|
![]() |
#1081 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
A koji bi to izbor bio? nisam dugo jos u ovoj sobi, selim dalje ako bog bu dao...nemrem vise sa starim...najvise zbog muzike i sl pizdarija, uvijek kad kupim nesto yede govna...idiot... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1082 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Jebote bego ti stvarno imas izljeve na moment. Di se selis? sa cim? sa kojom lovom? i onda jos na to sve kupujes zvucnike od 4k kn... I za starog kakav god da je nemres tak nest napisat i meni moj digne tlak da zakipim, al nije red po forumu pisat... NHF, imam visoko misljenje o tebi, al morao sam ovo napisat. i jos jedna stvar, ako zelis dizat ''buku'' onda kupi 2 disko zvucnika u konradu i pojacalo u chipoteci od 2x300w sve skupa za 2500kn. Dici ce vecu buku od missiona, al to onda vise niti je hifi, niti je za ovu temu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1084 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ekipa, molio bih bez nepotrebnog dizanja tenzija.. Ne zelim ulazit u obiteljske odnose, istina svatko ima svojih problema, ali ruku na srece, nitko ne moze rijesit tudje probleme.. Fleksa poznam, tak da otprilike znam kako razmislja.. Tebe Bego ne znam, ali ukupni dojam je da ti volis koliko toliko dobar zvuk, ali bitnija ti je snaga, da "to rusi" i sl..a to ti bas i nema veze s hifi-jem..kak ti stari onda ne bi poludio. Ali, ipak kao i Fleks imam visoko misljenje o tebi, i nadam se da ovo nisi shvatio onako kako ja nisam zelio da shvatis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1086 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Zanima me koji je najbolji nacin za povezati Hi-FI i racunalo? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1088 |
*
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1090 |
*
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1091 |
Premium
|
Ovako, ako imas racunalo (a imas ga) i pojacalo onda bi naj jednostavnije bilo spojit analagno, znaci izlaz iz zvucne u neki od ulaza na pojacalo. S tim da ce ti zvuk uvelike ovisit o kvaliteti zvucne kartice, odnosno njenog DAC-a, jer na tom izlazu dobivamo analogni signal i taj signal dalje pojacalo pojacava. Druga opcija je da imas neki reciver, onda ga mozes spojiti digitalnim putem, znaci neki od digitalnih izlaza spojit u digitalni ulaz na reciveru. Tu u teoriji ne bi trebalo biti ozbiljnijih gubitaka kvalitete signala, jer digitalni signal je ili 0 ili 1 i trebao bi biti jednak na onboard rijesenju i na zvucnoj od 5 000 kn. I onda taj digitalni signal dolazi do DAC-a koji je u reciveru i nakon njega dobivamo analogni signal koji se pojacava i ide na zvucnike.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1092 | |
*
|
Citiraj:
Koje jos opcije postoje? Sto ako bi se iskoristio ovakav uređaj koji bi preko etherneta slao podatke do DACa/pojacala? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1093 | |
Premium
|
Citiraj:
Sto se tice Logitechovog squeezeboxa, meni to nekako nema mjesto u sustavu koji se naziva HIFI..i to jos bezicno.. To je moderno/napredno/fancy, ali ti to nema veze sa hifijem.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1094 | |
*
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
Premium
|
iskreno nisam se nikad bas posebno pozabavio takvim nacinima spajanja..ali koliko sam shvatio taj squeeze se spaja na racunalo(tamo su obicno mp3ce) i onda bezicnim putem to salje..mislim da tu nema govora o nekom hifiju.. Naravno to bi radilo, ali kao sto kazem nista ne moze zamijeniti posten cdp i cd kao medij. Naravno govorim u sferama digitalnog. Da ne bi opet dezurni poceli tupit o prednostima gramofona i sl.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1096 | |
*
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1097 | |
Premium
|
E sad ako govorimo o FLAC-u, enthernetu, onda je to druga prica. Kazem ja sam malo staromodan sto se tice tehnike u HIFI-ju tak da se ne palim na takve stvari.. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1098 | |
*
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
Premium
|
a sta ce reci da je dao 2500 kn i da nista ne valja? ![]() Ekipa je zadovoljna, proizvod je ok..mozda malo preskup da bi se prosirio po nasim domovima.. Ali nisam skuzio kak on komunicira s mojim stereo pojacalom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1100 | |
*
|
Kliknuo si na link? Pogledao sliku? Nekako mislim da bi rekao... ![]() Citiraj:
Edit: nisam vidio smile, kasno je ![]() Zadnje izmijenjeno od: morph. 22.07.2008. u 03:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1101 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1102 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Dobar način ti je recimo dobra zvučna (tipa EMU 0202 ili 0404 USB) s kvalitetnim DAC-om (odličan AK4396 u slučaju 0404 USB ili CS4392 u slučaju 0202, koji je neznatno lošiji). Obje uglavnom sviraju odlično. Lijepo ih spojiš s RCA kablom na pojačalo. Tak budem ja napravil, odlučil sam se na tu opciju nakon dosta razmišljanja i uzimanja u obzir i drugih solucija (npr. spajanje preko SPDIF-a na receiver pa na zvučnike) jer razmišljam isključivo o stereo sistemu, pa mi je opcija s pojačalom svakako bolji izbor. Eventualno ću kasnije zvučnicima dodati sub i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1103 |
JDM
|
jucer sam igrom slucaja bio u tehnomaxu i poslusao u slusaoni jedne acoustic energy zvucnike koje su tamo imali spojene. Nisam mogao doc sebi kolko lijepo sviraju te male kutijice. Ruzni su u tri krasne, kostaju 7k kn i sviraju prefakindobro. Uopče nisam registrirao na sto su bili spojeni samo sam ih slusao... http://bp1.blogger.com/_ulAsrIFhttc/...rochure2-2.jpg o njima se radilo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1105 |
JDM
|
Bas im gledam malo druge modele. Dizajn im je do bola dobar na pojedinim modelima. Samo pitanje je kako svira u odnosu na ovo. Ocarali su me. Ocarali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1106 |
Premium
|
A i tebe Fleks svast ocara ![]() Napisao sam negdje na ovoj temi da sam ja svoje najbolje nirvane dozivljavao sa zvucnicima tipa B&W CM1 i sl, znaci mali bookselfi..Kaj ja znam, nekak mi to vise odvali celjust, i vise mi se svidja nego nesto nalik na ovo Ovaj sustav gor kosta vise od 100 k kuna i meni se uopce nije svidja, cak sto vise slusao sam ga dobrih pola sat jednostavno ne vjerujuci kak to zvuci..Katastrofa.. Dok recimo na ovo sam skoro svrsio, ali doslovno.. i onda hocu dati tamo liku da mi pusti neke stvari koje onak znam jako dobro kako bi trebale zvucat i on mi pusi Dave Brubeck-Take Five.. kao sto rekoh skoro sam to sve tamo zašpricao..A i ostali oko mene..prejeben sistem, ali naravno i cjena je nekih 10 k E.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma dobro to se i očekuje od vrhunskog monitora sa elektronikom koja ga "prati", ali mene je bas područje užasno impersioniralo... brzo, duboko (doslovno sam tražio sub u sobi), korektno odsvirano nadasve. imho odličan zvučnik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1110 |
Premium
|
Da, sve je tu onako kako treba, bas, kao sto si i primjetio, dubok, brz, odmjeren, kontroliran. Srednji isto vrhunski, visoki korektni. Ali opet cijeli sustav neutralan, prirodan, sa odlicnim timbrom.. Ali prostor, u svim smjerovima,naprosto nevjerovatno, jednostavno taj je sustav jako blizu definiciji HIFI sustava."Kad zatvoris oci, imas osjecaj da si u publici na koncertu"..Taj sustav jednostavno i nema mana..mama ja bi to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|