|
![]() |
#1 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
HP perfekcija dx7400
Dočepao sam se HP konfiguracije "Compaq dx7400 MT GV900EA" Dakle: Quad 6600 2x1gb samsunga na 667mhz Samsung 250gb Intel ploča, Q33 pitaj boga kakav je to čipset, ali sa integriranom intel 3100 Litescribe dvd/rw čitač kartica ![]() Konfiguracija dosta košta oko 5500kn, ali moji dojmovi su savršeni. Ja sam uvijek patio na velike konfe kao i većina nas na forumu čiftekov Big tower hldanjaci sa min 6 heatpajpova 412cm fana i slično, ali ovo me totalno oborilo s nogu jednostavnošću. 1. Napajanje je liteon 300w i stabilno drži +12V na 11.99 (SUPER) i nema niti jedan MOLEX, da ponovim niti jedan! Sata je pržilica, sata je disk i još jedan sata za nadogradnju još jednog diska. 2. Disk očito je onaj novi sa samo jednom pločom od 250gb jer je tanak i stoji okomito. 3. Ram normalni jednostrani (samung) na 667mhz neću ni pokušat klokat... 4. CPU, Pazi snagu, stavili su quada na intelovu 3100 grafu tako da komp grizeee 5. Tih je kao suza, hladnjak je normalni bez pajpova, ali tih i steže se sa šarafima. A napajanje 300w ni ne treba neko divlje hlađenje. 6. Hrpa USB-ova napred 3 i iza 6, upravo koliko svakom uber geeku treba i čitač kartica. 7. SATA Litescribe dvd/rw je ono max što se može od optikanera kupit u komp (a da nije blue ray, jasno) 8. Tipkovnica i miš su tipični hp, ružni i jednostavni. Ali dolaze sa konfiguracijom i lijepo zapakirano sve u veliku kutiju. ![]() Jednostavno takvu konfiguraciju bi ja sastavio samome sebi jer ima sve što mogu poželjet, još se stavi grafa neka x1650gt bez napjanja dodatnog i ja sam si htio ostavit ovaj komp. ALI, ušao sam u bios i vidio da ovaj quad se neće moći kloknuti jer nema opcije o mijenjanju fsb-a stoga konfa će u office svrhe. Šteta za to, ali i logično je, napajanje ne bi više opterećenja podneslo. Jednostavno gledam i divim se kako je ovo jednostavno i dobro napravljeno. Ali zbroj komponenti ne prelazi 4000, dakle brand se plača još 1500kn. To voli neka izvoli požalit neće |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Kak mozes rec da neces pozalit ak kupis takvu konfu? Pa popusil si cca 1000kn sam tak! ![]() Moje je misljenje da slozene konfe pa od kog god bile nisu za kupovinu uopce cak niti za poslovne potrebe jer te kostaju previse ![]()
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
samo ga ti uzmi neces pozaliti... tetak mi je uzeo asusov takav stroj i sve pohvale. komp nije za igranje al je tih i mocan
![]() |
#5 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Iskopao bih ovu temu jer trenutno prodajem ovaj komp, a ako nadjem nacin da ga kloknem ostaje ![]() Doduse malo je OT. Clockgen i setfsb ne prikazuju Q33 medju podrzanim chipsetima, ima li netko iskustva s ovim jeftikanerom? Btw nisam ga uzeo za 5500 nego 3000kn, da ne bi uletio u ovu kategoriju "ljencina i bogatih glodavaca" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
kenova
|
Trebam li ocekivati neke probleme ako ubodem neku drugu matx plocu unutra? Nesto tipa ova jeftinjara: http://www.nabava.net/asrock-conroe1...g__20020_p.php Mozda je kuciste krojeno za ovu plocu? Nemam dijelova koji leze tu okolo pa nemogu isprobavat, a nikad nisam imao brand konfiguraciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rambus 3xtr1m
|
Imat ćeš problema sa napajanjem jer je 300w skrojeno za tu konfu, i ploča mora bit micro atx. Radije ostavi kučište i ploču na miru ostalo možeš koristiti za druge konfe. Al gubiš garanciju znaš... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
kenova
|
Varijanta sa kupovanjem nove konfiguracije oko q6600 je puno skuplja ![]() Evo nasao sam da generatorom takta upravlja SLG84516BT koji nije podrzan od setfsb-a (podrzano je par srodnih cipova koji uspiju procitat FSB ali ne i promijeniti),sad sam poslao autoru mail i nadam se najboljem, neki je japanac u pitanju pa ima nade ![]() EDIT: Evo i odgovora ![]() Citiraj:
Pusiona Zadnje izmijenjeno od: borgy. 03.07.2008. u 23:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rambus 3xtr1m
|
ALi moraš znat da to napjanje nema niti jedan molex niti konektor za grafičku karticu, a bolje grafe bez napajanja je teško nać. Meni čak 7300gt pasivna bez dodatnog napjanaj je bila prejaka za napajanje. x1650gt radi ok |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Bas prednost ovakvih brand name konfiguracija je tisina, stabilnost, jednostavnost i 3 godine garancije. Samo racunalo je zamisljeno kao "fire and forget" stroj. Znaci jednom ga upogonis u uredu za koju vec namjenu zelis, masina radi ok 3-4 godine 100% stabilno bez ikakvih problema, nakon toga bacis na smece kupis novo. Mijenjanjem komponenti gubis sve prednosti ovog stroja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
kenova
|
Ne razumijem zasto PSU ne bi podnio zamjenu maticne? Neki model s kojim bi dignuo proc sa 2.4 na 3 GHZ i koja ima bolju integriranu graficku. Mislim da to moze izdrzat a dobio bi znacajno bolji komp. Ionako me ne zanima dodavanje graf. kartice. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|