|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Visoka, previsoka temperatura
Ova temperatura se odnosi na Athlon X2 4400+, Brisbane, 2,3. Kod samog ulaska u windowse Everest mi očitava sljedeće temperature: CPU=85,CPU1=40, CPU2=37, MBO=46. Kad pokrenem test stabilnosti sustava CPU=120+, CPU1 i CPU2=90+. Matična je Gigabyte GA-MA78GM-S2H, a cooler je iz boxa. Oboje je jučer kupljeno u Ve-milu. I da... dvaput sam provjeravao da li sam dobro stavio cooler. Molim vas pomoć jer već sam lud. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
provjeri starom tehnikom - prst na cooler. ako se ne oprzish dobro je ![]() ako se oprzish koristi melem i promjeni cooler. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja nevjerujem ni da bi komp bio stabilan na tim temperaturama. Ploca je jos relativno nova i nije ni cudo da ima djecijih bolesti, moguce da ce koja buduca verzija biosa srediti stvar. Dakle ako je prst ostao normalan i ako nemas problema sa stabilnoscu slobodno zaboravi na temperaturu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
na 120°c zaboravi da imaš procesor,tj imaš rastopljeni komad plastike ![]() senzori lažu,amd je poznat po tome,probaj si mjerit temparaturu sa pcwizard-om,meni pokazuje točnije od everesta na sličnom čipsetu. čak i dok sam imao staru konfiguraciju,na s.939 i nforce4,pcwizard je bio jedini program koji mi je mogao mjerit temparaturu,na sve ostale mi se komp smrzavao i nije pomagalo ništa osim power tipke ![]() ja trenutno imam zalmana cnps9500 pa mi u everestu isto temparature u idle-u idu oko 60°C a u loadu dolaze i do 100°C |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#9 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() Sjećam se da je bilo ljudi kojima su procevi bili na -12 i sl... ![]() Okratko oko toga - no sikiriki, jedino kaj ti malo blesiraju progiji za praćenje temperatura i CnQ radi takvih gluposti, inače nikakvih posljedica nema... ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: May 2008
|
Procitao sam sve tako da znam da brisbane ocitava krivo, ali u mom slucaju mislim da nije tako(huh bas gledam everest mi pokazuje winsdor a pcwizard brisbane!?!?!??!). Naime prije nekih mjesec dana sam normalno pokretao sve aplikacije odnosno igre. Dok sada kada pokrenem radi 10 minuta odlicno i onda pocinje lagg. Pocne mi masno zastekavati. Skinuo sam par programa i svi mi pokazuju slicne ili iste rezultate, da mi je graficka malo high, speed fan cak pokazuje da mi je i proc na oko 80 stupnjeva. Imam isti proc kao i autor ove teme, ustvari pise pod moj komp! Evo par screenova: Ovo je iz Everesta: ![]() Ovo je iz PCWizard-a: ![]() Ovo je iz AtiToola, pri samom pokretanju programa, znaci nikakav clock nisam dirao: ![]() I ovo je iz SpeedFan-a pri igranju COD 4 nekih 15 minuta, onda sam ga minimizirao i ocitao temperature: ![]() Moje pitanje glasi........jeli to normalno!?!? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Lucius. 06.06.2008. u 09:12. Razlog: Uvidio da mozda imam Winsdor.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Mislim da winsdor jezgra ima pobrkane senzore ali nisam siguran pa ti je to valjda do toga,grafa je malo previsoka temp al pretpostavljam da je pasivno hladena uglavnom probaj prst tehniku i promjeni pastu na kuleru,da budes siguran stavi i neki vent da piri po njoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Skini cooler od proca, provjeri stanje paste, stavi frišku ako treba, pažljivo smjesti cooler da sigurno ustanoviš da je dobro legao... Onda napravi ccmos i ponovo podesi BIOS pa provjeri iznose napona koji su podešeni...
![]() |
#13 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Previsoka temperatura procesora
Imam maticnu gigabyte Ma790fx-DS5, proc Amd Athlon 6400+ i nije overclockiran ni nista, testiram ga u programu OCCT i temperatura mi prelazi 90, upalio sam i pc wizard i tamo isto tako pokazuje. pipam toplovodne cijevi na kuleru i nije za oprzit se al bude podosta toplo... ? kuler mi je SilverStone Nitrogon NT06 - moze pomoc ? hvala http://www.sysopt.com/img/2006/05/si...one_nt06-1.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Makar, ako je topao provodi toplinu. Probaj ga skinuti pa pregledati ovo kaj sam ti spomenuo. Nije kuler nekaj ekstra, ali 90°C ne bi smjelo biti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Ili si ti nest krivo spojio tj. kuler ne prijanja na procu ili senzori na ploči lazu, probaj prvo ponovno stavit kuler i provjeri temp sa everestom.
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
zato sto ostai milion ljudi ne napravi glupost i okrivi AMD za to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#22 |
Guest
|
PROC GRAFA
Pa kad ja imam peh, 2 graficke ati radeon sapphire 3870 512m ddr4 su mi se pokvarile, 2 puta sam nosio popravit, zamjenit jer je bila pod garancijom, prva se pregrijavala a druga nesto ne znam sta, tako da sad imam trecu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
evo i ja sam danas instaliraojednog x2 4800 i GA-MA78g-DS3H ali ja sam svjestan da pasta nijedobro sjelajer sam par puta skida istavlja procesor a nisam mjenao pastu i siguran sam da box coler je malo neravan Svima koji kupe ovu ploću mali savjet da nebi gubili živce sa pločom ako imaju 4 gige Za konfiguraciju koja ima 4 gige memorije sa Kingmaxom radi ali bios ne funkcionira morate obavezno nadogradit bios na F3 ili F4 verziju driver za atihd 3200 dignite sa ati stranice puno povečava vista ratingsa 1 na 3,7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako skineš procesor i cooler moraš ih staviti na novu MBO, kaj ne? Ofkors da je tako... Kaj je takav problem sve nanovo skinuti i lijepo posložiti: skinuti višak paste s procesora, precizno namontirati cooler, eventualno očistiti cooler od prašine. Ne pričaj gluposti o tome da se AMD-i pregrijavaju... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
Proc
Ne pricam da se amd-ovi pregrijavaju, ali moj ne valja, kupio sam pastu najskuplju sto su imali u vemilu 40kn..(ona tamno srebrna)- skinio hladnjak ocistio sve oprezno, vratio hladnjak i dode mi do 113 stupnjeva i zamrzne se, probao sam sa original hladnjakom koji sam dobio u paketu isto se desava, proc nije klokiran ni nista.. jednostavno se pregrijava. nesto ne valja. mozda sam novi kuler pretegao pa se pocelo to desavat. nemam pojma ali probao sam sve finte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Koliko si ti te paste stavio na proc? Nije da može baš do 100°C s previše paste, ali nikada se ne zna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
Proc
paste ima taman da prekrije povrsinu ne previse a ni premalo.. ma neispravan je pa zato.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|