|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Tiha / mala konfiguracija
Iskreno da kažem nisam sam ništa gledao konfiguracije, niti još kupujem, ali da vidim šta ima na tržištu. Kao slijedeću konfiguraciju želio bih neki kompjuter ako može biti otprilike jačine kao moj sadašnji, sa tim da troši što je moguće manje struje, što tiši i u što manjem (stojećem ili ležećem kućištu). Ono kad bih ga mogao negdje tutnuti u policu/kut da ga ni nevidim, stavim neki USB hub ili slično na stol i to je to. Dvije komponente koje sam primjetio su AMD-ov EE procesor i njihova ploča sa integriranom grafikom (780G?). Na toj ploči je ako negriješim ATI 3200, kakva je on u usporedbi sa mojom 1900GT. Pretpostavljam da je slabija samo koliko? Igre više skoro niti neigram. Jedino što vrtim je Warcraft 3 i ponekad koju 2D igricu. Od budućih igara volio bih zavrtiti Diablo 3 i Starcraft 2, ostale mi nisu važne, pa bi bilo dobro kad bi konfiguracija to mogla i odvrtiti. Iako mislim da to neće biti posebno zahtjevne igre, ali tko zna. Eto ako vam se da potrošiti svoje vrijeme na ovo bacite par prijedloga. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Kaj se tiče procesora, npr. 4450+ X2 (~350 kn), pa ASRock A780FullDisplayPort (~500 kn) ili Biostar TA780G M2+ (~450 kn) ploča + 2GB najjeftnije (kad ti je za ovo kaj tebi treba, čisto svejedno koji je proizvođač) memorije je čist vredu izbor. Integrirana HD 3200 je osjetno slabija od tvoje X1900GT, ali za WarCraft 3 bude vredu. Kasnije kad stignu Diablo 3 i StarCraft 2 moreš isprobati kak budu igre išle s tom integriranom, a ako (u međuvremenu) ne prodaš ovu X1900GT, laku ju staviš u novu konfiguraciju ili kupiš neku polovnu HD 3850 (ovisi kakva bude situacija). Potrošnju i temperaturu lako riješiš C'n'Q opcijom ili jednostavno undervoltaš procesor na najniži stabilni napon, a ventilatore središ sofverskim putem (bilo prek ploče i njezinog softvera ili prek programa poputa SpeedFan i sl) ili pomoću nekih potenciometri. Za kućište moreš pogledati neke desktop modele, pa se odlučiš za one koji ti se (konstrukcijom, dizajnom i cijenom) najviše svide. Nekaj ala Codegen desktop linije, Chieftec CH, Asus TT-671 ili Enermax ECA serije i sl., pa ako kaj najdeš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Diablo3: http://www.joystiq.com/2008/06/28/di...eously-on-mac/ Starcraft2: http://mac.ign.com/articles/790/790134p1.html Sto se tice ova dva linka trebala bi biti igriva na Mac-u.... sad koliko su tocni nebih znao... ![]()
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() |
#6 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Nije to prava GT nego čisti R580, to su samo biseri iz Powercolora stavili takav prefiks... Integruša može poslužit za igranje u nižim rezama, čak se da i clocknut ali je ipak dosta slabija... Sa druge strane-ne troši puno i vrti HD materijale bez zauzeća proca a to njegova AIW ne može ![]() U krajnjoj liniji-ne bi bilo loše uzeti neku mATX tipa GA i strpati u malo kućište...
![]() |
#7 |
-------
|
Viš, nisam opće skužil da ima AiW verziju. Šteta ju je prodati, a kaj se tiče ploče ove prije spomenute su mATX, pa ako se odluči na takvu opciju, samo si najde kućište i nema brige. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Itegrirana ATI hardwerski vrti HD materijal, jel to znači da sve ATI kartice 3xxx i 4xxx serije to mogu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
ATI-sve od 2xxx serije pa na gore...
![]() |
#10 |
-------
|
Da, HD 3800 i 4800 također na sebe preuzima full-HD, dok 720p i 1080p .mkv rip ne prolazi. Ima masa rasprava i (polu)rješenja za to, ali službeno kartice podržavaju samo full-HD. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|