|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
(riješeno) Ne prepoznaje HDD kod reinstalacije Windowsa
Imam matičnu Winfast/Foxconn 761gxk8mc-RS i HDD Seagate 80GB SATA 2. Komp uredno radi, ali budući da nisam napravio reinstalaciju Windowsa otkad sam ga kupio 2006. odlučio sam to sad napraviti. Kada sam počeo sa reinstalacijom, javio mi je da ne može nači HDD. Onda sam pomoću RAID floppy tool-a sa CD-a od matične kreirao sata drajver na disketi. Nakon što počne instalacija, pritisnem F6, ubacim disketu, on iskopira fajlove i opet kaže da ne može naći hard disk. Skinuo sam sata driver sa sajta http://www.foxconnchannel.com/suppor...D=en-us0000004 i http://driverscollection.com/?file_id=30662, ali oni su preveliki (5MB i 13MB) pa ne stanu na disketu. Kaj da radim??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Integriras te SATA drajvere u windowse pomocu nlitea..Imas tu sve objasnjeno! http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36885 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: thopok. 14.07.2008. u 21:43. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
A pokreni RAID Floppy Tool.exe u ..\ChipDrv\ChipDrv\SISRaid\disk_v1.05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da ne skidam sad drivere, pogledaj je li imaš kakav folder u kojem je datoteka TXTSETUP.OEM zajedno s još par drugih datoteka. Naziv foldera bi trebao biti po Windowsima - winxp, xpx86 i slično. Ako imaš tako nešto, sadržaj tog foldera stavi na disketu ili učitaj u nLite.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
kreirao sam disketu. instalacija počne, nakon F6 me traži disketu, ubacim je, on je iskopira pa kaže da i dalje ne prepoznaje HDD. zbilja neznam kaj da radim. iz ovog proizlazi da ni integracija sa nLiteom nebi prošla, jer vjerojatno taj SATA driver od matične ne radi, a neznam koji drugi da stavim. :-( |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Nećeš moći naknadno, trebao bi prilikom instalacije...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Razliku između SATA i IDE ionako nećeš primjetiti u svakodnevnom radu pa se ne zamaraj time previše.
![]() |
#15 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Instalacija je gotova. zasad sve radi kako treba. Jedino mi je CD od matične zadavao probleme, tj. sporo je reagirao, i nisam sa njega uspio instalirat AGP on-board driver, nadam se da ću moći bez njega. Skinuo sam taj driver s neta, al ni on se nije dao instalirat. U prvih sat vremena rada na kompu mi je stand by ikona bila onemogućena, a onda proradila, neznam zašto. @ Coconut Imaš pravo, razlika između RAID-a i IDE se ne primječuje, tak da ne planiram to mijenjat. Hvala svima na pomoći. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|