|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Fotoaparat preporuka do 2500
Znam da postoji ovakva i tone slicnih tema ali eto, iz dana u dan na trzistu se pojavljuje nesto novo pa pucajte... nisam pre zahtjevan, ali bi za ulozenu lovu htjeo dobiti maksimum sto je i logicno. pretpostvljam da je nemoguce dobiti savrsenstvo za te pare ali ako imate preporuku pretpostavljam da se i razumijete pa odmah napisite neke prednosti i nedostatke za pojedini model... nemam iskustava s kvalitetnijim aparatima pa bi volio da moj amaterski kadar pretvori u nesto profesionalnije a osim fotkanja dragih mi osoba i trenutaka volio bi malo eksperimentirati s fotkom i photoshopom. lol, nisam zahtjevan!? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
canon s5 is, 4 gb sdhc i neke 4 ili 8 punjivih baterija + punjac |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
nakon 3 sata "kopanja" po informacijama o doticnom modelu i pregleda usporednih testova sa slicnim modelima iz kategorije u oci mi je upao i Sony DSC H 9 kao mozda i bolji izbor prvenstveno zbog litij baterije i dodatne opreme koja je kod canona skrta. Razlike u kvaliteti slike nisu velike, a oba fotoaparata imaju i mana i prednosti. mozda netko ima iskustava s jednim ili pak oba za konkretnu informaciju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
po meni je koristenje AA baterija OGROMNA prednost. sto cesh kada ti se baterija na sonyju usred rodjendana potrosi? "cekajte samo da ja napunim bateriju" ![]() ima ljudi ovdje koji imaju S5 is, pa ce se vjerojatno i oni javiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Usporedi s Olympus sp 560 ili 57o UZ, veći optički zoom, obične AA baterije, uzeo ga pred koji mjesec i zadovoljan sam.
![]() |
#6 |
Premium
|
SONY DSC-H50, 2300kn u protisu sve mi se cini da cu zapalit ujutro uzet to. sve ima svoje prednosti i nedostatke međutim, noviji je od h9 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
baci oko ovdje: http://www.dpreview.com/reviews/default.asp?view=rating jedan od najboljih siteova za testove fotoaparata.
![]() |
#10 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
ja imam djeda od doticnog (s2 is) i jako sam zadovoljan , i jedino sto mi fali je dodatna bljeskalica (postoje neke solucije, ali to su triper kombinacije...) s5 is nisam probao pa nemogu sudit, ali nevjerujem da je losiji od s2 is, a sto se tice baterija, sve sto nije 4xAA je dobar put prema frustraciji i gastalima.
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
S5is...H9 je ok,al kak se kaže-nije sve u MP i zoom-u...senzor na S5 jednostavno šiša sve u tom cjenovnom rangu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Cannon S5 IS (oko 2200kn) ili Panasonic FZ-8(oko 1700kn). Ova dva fotica su ti ista klasa, s tim da je panasonic u zadnjih mjesec-dva naglo pojeftinio (prije je bio oko 2300kn). Ako zelis malo siri raspon zoom-a (odnosno bolje receno zelis malo siri Wide zoom), onda preporucam Panasonic FZ-18, s tim da za njega moras izdvojiti par sto kuna vise nego ti je limit... Najbolje da si na netu pogledas malo recenzije fotića koje smo ti predložili pa da sam odlucis koji ti vise odgovara...
![]() |
#14 |
Premium
|
vec je gotovo, narucio sam sony dsc h50... svi su ti aparati tu negdje. nesta gubim, nesta dobivam a za ono sto meni u ovom trenutku treba je vise nego dovoljno samo mi je zao sto niti jedan u cjenovnom rangu nema raw format. Moj prvi izbor bi bio canon g9 ali je 1k kn vise. Cijena h50 je 2300 kn + kartica od 2 ili 4 gb i to je taman onoliko koliko sam planirao potrositi. hvala svima na pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Da ne ponavljam... glede RAW-a procitaj postove kolega iznad ![]()
![]() |
#18 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
.. uglavnom .. nije da si nekaj izgubil trenutnim odabirom fotica .. nego dosta ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
hvala svima na odgovorima. btw fotoaparat nenudi nista vise nego drugi iz klase, dapace sto se tice kvalitete fotke (sad vec isprobano) isto ako ne i manje prvenstvena mi je bila cijena jer fotic je bio na akciji 300 kn jeftiniji. Marketing!? istina, ali zar nije sve? odoh na more za vikend silovat ga po plazi (ako ga uspijem popravit lol) http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113785 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Cijena ti je 2600 u ve milu , al imaš i oko 2350 i nekim manje poznatim dućanima, potraži na nabava.net P.S. Baš jučer sam vidio jednog u Mercatoneu za oko 2400kn edit : tek sad sam vidio da si ti već uzeo DSC-H50 , čujem da imaš neke prob oko leće, ali to ti je inače best buy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Canon S5 IS, Sony H50, Panasonic FZ8...svi su tu negdje...neki su bolji od drugih u nečemu i obratno...ali svima je zajednički majušni senzor i brdo pixela pa tako svi (samo za zahtjevnog korisnika bitna stvar) imaju izraženiji noise na ISO vrijednostima većim od defaultnih (pogotovo ako se fotka u uvjetima slabije rasvjete, dakle neki indoor)....pošto je Panasonic FZ8 sada 1650 kn a ova dva gore oko 2250kn...zna se kojeg trebaš uzeti...meni je osim dpreviewa kao vodilja uvijek dobra i ova stranica....baci pogled: http://www.cameras.co.uk/html/digita...s-category.cfm |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Malo dižem stariju temu, al samo da velim da u chipoteci ima još jedan panasonic fz8 po cijeni od 1499 kn. Moj fz5 je riknuo (u servisu su procjenili popravak na 2800kn ![]()
![]() |
#25 |
Premium
|
mene zanima sony, dakle, nemojte nesto drugo predloziti, i sad je doslo do problema, imao sam u planu uzeto H50, no naletio sam na povoljan H9... po svemu se cine isti, ali H50 je noviji model ali neznam koja je razlika između njih osim kaj H50 prepoznaje smajl na faci a to mi netreba... dakle, dati 2300 kn + memory stick za H50 ili kupiti H9 za 1800 kn sa mem stickom?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
evo da ne otvaram novu temu, moze preporuka za fotic do nekih 1800 kn ja sam neke odvojio , pa se ne mogu odlucit, ili ako ima neki jos bolji samo recite...najvaznija mi je kvaliteta slike... http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=300.324.053 http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=300.373.011 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
a eto, uzeo sam sony H9, sa njim dobio mem stick 2gb i to m2 u adapteru... i kaj se mene tice zadovoljan sam foticem za svoje potrebe, kao sto je i na reviewu napisano, slike su mu malo lošije pod blicom u zatvorenim prostorima, inace je super... a mislim da za 1800 kn nisam mogao ništa bolje kupiti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
3.14zda ®
|
E vidis, a tu bas Canon S5 IS bas briljira.... |
![]() |
![]() |
|
|