|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
DVB-T na starijem kompu
Pošto vidim da se ovdje ekipa razumije u štošta zanima me da li mogu na postojećem kompu gledati DVB TV program i šta bi eventualno trebalo nadograditi. Ili je isplatnije uzeti drugi komp? U planu je nabavka laptopa na jesen, tako da mi je trenutno previše kupiti i laptop i još jedan komp. Bilo bi dobro kada bi se postojeći mogao malo nadograditi uz razumne izdatke. Konfiguracija: Matična: MSI MS-6561 Grafička: ATI Radeon 7500 64MB , DVI Procesor: AMD Athlon 1533 Mhz Memorija: 256 MB HDD: 60 GB Planiram uzeti novu zvučnu (matična ne podržava 5.1), TV karticu Compro VideoMate T750F i zvučnike Genius SW-HF5.1 5000. Svaki prijedlog je dobrodošao. Zadnje izmijenjeno od: twinky. 24.07.2008. u 10:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2006
|
raditi će i na toj konfiguraciji ali ja bih dodao barem još malo memorije pogledaj na novisf.com-ostalo-kompjuteri&co-htpc |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
koliko memorije bi bio neki minimum? Mislim, komp je već dosta star za neki iole ozbiljniji rad a opet nije u potpunosti za baciti. Čini mi se da mi je grafička možda malo preslaba ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Ma grafa je dosta jaka garantirano... Ono što mene brine jest procesor, te novije kartice bez hardverskog dekodiranja jako jedu proc. I ja sam razmišljao o takvoj soluciji ali se bojim da mi je proc presjab :\ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
RAM je i tako sada relativno jeftin. Stavi 1 Gb i miran si, mada je 512 Mb dovoljno za ugodan rad (XP bez optimizacije pojede cca 250 Mb). Dobro testiraj ram ako budeš mješao novi i stari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
DVB-T kartice ne koriste hardwerski encoder jer samo propuštaju signal koji je i onako digitalni, samo analogne kartice trebaju ili jaki procesor ili hardwerski encoder da ne bi žderali procesor jer treba analogni signal pretvoriti u digitalni!
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
OK, ekipa, puno vam hvala. Ovo je rješilo neke nedoumice. Kad sve sastavim javim kako radi ( ako proradi :-) ) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|