi, pitaj pa cemo objasnit..
Hvala shvatio sam.
Hvala za preporuku zvučne. Ne želim se nikome hvaliti sa njom i s time koliko sam ju platio nego mi je bitno da dobijem što bolji zvuk.

Citiraj:
Autor newalss Pregled postova
Priznam samo usb zvučnu pa sam takve i gledao. Možda je kod PCI bolja siruacija. Nevjerojatno mi je da je na tržištu praktičkio crna rupa na području "zvučna za stereo slušanje bez điđa miđa". Pa da to neko napravi za nekih, recimo, 800-900 kn taj bi pobrao dobrog vrhnja. Ne treba mi 5.1, ne treba milijun preampa, ne treba mi eax i ostale skraćenice, treba mi zvuk. Vjerujem da nisam jedini.
Ali pošto toga očito nema (barem ja ne mogu pronaći) ja sam se odlučio za e-mu 0202 usb. Stiže sutra-prekosutra. Znam, isto sranje od Creativa samo s malo manje đinđa ali šta ćeš, takvo vrijeme. Imao sam ju u ruci i djeluje plastično, klimavo, s trajem-jedan dan-duže od garancije naljepnicom na sebi. Ukratko, ničim se ne razlikuje od ostalih konkurenata po tom pitanju.
Zvukovno je mala razlika između 0202 i 0404. Više je razlika u dodatnim opcijama. 0404 ima fantomsko napajanje za mikrofone i nešto više kontrola tako da možeš uštediti 500 kn.
USB zvučne me baš nisu nikad zaokupljale više volim kada je sve u kanti nego kada je sve razbacano jedino bih ih kupio ako bi jako odskakale.
Staro 28.07.2008., 22:14   #174
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Eto super..

Sto se tice zvucne, nema ti bas puno neke razlike (u zvuku) u zvucnoj za 800 i onoj za 1500. Tu ti se vise placaju ulazi izlazi i ostale stvari koje si ti rekao da neces koristit, tak da je to za tebe bacanje novaca..bolje te pare utrosi na ostatak zvucnog sustava..

BTW, sta ce ti toliki kompovi?
Staro 28.07.2008., 22:18   #175
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Wrong.. Zasto? Zato jer je pristup kriv.. Sad ce Jelc opet reci da pljujem po onima koje imaju drugacije misljenje, ali ova situacija je uistinu takva da je Juan u krivu..

Odgovor lezi u prvom postu u HIFI temi. Jer za dobar zvuk na kraju, najbitnija je kombinacija soba+zvucnik. U biti zelim reci da su zvucnici puno vazniji od pojacala...

Da to demonstriramo, znaci zelim pokazat da su zvucnici vazniji.. Uzmemo neko shit pojacalo, tipa vivax i spojimo na neke super zvucnike tipa B&W 802D.. I onda umeno neki cjevni Mcintosh i spojimo ga na neke vivax zvucnike iz spartaka.. Dajem ruku da ce prva kombinacija zvucati puno bolje..

Ja bi to malo preoblicio:

vrhunski zvucnik sa solidnim pojacalom svira bolje nego solidan zvucnik sa vrhunskim pojacalom.

Nit je vivax solidan, a nit je B&W vrhunski, no to su očito tvoji favoriti.
Nadalje, odnos soba-zvučnik nitko nije niti spominjao u toj tvrdnji.
Staro 28.07.2008., 22:21   #176
MAXx
Čupavac
Moj komp

MAXx's Avatar

Citiraj:
BTW, sta ce ti toliki kompovi?
Jedan za mamu(AMD64)
Jedan za tatu(Server)
Jedan za brata(Slave)
Jedan za mene(Master)
Zvuči ko reklama
2 laptopa jer mi roditelji puno putuju
Dva stara kompa koja mi je žao bacit/prodat.
Staro 28.07.2008., 22:23   #177
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Ne želim se nikome hvaliti sa njom i s time koliko sam ju platio nego mi je bitno da dobijem što bolji zvuk.
Samo da ne budeš kombiniral takvu zvučnu s Winampom i nekolko tisuća albuma u 128 kbps, pa pomoću nekog konvertera isforsiranih u 320 kbps da se dobije na "jačini". Uzalud ti onda i zvučna i sve kaj ona nudi.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2008., 22:25   #178
MAXx
Čupavac
Moj komp

MAXx's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Samo da ne budeš kombiniral takvu zvučnu s Winampom i nekolko tisuća albuma u 128kbps, pa pomoću nekog konvertera isforsiranih u 320kbps da se dobije na "jačini". Uzalud ti onda i zvučna i sve kaj ona nudi.
Bez brige. Samo čisti 320kbps i .FLAC.
Edit:
Jel ima ta zvučna Line In? Vjerojatno ima ali da nebi bilo nisam znao.(Jer neke Creative nemaju )
Nisam to nigdje mogao naći na stranici od auzentecha.
Staro 28.07.2008., 22:30   #179
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

A gle Juan.. Totalno lagano gubim volju za i kakvu raspravu o HIFI-ju..Lagano to pocine slicit na raspravu o "autima" u Svastari..

Sto sam htio reci, odnosno poanta je da vecina ljudi pravi gresku i prodaju svoje komponente i kupuju skuplje u nadi da ce dobiti vjerniji zvuk.. A imaju velike probleme s sobnom akustikom i tu im ne moze pomoci ni najbolja elektronika.. Ali to nije bitno, jer ne mozes se hvalit:"E ja ti imam super raspored zvucnika i opcenito mi je cijela slusaona po pravilima".. Ali zato mozes pricat:"imam xy pojacalo"

Sad ispada da skrecem s teme, mozda ali u praksi to tak izgleda..

Citiraj:
ok, preformulirat cu: vrhunski zvucnik sa sugavim pojacalom svira bolje nego sugav zvucnik sa vrhunskim pojacalom.

B&W nije vrhunski?? Nisu mozda naj naj ali su jako dobri, imaju par jako dobrih modela, tradiciju, i meni su totalno ok..Ti vjerovatno imas druge favorite..
Staro 28.07.2008., 22:36   #180
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor newalss Pregled postova
Ovih dana mi, ničim izazvana, riknula audigy 2 NX usb zvučna i isto sam malo čeprkao tražeči karticu sličnih karakteristika i namjena pa da podjelim svoje mišljenje. Priznam samo usb zvučnu pa sam takve i gledao. Možda je kod PCI bolja situacija. Nevjerojatno mi je da je na tržištu praktički crna rupa na području "zvučna za stereo slušanje bez điđa miđa". Pa da to neko napravi za nekih, recimo, 800-900 kn taj bi pobrao dobrog vrhnja. Ne treba mi 5.1, ne treba milijun preampa, ne treba mi eax i ostale skraćenice, treba mi zvuk. Vjerujem da nisam jedini.
Zvukovno je mala razlika između 0202 i 0404, tako bar kažu specifikacije i recenzije. Više je razlika u dodatnim opcijama. 0404 ima fantomsko napajanje za mikrofone i nešto više kontrola tako da možeš uštediti 500 kn.

Sorry na ontopic pisanju. Ajmo dalje u revijalnom tonu.
Ajde bas javi kak ces bit zadovoljan. Zivo me zanima, jer i ja sam malo gledao to cudo.

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Nit je vivax solidan, a nit je B&W vrhunski, no to su očito tvoji favoriti.
Nadalje, odnos soba-zvučnik nitko nije niti spominjao u toj tvrdnji.
kenj....

Citiraj:
fleks je apsolutni mega konj
A ti si slon

I jos slusas repetativni tehno na plasticnim zvucnicima sa velkim wooooooferom
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge