Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.07.2008., 13:35   #31
Zhiv4c
Premium

Zhiv4c's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
ok pogledat cu oba pa cu odlucit!
uglavnom vi nabacite jos koje vase misljenje!
Zhiv4c je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2008., 18:02   #32
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Nisam znao da Sony ima flash memoriju - pa cemu onda dvojba?

btw. vidim da se itunes poceo cak navoditi kao prednost - pratim malo audio playere i rijetko kad sam vidio komad softwarea koji je tako zdusno popljuvan kao iTunes (od trosenja resursa, preko rusenja do divljanja po tagovima)
morph je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2008., 18:27   #33
t3chno b0y
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Nisam znao da Sony ima flash memoriju - pa cemu onda dvojba?

btw. vidim da se itunes poceo cak navoditi kao prednost - pratim malo audio playere i rijetko kad sam vidio komad softwarea koji je tako zdusno popljuvan kao iTunes (od trosenja resursa, preko rusenja do divljanja po tagovima)
potpisujem ovo!Nijedan softver koji sam do sada koristio nije koristio toliko resursa i tolko se rušio kao iTunes...sad imam iPod shuffle i uspjesno ga izbjegavam!
t3chno b0y je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2008., 19:52   #34
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Meni iTunes radi savrseno stabilno a tagove ionak sredjujem u Tag&Rename... Al nitko ne kaze da moras koristiti iTunes, recimo Floola je savrsena alternativa, moze skoro sve sto i iTunes a i puno puno vise (npr export pjesama sa iPoda, moze se pokretati direktno s iPoda, znaci uvijek imas svoje sucelje na koji god se komp spojis, i jos puno toga...) Poanta je u tome da je iPod toliko zastupljen da ak ti se i ne svidjaju iTunesi imas toliko odlicnih alternativa i tako aktivnu zajednicu korisnika da ces daleko lakse naci kombinaciju 3rd party softvera i hardvera koja ce ti odgovarati nego za bilo koji drugi MP3 player...
Dr.Gonzo je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2008., 20:49   #35
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Dr.Gonzo Pregled postova
Poanta je u tome da je iPod toliko zastupljen da ak ti se i ne svidjaju iTunesi imas toliko odlicnih alternativa i tako aktivnu zajednicu korisnika da ces daleko lakse naci kombinaciju 3rd party softvera i hardvera koja ce ti odgovarati nego za bilo koji drugi MP3 player...
Bilo koji drugi MP3 playeri koriste jedan jako napredan i pametan način prebacivanja pjesama. Zove se drag & drop pa i copy - paste, a koristi poseban softver koji se zove windows explorer i guess what....dobiješ ga s windowsima......ne znam za vas, ali meni su se zgadili ti programi za prebacivanje muzike na te appleove. Dođe do mene frend s ipodom da mu prebacim muziku. Spojim ga na USB i potegnem samo 50-ak pjesama na disk, a on počne vrištat NEEEEEEEE. Gledam koji ti je.....a on, moraš skinut softveeeeeeer. Rekoh, nabavi si pravi player a ne ovo bloatware required sranje.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2008., 21:46   #36
Dodos
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Koristim iTunes već par godina; dosad nikih problema Sučelje mu je pregledno i čisto, super mi izgleda Cover Flow, nema lakšeg načina slušanja podcast-eva nego preko iTunes-a. I ja sam prije kopipejstao preko Windows Explorera muziku na neki no name player, no kombinacija iTunes + iPod mi je dosad najbolja.
Dodos je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2008., 22:46   #37
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Bilo koji drugi MP3 playeri koriste jedan jako napredan i pametan način prebacivanja pjesama. Zove se drag & drop pa i copy - paste, a koristi poseban softver koji se zove windows explorer i guess what....dobiješ ga s windowsima......ne znam za vas, ali meni su se zgadili ti programi za prebacivanje muzike na te appleove. Dođe do mene frend s ipodom da mu prebacim muziku. Spojim ga na USB i potegnem samo 50-ak pjesama na disk, a on počne vrištat NEEEEEEEE. Gledam koji ti je.....a on, moraš skinut softveeeeeeer. Rekoh, nabavi si pravi player a ne ovo bloatware required sranje.
Ne, to je glup nacin jer nikad ne znas sto si vec prebacio, da li imas duplikate, dal su tagovi sredjeni, na sve moras paziti sam. U iTunesima sve sredis unaprijed, a onda samo spojis MP3 player i sinkroniziras. Puno jednostavniji nacin, a u konacnici i brzi. A ako zelis drag'n'drop na iPodu onda lijepo instaliras Floolu i imas i to (a i puno vise od toga ali o tom potom)... Nemoj pljuvat po necem ak tome nisi dao bar nekoliko dana postenu sansu bez predrasuda... Meni se isto cinilo blesavo to s iTunesima, ali stvarno sam promijenio stav za 180 stupnjeva otkad ih koristim, pogotovo buduci da sam sto se glazbene kolekcije tice prilicno pedantan pa mi je sva muzika sredjena tip-top (tagovi, artwork i ostalo) a tada je i koristenje iTunesa milina.
Staro 07.07.2008., 23:07   #38
Zhiv4c
Premium

Zhiv4c's Avatar

dosta ce presude tu donit koja je flash memorija jeftinija u ta dva modela a mislin da tu sony bolje prolazi po omjeru cijene i kapaciteta memorije!
al jos proucavan i citan vase postove ne zelin se zaletit! a i neznan dal ima ipod vecu flash memoriju od 8gb, to mislin kod nas u ponudi, di to kupit uopce, neda mi se nista narucivat, to me ubija i ima san losa iskustva! al opet cijena mi isto nece bit problem ako se isplati dat neku razliku, naravno racionalnu!
Staro 07.07.2008., 23:28   #39
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Ne, to je glup nacin jer nikad ne znas sto si vec prebacio, da li imas duplikate, dal su tagovi sredjeni, na sve moras paziti sam. U iTunesima sve sredis unaprijed, a onda samo spojis MP3 player i sinkroniziras. Puno jednostavniji nacin, a u konacnici i brzi. A ako zelis drag'n'drop na iPodu onda lijepo instaliras Floolu i imas i to (a i puno vise od toga ali o tom potom)... Nemoj pljuvat po necem ak tome nisi dao bar nekoliko dana postenu sansu bez predrasuda... Meni se isto cinilo blesavo to s iTunesima, ali stvarno sam promijenio stav za 180 stupnjeva otkad ih koristim, pogotovo buduci da sam sto se glazbene kolekcije tice prilicno pedantan pa mi je sva muzika sredjena tip-top (tagovi, artwork i ostalo) a tada je i koristenje iTunesa milina.
Sve to stoji što si rekao ako ti player služi isključivo za pokazivanje i kao statusni simbol. Kaj će mi savršeno sređeni ID tagovi s imenima back vokala i vremenom kad je pjesma snimljena ako samo želim slušat muziku. Ne mislim držat player u rukama cijelo vrijeme i buljit u ekran, a mislim da ni čovjek koji kupuje ne misli, neko slušanje na biciklu se spominjalo. Kupi se neki gumeni MP3 koji je otporan na udarce i sa što duljom garancijom ( apple ima godinu dana ) i vozi miško. Usporedi ova 2 samo. Razlika je nešto malo ispod 700 kn + to što te torbica za applea košta 700 kn!!!! Da da, 700 kn!!!!!!!!!! ( http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...=0&Sifra=41985 )
http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1803128
http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1803136

Staro 07.07.2008., 23:28   #40
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
dao sam šansu, itunes je drek... c/p zakon, sve mi je posloženo na disku po folderima i nema grešaka.

tagovi - bmk, ime fajla mi je tag, a i tak mi je svejedno... btw. kak pročitaš tag na šaflu recimo?

brži itunes od c/p explorera? aha...

bottom line - prodo sam ipod zbog itunesa.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2008., 23:44   #41
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

E jeb... ga, sto ljudi sto cudi, sto zena dvjesto sisa, mislim, evo meni je jako bitno da su mi tagovi sredjeni, da imam artwork za albume, da su sve mp3-ce najmanje 256 vbr kvalitete, itd... Mislim, netko ce rec da sam picajzla, al zapravo je to ko, sta ja znam, skupljanje markica ili kovanica, ili dvd-a ili bilo ceg drugog. Ak vec nesto radis onda to radi kak se spada. Ak vec nesto skupljam, kao npr. muziku onda zelim da to bude maksimalno sredjeno tak da kad nesto trazim ili zelim nekome snimiti ili pokazati da to bude prezentirano na najbolji moguci nacin, a ne da mi pola mp3-ca ima tagove, pola nema, pola muzike je u MP3 64 kbps cbr, a pola u nekom .wma formatu ili nesto gore...

Je zajebano sredit par desetaka gigabajta na pocetku, al s pravim alatom i to ide brzo, a nakon toga je jednostavno istu metodu primjeniti na svu novu muziku koju dodajes u svoju biblioteku, a korist je visestruka. Em ti je lako sve nac, em mozes raditi smart playliste (bar kod iPoda) gdje po razlicitim parametrima slazes glazbu, em sve izgleda super i profesionalno, mislim, neke ljude (npr. mene) to veseli. Mislim da je to istina i za vecinu iskrenih audiofila... A ak je tebi samo bitno nabacit parsto mp3-ca koje si onak zbrda zdola izabrao na player, upalit i nek lupa shuffle onda ti ionak iPod ne treba (bar nista vise od iPod shuffle-a). Ali ako su ti ove stvari ipak bitne onda IMHO nema bolje platforme od iPoda za tako nesto, sve je prva liga, od hardvera do softverske prezentacije.
Staro 08.07.2008., 00:10   #42
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma za mp3 mi tak svejedno... lupa mi u autu i ne obazirem se previše na njega.

od posloženih stvari više volim svoj dugo skupljan cd stalak
syss je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2008., 00:11   #43
Zhiv4c
Premium

Zhiv4c's Avatar

MP3-MP4 Player Apple iPod nano 8Gb
Cijena: 1500kn

vs.

SONY NWZ-A829B 16GB video Walkman, crni, Bluetooth
Cijena: 1600kn

Razlika je u duplo vecoj flash memoriji! mislin da to dosta znaci a opet za gotovo istu paru! druga stvar dali postoje u hrvatskoj uopce za kupit ipod nano od 16gb ili nedaj boze 32gb? dali se uopce i proizvode takve ipod nano stvarcice?

Osim toga sony ima bluetooth i radio, hmmm...

neznan sta ljudi tolko vidi u ipodu koje su prednosti njega naspram sonyu?
to me tako zanima a nisan dosad nikad ima tu priliku da iman i jedno i drugo na duze vrime pa da mogu ocijenit!
Staro 08.07.2008., 00:12   #44
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ajpod ima igriceeeee, weeeeeee

Staro 08.07.2008., 00:46   #45
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
E jeb... ga, sto ljudi sto cudi, sto zena dvjesto sisa, mislim, evo meni je jako bitno da su mi tagovi sredjeni, da imam artwork za albume, da su sve mp3-ce najmanje 256 vbr kvalitete, itd... Mislim, netko ce rec da sam picajzla, al zapravo je to ko, sta ja znam, skupljanje markica ili kovanica, ili dvd-a ili bilo ceg drugog. Ak vec nesto radis onda to radi kak se spada. Ak vec nesto skupljam, kao npr. muziku onda zelim da to bude maksimalno sredjeno tak da kad nesto trazim ili zelim nekome snimiti ili pokazati da to bude prezentirano na najbolji moguci nacin, a ne da mi pola mp3-ca ima tagove, pola nema, pola muzike je u MP3 64 kbps cbr, a pola u nekom .wma formatu ili nesto gore...

Je zajebano sredit par desetaka gigabajta na pocetku, al s pravim alatom i to ide brzo, a nakon toga je jednostavno istu metodu primjeniti na svu novu muziku koju dodajes u svoju biblioteku, a korist je visestruka. Em ti je lako sve nac, em mozes raditi smart playliste (bar kod iPoda) gdje po razlicitim parametrima slazes glazbu, em sve izgleda super i profesionalno, mislim, neke ljude (npr. mene) to veseli. Mislim da je to istina i za vecinu iskrenih audiofila... A ak je tebi samo bitno nabacit parsto mp3-ca koje si onak zbrda zdola izabrao na player, upalit i nek lupa shuffle onda ti ionak iPod ne treba (bar nista vise od iPod shuffle-a). Ali ako su ti ove stvari ipak bitne onda IMHO nema bolje platforme od iPoda za tako nesto, sve je prva liga, od hardvera do softverske prezentacije.
Ovako, ako netko ima poslozenu kolekciju mislim da sam to onda ja. Tako da nema govora o bacanju par stotina empetrica u player.

Da ne pricam napamet instalirao sam iTunes i to je islo nekako ovako.

Prva stvar koja me zacudila je velicina instalacijskog filea od 54 mb, recimo media monkey koji mu je konkurencija ima 6 mb (iTunes 70mb instaliran, MediaMonkey 35mb). Ali ajde to i nije tako bitno, jedino je malo neugodno sto iTunes zahtijeva i instalaciju quicktimea.

Tijekom instalacije se javljaju 3 aplikacije koje se zele podizati zajedno sa windowsima sto naravno odbijam. Prije pokretanja iTunesa u pozadini su nakon instalacije pokrenute cak 3 nove aplikacije:
-ipodservice - 4mb
-ituneshelper - 9mb
-mdnsresponder 3.5mb

nakon pokretanja itunesa dodaju se jos 3

applemobiledeviceservice.exe - 2.984mb
itunes - 52.3mb
appledevicemobilehelper - 12mb

Odmah po pokretanju iTunes bez pitanja pocinje skenirati neki folder (kasnije utvrdjeno mymusic) sto zaustavljam. Unaprijed sam kopirao dio muzike poseban folder i importam folder u library ali nista se ne dogadja.

Problem je naravno sto je rijec o FLAC fileovima. Trazim po googleu rjesenja, ali rjesenje ne postoji i nije moguce slusati FLAC preko iTunesa na windozama. IMHO veliki minus jer FLAC je danas standard.

Umjesto FLAC-ova importam folder sa mp3icama. I sad gledam kakve su opcije tagiranja - apsolutno nikakve osim rucnog nacina. OK gledam dalje postoji li neki nacin za organizaciju foldera prema tagovima - ne postoji.
Probam naci artwork - kaze da se moram registrirati na iTunes store. Ok, registriram se tamo, ulogiram se, trazim artwork a on kaze ""This Apple ID has not yet been used with the iTunes Store" i od tamo ne mogu nigdje.
Gledam ima li negdje opcija da prikaze covere sa harda - nema.

Uopce ne znam cemu tolika strka oko iTunesa, pa i Winamp je 15 puta bogatiji opcijama. Moram reci da sam ocekivao vise.

Ovaj "iTunes" je ipak bolji za 2 koplja.

Isprika na offtopicu, ali kad smo vec usli u raspravu da zavrsimo. Koliko sam shvatio samo se ceka konacna odluka autora topica

Zadnje izmijenjeno od: morph. 08.07.2008. u 01:20.
morph je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2008., 00:53   #46
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Uvijek Sony, zvuk, baterija, slušalice, to je ono što se traži i na čemu su izgradili ugled.

iPod je..hm, fora
Staro 08.07.2008., 01:08   #47
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Citiraj:
Autor Zhiv4c Pregled postova
Razlika je u duplo vecoj flash memoriji! mislin da to dosta znaci a opet za gotovo istu paru! druga stvar dali postoje u hrvatskoj uopce za kupit ipod nano od 16gb ili nedaj boze 32gb? dali se uopce i proizvode takve ipod nano stvarcice?
Ne, nano ide samo do 8 gb (zasad)... Ali ako je izbor izmedju nana i ovog Sony-ja, i ja kazem uzmi Sony-ja, tu nema puno razmisljanja. Medjutim, za skoro istu paru dobijes i 80gb iPod classic, a toliko prostora nije za odbacit. Inace, imas iPod touch od 16 i od 32 gb al ces za to platiti dosta vise - 16gb oko 2350 kn, 32gb oko 3400 kn...
Staro 08.07.2008., 01:34   #48
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Isprika na offtopicu, ali kad smo vec usli u raspravu da zavrsimo. Koliko sam shvatio samo se ceka konacna odluka autora topica
Slazem se s vecinom stvari koje si rekao, istina je, iTunesi imaju hrpu mana i glupo rijesenih stvari, ali u usporedbi s softverom kojeg dobijes s drugim MP3 playerima (jel moram spominjat Sonic Stage?) ili nedostatkom bilo kakvog softvera za sync ipak su daleko bolje rjesenje. Alternativa iTunesima hvala bogu ima koliko hoces, a poanta je u tome da je softver na iPodu daleko bolji od samih iTunesa. Niti ja ne koristim iTunes za tagging, sve sredim izvan njih a njih koristim samo kao media library i sync s iPodom... Btw, ak hoces da ti prepoznaju album art onda ga moras integrirati u same MP3-ce, sto ja ionak uvijek radim. Osim toga, puno je pametnije koristiti ID3v2 tagove s iTunesima a ID3v1 pobrisati... Istina je da se ponekad moras hrvati s iTunesima da nesto posloze onak kak hoces, ic zaobilaznim putevima, ali kad to konacno uleti onak kak treba onda znas za slijedeci put. Ja sam npr. dosao do pravog ajmo rec "protokola" za taggiranje MP3-ca prije importa u iTunese tako da sam ripao par CD-ova pomocu iTunesa a onda proucio kako su oni to taggirali... Kad skuzis princip sve dalje ide vrlo lako. Sad ces rec da jebes program koji moras varat da napravi ono sto hoces, i slazem se, Apple bi se bas mogao vise potruditi oko iTunesa, ali moras uzet u obzir da oni imaju neku svoju agendu koju ili mozes prihvatiti ili odustat kompletno.

Npr. vjerojatno neces u blizoj buducnosti vidjeti podrsku za FLAC u iTunesima jer Apple zeli da za lossless format koristis njihov vlastiti Apple lossless. Podjednako je dobar kao i FLAC ali nije otvoreni standard, jbg... Ista stvar s videom, ne zele podrzavati divx i xvid i jednostavno te tjeraju da sve konvertiras, sto je opet zajebancija, ali opet, jasno mi je zasto to rade (ipak im je glavni izvor zarade sto se iPoda tice iTunes store)... Te stvari ili prihvatis i uzivas u ostalome sto je dobro ili jednostavno odjebes iPod i Apple kompletno i zafrkavas se sa 1000 drugih gluposti od 1000 drugih proizvodjaca. Nema savrsenih gadgeta, svi imaju neke mane. Samo moras izabrati s kojim manama mozes zivjeti a s kojima ne mozes. A Apple, koliko god su zajebani na svoj nacin, ipak rade vrlo lijepe i kvalitetne uredjaje koje ti je jednako gust gledat koliko i koristit. Npr. s iPod Touch-om i iPhone-om su (opet) ostavili ostale u prasini... Evo, Sony konacno izbaci dobar MP3 player usporediv s iPod classicom, a Apple vec ima proizvod koji ga sisa za 3 koplja... I sto sad? Zato kazem, ak covjek ima para nek si uzme iPod Touch i stvarno nece pozaliti, najbolji MP3 player na trzistu, bez daljnjeg.
Staro 08.07.2008., 01:48   #49
Zhiv4c
Premium

Zhiv4c's Avatar

Citiraj:
Ne, nano ide samo do 8 gb (zasad)... Ali ako je izbor izmedju nana i ovog Sony-ja, i ja kazem uzmi Sony-ja, tu nema puno razmisljanja. Medjutim, za skoro istu paru dobijes i 80gb iPod classic, a toliko prostora nije za odbacit. Inace, imas iPod touch od 16 i od 32 gb al ces za to platiti dosta vise - 16gb oko 2350 kn, 32gb oko 3400 kn...
da al kolko su osjetljivije te ipod touch stvarcice?
mislin da je sony izdrzljiviji, neznan mozda se varan ispravi me!
i dali je to flash memory u ipod touch-u? i koliko je to prakticno za prebacivanje muzike dok san u voznji!
Touch san prvi misilija uzet, al neko mi je naglasija da je dosta osjetljiv, a ja bi to vuka uvik uz sebe, pa i dok san na bicikli! jednostavno nisan vise pametan, sutra cu nesto kupit pa sta bude!
vi mi u meduvremenu jos koji pametan savjet nabacite!
Staro 08.07.2008., 01:53   #50
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Citiraj:
da al kolko su osjetljivije te ipod touch stvarcice?
mislin da je sony izdrzljiviji, neznan mozda se varan ispravi me!
i dali je to flash memory u ipod touch-u? i koliko je to prakticno za prebacivanje muzike dok san u voznji!
Touch san prvi misilija uzet, al neko mi je naglasija da je dosta osjetljiv, a ja bi to vuka uvik uz sebe, pa i dok san na bicikli! jednostavno nisan vise pametan, sutra cu nesto kupit pa sta bude!
vi mi u meduvremenu jos koji pametan savjet nabacite!
A cuj, ja ne bi nista sto vrijedi 1500+ kn vukao okolo barem bez zastitne torbice... A iPod Touch ima flash memoriju tak da je s te strane jednako "neosjetljiv" ko i Sony. Za iPod mozes kupiti daljinac (na zici) koji je ujedno i FM tuner pa onda ne moras uopce dirat sam uredjaj za prebacivati pjesme, a nije bas da je tesko i ovak... Ak te zanima kak to sucelje funkcionira pogledaj si filmice na Apple sajtu, vrlo su informativni:
http://www.apple.com/ipodtouch/guidedtour/
Staro 08.07.2008., 02:02   #51
Zhiv4c
Premium

Zhiv4c's Avatar

Citiraj:
A cuj, ja ne bi nista sto vrijedi 1500+ kn vukao okolo barem bez zastitne torbice... A iPod Touch ima flash memoriju tak da je s te strane jednako "neosjetljiv" ko i Sony. Za iPod mozes kupiti daljinac (na zici) koji je ujedno i FM tuner pa onda ne moras uopce dirat sam uredjaj za prebacivati pjesme, a nije bas da je tesko i ovak... Ak te zanima kak to sucelje funkcionira pogledaj si filmice na Apple sajtu, vrlo su informativni:
http://www.apple.com/ipodtouch/guidedtour/
da to san vec gleda i jako su zanimljivi filmici! to je prvo sta san mislija uzet!
ko zna mozda i kupin, jedino sta mi je zaj kod ipoda sta nema Bluetooth, radi slusalica jer san razmislja i o toj opciji da iman uredaj u torbi ili pederusi a slusalice na glavi bez zica!
Staro 08.07.2008., 02:20   #52
Dr.Gonzo
Premium
Moj komp

Dr.Gonzo's Avatar

Citiraj:
jedino sta mi je zaj kod ipoda sta nema Bluetooth, radi slusalica jer san razmislja i o toj opciji da iman uredaj u torbi ili pederusi a slusalice na glavi bez zica!
Da, to je zgodna stvar, ali trosi baterije nenormalno... Za krace staze je ok, al meni je sama ideja punjenja slusalica debilna... A sve samo zbog toga sto ti smeta zica? Glupost.
Staro 08.07.2008., 02:51   #53
Dodos
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Što se tiče FLAC fileova, nekoliko sam albuma skinuo u tom formatu, pa sam ih pomoću dBpoweramp-a prebacio prvo u wave, a onda u iTunesu prebacio u Apple Lossless. Konverzije su veoma brze i ne gubi se ništa na kvaliteti.
Dodos je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2008., 12:51   #54
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ček malo, kak ste došli do zaključka da je Ipod touch "neosjetljiv" kao sony. Pa pogle samo kolko ekrančinu ima, i još k tome je touch sensitive. Samo nek ti padne na pod na stranu gdje je ekran, i da ti se još potrefi da je kamenčić nekakav bio dolje i fino ti ekran razlije. Eto ti veselja.
A i ovo moram citirati:
"Evo, Sony konacno izbaci dobar MP3 player usporediv s iPod classicom, a Apple vec ima proizvod koji ga sisa za 3 koplja".....
1. Sony je imao konkurenta Ipodu samo nekoliko mjeseci nakon što je Ipod izašao. ( http://www.trustedreviews.com/multim...kman-NW-HD1/p1 )
2. S izlascima novih Ipoda, izlazili su i novi Sony-i. Imaš ih hrpu s hardovima, flash memorijom, čim god hoćeš.
3. Po čemu Apple šiša Sony za 3 koplja??? Cijeni uređaja - da, cijeni opreme - itekako, kompatibilnosti formata - kako da ne, odnosu plaćeno-dobiveno - megaLOL.
Računaj još da s Appleom ne dobiješ ništa osim šugavih slušalica i "punjača" ako USB kabel možeš nazvat punjačem. Ako nemaš komp blizu, zaboravi na punjenje. Ili jednostavno kupi AC punjač koji košta nekih 300-500 kn. Slušalice su očaj živi. Sa sonyem barem dobiješ kvalitetne in-ear slušalice ako se radi o Seriji A
http://www.sony.hr/view/ShowProductC...y=NWS+A+Series

Staro 08.07.2008., 13:38   #55
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Ajde da i ja dam svoje misljenje kao trogodisnji korisnik apple ipoda.

Imam iPod Video (G5) sa 30GB.

Idemo redom. Njegove slusalice sam koristio punih mjesec dana i zamjenio sam ih sa sennheiser MX90 modelom. Razlika je nebo i zemlja. Od definicije visokih tonova do ujednacenog, ne prejakog bassa. Napominjem da su se uz prijasnje ipodove dobivale bolje slusalice nego sto je slucaj danas.
Izdrzljivost. Hmm. Pao mi je 2 puta sa jednog metra visine i bio je dosta puta zakucan u hlacama. Uvijek se nade neki idiot koji po cesti naglo stane pa prikucas ipod u aktovku ili nesto. Nazalost posljedice su se javile nakon 3 godine. Dobio brdo dead pixela na desnoj strani ekrana. Ovo ne pripisujem apple, kolko pripisujem sebi i nespretnosti.
Nadalje imamo dizajn koji je vec kod ipoda tradicionalan i kad se vidi bijela ciglica zna se sto imas u rukama, ali samo da napomenem u Londonu od 90% ljudi sto sam vidio da slusa muziku svi su imali iPod, tako da uopce ga nije fora imati vani, kod nas jos da jer je prilicno nedostupan sa cijenom.
Imao sam prilike slusati sony mp3 playere i moram priznati da sam ostao jako iznenaden kvalitetom slusalice i zvuka, ali su bili losiji od mojeg seta sennheiser i apple, sto je i logicki.
Nadalje mrzim politiku applea da daju strasno malo opreme realno gledajuci ne dobiva se punjac za uredaj od par tisuca kuna sto je meni totalna idiotarija, ali niti drugi proizvodaci vecinom nedaju tako da se nemozemo samo na apple obrusiti (iako mnogi to zele, ali ja smatram apple tvrtkom koja ne radi samo prehebene mp3 uredaje vec i racunala)
I sad zadnja stavka. Ako mislis ludovati na biciklu, a pod to smatram street i dirt jumping, onda se ne kupuje mp3 player za par tisuca kuna!!!! Znas zasto? Jer kao prvo onda nisi koncentriran na glazbu neg na voznju, te ti treba samo nesto za nabrijavati. Druga stvar u tom sportu su jako cesti padovi i padnes li na uredaj od par tisuca kuna biti ce ti zao, vise nego da si pao na nekog kineza od 100-200kn.
Treca stvar i sam sam bio bajker pa znam sto je to street i dirt jumping i znam sto se moze dogoditi ako padnes, a imas nesto od takvih uredaja u depu.

To ti je moje misljenje. I da realno gledajuci 30GB, pa sad i ovih 80GB je previse, jedina zgodna stvar je sto su to jako mali diskovi i stvarno u depu su skoro nevidljivi i dobri su za prenasanje podataka. Ja recimo na informatici samo utaknem USB i mogu igrati GW ili CS direkt sa ipoda.
iTunes je dobar program, ali nista vise od toga. Crashanja ima ako se rade perverzije tipa prebacivanja 100 pjesama u razlicitim folderima sa slicicama i jos neki video. Onda zna doci do crasha. Iako sam ja dozivio do sad samo par crasheva. Nadalje isto imam veliki dio glazbe u FLAC formatu, ali tu glazbu ionako ne slusam na ipodu.

I da, ovo pljuvanje po appleu, dajte ljudi molim vas. Mozete vi lijepo argumentirati i sve to, ali svako od vas svojeg konja hvali. Ja sam do sad s appleom bio jako zadovoljan i imam super dobra iskustva, to sto se kod vas razvija ili zavist ili to sto netko trosi novce to nije moj problem. I mislim da takvi postovi su potpuno bespotrebni. Nitko od vas uopce nije uzeo u obzir da ce tip fucking ludovati na biciklu, ali glavno da serete sve na siroko. Ako ce ludovati nece uzivati u glazbi, u audiofilskim slusalicama i definiciji zvuka, zato mu treba fucking kinez, jer ce pasti i imao ti flash, hard, sony, apple ili nesto trece to puca. Unistit ce ekran ili u krajnjem slucaju ako padne bike sa metalnom pedalom ili guvernalom na mp3 player on puca popola.
NITROS je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2008., 13:55   #56
Zhiv4c
Premium

Zhiv4c's Avatar

evo uzeja san sonya na kraju!
polovno!
e jel znate koje su sad dobre bluetooth slusalice! neke najbolje koje se mogu nabavit kod nas? da je bar do nekle dobar zvuk!

Zadnje izmijenjeno od: Zhiv4c. 10.07.2008. u 13:24.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na