|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
moze li Phenom 9950 na ovu MBO
Bok, novi sam ovdje i nisam bas neki strucnjak za HW pa sam odlucio da se vama obratim^^ ugl, imam ASUS crosshair n570 SLI rev. A2... eh sad, mislim kupiti phenom 9950 ali sam cuo da ga moja maticna ne bi mogla iskoristiti do kraja jer nije am2+, makar sam ja nesto gledo po ASUSovim stranicama i pise da bi moj MBO podrzavo tog phenoma sa BIOS ver 1103... eh sad, mene zanima da li bi taj proc bio 100% iskoristen na mojoj ploci jer ne bi htio bacit pare u vjetar! Hvala vam puno i oprostite ako sam nesto krivo napravio u otvaranju teme^^ btw ostatk konfe: 8800gt xfx amd 4200+ am2 + neki zalman 2x1gb goodram 800mhu tagan 530w 2force |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Raditi će normalno Jedino kaj HT neće radit puno parom no to sumnjam da ćeš osjetiti ne kužim jedino zakaj bi išo kupit taj Phenom koji je 200-300kn skuplji od 9850 BE oba će se dat dignut na praktički isti takt a i treba li ti QuadCore
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
AKo oni kažu da podržava, onda podržava. btw, ti nema n570 SLI čiset nego n590 SLI http://www.asus.com/products.aspx?l1...83&modelmenu=1 http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/CROSSHAIR.html
![]() |
#4 |
Registered User
|
stvar je da od frenda mogu sredit 30% dole, pa 9950 dobivam za 1100 kn novi, ne polovni ^^ i taj HT, ako mi se to smanji, to znaci da proc nece radit na 2.6GHz ili sto? i jos jedno pitanje, kak mislis n590 da imam kad mi u CPUz pise n570? hvala jos jednom na brzom odazivu ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Ponavljam proc će radit normalno na svom tvornički zadanom taktu Tvoja ploča nema podršku za HT3.0 pa će HT radit na nižem taktu... to nema veze sa taktom jezgri procesora jer HT ima svoje množitelje Crosshair ima 590 čip a CPU-Z može reč kaj god hoće (vjerojatno je stara verzija) pogledaj na strani proizvođaća koji chipset ima
![]() |
#7 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() |
#9 |
Moderator
|
Ajmo ovako... odi u bios i spusti HT svom 4200+ pa vidi osjetiš li razliku dakle samo mu sputi HT množitelj i vidi kak se ponaša komp Po treći puta... taj će cpu radit normalno na toj ploči Pitanje je samo zašto kupuješ QuadCore i treba li ti QuadCore procesor
![]() |
#10 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Pa ako ta MBO ima dobre OC mogucnosti,zasto ne?? ![]() Ali nije i stvar u OC-u,ako je ta MBO (tebi) dovoljno "opremljena" konektorima itd,i ak ti sluzi svrsi,u kombinaciji s tim quad core procom ce biti super...Moci ces igrat/radit sta god hoces s njim ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
erm, oprostite sto sam newb, di se spusta HT? (da nije to CPU multiplier, makar mi to nije logicno?) ovo dole mi je slika biosa, pod manual overcloack.. http://www.servimg.com/image_preview...=85&u=11330760 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Spušta se na CPU<->MCP55 Ht speed i sad ti je na 4x dakle HTL ti radi na 4x220 (CPU frequency tj FSB je to) odnosno 880MHz dok je za tvoj CPU inače to 5x200 tj 1000MHz - vidiš li sad što ti se govori? Imaš 10% niži takt HLTa a da niti neznaš to, inače što je veća propusnost HTLa to ćeš manje primjetiti smanjenje takta (u desktop uporabi) i nema nikakvog razloga da ne kušiš taj proc s te strane... ![]()
![]() |
#13 |
Registered User
|
e hvala ti puno frende, svima vama! stvarno ste mi puno pomogli! i jedno informativno pitanje... primjetio sam da intelovi procovi imaju po 8mb chachea, a amdovi po 4 ili 6, sto je pak to i o cem ovisi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
hvala vam svima...odluceno je, uzet cu tog 9950 za 1100kn, a ovaj HT valda necu ni skuzit...uz malo OCa i sve 5 ˘˘ no prije neg zakljucate, zanima me je li rjesen onaj TLB bug kod phenoma, ili kako se vec zvao? ![]() sorry ak sam jako naporan ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
odlicno, dakle moj ga nece imat! jos jednom hvala puno, neate pojma kolko ste mi pomogli ^^ ako se modovi slazu, moze lock, tj bar s moje strane, jer sve sto me zanimalo ste mi rjesili! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|