Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.07.2008., 18:11   #1
Spamer
Premium

Datum registracije: Nov 2006
Kako ubaciti Chaptere u DVD?

Koji program da skinem da JEDNOSTAVNO ubacim titlove u dvd, nisam baš vješt sa ovim pa mi treba što jednostavniji program , dobro bi došlo i pojašnjenje kako da to uradim, puno hvala
Spamer je offline   Reply With Quote
Staro 09.07.2008., 18:58   #2
Dodos
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
ConvertXtoDVD ti je najbolji i najjednostavniji program za to. Em će bilo koji format prebaciti u DVD-kompatibilan oblik, em možeš dodavati titlove, odrediti chaptere, ima sve što hoćeš
Dodos je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.07.2008., 19:51   #3
Spamer
Premium

ispricavam se , zaboravio sam napisati da moram chaptere ubacivati na odredjena polja , znaci ne idu recimo svakih 4 minute već ih moram ubacivati po dvd-u jednog za 2 minute drugog za 5 min tj na pocetku i kraju svake pjesme , jer obrađujem jedan koncert , hvala
Staro 09.07.2008., 19:54   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Svaki program za editiranje videa ti ima takve opcije tako da ti je izbor poprilično šarolik. Za to možeš čak i Nera koristiti.
Staro 09.07.2008., 20:50   #5
Dodos
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Spamer Pregled postova
ispricavam se , zaboravio sam napisati da moram chaptere ubacivati na odredjena polja , znaci ne idu recimo svakih 4 minute već ih moram ubacivati po dvd-u jednog za 2 minute drugog za 5 min tj na pocetku i kraju svake pjesme , jer obrađujem jedan koncert , hvala
Program koji sam ti preporučio može napraviti što hoćeš, a ima i hrvatsko sučelje.
Staro 09.07.2008., 22:08   #6
Spamer
Premium

Citiraj:
Autor Dodos Pregled postova
Program koji sam ti preporučio može napraviti što hoćeš, a ima i hrvatsko sučelje.

radim ja sa convertxtodvd, ali gdje je njemu fukncija da rucno ubacujem chaptere , ja na njemu znam samo funkciju da ubaci chapter recimo svakih 10 minuta , a kako bi ubacio chapter recimo broj jedan u 5 minuti a chapter broj 2 u 10 minuti?
Staro 09.07.2008., 22:09   #7
Spamer
Premium

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Svaki program za editiranje videa ti ima takve opcije tako da ti je izbor poprilično šarolik. Za to možeš čak i Nera koristiti.

jeli mi mozes objasniti kako u neru da to uradim?
Staro 09.07.2008., 22:23   #8
Dodos
Premium
Moj komp

Citiraj:
radim ja sa convertxtodvd, ali gdje je njemu fukncija da rucno ubacujem chaptere , ja na njemu znam samo funkciju da ubaci chapter recimo svakih 10 minuta , a kako bi ubacio chapter recimo broj jedan u 5 minuti a chapter broj 2 u 10 minuti?
Koju verziju koristiš? Skini najnoviju verziju. Napravio sam screenshot:

Samo dvaput klikneš na broj poglavlja i upišeš vrijeme početka, a novo poglavlje dodaješ desnim klikom na "Poglavlja".
Staro 10.07.2008., 00:40   #9
Spamer
Premium

Citiraj:
Autor Dodos Pregled postova
Koju verziju koristiš? Skini najnoviju verziju. Napravio sam screenshot:

Samo dvaput klikneš na broj poglavlja i upišeš vrijeme početka, a novo poglavlje dodaješ desnim klikom na "Poglavlja".
imam neku staru, ok idem skinuti novu pa ću vidjeti kako ide , hvala
Staro 10.07.2008., 16:21   #10
Spamer
Premium

dodos , skinio sam novu verziju shvatio kako se ubacuju chapteri, mozes mi samo pojasniti jos par stvari koje me zanimaju kod ove nove verzije jer na staroj nije bilo tih funkcija pa neznam:

1. Mozes mi pojasniti malo postavke kad se uđe u meni opciju programa , ima 6 opcija pa ne znam šta služe..

2. gdje se klikne ako zelim meni kad radim divx u dvd, pa da mi dvd kasnije ima meni

3. kako kad ubacim chaptere da mi na meniju ima mala slikica iznad svakog chaptera ,,,

za sad ove 3 stvari me zanimaju ..hvala
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.07.2008., 17:00   #11
Dodos
Premium
Moj komp

1. Ne razumijem pitanje, probaj napraviti screenshot
2. Samo dvaput klikneš na dio koji sam ti označio žutom bojom

3. Mislim da kada odabereš koji ćeš meni koristiti da ti chaptere automatski ubaci u odabrani meni zajedno sa slikom pojedinog chaptera.
Staro 10.07.2008., 18:38   #12
Spamer
Premium

evo slika , zanima me šta znače ovih 6 funkcija
...

ps
kako da upišem ime ispod svakog chaptera, znači ako želim da mi se chapter broj 1 zove, Dino Merlin , gdje da to upišem da mi Dino Merlin piše ispod chaptera

Zadnje izmijenjeno od: Spamer. 13.07.2008. u 16:11.
Staro 10.07.2008., 19:31   #13
Dodos
Premium
Moj komp

a) da odma počne playback prvog videa na DVD-u
b) vjerojatno da kada završi playback svih videa, da opet počne otpočetka
c) da pušta video fileove jedan za drugim (npr. kada imaš više epizoda neke serije, da ne prekida)
d) da preskoči glavni meni i da vjerojatno ode direktno na prvi video ili na prvi meni od naslova
e) ne znam
f) da ne kreira meni za pojedini naslov

Što se tiče teksta kod svakog chaptera:

Znači samo klikni dvaput na tekst ikonu i napiši tekst. Čak možeš kod svakog poglavlja postaviti sličicu koja će ga predstavljati.
Staro 11.07.2008., 00:45   #14
Spamer
Premium

moze jos kako da ubacim svoju sliku u meni i dali ova verzija dozvoljava da odaberem koliko cu pod naslova imati u meni-u, u staroj se moglo staviti da slozi imena epizoda serija , znaci ako zelim 3 chaptera u meniu samo bi kliknio broj 3 ako zelim 5 chaptera na meniu samo bi kliknio 5 a preko 5 bi islo na drugu stranicu ode meni-a mislim

Zadnje izmijenjeno od: Spamer. 11.07.2008. u 01:18.
Staro 11.07.2008., 08:47   #15
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Spamer smanji gornju sliku na 50kb koliko je dozvoljeno, u protivnom će biti obrisana.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2008., 16:29   #16
Spamer
Premium

Dali netko zna mozda mogu li sa convertxtodvd ovako jednostavno ubaciti i titlove u DVD9 dual layer (8.5GB) , ako ne mogu kako najednostvnije da to uradim sa drugim programom, hvala
Staro 20.07.2008., 12:39   #17
ard
Premium
Moj komp

ard's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Dali netko zna mozda mogu li sa convertxtodvd ovako jednostavno ubaciti i titlove u DVD9 dual layer (8.5GB) , ako ne mogu kako najednostvnije da to uradim sa drugim programom, hvala
ako misliš iz divx u dvd onda može ali ih zalijepi gore. ako misliš ubacit titl u vec
gotovi dvd i da ne budu zalijepljeni onda dvd lab.
ard je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2008., 12:15   #18
Spamer
Premium

moze mi jos neko objasniti kako u convertxtodvd verzija 3 ubaciti sliku (background) sa mog kompjutera u meni , hvala
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno