|
![]() |
#451 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
ATI radi strašan posao, izgledalo je kao da je 38xx serija carica odnosa cijena/performanse za sva vremena, ali ovo sa 48xx serijom je stvarno srušilo cijenu high end-a barem dvostruko. Sjetite se kakve kartice su prije par godina koštale 1500 do 2000 kuna. I na kakvim su jadnim detaljima umirale trzajući. Na aa i af je trebalo zaboraviti, ma jad i bijeda i od atija i nevidije u tom cjenovnom rangu. A vidi sad, nevidija će morati spustiti cijenu 260 i 280 monstera od milijardu i pol tranzistora ako hoće konkurirati dvostruko manjem čipu iz ati-a. A moram priznati (mislio sam da to nikada neću reći) da je ati drivere razvio do te mjere da mi ove nove nvidia driverske nakarade u opće nisu simpatične. U glavnom, mislim da moramo jako navijati za AMD, moraju se hitno pokrenuti na CPU polju, početi i nešto zarađivati da nebi ovaj ATI koji mi se sada jako sviđa povukli u ponor sa sobom.
![]() |
#453 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Kad se sjetim...9800 non-pro sam bio platio 2300, PRO je bila valjda tri soma onda...a sad za 1250 kupiš 4850...
![]() |
#454 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#455 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ma šema je da je HD4870 oko 600kn skuplja (50% iznosa HD4850-ke), no u stvarnosti nije puno brža, možda 10-20 posto što se stigne skoro sustići s overclockingom, da se kartica pri tom ne zagrijava puno (čak i sa stock ri ješenjem). HD4870 imaju manji OC potencijal jer su već tvornički OCane i rade na granici. Jedina prednost 70-ki je DDR5 memorija, no iskustvo je pokazalo da se s nešto bržom memorijom ne dobiva puno (pogotovo kod ovih bijesnih brzina tj multiplyinga).
![]() |
#456 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Navodno se čuvaju za tvornički clockane modele, a u tim slučajevima GPU ide debelo iznad 900MHz, a i novi GDDR5 moduli na višim radnim frekvencijama budu se fino pasali u cijelu priču. ATi readies OEM special: SuperRV770 (naravno ako je istina) |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Da, ovo za mjenjanje grafa je postalo ludnica vise. Na 7600gs sa ddr3 sam ispusio 650kn u svega godinu dana ! No cinjenica je da se taka grafa mora mjenjat ako se igra. Zbog ovih novih 48xx te straha da opet ne ispusim, prodah danas kartu iz siga i dobio 850kn za sto je zapravo jos i super jer sam tu sad kratak cca 300kn ali eto uz isto toliko nadodavanje mogu koliko toliko biti u tijeku ako se uopce odlucim na 48xx seriju ili se prestat igrat..? |
![]() |
![]() |
![]() |
#458 | |
Premium
|
Citiraj:
Nećemo bit licemjerni, da imam brdo para, nebi mi cijena bila bitna, naravno da bih uzimo najskuplje i najjače, čisto zato jer to MOGU, a ne zato jer mi TREBA. Trenutno sam u mogućnosti uzet jednu HD4870, al mislim da bi mi to bio pun promašaj. Ovaj komp sam uzeo u drugom mjesecu, ak sad uzmem 4870, ovu staru mogu zaboravit (prodat se ne isplati više-manje) a uparit ju u CFX sa 48XX ne mogu (kolko ja znam). Kontam da mi se daleko više isplati uzet još jednu 3870, cijene su im smiješne, a grafa je još uvijek sasvim ok, i odradi svoj posao više nego dobro. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#460 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Ili nesto kao RV770XTX iliti HD4890. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#461 | |
Guest
|
Citiraj:
ne znam bas...ove zadnje atice su teza banana sto se tice AA, tako da je ova 48xx serija melem na ranu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#462 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Pa platio sam je 1 tisucu tako da je to gledano u postocima, fini gubitak za tako kratko vremensko razdoblje. U svakom slucaju sad se ne treba zaletavati sa kupovinom 48xx serije, mislim da cu ubacit nesto sto samo daje sliku i cekat jedno 2-3 mj jer rata ce ziher sada biti. Nvidia mora reagirat jer je ati sad zbilja u ogromnoj cijenovnoj prednosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
AA im je banana, tu se slažem, nVidija ih je požderala u testovima sa upaljenim AA, al obzirom da ne patim na to (pogotovo na rezama od 1440x900), šta se mene tiće još jedna HD3870 je the way to go, čisto da dobim koji FPS u budućim igricama. a tu je i činjenica da si ne mogu (i ne želim) kupovat drugu grafu čim nova izađe. banana je to sve postalo sa grafama, tjera te da kupiš što jače i što skuplje, a to isto će ti bit najjače/najskuplje možda kakvih par mjeseci, i tad već odlazi u nekakav mid-range. da ne odem u ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#466 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
(konkretno evo sada zasto razmisljam o kupnji ove 4870) zato sto mi je sada manji gubitak na vrijednosti kartice koju imam, nego sto ce to biti kada se mozda pokaze "potreba" za jacom, i iako ce tada i ta jaca biti jeftinija, nece toliko koliko ce moja manje vrijediti, i koliko cu ju teze prodati. onda dalje, ne bi mi lova igrala neku ulogu, prodao bih svoju, radio tjedan, dva, i evo, kupio tu karticu. a tjedan, dva rada je nista. netko radi i za tu lovu koju zaradi kupi mobitel? a to nije blesavo? Ja imam jos uvijek Ericsson T65 star ne znam ni sam koliko, i bolji mobitwl mi ni ne treba, jer mi mob treba za pricanje i slanje poruka, a s obzirom jos koliku ovaj autonomiju ima prema danasjim mobovima, savrsen je. radi, i traje tjedan dana sa jednim punjenjem baterije, sto se ne bi moglo reci za jedan jedini danasnji mobitel bas zbog pun q..c điđa-miđa. netko bi pak potrošio to na more. ja ne volim more, i umjesto mora ću otići sa curom u vikendicu na jednoj rijeci. eto, više volim rijeke. i još jedna stvar, a to je ta koju si ti rekao - svake dvije generacije - to je i moja filozofija, pa mozda cak i rijedje, ali evo, ja sam imao 8800gts (g80) i rekao sam da necu kupovati karticu do pojave "ge forcea 10", ali eto, dosla 9 serija, imao priliku i uz nadoplatu na svoju od svega 150kn, kupio devetku koju ne bih kupovao da nije bila tako mala razlika. i donijela mi performanse tocno u onim igrama u kojima mi stara trzala. i to jako mi vaznim igrama koje sma igrao mjesecima, dakle ne pricam o crysisu, nego o primjerice gothicu 3. i evo, dosla nova serija, a i moja 8800gt ce uskoro pocet kasljati, pa zasto sada ne bih kupio neku karticu sa kojom cu realno biti zadovoljan sljedecih 2 godine, ili nesto manje. malo sam zakasnio na ge force 8, tj kupovao sma komp kada je vec dolazila devetka, ali eto, sada si za samo tjedan dana rada kupi neku s kojom cu biti miran duze, ali eto, igrom slucaja nije nvidia, nego je ati, zbog puno bolje ponude. i ne vidim u cemu je problem ![]() EDIT: I rekao si da se kartice mijenjaju kada vise ne mogu izvrsavati zeljenu funkciju - e pa to je kod mene tjeranje igara koje zelim igrati na full detaljima, no ne i sa pizdarijama tipa AA, to mi nikad nije igralo ulogu. Zasto? Jer sam razmazen? Ne, boli me znas sta za to da mogu reci kako mi igre idu, nego zato sto svaka igra je tek na najvisim postavkama onakva kakva treba biti i kakvom su ju autori zamislil, i ja ju zelim takvu igrati jer inace to nije ta igra. I nije sad da ja stalno tako, dapace, realno gleam prema mogucnostima. pa dovraga, imao sam 3 godine R9550 Infinite u kompu, pa sam igrao na puno manjim detaljima prije kojih godinu dana, prije kupovine novog kompa. Ne znam, moda je problem sto sam od svojih 20 godina zviota jedno 17, 18 hardcore gamer. a mozda jer sam previse navikao na konzole u kojima su igre "uvijek na max detaljima". Ali u svakom slucaju, funkcija koju ja zelim je max detalji. ako imam sredstva ili ih moram smao malo nabaviti, ne na tezak nacin, zasto ne bih? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#467 | |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Neznam zašto se ljudi "pale" na ove MB, oni su tu samo radi antialisinga i filtriranja(anisotropic, trilinear, bilinear). 512MB je i više nego dosta za današnje igre(dobro izuzev Crysis, on na svemu zapinje). Čitao sam negdje da će ova GDDR5 mema imati dosta visok OC potencijal. Ovo što ti govoriš je točno, između GDDR3 i GDDR4 nije se osjetilo poboljšanje u performansama, dok je GDDR5 serija nudi znatan pomak na tom polju u odnosu na GDDR4. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
ako se ja ne varam ovo je topic o novoj ATI grafi, a ne o tome koliko je ko izgubio para u proteklih 1 god. nitko nitkoga nije prisiljavao da kupi, a da se na kompu gube pare, o daaaaa tehnika svakim danom napreduje, a nitko Vas ne tjera da morate imat posljedni krik tehnike u Vašem domu, svaka roba ima svojeg kupca, a to što netko mora imat najnoviju grafu u kompu, jer će imat 5FPS-a više, to je više njegov izbor i njegov novac... iskreno, imam grafu koje je pregazilo vrijeme i radujem se izlasku nove, a ako cijenovno neće puno odstupat 4870 od 4850, onda će ta biti moj sljedeći izbor... kakav je cooler na njoj mi neigra veliku ulogu, pošto će biti hlađena vodom ![]() eto NHF @ all, moje osobno mišljenje ![]() EDIT: Eto u Ve-milu je : 4850 = 1274 kn 4870 = 1853 kn razlika je 600 kunića, pa tko voli nek izvoli Zadnje izmijenjeno od: -Stinger-. 02.07.2008. u 02:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Evo testic: Powercolor HD 4870 Ne cini se losa, jedina bolja od nje na testu je 280GTX GPU se neda bas klokati, samo za 30 MHz Da su jos driveri savrseni, mozd bude bolja od Nvidije.
![]() |
#472 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Duboko sam uvjeren da će se i 4850 i 4870 uskoro pojaviti i s drugim coolerima. Trenutno tek dolaze na tržište pa takvo nešto nije za očekivati, ali za mjesec-dva će sigurno biti i drugih verzija. Tako je bilo sa svim ATI karticama, pa će biti i s ovima.
![]() |
#473 |
Yippie-Ka-Yay
|
Najavljuju rješenje u novim driverima, a ako ti se da zafrkavat imaš na ovoj stranici kako povećat brzinu venta: http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=192932 |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
A onda ćemo čekat 4890...pa ćemo čekat 4890 X2...pa ćemo čekat 4900...pa 4900 X2...uglavnom čekamo ![]() Nikad nije povoljno za kupnju,uvijek po*ušiš ![]() Citiraj:
![]() Pa ti pogađaj koja je koja... A temp grafe je detalj zbog kojeg neću kupit ovu karticu.U ove ljetne vrućine samo mi fali još nešto u kompu od 90C...to direktno diže temp svega ostalog u kučištu za bar 10C.Strašno...
![]() Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 02.07.2008. u 14:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#476 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
odozgora prema dolje = sa lijeva na desno.... dakle, imaš listu grafičkih, e sad prva odozgora sa liste ti je prva sa lijeva na grafu, pa druga odozgora ti je druga sa lijeva, itd.... kapiši ![]() jel ima itko review za 4850 u CF-u ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#478 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#479 | |
Yippie-Ka-Yay
|
Citiraj:
Plačete zbog tih temperatura kao da vam komp stoji vani u dvorištu na suncu. Ja imam laptop koji se grije na 92 stupnja pod opterećenjem i ne žalim se. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|