Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.07.2008., 14:44   #1081
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
A koji bi to izbor bio?

nisam dugo jos u ovoj sobi, selim dalje ako bog bu dao...nemrem vise sa starim...najvise zbog muzike i sl pizdarija, uvijek kad kupim nesto yede govna...idiot...
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2008., 16:11   #1082
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Jebote bego ti stvarno imas izljeve na moment. Di se selis? sa cim? sa kojom lovom? i onda jos na to sve kupujes zvucnike od 4k kn... I za starog kakav god da je nemres tak nest napisat i meni moj digne tlak da zakipim, al nije red po forumu pisat...

NHF, imam visoko misljenje o tebi, al morao sam ovo napisat.

i jos jedna stvar, ako zelis dizat ''buku'' onda kupi 2 disko zvucnika u konradu i pojacalo u chipoteci od 2x300w sve skupa za 2500kn. Dici ce vecu buku od missiona, al to onda vise niti je hifi, niti je za ovu temu....
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2008., 17:31   #1083
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

tebe nisam nista pitao, uvijek dizes buku...
Staro 18.07.2008., 23:01   #1084
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
ekipa, molio bih bez nepotrebnog dizanja tenzija..
Ne zelim ulazit u obiteljske odnose, istina svatko ima svojih problema, ali ruku na srece, nitko ne moze rijesit tudje probleme..

Fleksa poznam, tak da otprilike znam kako razmislja..

Tebe Bego ne znam, ali ukupni dojam je da ti volis koliko toliko dobar zvuk, ali bitnija ti je snaga, da "to rusi" i sl..a to ti bas i nema veze s hifi-jem..kak ti stari onda ne bi poludio.

Ali, ipak kao i Fleks imam visoko misljenje o tebi, i nadam se da ovo nisi shvatio onako kako ja nisam zelio da shvatis
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2008., 03:16   #1085
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Imas pravo, neznas me kao i fleks.
Staro 22.07.2008., 01:30   #1086
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Zanima me koji je najbolji nacin za povezati Hi-FI i racunalo?
morph je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2008., 01:40   #1087
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

kakv hifi mislis povezat? Stereo ili HT?
Staro 22.07.2008., 01:41   #1088
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
kakv hifi mislis povezat? Stereo ili HT?
Stereo, da je racunalo izvor zvuka.
Staro 22.07.2008., 01:56   #1089
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

daj morph ne stedi rijeci. reci sta imas za spojit(kave komponente) ili to pitas informativno?
Staro 22.07.2008., 01:58   #1090
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
daj morph ne stedi rijeci. reci sta imas za spojit(kave komponente) ili to pitas informativno?
Informativno pitam koji je najbolji nacin za spojiti Hi-FI i racunalo.
Staro 22.07.2008., 02:09   #1091
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Ovako, ako imas racunalo (a imas ga) i pojacalo onda bi naj jednostavnije bilo spojit analagno, znaci izlaz iz zvucne u neki od ulaza na pojacalo. S tim da ce ti zvuk uvelike ovisit o kvaliteti zvucne kartice, odnosno njenog DAC-a, jer na tom izlazu dobivamo analogni signal i taj signal dalje pojacalo pojacava.

Druga opcija je da imas neki reciver, onda ga mozes spojiti digitalnim putem, znaci neki od digitalnih izlaza spojit u digitalni ulaz na reciveru. Tu u teoriji ne bi trebalo biti ozbiljnijih gubitaka kvalitete signala, jer digitalni signal je ili 0 ili 1 i trebao bi biti jednak na onboard rijesenju i na zvucnoj od 5 000 kn. I onda taj digitalni signal dolazi do DAC-a koji je u reciveru i nakon njega dobivamo analogni signal koji se pojacava i ide na zvucnike..
Staro 22.07.2008., 02:25   #1092
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
Ovako, ako imas racunalo (a imas ga) i pojacalo onda bi naj jednostavnije bilo spojit analagno, znaci izlaz iz zvucne u neki od ulaza na pojacalo. S tim da ce ti zvuk uvelike ovisit o kvaliteti zvucne kartice, odnosno njenog DAC-a, jer na tom izlazu dobivamo analogni signal i taj signal dalje pojacalo pojacava.

Druga opcija je da imas neki reciver, onda ga mozes spojiti digitalnim putem, znaci neki od digitalnih izlaza spojit u digitalni ulaz na reciveru. Tu u teoriji ne bi trebalo biti ozbiljnijih gubitaka kvalitete signala, jer digitalni signal je ili 0 ili 1 i trebao bi biti jednak na onboard rijesenju i na zvucnoj od 5 000 kn. I onda taj digitalni signal dolazi do DAC-a koji je u reciveru i nakon njega dobivamo analogni signal koji se pojacava i ide na zvucnike..
U kojem od tih slucajeva se javlja jitter?

Koje jos opcije postoje?
Sto ako bi se iskoristio ovakav uređaj koji bi preko etherneta slao podatke do DACa/pojacala?
Staro 22.07.2008., 02:38   #1093
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
U kojem od tih slucajeva se javlja jitter?
U bilo kojem slucaju se javlja jitter, i ako znas sta je jitter onda znas da se ona javlja uvijek i svugdje u audiu, i nemoguce ga je skroz eliminirat, vec samo vise ili manje uklonit..

Sto se tice Logitechovog squeezeboxa, meni to nekako nema mjesto u sustavu koji se naziva HIFI..i to jos bezicno..

To je moderno/napredno/fancy, ali ti to nema veze sa hifijem..
Staro 22.07.2008., 02:42   #1094
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
U bilo kojem slucaju se javlja jitter, i ako znas sta je jitter onda znas da se ona javlja uvijek i svugdje u audiu, i nemoguce ga je skroz eliminirat, vec samo vise ili manje uklonit..

Sto se tice Logitechovog squeezeboxa, meni to nekako nema mjesto u sustavu koji se naziva HIFI..i to jos bezicno..

To je moderno/napredno/fancy, ali ti to nema veze sa hifijem..
Niti u kombinaciji sa DACom?
Staro 22.07.2008., 02:53   #1095
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

iskreno nisam se nikad bas posebno pozabavio takvim nacinima spajanja..ali koliko sam shvatio taj squeeze se spaja na racunalo(tamo su obicno mp3ce) i onda bezicnim putem to salje..mislim da tu nema govora o nekom hifiju.. Naravno to bi radilo, ali kao sto kazem nista ne moze zamijeniti posten cdp i cd kao medij. Naravno govorim u sferama digitalnog. Da ne bi opet dezurni poceli tupit o prednostima gramofona i sl..
Staro 22.07.2008., 02:56   #1096
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
iskreno nisam se nikad bas posebno pozabavio takvim nacinima spajanja..ali koliko sam shvatio taj squeeze se spaja na racunalo(tamo su obicno mp3ce) i onda bezicnim putem to salje..mislim da tu nema govora o nekom hifiju.. Naravno to bi radilo, ali kao sto kazem nista ne moze zamijeniti posten cdp i cd kao medij. Naravno govorim u sferama digitalnog. Da ne bi opet dezurni poceli tupit o prednostima gramofona i sl..
Naravno da na racunalu nisu mp3-ice. Moze se slati bezicno i preko etherneta.
Staro 22.07.2008., 03:06   #1097
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

E sad ako govorimo o FLAC-u, enthernetu, onda je to druga prica. Kazem ja sam malo staromodan sto se tice tehnike u HIFI-ju tak da se ne palim na takve stvari..

Citiraj:
Sto ako bi se iskoristio ovakav uređaj koji bi preko etherneta slao podatke do DACa/pojacala?
Pa vjerujem da bi dali postici ne losi rezultati s tim squeeze boxom i nekim solidnim DAC-om, ali kazem imam neku averziju prema tome..ali to ne znaci da je ovo totalno lose. Sad sam vidio cijenu tog squeeza, oko 2500 kn..nije bas malo
Staro 22.07.2008., 03:14   #1098
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
Pa vjerujem da bi dali postici ne losi rezultati s tim squeeze boxom i nekim solidnim DAC-om, ali kazem imam neku averziju prema tome..
Evo bas gledam njihov forum, i kaze covjek da je zadovoljan.
Staro 22.07.2008., 03:22   #1099
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

a sta ce reci da je dao 2500 kn i da nista ne valja?

Ekipa je zadovoljna, proizvod je ok..mozda malo preskup da bi se prosirio po nasim domovima.. Ali nisam skuzio kak on komunicira s mojim stereo pojacalom?
Staro 22.07.2008., 03:31   #1100
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
a sta ce reci da je dao 2500 kn i da nista ne valja?
Kliknuo si na link? Pogledao sliku? Nekako mislim da bi rekao...

Citiraj:
Ali nisam skuzio kak on komunicira s mojim stereo pojacalom?
Pa sve pise ovdje.

Edit: nisam vidio smile, kasno je

Zadnje izmijenjeno od: morph. 22.07.2008. u 03:43.
Staro 22.07.2008., 03:36   #1101
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Kliknuo si na link? Pogledao sliku? Nekako mislim da bi rekao...
O jebemu Morph, pa jel si vidio smile na kraju. Da, kliknuo sam na lik i vidio sta je lik napravio..Slusaona, prelijep pogled, sistem boli glava i onda squeeze box. I da, vjerujem da je lik zdovoljan..I ja bi bio
Staro 22.07.2008., 20:20   #1102
Ph03n1x
Premium
Moj komp

Ph03n1x's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Informativno pitam koji je najbolji nacin za spojiti Hi-FI i racunalo.
Dobar način ti je recimo dobra zvučna (tipa EMU 0202 ili 0404 USB) s kvalitetnim DAC-om (odličan AK4396 u slučaju 0404 USB ili CS4392 u slučaju 0202, koji je neznatno lošiji). Obje uglavnom sviraju odlično. Lijepo ih spojiš s RCA kablom na pojačalo.

Tak budem ja napravil, odlučil sam se na tu opciju nakon dosta razmišljanja i uzimanja u obzir i drugih solucija (npr. spajanje preko SPDIF-a na receiver pa na zvučnike) jer razmišljam isključivo o stereo sistemu, pa mi je opcija s pojačalom svakako bolji izbor. Eventualno ću kasnije zvučnicima dodati sub i to je to.

Ph03n1x je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 13:59   #1103
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

jucer sam igrom slucaja bio u tehnomaxu i poslusao u slusaoni jedne acoustic energy zvucnike koje su tamo imali spojene. Nisam mogao doc sebi kolko lijepo sviraju te male kutijice. Ruzni su u tri krasne, kostaju 7k kn i sviraju prefakindobro. Uopče nisam registrirao na sto su bili spojeni samo sam ih slusao...

http://bp1.blogger.com/_ulAsrIFhttc/...rochure2-2.jpg

o njima se radilo...
Staro 24.07.2008., 14:03   #1104
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
svojevremeno je aegis serija žarila i palila scenom... jedni od neprežaljenih, bilo koji model. baš sam bio nabrijan jedno vrijeme za slušanjem te serije i hebiga nikad se prilika ukazala.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2008., 14:06   #1105
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
svojevremeno je aegis serija žarila i palila scenom... jedni od neprežaljenih, bilo koji model. baš sam bio nabrijan jedno vrijeme za slušanjem te serije i hebiga nikad se prilika ukazala.
Bas im gledam malo druge modele. Dizajn im je do bola dobar na pojedinim modelima. Samo pitanje je kako svira u odnosu na ovo. Ocarali su me. Ocarali.
Staro 24.07.2008., 17:38   #1106
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

A i tebe Fleks svast ocara

Napisao sam negdje na ovoj temi da sam ja svoje najbolje nirvane dozivljavao sa zvucnicima tipa B&W CM1 i sl, znaci mali bookselfi..Kaj ja znam, nekak mi to vise odvali celjust, i vise mi se svidja nego nesto nalik na ovo

Ovaj sustav gor kosta vise od 100 k kuna i meni se uopce nije svidja, cak sto vise slusao sam ga dobrih pola sat jednostavno ne vjerujuci kak to zvuci..Katastrofa..

Dok recimo na ovo sam skoro svrsio, ali doslovno..

i onda hocu dati tamo liku da mi pusti neke stvari koje onak znam jako dobro kako bi trebale zvucat i on mi pusi Dave Brubeck-Take Five.. kao sto rekoh skoro sam to sve tamo zašpricao..A i ostali oko mene..prejeben sistem, ali naravno i cjena je nekih 10 k E..
Staro 24.07.2008., 21:13   #1107
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

mene su malci u par navrata fascinirali... "ogroman" zvučnik u svakom pogledu.
Staro 24.07.2008., 21:43   #1108
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Da, bas "ogroman" zvucnik, prostorna reakcija, je bas ono WOW, dubina, sirina stagea, sve ono da sjednes i slusas..Po meni, to je top sistem koji sam cuo..
Staro 24.07.2008., 21:49   #1109
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma dobro to se i očekuje od vrhunskog monitora sa elektronikom koja ga "prati", ali mene je bas područje užasno impersioniralo... brzo, duboko (doslovno sam tražio sub u sobi), korektno odsvirano nadasve.

imho odličan zvučnik.
Staro 24.07.2008., 21:56   #1110
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Da, sve je tu onako kako treba, bas, kao sto si i primjetio, dubok, brz, odmjeren, kontroliran. Srednji isto vrhunski, visoki korektni. Ali opet cijeli sustav neutralan, prirodan, sa odlicnim timbrom.. Ali prostor, u svim smjerovima,naprosto nevjerovatno, jednostavno taj je sustav jako blizu definiciji HIFI sustava."Kad zatvoris oci, imas osjecaj da si u publici na koncertu"..Taj sustav jednostavno i nema mana..mama ja bi to
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na