|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
SONY DSC H50 problem - hitno!
Jucer sam uzeo doticni fotoaparat i sve je bilo idealno dok jutros nisam prebacio slike na komp. naime, fotoaparat izgleda ima prljav senzor ili nesta jer pri snimanju svijetlih i jenobojnih slika uocljiva je mrlja na fotografiji u sredini gornje desne cetvrtine. pri snimanju od 9MP na 100% crop mrlja je velika cca 2 cm! vidljiva je gotovo na svim snimljenim fotografijama, samo ju na svijetlijim (tipa nebo) nemorate trazizi. Zvao sam tvrtku u kojoj sam ga kupio i rekli su mi da moram traziti potvrdu od servisa za zamjenu uređaja. servis u ilici radi od 4 i odneo bi ga tamo ali tu pocinje problem jer nikada nisam nista reklamirao. Zanima me da li ja mogu traziti potvrdu o neispravnosti ili tako nesta jer nezelim da mi on kopa po "novom" fotoaparatu jer se isti nece moci tako nazvati i poslje servisa. Nebi htjeo da me zajebe ili navuce na neku spiku te bi htjeo da znam sta da trazim. Trebam odgovor brzo. Hvala unaprijed http://img152.imageshack.us/img152/9612/dsc00097sj9.jpg EDIT BY MOD: Slike preko 50 kB u thumbnail. http://forum.pcekspert.com/faq.php Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 17.07.2008. u 16:06. |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dođi tamo, pokaži serviseru par slika koje misliš da nisu važne, izvadi karticu van i daj mu aparat bez kartice. Nemaš tu ništa posebno... Jedino, ako hoćeš, možeš zapisati negdje serijski broj aparata pa kasnije vidiš jesu li ti dali novi ili samo stari servisirali.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
možda glupo pitanje!? LOL EDIT: evo, dodao sam sliku u prvi post... vise nego ocito Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 17.07.2008. u 16:07. |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#5 |
Premium
|
sad sam upravo zvao taj servis, i taj dragi gospodin me na pitanje "dali mogu reklamirati i traziti novi uređaj" arogantno odjebo sa "mi smo servis mi popravljamo reklamacije rijesite sa trgovcem" hmm...!? dobro, mozda sam pogresno postavio pitanje ali mi se cinilo kao da mu je 30 godina u poslu previse. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
jer tebi je ducan dao garanciju a ne servis. Znaci u servisu ti nemogu dati novi uredaj, kao i popravit uredaj koji im doneses ako na garantnom listu koji su ti ispunili u trgovini ne pise da je taj i taj servis duzan popravit uredaj. Ako ti to ne pise, onda znaci da se garancija rjesava u ducanu. Tako da korakom laganim u ducan i ne mrdaj se otamo dok ti ne uzmu fotic na reklamaciju, onda je njihov to problem. a ti moras u roku 30 dana ili dobit popravljeni fotic ili novoga.
![]() |
#7 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
1) u roku 7 dana od kupnje imas pravo na zamijenu uredjaja ako nisi zadovoljan istim 2) Masnjak je poznat kao fus servis vec dulje vrijeme i izbjegavaj ga u sirokom luku, bilo je cak i u jednom PC Chipu pismo usera kako ga je taj Masnjavi vozao i valjao za neki sony fotic. |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
kolko ja zanam pema hr zakonu u roku do 8 dana imaš pravo na zamjenu robe (tehnike ) za novu ukoliko su na kupljenom utvrđene nepravilnosti ili greške u radu prema tom odi u dućan gdje si kupio i traži zamjenu.!!! imao sl. problem s mob. otišao u t-mobile i u roku 3 dana i dobio odmah novi samo mi ostavili bat. od tog prvog http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/2485.htm pročitaj članak 5 isprintaj i ponesi sa sobom u dućan u slučaju nekog prigovora Zadnje izmijenjeno od: branuschi. 17.07.2008. u 16:55. Razlog: dodatak zakon o zaštiti potrošača |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
vjerojatno ti je dosla prasina na senzor |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
odneo sam ga u ducan. Prodavac kaze da ako zelim zamijeniti fotic to moram kod njega ali isto tako da mi za to treba i potvrda da je neispravan (sto je i logicno) sto nabavljam u ovlastenom servisu. E sad, u zagrebu postoje dva. Ja sam zvao oba i rekli su mi isto. Oni ne izdaju potvrde za kvar i ne zamjenjuju uređaje - "samo popravljaju". Isti taj prodavac kaze da to rade jer im se neda zajebavat nego teraju ljude da neispravne aparate nose u ducane koji onda moraju slati iste te aparate u servis da bi dobili potvrdu. zasto to rade!? neznam, ali sigurno imaju dobar razlog. Btw, na pitanje kada bih mogao dobiti fotic nazad odgovorio mi je "mozda vec ujutro... - mozda za tjedan, mjesec dana, tko zna...!?" |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U pravilu, tebi aparat može stajati 45 dana na reklamaciju. Ako u tom roku ne dobiješ popravljeni/novi aparat ili vraćen novac, imaš pravo zvati inspekciju.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
al radi se samo o prasini, isto tako ti oni mogu reci da je "kvar" nastao nemarom korisnika. popravak najbolje mogu napraviti u servisu, samo ga trebaju otvoriti i ocistiti, nikakva muka niti nauka. |
![]() |
![]() |
#14 | |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
1. U roku 8 dana možeš tražiti novac ili drugi proizvod U slučaju da si nesposoban..ili nemaš nekoga tko će stati iza tebe..onda: 2. Trgovina i zahtjevaj da pošalju fotoaparat na servis pošto ne radi..kupio si fotoaparat od prodavača..kod njega ga odnesi na servis. 3. Ako si došao do ovdje..baci fotoaparat i plači. Zauzmite se malo za sebe kvragu.. Meni su u vemilu prodali isto pokvaren fotoaparat, slali me na servis..pa sam došao u trgovinu i uzeo novce unatoč "Imate tu blizu servis".
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() Imas pravo da ti vrati sav novac koji si dao za aparat jer si nezadovoljan proizvodom. Inzistiraj na tome. I kad ti lijepo vrati novac kupis ponovo kod njega isti model aparata, ali ga isprobas pred njim prije nego ga platis.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
|
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
ma fotic sam mu ostavio, kaze da je masnjak dosao po njega i odneo ga da bi potvrdio neispravnost. samo, strah me da ga masnjavi nebi popravio pa da mi ovaj kaze "ali cekaj sto ce ti novi, ovaj radi!?" bojim se da necu moc garantirat za svoje postupke, jer more sam odgodio do sljedeceg tjedna bas zbog fotica sugavog |
![]() |
![]() |
#18 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Nikako vjerovatno, ustrtario se i ima sad fotić s mrljom
#19 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
ovo nista nije cudno za sony,imao sam isti problem i sa svojim w1 modelom a rijesio sam tako da u auti pri 120 kmh izvuka van da se malo propuse i bome pomoglo ![]()
#20 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
#21 | |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Glede tog servisa, sam vlasnik je stariji gospodin koji je susretljiv i stručan ali problem je što je zaposlio hrpu jebivjetara koji mu već duže vrijeme razjebavaju reputaciju ali koji se i promijene za 180° kad je ovaj u blizini. A i dugo već nisam bio tamo, vrlo lako da se originalni vlasnik umirovio pa sa tko zna tko vodi taj servis. |
|
![]() |
![]() |
#22 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Deda iz penzije zapovijeda jebivjetrima, kako u Sonyju, tako i u servisu. Samo vi padajte na reklame i kupujte fancy Sony digice ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|