|
![]() |
#1 |
Marco
Datum registracije: Jun 2008
|
400W
Jučer išao kupiti kučište i kupim neko MS Apollo, upravo onakvo kako meni treba, a sa njim sam dobio i neko napajanje od 400W sa 12 cm ventilatorom, pa moje pitanje glasi dali je to napajanje dovoljno za: Intel Core E4700 Gigabayte P35i 2 GB RAM 250 GB HD 3870 Gigabayte LG DVD I dva tri ventilatora na kučištu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Vjerojatno bi radilo al to je napajanje smeće, kupi nešto pošteno.. Fortron 400W Corsair 450W Coolermaster, Sesonic, Chieftec....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Baš sam neki dan isčupao jedno takvo krasno krepano napajanje, kad ti crkne+možda i povuče neku komponentu i još dodaš trošak novog i ugradnju-ne isplati se experimentirati ![]()
![]() |
#4 |
Marco
Datum registracije: Jun 2008
|
Znači Fortron od 400W bio bi dovoljan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Potpisujem što je gore rečeno, za napajanje uvijek vrijedi izdvojiti koju kunu više a ovo iz kućišta probaj uvaliti na newsima ![]() Ovo bi ti bilo čisto dosta. Nekako mi se čini bolji izbor Nego fortron 400w, iako je i fortron ok.
![]() |
#7 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Evo ja imam takvo napajanje (isto kučiste), i svaki dan se molim da ne krepa, i ne odvuce koju komponentu. a nema se para za posteno napajanje, sad idem prek ljeta radit za nekog fortrona ili chiefa.
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Kad ti jednom krepa napajanje i povuče nekaj sa sobom (u mom slučaju disk) onda slijedeći put kad kupuješ kompjuter šparaš na svemu osim na napajanju ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Premuim
|
OT: kad sam kupovo komp imo sam u planu potrosit 2k kn(2. mj ove g), i nekak navuko ovo kaj imam, vidis da su sve komponente najadniji dijelovi iz trgovina, jer se nema para, stari neda ni kune Zato nek Bana uzme posteno napajanje tipa fortron PNF (makar 350) ili nekog chiefa(400 ili 450) ak treba i nek smanji na drugim komponentama.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
to kuciste i napajanje su katastrofa, slagao sam jednu konfiguraciju u to kuciste, nisam mogao frendu koji je to uzimao mogao dokazati da kupi barem neko drugo napajanje (da stvar bude najogra radi u jednom jako poznatom ducanu koji prodaje informaticku opremu i djelove i kolega s posla mu je to odabrao), lim od kojeg je izrađeno je uzasno tanak i kuciste je uzasno malo, ima codagen za 225 kn koji isto nije bas neka sreca ali je materijal od kojeg je izrađen puno bolji od tog MS-a i je vece ... osobno nisam vidio losije kuciste od tog MS-a, bolje na stolu slozit komp bez kucista i kupit posteno napajanje |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Sva sreća da mi ništa drugo nije izgorilo, fućkaš ta jeftikaner napajanja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
ako ide na chieftec ima za par kn vise chieftec 450W |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Imam i chiefteca 450 i fortrona 350. Fortron radi 24/7 u konfi u bircu i do sad me nije iznevjerio. Isto tako Chieftec imam u kućnom računalu i sve 5. Chieftec ima bolje konektore, tj više njih dok je fortron malo deficitaran na tom području.
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Moj savjet je također da baciš to napajanje, ako se ne varam to je ms platinum 400W Inače začudo apollo, pluto i sl MS kučišta i nisu tako loša, nešto u rangu CCT-a ili codegen-a.... Inače najgore kučište od svih koje sam imao priliku slagati je MS minerva ![]() Složio bar 300 apolloa, tak da govorim iz iskustva ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Super Moderators
|
Dečki-obratite pri kupovini pažnju na broj molexa, neka jeftinija napajanja imaju samo 4. Da ne bi poslje bilo-nismo znali ![]()
![]() |
#17 |
Premuim
|
Ovo napajanje ima 24pin za maticnu, p4 konektor, 6 pin konektor za grafu, 2 sata prikljucka i 4 molexa. Ima 165w na 12V, ovak dobro zvuci za slabije konfiguracije.
![]() |
#18 |
Super Moderators
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|