|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
HDD protektor ili Scythe Hard Disk stabilizator
Služi li ovo čudo samo za zaštitu ili može smanjiti i vibracije? http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.518.027 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
To sluzi prije za smanjenje vibracije ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
HDD protektor
Jel to dobro za stišavanje vibracija ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Uobičajena stvar danas u boljim caseovima (oni okviri u Antecu ili CM690 su isti princip) to rješava donekle vibracije (ne prenose se tolko na cese) ali vješanje na gumu + omatanje u spužvu je bolje rješenje ako pucaš na totalnu tišinu, ako ti je samo do rješavanja prenosa vibracija može i ovo poslužit ali jednostavnije i jeftinije je rješit to s gumenim vrpcama ako već nemaš case sa takvim sistemom u sebi...
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Gledam baš sad... http://links.hr/index.php?naziv=HDD+...kl=051.518.027 Dal se ta guma stavlja oko harda kod montiranja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Vjerojatno hard ide unutra a one izbočene gume ga valjba učvrščuju u ležištu... Nezam jel dobro, ak neko ima nek javi jel ubija vibracije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Jel ima gdje za nabavit neki HDD anti-vibration kit? U linksu je bilo antivib. mountova sa gumicama, ono Sharkoonovo čudo mi se ne sviđa, a i preskupo je. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
ukratko: za vibracije najbolje prođeš sa 20 kn i 5 minuta truda. od 4 kombinacije koje sam isprobao kroz nekih god dana, za vibracije je najbolja ova druga (da kupis gumenu trakicu, u Sava ducanu npr, i objesis HDD unutra) bolja je od prve (kupovne) kombinacije jer je jeftinija(300kn ustede na dva diska), i bolje ubija vibracije, pošto su one sharkoonove gume jako tvrde, kratke i napete, pa opet nešto prenesu i na kuciste. imaš video fajl negdje na forumu kako ovo funkcionira, potraži malo. a ako ides rjesavati i buku i vibracije, onda ova zadnja slika, jer ima vecu disipacijsku povrsinu od ove treće kombinacije, pa sve možeš ubaciti u spužvu, a hdd radi na optimalnim(ne preniskim, što je dobro) temp i jeftinija je oko 2 puta ![]() također imaš više tih slika na forumu, search... ![]()
![]() |
#13 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
oh tome,vidim da si zaspusvao ove dvije hladnjace. jel puno tise? meni dolazi novi hdd,pa cu ubuksati u to i nabaciti spuzve.kakvo ti je stanje sa propuhom u caseu? kolike su temp.fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
a napisano je tamo u onom topicu odmah ispod tvog posta http://forum.pcekspert.com/showthrea...41#post1033341 skida sa 35 na 26. a kada zamotaš, dođeš opet na 35, ali bez zvuka. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|